back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 21:39

Tot asa cum Dragostea si Ura sant apartinatoarele unui singur sentiment.
Ai un amic. Te intelegi foarte bine cu el. Conjunctura face ca la un moment dat,
te afli tot mai des in preajma lui. Implicit, apre un fel de atasament. Deveniti prieteni,
apoi prieteni intimi. Mai departe pot fi doua situatii.
A) Nici unul nu vrea mai mult de la celalalt (din frica, din lipsa de curaj, din moralitate) Veti ramane buni prieteni si va veti ajuta reciproc mai departe.
B) Un simplu pupic pe obraz, poate declansa un ciudat sentiment de "vrere" de mai mult. Daca este curaj, pe de-oparte si acceptare de cealalta, apare si sarutul. Euforia, actul sexual...
IUBIREA s-a instalat.
Din anumite motive, pot aparea scene de gelozie, neancredere etc...etc.. Apar certuri,
care pot escalada pana la URA.
Aceleasi personaje au trait impreuna IUBIREA si URA.
Ambele definesc de fapt aceeasi afectiune.
Traim intr-o lume duala. Nu se poate Zi fara Noapte. Nici IUBIRE fara URA.
NOI ALEGEM, NOI HOTARAM.si prin actiunile noastre vom simtii Raul sau Binele.
NOI AVEM LIBERUL ARBITRU....

Ra_Mar

616 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 21:41

De la: W0LF, la data 2012-04-19 21:23:43Din punctul meu de vedere, binele si raul sant asemenea capului si pajurrii unui ban.
Vorbeai cateva mesaje mai in urma despre "liberul arbitru".
Acesta este factorul care stabileste alegerea...

Asta , cred ca , inteleg ! Sunt doua, posibile, fete ale aceleiasi existente !
Problema mea : cum aflu care din ele este castigatoare , este buna ?
Ce va fi sau ce a fost nu pot decat sa presupun ! Ce este, incerc sa simt si sa pricep !
Vad oameni care mint, inseala, fura... si le merge foarte bine ! Vad oameni care muncesc, isi vad de treaba lor in mod cinstit si supravietuiesc !
Destinul lor este reciproc influientat : exista interactiune intre ei !
Ai sa-mi spui ca este rezultatul vietilor anterioare ?
Inseamna ca succesiunea karmica este de tipul "una calda-una rece! " ?
Daca intr-o viata anterioara am fost un sarac cinstit, acuma voi fi un bogat rau ( ma rog, sau un catel alintat care face pipi pe covor!) , si iarasi sarac ( o pisica care cauta in gunoaie ceva de mancare !) ........
Daca exista repetabilitate, unde este evolutia spiritului ca rezultat al acumularilor ?
Daca eu uiit experienta anterioara, peste ce "acumulez" in noua existenta ?
Unde se regaseste "acumularea" care-mi permite sa evoluez ?

Raporteaza abuz de limbaj
Atentie ! Baba se_curista fileaza !
Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 22:07

De la: W0LF, la data 2012-04-19 21:39:18Tot asa cum Dragostea si Ura sant apartinatoarele unui singur sentiment.
Ai un amic. Te intelegi foarte bine cu el. Conjunctura face ca la un moment dat,
te afli tot mai des in preajma lui. Implicit, apre un fel de atasament. Deveniti prieteni,
apoi prieteni intimi. Mai departe pot fi doua situatii.
A) Nici unul nu vrea mai mult de la celalalt (din frica, din lipsa de curaj, din moralitate) Veti ramane buni prieteni si va veti ajuta reciproc mai departe.
B) Un simplu pupic pe obraz, poate declansa un ciudat sentiment de "vrere" de mai mult. Daca este curaj, pe de-oparte si acceptare de cealalta, apare si sarutul. Euforia, actul sexual...
IUBIREA s-a instalat.
Din anumite motive, pot aparea scene de gelozie, neancredere etc...etc.. Apar certuri,
care pot escalada pana la URA.
Aceleasi personaje au trait impreuna IUBIREA si URA.
Ambele definesc de fapt aceeasi afectiune.
Traim intr-o lume duala. Nu se poate Zi fara Noapte. Nici IUBIRE fara URA.
NOI ALEGEM, NOI HOTARAM.si prin actiunile noastre vom simtii Raul sau Binele.
NOI AVEM LIBERUL ARBITRU....

Cred ca inteleg cate ceva ! Inteleg ca avem libertatea de a ne "juca" viata asa cum vrem !
Problema mea in evolutia karmica este de alta natura ! Cine da regula jocului ? Eu cum pot sa o aflu ?
Daca la fotbal atingi mingea cu mana - esti penalizat ! Daca la handbal atingi mingea cu piciorul - esti penalizat !
Eu, dupa ce reguli "joc" ( traiesc ) acuma ? E handbal su e fotbal ? Daca-mi las iubirea sa se manifeste pot primi "penalizari karmice" ?

Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 22:24

Ai o hotarare de luat. (si implicit sti ca va exista posibilitatea sa iasa bine sau rau)
Pur si simplu esti pusa in situatia sa nu sti exact ce varianta sa alegi.
Arunci cu banul. Daca pajura va cadea cu fata in sus va fi "DA" daca va cadea capul, va fi "NU"
Nu este hazard ci probabilitate (50%+50%)
Sa zicem ca a iesit p[ajura si ca atare ai ales varianta "DA" ...si totusi , la sfarsit iese prodt !
Ai sa dai vina pe ban?
TU AI ALES SI TU AI ACTIONAT. Rasfrangerile actiunii tale se vor intoarce spre tine, nu spre ban.

Iti place fizica am vazut. Iata-te in alta situatie:
In mijlocul lacului, stai nintr-o barca iar in maini tii o funie lunga, legata de o salcie pe mal.
Tragi un pic de funie, barca, tampita cum e saraca, o ia spre mal. Smucesti mai tare...
mai tare barca se avanta spre mal, INVERS sensului in care ai tras tu.
Este una dintre cele mai frumoase Legi ale fizicii.

In plan spiritual, s-ar traduce asa:
Orice actiune, intr-un anume sens, va avea o rezultanta egala ca intensitate cu actiunea
dar de sens contrar. Toate actiunile tale de azi, se vor intoarce spre tine. Fie actiuni bune (si se vor intoarce actiuni prin care vei fi rasplatita, fie actiuni rele, care se vor intoarce spre tine mai tarziu. Intensitatea simtamintelor RELE pe care le vei suporta, vor fi egale cu intensitatile pe care le-a simtit acea persoana care a suportat actiunile tale rele...
Totul se echilibreaza. Nimic nu scapa NENUMARAT SAU NEPLATIT. Mai devreme sau mai tarziu.

Actiunile nostre, nu se datoreaza CORPULUI ci GANDULUI, care nu este CORP, ci parte energetica
a EULUI interior: SPIRITUL. Spiritul nu moare. Este ETERN. Va duce cu el toate amprentele energetice din timpul vietii. (bune sau rele) De aici, ne oprim. Nu cred ca este un subiect care ar trebui dezbatut aici. Sant prea multe pareri PRO si CONTRA si ne-am pomenii cu dispute fara sens, care VOR ATRAGE SUPARARI sau SATISFACTII. Si nu trebuie sa fim noi doi, GENERATORI DE KARMA
(hi,hi,hi)

Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 22:29

PRIN CUNOASTERE (nu prin invatatura) Multiplele tale experiente traite PERSONAL,
iti vor da raspunsurile pentru o alegere corecta.
Daca n-ai trecut prin suficiente experiente PERSONALE, care sa-ti permita o ALEGERE BUNA, inseamna ca mai trebuie sa ti se intample alte experiente, in urma carora ti se va dezvalui CUNOASTEREA
care sa-ti permita o alegere corecta. Ti-as spune o frumoasa poveste dar trista ... poate altadata.

Fosta membra 9am.ro

163 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 22:44

De la: W0LF, la data 2012-04-19 22:24:59Ai o hotarare de luat. (si implicit sti ca va exista posibilitatea sa iasa bine sau rau)
Arunci cu banul. Daca pajura va cadea cu fata in sus va fi "DA" daca va cadea capul, va fi "NU"
Sa zicem ca a iesit p[ajura si ca atare ai ales varianta "DA" ...si totusi , la sfarsit iese prodt !
Ai sa dai vina pe ban?
TU AI ALES SI TU AI ACTIONAT. Rasfrangerile actiunii tale se vor intoarce spre tine, nu spre ban.

In mijlocul lacului, stai nintr-o barca iar in maini tii o funie lunga, legata de o salcie pe mal.
Tragi un pic de funie, barca, tampita cum e saraca, o ia spre mal. Smucesti mai tare...

Orice actiune, intr-un anume sens, va avea o rezultanta egala ca intensitate cu actiunea
dar de sens contrar. Toate actiunile tale de azi, se vor intoarce spre tine. Fie actiuni bune (si se vor intoarce actiuni prin care vei fi rasplatita, fie actiuni rele, care se vor intoarce spre tine mai tarziu. Intensitatea simtamintelor RELE pe care le vei suporta, vor fi egale cu intensitatile pe care le-a simtit acea persoana care a suportat actiunile tale rele...
Totul se echilibreaza. Nimic nu scapa NENUMARAT SAU NEPLATIT. Mai devreme sau mai tarziu.

Actiunile nostre, nu se datoreaza CORPULUI ci GANDULUI, care nu este CORP, ci parte energetica
a EULUI interior: SPIRITUL. Spiritul nu moare. Este ETERN. Va duce cu el toate amprentele energetice din timpul vietii. (bune sau rele) De aici, ne oprim. Nu cred ca este un subiect care ar trebui dezbatut aici. Sant prea multe pareri PRO si CONTRA si ne-am pomenii cu dispute fara sens, care VOR ATRAGE SUPARARI sau SATISFACTII. Si nu trebuie sa fim noi doi, GENERATORI DE KARMA
(hi,hi,hi)

Interesanta prelegere! Continua! In fond nu esti chiar pionerul acestui subiect ci doar il explici altfel! (hi, hi, hi!).

Nefericirea este o avertizare de a merge mai departe, nu de a sta jos; marile evenimente sentimentale sunt intotdeauna esecuri. Dorina
Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 22:49

Am citit ca ati discutat despre celebra Lege a lui Einstein.
E= m x c patrat
Pare o tampenie. O imposibilitate, deoarece nu vom putea atinge viteza luminii nicio data.
Ori ce valoare i-am da lui m , inmultind cu viteza luminii la patrat, ne-ar da o energie imposibil
de obtinut.

Din punctul meu de vedre, se face o eroare de abordare. Acea masa NU ARE MARIME.
Este de fapt UNITATEA. Noi, ar trebui sa devenim ZERO. Daca masa este ZERO totul este simplu!!!
S-a rezolvat dilema. Intelegi???
TREBUIE SA DEVENIM INSASI ENERGIA. Si devenim energie cand murim iar SPIRITUL se desparte de trup cu masa egala cu ZERO. Iata-ne LUMINA !!!!

Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 22:49

De la: W0LF, la data 2012-04-19 22:24:59Ai o hotarare de luat. (si implicit sti ca va exista posibilitatea sa iasa bine sau rau)
Ai sa dai vina pe ban?

(hi,hi,hi)

Exemplul cu barca este o aplicatie a celui de al 3-lea principiu al macanicii Newtoniene : " daca actionam asupra unui corp cu o forta, F, numita actiune, acel corp va reactiona cu o forta egala ca modul (marime) , dar de sens contrar " ! Ca o paranteza, este suficient sa arunc din barca pietre spre pupa ( partea din spate) pentru ca Eu sa inaintez ! Nu pare prea corect- moral vorbind- dar asta e "legea" ! Ca sa "inaintezi" fie te agati de cel din fata fie arunci cu pietre in cel din spate !
Pana acuma, cu o exceptie, pare un topic destul de pasnic ! Probabil pentru ca am stabilit ca nu facem decat sa emitem opinii rezultate din modul nostru de a gandi ! De asta am "fugit" de pe topicuri similare, unde toti dadeau "legi" !

Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 22:56

9AM....
Doar discutam cu o tipa indarjita. (ca mine)
Din tot ce scriu eu, crezi ca urmaresc sa-mi atribui vreun PIONIERAT???
Sau crezi ca m-ar interesa ceva anume? Sant detasat de orice vrere.
Tot ce stiu eu, inseamna ca negresit, s-a stiut inaintea mea. Altminteri, n-asi sti nimic
Vorba Eclesiastului:
Nu-i nimic nou sub soare. Tot ce se va descoperii, de fapt s-a descoperit cu mult timp in urma.
Ce a fost va mai fi si ce va fi... a mai fost demult.

Fosta membra 9am.ro

163 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 23:03

De la: W0LF, la data 2012-04-19 22:56:159AM....
Doar discutam cu o tipa indarjita. (ca mine)
Din tot ce scriu eu, crezi ca urmaresc sa-mi atribui vreun PIONIERAT???
Sau crezi ca m-ar interesa ceva anume? Sant detasat de orice vrere.
Tot ce stiu eu, inseamna ca negresit, s-a stiut inaintea mea. Altminteri, n-asi sti nimic
Vorba Eclesiastului:
Nu-i nimic nou sub soare. Tot ce se va descoperii, de fapt s-a descoperit cu mult timp in urma.
Ce a fost va mai fi si ce va fi... a mai fost demult.

Chiar eu am mentionat faptul ca nu esti primul dar fiecare are alte cunostinte despre un lucru, un fenomen, etc., si indemnul meu de a-l dezvolta nu a fost cu gandul ascuns ca ai urmari ceva. Aici nimeni nu urmareste decat putina armonie pe care o putem obtine prin schimburi de idei la un subiect, la un fenomen,s.a. Nu stiam ca gresec indemnandu-te sa continui.

Nefericirea este o avertizare de a merge mai departe, nu de a sta jos; marile evenimente sentimentale sunt intotdeauna esecuri. Dorina
Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 23:09

9AM,
asa am si luat interventia ta. Daca s-a inteles altceva din postarea mea,
inseamna ca nu m-am exprimat coerent sau corect si imi cer scuze.
Eu, am incercat sa postez pe Topicul ": PERLE "
dar a venit cineva care a tulburat atmosfera si am plecat de acolo.
Cred ca tipul ala are o problema...
Nu servesc tampenii de la nimeni. De multe ori, descopar tameniile mele si imi ajung.

Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 23:12

Eu trebuie sa va multumesc deoarece ati acceptat acest dialog cu mine.
Mi-a facut placere.
Noapte buna!

Fosta membra 9am.ro

163 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 23:18

De la: 9am_184, la data 2012-04-19 17:14:46prafuit..............................

Petre Ispirescu, basme populare...... .."tinerete fara batranete si viata fara de moarte" ....si daca s-o-ntapla sa dati coltu´ mitologic......o sa va "intalniti" la o sueta-n paradis, sau....o sa faceti cunostinta cu

Esti sigur? Sa nu ma bucur inainte degeaba! Mai ales ca am auzit nu mai e atat de negru! N-am inteles din stire si faptul ca s-a decolorat de la sine sau a fost ajutat de vr-un inger inainte de a fi aruncat din cer!

Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 23:29

De la: W0LF, la data 2012-04-19 22:49:35Am citit ca ati discutat despre celebra Lege a lui Einstein.
E= m x c patrat
Pare o tampenie. O imposibilitate, deoarece nu vom putea atinge viteza luminii nicio data.
Ori ce valoare i-am da lui m , inmultind cu viteza luminii la patrat, ne-ar da o energie imposibil
de obtinut.

Din punctul meu de vedre, se face o eroare de abordare. Acea masa NU ARE MARIME.
Este de fapt UNITATEA. Noi, ar trebui sa devenim ZERO. Daca masa este ZERO totul este simplu!!!
TREBUIE SA DEVENIM INSASI ENERGIA. Si devenim energie cand murim iar SPIRITUL se desparte de trup cu masa egala cu ZERO. Iata-ne LUMINA !!!!

Desi cred ca mai mult ai intuit ! Imposibilitatea de a atinge viteza luminii deriva dintr-o alta ecuatie a lui Einstein , mai putin mediatizata ! Nu cred ca pot sa o scriu aici, desi o stiu f. bine ! Este suficient sa spun ca masa la o anumita viteza (pare aberant !)nu este identica cu masa de repaus ! Cand viteza se apropie de ca a luminii, masa corpului tinde la infinit ( numitorul ecuatiei tinde la zero) ! Cum forta necesara pt. a accelera un corp este egala cu produsul dintre masa si acceleratie ( F= m X a ) ( unde m tinde la infinit) rezulta ca F necesara accelerarii este infinita !
Revin mai pasnic, cu o gluma (?) : Ensten a fost intrebat cum de fotonul ( discutabila dualitatea unda-corpuscul) poate totusi atinge viteza luminii ! Solutia a fost similara cu cea data de domnia ta : fotonul nu are masa de repaus ! Masa unui foton in repaus este zero !!! Adica .... nu poate exista in aceasta stare !
Este perfect (fizic - relativist) adevarat : daca am reusi sa atingem viteza luminii am deveni energie pura, cu masa egala cu zero ! Adica .... lumina !
Repet , fizica are implicatii filosofice, sociologice, morale etc, mult mai mari decat ne imaginam !

Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 00:04

Este adevarat, am ajuns la concluzia asta pe alte cai. Nu folosind rationamentele si modelele matematice.
Am studiat elemente de anatomie energetica. Adica, am aprofundat cunostinte care fac referire la CORPUL ENERGETIC, NU LA CEL FIZIC. In acest caz, LEGILE cunoscute din FIZICA NOASTRA
nu prea mai corespund.
Einstein a avut probabil o revelatie din alt plan energetic. El a pus-o pe hartie asa cum s-a putut explica.

Un alt mare geniu, Isaak Newton, a prezentat in fata unui corp de Lorzi, celebra Lege a Atractiei Universale. Dupa ce a scris formula pe tabla a provocat rumoare in aula,
riscand sa fie considerat eretic.
- Adica - au strigat perucile albe in cor- dumneata vrei sa spui ca exista o alta FORTA superioara lui DUMNEZEU????
Dandu-si seama ca lucrurile nu aratau prea bine, i-a venit in minte o idee geniala :
- Daca aveti vreo problema, n-am nimic impotriva sa scriem in continuarea acestei formule = DUMNEZEU

Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 00:06

Mi-a facut placere sa discutam.
Multumesc pentru dialog.
Noapte buna!

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 00:33

Nimic nou sub soare. Majoritatea inteleptilor Yoghini, marii Maestri Spirituali spun aceste lucruri cu mii de ani in urma,; entitatile spirituale in astral sunt energii luminoase(scantei) care se deplaseaza cu viteze greu de imaginat, Probabil ca Newton, Einstein si colaboratorii lor au descoperit ceea ce se stia deja, si poate inca nu atat de perfect. Daca descoperirile cunoscute azi s-aiu facut in planul material(fizic), de catre om, cele in plan Spiritual, Creationist, au fost relevate, de catre Spirite inalte, Cel putin asa reiese din informatiile exoterice. De mii de ani s-a practicat decorporalizarea, fenomen in care unii sustin ca in acest caz, doar spiritul iese din corp, perispiritul ramanand atasat. Altii afirma ca odata cu spiritul, pleaca si un invelis al perispiritului, cu energie mai subtila. Logic, nu putem vedea un corp cu masa zero,
atujnci nu putem vedea la moarte nici parasirea corpului de catre perispirit si spirit, doar daca am fi dotati cu al treilea ochi, cum spun Yoghinii. Simturile noastre permit cunoasterea doar in materie(vaz, pipait,...)

'' Cuvântul Karma își are originea în vechiul dialect indo-arian Pali (kamma) și în cuvântul sanscrit karman și avea înțelesul de efect, faptã. Filosofia karmei este simplã în esența sa și poate fi redusã la ideea cã, ceea ce semeni aia culegi, în schimb mecanismele karmei sunt complexe și practic, acestea ne intereseazã pe noi în cadrul magiei pãgâne, deoarece este imposibil sã acționezi optim asupra unui lucru fãrã ca în prealabil sã-l cunoști bine. În plus, pe lângã aceastã cunoaștere a mecanismelor, pentru a putea acționa efectiv este necesar sã fie stãpânite și metodele practice de acțiune.
Majoritatea oamenilor trãiesc cu impresia cã s-au nãscut cu un destin imuabil sau cã o putere exterioarã lor și supranaturalã le determinã existența, hotãrând asupra direcției vieții lor, a bucuriilor și necazurilor, a ridicãrilor și cãderilor de care au parte de-a lungul vieții. Ei bine, nu-i așa! Toate acestea sunt determinate, în mare mãsurã, de faptele pe care oamenii le fac pe parcursul vieții, dar și de cele fãcute în viețile anterioare. Karma este o lege a Universului sau altfel spus un mecanism al Universului, prin intermediul cãruia desfãșurarea existenței la nivel de individ sau grup de indivizi este determinatã de un cumul al acțiunilor anterioare, de sistemul propriu de interpretare, precum și de factori externi.
......................................

Filozofia hindusã, care crede în viaþa de dupã moarte, susþine cã, dacã doctrina karma a unui individ este suficient de buna, naºterea urmãtoare va fi plinã de satisfacþii, ºi dacã nu, de fapt, persoana poate sã revinã ºi degenera într-o formã de viaþã mai micã. În scopul de a obþine karma buna, este important de a trãi viaþa în funcþie de Dharma sau ceea ce este drept.
...................................................................
Potrivit modului de viaþã ales de cãtre o persoanã, karma ei poate fi clasificata în trei tipuri. Karma satvik, care este fãrã ataºament, altruistã ºi pentru beneficiul altora,
- karma rajasik, care este egoist în cazul în care accentul este pus pe câºtiguri pentru sine, ºi karma tamasik, care se desfãºoarã, fãrã atenþie la consecinþe, ºi este extrem de egoist ºi sãlbatic''

OBS. Nu intamplator alimentatia Ayurvedica imparte hrana in aceleasi 3 categorii:
1 satvika(hrana vie, tot ce e crud)
2 rajasika( combinatie intre satvica si tamasica, hrana putin fiarta, carne, cafea, grasimi, rantasuri, etc)
3. tamasika( hrana moarta, fiarta indelung, congelata indelung si recongelata, procesata industrial,
conservata,si mai nou cu E-uri, )

Fosta membra 9am.ro

1254 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 01:52

De la: , la data 2008-09-27 09:12:08Drumul nostru pe acest pamânt parcurge îm mare câteva etape: naºterea, ºcoala, cãsãtoria, pensia ºi moartea. Dar dincolo ce este? ªi dacã este ceva, conteazã cum am trãit aici, ne influenþeazã acest lucru cum vom fi dincolo?

Nu cred cã existã macar cineva care mãcar o datã în viaþã sã nu îi fi fost fricã de momentul morþii. Poate cã e un subiect morbid acesta pe care îl propun, dar cred cã moartea ca fenomen este un moment hotãrâtor, un moment important pentru om, pentru cã dacã existã ceva dincolo, atunci e important sã încercãm sã aflãm ce este, poate cã viaþa aceasta pãmânteascã se continuã prin moarte dincolo, într-o altã lume ºi aºa cum fiecare din noi doreºte sã-i fie cât mai bine aici, dacî este dincolo ceva, sigur fiecare din vrea sã-i fie bine ºi acolo. Dacã dimpotrivã, totul se terminã la mormânt, atunci meritã sã lupþi pentru ca sã ai tot ce este mai bun aici. Unii cred în reîncarnare, alþii cred cã existã rai ºi iad, alþii spun cã nu este nimic. Care sã fie adevãrul?

www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/226106/video-amenintare-i...

http://www.youtube.com/watch?v=F1SBPwpj4Kc http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=TA3FvTSnqFI http://www.youtube.com/watch?v=DuX41-2HAYU&feature=related
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 04:03

Detasare. Te detasezi de tot, si privesti ca si cum nu ai fi tu. Poti lua orice hotarire, tot aia e. iti dai seama in ce directie merg evenimentele care nu le poti influenta, si prevezi si viitorul. Chiar cel ce nu il poti influenta. Cel ce il poti influenta, culmea, e neclar, fiindca e....al tau. tu il creezi. Nu e conditionat de alti factori.
Exista o singura conditionare. Propriile conditionari, de la care nu trebuie sa abdici, decit....cind ai trecut o etapa.
Karma mai inseamna munca. eu asa stiu. Deci e un destin din urma, ce poate fi remodelat prin munca. Dar si....prin lupta. Prin actiuni rapide.
Cit timp esti in actiune, karma, destinul se modifica continuu. Cind te-ai oprit, vine din urma....destinul creat prin propriile tale actiuni..

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 04:22

De la: CONDOR, la data 2012-04-20 01:52:29
De la: , la data 2008-09-27 09:12:08Drumul nostru pe acest pamânt parcurge îm mare câteva etape: naºterea, ºcoala, cãsãtoria, pensia ºi moartea. Dar dincolo ce este? ªi dacã este ceva, conteazã cum am trãit aici, ne influenþeazã acest lucru cum vom fi dincolo?

Nu cred cã existã macar cineva care mãcar o datã în viaþã sã nu îi fi fost fricã de momentul morþii. Poate cã e un subiect morbid acesta pe care îl propun, dar cred cã moartea ca fenomen este un moment hotãrâtor, un moment important pentru om, pentru cã dacã existã ceva dincolo, atunci e important sã încercãm sã aflãm ce este, poate cã viaþa aceasta pãmânteascã se continuã prin moarte dincolo, într-o altã lume ºi aºa cum fiecare din noi doreºte sã-i fie cât mai bine aici, dacî este dincolo ceva, sigur fiecare din vrea sã-i fie bine ºi acolo. Dacã dimpotrivã, totul se terminã la mormânt, atunci meritã sã lupþi pentru ca sã ai tot ce este mai bun aici. Unii cred în reîncarnare, alþii cred cã existã rai ºi iad, alþii spun cã nu este nimic. Care sã fie adevãrul?

www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/226106/video-amenintare-i...]
Asta cu capusile e destul de dura treaba. Acum vreo 2-3 ani, ma gindeam ca e posibil sa apara invazii de insecte de la incalzire. au fost tintari, viespi, muste, gindaci zburatori, acum capuse. mai ramin eventual ursi zburatori,,,,,,

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 04:38

De la: Maria_x, la data 2012-04-19 23:29:33
De la: W0LF, la data 2012-04-19 22:49:35Am citit ca ati discutat despre celebra Lege a lui Einstein.
E= m x c patrat
de obtinut.

Desi cred ca mai mult ai intuit ! Imposibilitatea de a atinge viteza luminii deriva dintr-o alta ecuatie a lui Einstein , mai putin mediatizata ! Nu cred ca pot sa o scriu aici, desi o stiu f. bine ! Este suficient sa spun ca masa la o anumita viteza (pare aberant !)nu este identica cu masa de repaus ! Cand viteza se apropie de ca a luminii, masa corpului tinde la infinit ( numitorul ecuatiei tinde la zero) ! Cum forta necesara pt. a accelera un corp este egala cu produsul dintre masa si acceleratie ( F= m X a ) ( unde m tinde la infinit) rezulta ca F necesara accelerarii este infinita !
Revin mai pasnic, cu o gluma (?) : Ensten a fost intrebat cum de fotonul ( discutabila dualitatea unda-corpuscul) poate totusi atinge viteza luminii ! Solutia a fost similara cu cea data de domnia ta : fotonul nu are masa de repaus ! Masa unui foton in repaus este zero !!! Adica .... nu poate exista in aceasta stare !
Este perfect (fizic - relativist) adevarat : daca am reusi sa atingem viteza luminii am deveni energie pura, cu masa egala cu zero ! Adica .... lumina !
Repet , fizica are implicatii filosofice, sociologice, morale etc, mult mai mari decat ne imaginam !

Einstein a dat-o cum a vrut el, cu relativitatea.
Daca fotonul are masa, ar trebui sa tinda la infinit, masa, la viteza luminii. Ca e masa de repus sau de trap, tot la infinit tinde conform teoriei actuale.
Si in realitate masa ...dispare. deci la viteza luminii, masa dispare.....si ramine....tatal
Se trece in alt univers la viteza luminii. De fapt la depasirea ei.
Se pare ca in acest univers vit lum, e maxima in vid, cea stiuta.
Dar poate fi depasita si se intra in alt univers.
Noi sintem biostructurati pe toate nivelele energetice ale universului. Asa sintem proiectati.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 04:50

Ni se transmitea ca fizica noastra e gresita. Acum nu stiu care fizica. Cea clasica, relativista, sau cuantica. toate?
Nu stiu.
Se bat cap in cap o multime de teorii. Si nu de acum, dintotdeauna.
Deci ceva e gresit fundamental.
Galaxii ce se deplaseaza cu milioane de km/s. Viteza de expansiune a universului la inceput nu avea nici o legatura cu viteza maxima a luminii.
Gaurile negre au un volum zero si masa infinita. Acum li s-a creat un volum. Deci nu mai sint ....gauri negre.
Galaxiile au cite o gaura neagra in centru, dar acre ar trebui sa anihileze tot in jur, intr-un timp previzibil.
Gaurile negre se evapora....dar nu lasa nimic sa iasa din ele.
Big bangul a aparut din nimic.
Si multe altele.
Si practic totul porneste de la dualitatea materie energie. In realitate exista doar energie.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 09:13

De la: Maria_x, la data 2012-04-19 21:41:53
De la: W0LF, la data 2012-04-19 21:23:43Din punctul meu de vedere, binele si raul sant asemenea capului si pajurrii unui ban.

Ce va fi sau ce a fost nu pot decat sa presupun ! Ce este, incerc sa simt si sa pricep !
Vad oameni care mint, inseala, fura... si le merge foarte bine ! Vad oameni care muncesc, isi vad de treaba lor in mod cinstit si supravietuiesc !
Daca intr-o viata anterioara am fost un sarac cinstit, acuma voi fi un bogat rau ( ma rog, sau un catel alintat care face pipi pe covor!) , si iarasi sarac ( o pisica care cauta in gunoaie ceva de mancare !) ........
Daca exista repetabilitate, unde este evolutia spiritului ca rezultat al acumularilor ?

Repetabilitate ? adica Exact la fel ? nicidecum ! "repetabilitatea " este doar la fel ca mersul la scoala-n fiecare an ....dar nu Repeti Acelasi an si nu inveti acelasi lucru, ci continui sa dezvolti ce ai invatat in anii trecuti ! deci : ACUMULEZI si EVOLUEZI , chiar daca NU MAI TII MINTE , caci ai uitat cit ai patimit pina ai invatat ca 1+1= 2 si tabla inmultirii ! "amanuntele" se uita, dar ramine esentialul !
dar vreau neaparat sa spun ceva, desi imi pare rau ca nu reusesc sa -ti transmit din ce simt : cuvintul REALIZAT are doua intelesuri diferite ptr. lumea noastra occidentala indreptata spre pragmatism si sensul lui este de a fi bogat, celebru... cel mai tare din parcare , ce mai !
in schimb, ptr. ceilalti , cuvintul inseamna exact viceversa si toata legea karmica te conduce spre LEPADAREA de fumurile gloriei desarte ! teoretic si religia crestina tot acolo te conduce !

Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 14:03

De la: nastasemihail, la data 2012-04-20 04:50:25 Ni se transmitea ca fizica noastra e gresita. Acum nu stiu care fizica. Cea clasica, relativista, sau cuantica. toate?
Nu stiu.
Galaxii ce se deplaseaza cu milioane de km/s. Viteza de expansiune a universului la inceput nu avea nici o legatura cu viteza maxima a luminii.
Gaurile negre au un volum zero si masa infinita. Acum li s-a creat un volum. Deci nu mai sint ....gauri negre.
Galaxiile au cite o gaura neagra in centru, dar acre ar trebui sa anihileze tot in jur, intr-un timp previzibil.
Si multe altele.
Si practic totul porneste de la dualitatea materie energie. In realitate exista doar energie.

DOAR ENERGIE iar ceea ce ne este dar privrii noastre, este doar o forma de manifestare a energiei.
SUBSCRIU

Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 14:32

De la: nastasemihail, la data 2012-04-20 04:50:25 Ni se transmitea ca fizica noastra e gresita. Acum nu stiu care fizica. Cea clasica, relativista, sau cuantica. toate?
Nu stiu.
Si multe altele.

Fizica, la un moment dat, poate fi gresita ! In ansamblul ei, ca si evolutie - nu ! Pentru ca nu este dogmatica, cauta permenent adevarul ! Unori prin pasi mici , alteori prin salturi calitative : fizica "clasica" Newtoniana, relativista, cuantica ...... La urma urmei este incercarea omului de a afla de ce si unde se afla ! Adevarul ia nastere incercand sa explicam ceea ce ne pare paradoxal !
Vin cu un exemplu mic dar care pe mine ma framanta !
Einstein a spus ( magister dixit ) ca fotonul nu are masa , radiatia electromagnetica - nici atata !
Totusi ele sunt atrase de o gaura neagra !
Ca sa nu scriu mult, "citez" :
ro.wikipedia.org/wiki/Legea_atrac%C8%9Biei_universale
Unde M1 = infinit ( masa gaurii negre ) ; M2 = 0 ( masa fotonului sau a radiatiei electromagnetice !
r (distanta) si k sunt numere reale pozitive !
Matematic rezulta ca F ( forta gravitationala ) intre cele doua este nula !
Totusi astronomii au sesizat trecerea "spre rosu" si curbarea razelor de lumina care trec pe langa o "gaura neagra" !
Este ceva gresit ? Poate acuma da ! Intr-o alta karma - nu !
M-am invatat sa cred numai in lucruri care , in acel moment, imi par rational argumentate !
Este perfect posibil ca ulterior , acumuland cunostinte, sa constat erori de rationament !
Este usor sa darami, mai greu este sa ai ce sa pui in loc !

Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 14:37

De la: W0LF, la data 2012-04-20 14:03:06
Nu stiu.
Si multe altele.

DOAR ENERGIE iar ceea ce ne este dar privrii noastre, este doar o forma de manifestare a energiei.
SUBSCRIU

Abia aici se aplica acel celebru E = m X c patrat , care arata ca materia si energia reprezinta doua fete ale aceleeasi monede !
P.S. Am pus la mine o "poza" cu formula din care rezulta ca viteza luminii nu poate fi atinsa !
Nu stiu sa trimit altfel !

Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 15:47

De la: gabigabi2, la data 2012-04-20 09:13:10

Repetabilitate ? adica Exact la fel ? nicidecum ! "repetabilitatea " este doar la fel ca mersul la scoala-n fiecare an ....dar nu Repeti Acelasi an si nu inveti acelasi lucru, ci continui sa dezvolti ce ai invatat in anii trecuti ! deci : ACUMULEZI si EVOLUEZI , chiar daca NU MAI TII MINTE , caci ai uitat cit ai patimit pina ai invatat ca 1+1= 2 si tabla inmultirii ! "amanuntele" se uita, dar ramine esentialul !
dar vreau neaparat sa spun ceva, desi imi pare rau ca nu reusesc sa -ti transmit din ce simt : cuvintul REALIZAT are doua intelesuri diferite ptr. lumea noastra occidentala indreptata spre pragmatism si sensul lui este de a fi bogat, celebru... cel mai tare din parcare , ce mai !
in schimb, ptr. ceilalti , cuvintul inseamna exact viceversa si toata legea karmica te conduce spre LEPADAREA de fumurile gloriei desarte ! teoretic si religia crestina tot acolo te conduce !

Va dau perfecta dreptate, doamna ! "realizarea" nu inseamna acumularea de bunuri materiale !
Dar unde anume, la ce nivel spiritual, acumulez eu pentru a ma pregati pentru o alta viata ?
Ce inteleg eu exprima mult mai bine Marx ( in cu totul alt scop)!
Nu este citat , este din memorie si pus, cate ceva, de la mine :
( intr-o existenta data, eu) evoluez prin acumulari cantitative (invat, capat experienta de viata etc), pana la atingerea unui maxim posibil ! In acel moment nu mai este posibila evolutia ca si individ !
Este nevoie de un salt calitativ ! Sa devin altceva ! O noua viata ? Larva ... pupa....insecta....hrana pentru o pasare ..... ?
( Marx se referea la evolutia organizarii sociale !)
Si ma straduiesc ca sa nu vorbesc modoveneste !
Probabil ca aici se poate vedea cel mai simplu exemplu al interactiunii dintre mediu si individ(a) :
O Marie pe "Ce vor femeile" si alta aici ! Care din ele "traieste" corect, in conformitate cu legislatia universala ?
Eu sau.... Eu ?

Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 15:49

De la: W0LF, la data 2012-04-20 00:04:03Este adevarat, am ajuns la concluzia asta pe alte cai. Nu folosind rationamentele si modelele matematice.
Am studiat elemente de anatomie energetica. Adica, am aprofundat cunostinte care fac referire la CORPUL ENERGETIC, NU LA CEL FIZIC. In acest caz, LEGILE cunoscute din FIZICA NOASTRA
nu prea mai corespund.
Einstein a avut probabil o revelatie din alt plan energetic. El a pus-o pe hartie asa cum s-a putut explica.

Un alt mare geniu, Isaak Newton, a prezentat in fata unui corp de Lorzi, celebra Lege a Atractiei Universale. Dupa ce a scris formula pe tabla a provocat rumoare in aula,
riscand sa fie considerat eretic.
- Adica - au strigat perucile albe in cor- dumneata vrei sa spui ca exista o alta FORTA superioara lui DUMNEZEU????
Dandu-si seama ca lucrurile nu aratau prea bine, i-a venit in minte o idee geniala :
- Daca aveti vreo problema, n-am nimic impotriva sa scriem in continuarea acestei formule = DUMNEZEU

Nu stiam !!! Frumos spus, bine gandit !!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 15:57

De la: Maria_x, la data 2012-04-20 15:47:06
De la: gabigabi2, la data 2012-04-20 09:13:10

Va dau perfecta dreptate, doamna ! "realizarea" nu inseamna acumularea de bunuri materiale !
Dar unde anume, la ce nivel spiritual, acumulez eu pentru a ma pregati pentru o alta viata ?
Ce inteleg eu exprima mult mai bine Marx ( in cu totul alt scop)!
Nu este citat , este din memorie si pus, cate ceva, de la mine :
( intr-o existenta data, eu) evoluez prin acumulari cantitative (invat, capat experienta de viata etc), pana la atingerea unui maxim posibil ! In acel moment nu mai este posibila evolutia ca si individ !
Este nevoie de un salt calitativ ! Sa devin altceva ! O noua viata ? Larva ... pupa....insecta....hrana pentru o pasare ..... ?
( Marx se referea la evolutia organizarii sociale !)
Si ma straduiesc ca sa nu vorbesc modoveneste !
Probabil ca aici se poate vedea cel mai simplu exemplu al interactiunii dintre mediu si individ(a) :
O Marie pe "Ce vor femeile" si alta aici ! Care din ele "traieste" corect, in conformitate cu legislatia universala ?
Eu sau.... Eu ?

Moldova are o pasiune catre Marx , caci nu demult un domn mi-a vorbit despre el ... in treacat, e drept ?

eh, omul e ca diamantul : cu cit are mai multe fatete, frumos slefuite, cu atita devine mai pretios !

Fosta membra 9am.ro

766 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 16:17

De la: W0LF, la data 2012-04-20 14:03:06
Nu stiu.
Si multe altele.

SUBSCRIU

Eu imi explic ca ar fi ceva ca vantul: aerul e materie, deci are masa si vine energia si o trimite unde vrea muschiii ei si atunci noi zicem : a pornit vantul! dar cand se opreste ce e?

Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
Pagini: << 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: