Info
x
Existã viaþã dupã moarte?
|
Fosta membra 9am.ro 766 mesaje Membru din: 14/10/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Ianuarie 2012, ora 12:11
De la: gabigabi2, la data 2012-01-17 11:08:06De la: _KARPOV, la data 2012-01-17 10:13:23De la: gabigabi2, la data 2012-01-17 09:48:28De la: _KARPOV, la data 2012-01-16 23:43:52De la: gabigabi2, la data 2012-01-16 14:49:20@228 , cred ca cel mai important mesaj pe care ni-l da Isus este ca, in timp ce el este Dumnezeu Intrupat, venit pe Pamint direct -prin intermediul Mariei- noi, ceilalti fii ai lui dumnezeu, trebuie sa trecem prin mai multe vieti ptr. a-l revela pe tatal in inima , mintea si sufletul nostru si abia atunci suntem Mintuiti de a ne intoarce iar si iar ,aici ! Hai Karpov, cauta-le si scrie-le aici sa dau copy/paste sa le am si eu! Vedeti dar, ca nu evoluam deloc desi timpul scurs de la scrierea evangheliilor ar trebuie sa ne mai isteteasca putin si sa vedem ca nimeni nu se poate 'inalta la cer' ca om; ca Isus nu a spus ce a vazut 'dincolo' ci doar a dorit sa se stie Dumnezeu la care, inchinandu-ne azi uitam de Divinitatea suprema. Ca ne inchinam la toti sfintii facuti de oameni.
Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 17 Ianuarie 2012, ora 13:49
De la: _gal_ina, la data 2012-01-17 12:11:25De la: gabigabi2, la data 2012-01-17 11:08:06De la: _KARPOV, la data 2012-01-17 10:13:23De la: gabigabi2, la data 2012-01-17 09:48:28De la: _KARPOV, la data 2012-01-16 23:43:52De la: gabigabi2, la data 2012-01-16 14:49:20@228 , cred ca cel mai important mesaj pe care ni-l da Isus este ca, in timp ce el este Dumnezeu Intrupat, venit pe Pamint direct -prin intermediul Mariei- noi, ceilalti fii ai lui dumnezeu, trebuie sa trecem prin mai multe vieti ptr. a-l revela pe tatal in inima , mintea si sufletul nostru si abia atunci suntem Mintuiti de a ne intoarce iar si iar ,aici ! pai, nu-i vorba despre istetimea mintii aici, Galina, ci despre puritatea inimii, ca d'aia am spus sa le caute-n Inima lui ca ele sunt acolo ! si la tine in inima sunt inscrise cu litera de foc, dar nu stii ca tot ce cauti tu este sa dovedesti ca Nu exista nimic, desi tocmai asta ne face nefericiti : ne rupem de esenta noastra divina si exact ca un pom caruia i s-au retezat radacinile, ne uscam ! ma uimesti atit de mul atunci cind tot bati moneda pe inaltatul asta a lui Isus - in TRUP DE OM - desi am mai discutat pe tema asta , hat, demult ! dar, evident, n-a ajuns la tine nimic din ce-am spus atunci din pledoaria mea ! acum te-ntreb si pe tine , ca si pe karpov, SIMPLIFICIND la maximum : cind o picatura de apa se evapora, Moare ? in conf. cu logica voastra, Da, ptr. ca nu-i mai vedeti " trupul" lichid , nu-i asa ? nu incape in acceptiunea voastra ideea ca s-a sublimat , transformindu-se in alt TRUP DE LUMINA, ca d'aia se spune ca a avut loc Schimbarea la Fata, de nu l-au mai recunoscut ai lui ?! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2012, ora 18:18
De la: gabigabi2, la data 2012-01-17 13:49:54De la: _gal_ina, la data 2012-01-17 12:11:25De la: gabigabi2, la data 2012-01-17 11:08:06De la: _KARPOV, la data 2012-01-17 10:13:23De la: gabigabi2, la data 2012-01-17 09:48:28De la: _KARPOV, la data 2012-01-16 23:43:52De la: gabigabi2, la data 2012-01-16 14:49:20@228 , cred ca cel mai important mesaj pe care ni-l da Isus este ca, in timp ce el este Dumnezeu Intrupat, venit pe Pamint direct -prin intermediul Mariei- noi, ceilalti fii ai lui dumnezeu, trebuie sa trecem prin mai multe vieti ptr. a-l revela pe tatal in inima , mintea si sufletul nostru si abia atunci suntem Mintuiti de a ne intoarce iar si iar ,aici ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2012, ora 18:48
eu imi cer scuze @ GALINA ca uneori, luata de un avint prea mare, mai sar calul cu tonul patimas cu care scriu ! iarta si ingaduie !
spui de cer ....eh, decoruri Galina, decoruri ptr ochii "actorilor " de pe scena si a spectatorilor din sala .....in spatele scenei e ditamai haul si cind trece actorul dincolo de decor, tu spectatorule, nu-l mai vezi si nici nu te poti duce dupa el , dincolo ...de ce te- ai duce ? el ti-a transmis mesajul, tu ai vibrat sau nu ....doar asta conteaza ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2012, ora 14:50
De la: gabigabi2, la data 2012-01-18 18:48:13eu imi cer scuze @ GALINA ca uneori, luata de un avint prea mare, mai sar calul cu tonul patimas cu care scriu ! iarta si ingaduie ! Gabita, daca eu mi-as cere scuze ori de cate ori ma 'ia avantul' ar insemna doar sa ma justific! Orice inflacarare datorata expunerii unei idei, unei viziuni despre un anumit lucru, nu face decat sa aprinda flacara si in alte minti! Reiau o frantura de text:"...el ti-a transmis mesajul, tu ai vibrat sau nu..." Eu am vibrat, categoric, dar nu am uitat cauza care m-a facut sa vibrez! Am incercat sa analizez cu propria-mi putere de imaginatie ce ar fi trebuit schimbat in ultimul act; Cum as fi dezvoltat eu ultimile doua tablouri! As fi pastrat toate personajele ca fiind primordiale in a transmite mesajul sau as tranzborda subietul dintr-un timp in alt timp!? In timpul meu unde pot vedea lucrurile altfel pentru ca starea initiala a evoluat, s-a schimbat si ne-a imbunatatit puterea de perceptie. Nu readuc subiectul aici dar cred ca imi pot exprima parerea fara sa aduc atingere altor viziuni sau sa cer cuiva scuze pe topicul : "Exista sau nu exista Dumnezeu".
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2012, ora 15:41
De la: _gal_ina, la data 2012-01-19 14:50:05De la: gabigabi2, la data 2012-01-18 18:48:13eu imi cer scuze @ GALINA ca uneori, luata de un avint prea mare, mai sar calul cu tonul patimas cu care scriu ! iarta si ingaduie ! te sarut, dar n-am Evoluat asa cum pari a crede ! am involuat si puterea de perceptie a scazut ....cu cit am " evoluat "in comoditatea aducerii apei in casa, a caloriferului , a liftului ,a masinii care ne scuteste sa mai mergem pe jos, timp in care organismul nostru interfereaza cu natura si mintea intra-n ritmul pasului si respiratia se regularizeaza si creierul este bine oxigenat si gindeste- gindeste - unindu-se cu marele Tot....eh, ce mult am pierdut noi prin aceasta evolutie a comoditatii !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2012, ora 17:03
De la: gabigabi2, la data 2012-01-19 15:41:13De la: _gal_ina, la data 2012-01-19 14:50:05De la: gabigabi2, la data 2012-01-18 18:48:13eu imi cer scuze @ GALINA ca uneori, luata de un avint prea mare, mai sar calul cu tonul patimas cu care scriu ! iarta si ingaduie ! Fiiecare simte gradul evolutiei societatii, tehnicii, culturii, in functie de cum foloseste ceea ce a asimilat! De multe ori parca mi-e mila de generatiile din alte vremuri care n-au inteles nici simplul fapt ca erau doar niste fiinte la indemana celor care aveau puterea de a le manipula si folosi. E adevarat ca nu mai folosim mijloacele de locomotie proprii si ca "ne dauneaza grav sanatatii", dar folosim altfel timpul! Nimic si nimeni nu ne poate frana puterea de a gandi si a ne imagina mult mai mult ca inainte pentru ca am intrat "dincolo de nori!" Eu, desi am tot confortul la care te-ai referit, am avantajul petecului de pamant! Gabita, nu stii ce simtaminte te rascolesc atunci cand il scarmeni, cand pui un rasad sau o samanta si parca auzi cum creste. Te inspira, te poarta spre-o gura de rai pe care ti-ai creat-o inca de aici!
|
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2012, ora 17:30
ok ! cam asa se manifesta conceptul lumilor paralele @ Galina !
eu vorbesc de una si construiesc o idee ....tu o construiesti p'ata fara ca cele 2 sa aibe aproape nici-o legatura ! am zis Aproape, ca una mica-mica, tot e : gura de rai ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 20 Ianuarie 2012, ora 00:14
..daca exista..as vrea ..sa am o alta viata....
|
Postat pe: 20 Ianuarie 2012, ora 08:19
De la: Ebony, la data 2012-01-20 00:14:43..daca exista..as vrea ..sa am o alta viata.... si cine te opreste, ebony ? nu poti face nici-o schimbare in ea ca sa fii cit de cit multumita de ea ? macar schimba-ti atitutinea fata de ea ! gindeste-te ca ceea ce traiesti acum este Efectul unor greseli facute in alte vieti si atunci, acceptind -o asa cum este ea si incercind sa repari ce-ai gresit, se schimba....crede-ma : se schimba, indulcindu-se ! incearca !
|
Fosta membra 9am.ro 802 mesaje Membru din: 15/12/2011 |
Postat pe: 21 Februarie 2012, ora 23:40
De la: gabigabi2, la data 2012-01-20 08:19:15De la: Ebony, la data 2012-01-20 00:14:43..daca exista..as vrea ..sa am o alta viata.... Am citit anterior cateva postari, unele bazate pe un scepticism dezarmant. De fapt in viata pe care o traim pe pamant( fie ca e simgura pentru unii, fie ca e una din multele experiente pe ntru altii) ne comportam ca niste ipocriti, uneori ignoranti, supusi, unii, unor dogme.altii unor preocupari si cercetari in sensul de a-si cunoaste menirea, a intelege filozofic, doctrinar, cine sunt, de unde vin si unde vor merge. Cat de intens suntem preocupati in existenta noastra sa raspundem la aceste intrebari? Aproape deloc atat timp cat suntem sanatosi in depline facultati fizice si psihice. Incertitudinea apare atunci cand suntem la ananghie. Atunci ne amintim de o forta Divina, despre care am auzit de la parinti, de la cunostinte sau chiar de la prieteni. atunci ne cuprinde o teama ca vom pierde aceasta viata. mai ales cand a fost traita in huzur, in placeri gastronomice si de orice alta natura. De ce? Tocmai din teama de necunoscut. Spunea cineva intro postare ca nu exista moarte. Atunci dupa parerea sa exista viata vesnica. Dar a trait cineva vesnic pe pamant? Se pare( dupa scrieri biblice) ca Adam a trait cel mai mult 900 de ani. Atunci trebuie sa admitem viata vesnica a spiritului si nu a corpului uman. Atunci sa ne trezim constienta, sa nu mai fim ipocriti, sa ne mintim ca nu exista nimic altceva decat putem noi pipai, simti sau vedea. Atunci sa dam crezare oamenilor de stiinta ca de miliarde de ani universul este intro continua expansiune, ca sunt legi care il guverneaza, unele ne-au fost date sa fie descoperite pentru evolutia si progresul nostru pe aceasta planeta. A ne lasa din comoditate mereu manipulati, de unele dogme si canoane religioase, fara sa cautam cu fervoare adevarul, nu facem altceva decat sa fim la mana ' baietilor destepti' indiferent cine vor fi ei. Evangheliile il numesc pe Isus Dumnezeu, egalul Tatalui Ceresc, Dumnezeu Insusi. Ori Isus nu s-a numit niciodata a fi Dumnezeu, ci Fiul Tatalui, care a fost trimis sa faca voia Lui. A scris Dumnezeu Evangheliile atat de raspandite(dar si mistificate) in religiile Crestine? Cine a avut interesul si scopul sa le modifice, pe unele sa le arda( si spre nefericirea lor s-au mai gasit copii)? Cine are interesul ca orice sfant( desi trebuie sa avem respect pentru ascetismul si impunerea unor privatiuni, ) sa fie considerat intermediarul intre minne, tine, x, y, fata de Dumnezeu? Unui ateu n-o sa poti sa-i bagi in cap ideea ca exista o forta suprema atotstiutoare, atotcreatoare, cum nici unui bigot nu poti sa-i scoti din cap ca sarutul poalei popii, a moastelor e ca o frectie la un picior de lemn in aceasta credinta total deformata. Asa ca, ' sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului' |
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 22 Februarie 2012, ora 00:20
De la: Ebony, la data 2012-01-20 00:14:43..daca exista..as vrea ..sa am o alta viata.... Ai rabdare....sa o termini...pe asta....este cea mai frumoasa si poate e prima.....si ultima..... Totul este atat de complicat...incat si un dumnezeu....daca ar exista....deja nu ar mai intelege nimic.... Eu inteleg si stiu ca este ....dar totusi...nu e.....si nu va fi decat...infinitul...fara intoarcere.... Traim un vis...si ne vom trezi pe lumea cealalta....care nu exista....deci...traieste-ti viata asta....este singura in care constientizezi....ca tu existi.... Dincolo ....daca ar fi sa fie....nu ai mai fi tu....
|
Postat pe: 22 Februarie 2012, ora 10:19
De la: 9am250228, la data 2012-02-21 23:40:22De la: gabigabi2, la data 2012-01-20 08:19:15De la: Ebony, la data 2012-01-20 00:14:43..daca exista..as vrea ..sa am o alta viata.... ISUS este Dumnezeul nostru, Crestin , aici pe Pamint ....toata religia crestina il are pe el ca figura centrala si, el insusi spune ca-i Calea pe care trebuie s-o urmeze crestinul ptr. a ajunge la IMPARATIA TATALUI ....in rest , sfintii, ascetii, sunt doar borne presarate-n Calea ce trebuie urmata ...adica, sunt pcte de reper ca sa stii ca nu te-ai ratacit ! |
|
Postat pe: 22 Februarie 2012, ora 21:14
de la Gabigabi2.
ISUS este Dumnezeul nostru, Crestin , aici pe Pamint ....toata religia crestina il are pe el ca figura centrala si, el insusi spune ca-i Calea pe care trebuie s-o urmeze crestinul ptr. a ajunge la IMPARATIA TATALUI ....in rest , sfintii, ascetii, sunt doar borne presarate-n Calea ce trebuie urmata ...adica, sunt pcte de reper ca sa stii ca nu te-ai ratacit ! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ma tem ca in acest caz avem doi Dumnezei, Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Fiul, deci politeism. Pe de alta parte faptele sale au aratat puteri Dumnezeiesti si a lucrat numai in numele si in credinta in Tatal. 'Eu nu fac voia mea ci voia Tatalui din Ceruri' Evident ca este un sol al Divinitatii caruia i-a incredintat misiunea sa, si cel mai apropiat ca Spirit Divin. Asadar daca credem in Dumnezeu, trebuie sa credem in Isus, El fiind singurul intermediar fata de Tatal, dar nu si in acelas rang Divin(daca putem spune asa) Oricine ar putea argumenta faptul ca, daca Isus este fiul lui Dumnezeu atunci si noi suntem fiii Sai. Adevarat doar din punctul de vedere al Creatiei, adica suntem spirite din Spiritul Sau, dar cata diferenta intre noi, fiii muritori, incapabili de a salta in Spiritualitate, in vibratii inalte, si Isus. Dar ce mai conteaza pentru Crestinism daca Isus este numit Dumnezeu, fiul Omului, Fiul Lui Dumnezeu sau cu alt apelativ. Importrant este ca Invataturile sale sa ramana un reper al credintei, si aceasta credinta in El si Tatal sa ramana unica si nu diminuata, impartita intre tot felul de sfinti. Nu am nimic impotriva ca cea mai mare parte a sfintilor sa fie respectata, dar impunerea inchinarii la ei, ipocrizia si manipularea cum ca ar face minuni de insanatosire, aducerea prosperitatii fara munca, mi se pare o blasfemie. Tot asa cum mi se pare o mare gogorita, minciuna, falsitate,cum vrea fiecare sa interpreteze, faptul ca dupa moarte ,mortului i se promite un loc de verdeata unde nu exista nici durere nici intristare. Atunci nici nu ma mira ca pamantul este impanzit de criminali, hoti, ticalosi de tot felul. Oare asa sa fie? Cred ca mai intelept ar fi ca fiecare muritor sa constientizeze faptul ca viata este o experienta pe care o traieste, sa si-o faca frumoasa, curata si ca se poate desparti de ea cu zambetul pe buze, chiar daca ar fi sa fie prima si ultima sa aparitie pe acest pamant. |
|
Postat pe: 23 Februarie 2012, ora 09:15
De la: 9am250228, la data 2012-02-22 21:14:12 de la Gabigabi2. mie mi se pare ca doar Aparent avem 2 dumnezei : fiul si tatal ! dupa intelesul meu, sunt una si aceeasi persoana, intrucit Isus este Dumnezeu Intrupat....adica, ptr. a se putea cobori in spatiul dens al Pamintului a avut nevoie de un "costum de scafandru " in care sa intre si acest corp i-a fost "livrat" de Maria ,prin Imaculata Conceptie .... da , suntem si noi fiii lui Dumnezeu, spirite din Spiritul sau, dar in timp ce noi venim o data si inca o data ,la Intrupare , tocmai ca sa ne Indumnezeim si sa ne putem intoarce Acasa, ISUS nu a avut nevoie de aceast periplu al intruparilor , el fiind insusi Tatal intrupat - Isus fiind un avatar in acest caz - care ne pune firul calauzitor in mina ! |
|
Postat pe: 24 Februarie 2012, ora 08:52
De la: gabigabi2, la data 2012-02-23 09:15:14De la: 9am250228, la data 2012-02-22 21:14:12 de la Gabigabi2. Bei....de aici eu am inteles o ...."chestie"...esentiala...ca dumnezeu este MASOCHIST.....ca sadic stim din vechiul testament....ca este....cel ce este....ca daca n-ar fi....nu s-ar povesti.....
|
|
Postat pe: 24 Februarie 2012, ora 09:07
De la: gabigabi2, la data 2012-02-22 10:19:47De la: 9am250228, la data 2012-02-21 23:40:22De la: gabigabi2, la data 2012-01-20 08:19:15De la: Ebony, la data 2012-01-20 00:14:43..daca exista..as vrea ..sa am o alta viata.... De ce nu te gandesti...ce ar fi daca isus...totusi nu a existat...? Ce te faci? De ce trebuie,neaparat....sa te simti sub tutela cuiva....?Chiar nu iti dai seama ...ca acel ceva ce ne-a "creat"....nu se amesteca in "treburile"....noastre "interne"...? Suntem lasati...in voia sortii....ceea ce ma face sa cred ....ca nu avem de ce sa "cersim"....ajutor....sau indurare....Acel ceva....este cu mult deasupra a ceea ce noi gandim....nu cred ca se poate comporta precum dumnezeul biblic sau isus.....Comportamentul acestora este prea "uman"....se simte de la o posta ca sunt o inventie....a enoriasilor.... Sfatul meu este sa nu crezi in nimic....sa incerci doar sa simti.....sa inveti sa intelegi....si sa simti care este rolul tau in acest moment....in univers.... Eu cred ca universul functioneaza ca un ceas....cu si fara ....prezenta noastra.... Noi avem un rol ingrat....de simpli ...observatori....suntem un fel de spectatori.....care nu pot interveni.... Totul "curge"....spre un infinit...iluzoriu.....un infinit ce a fost.....ce este...si va fi...E poate un prezent....fara de sfarsit.....in care noi....ne traim clipa.... |
|
Postat pe: 24 Februarie 2012, ora 14:44
@karpoave, ca a existat sau nu, aproape ca nu conteaza ! conteaza insa ca el este ARHETIPUL dupa care a fost construita fiinta umana si, NU POTI face Abstractie de el ! e TIPARUL dupa care suntem facuti....vrei sa intelegi cum si de ce a fost folosit acest tipar de catre "Croitorul "ce ne-a creeat, bine ....nu vrei si functionezi ca atare, fara sa -ti pui problema asta, iarasi bine ! nu te obliga nimeni sa treci dincolo de aspectul tau material...ptr.a putea face asta , insa, trebuie sa fii CROIT
cu o leaca de introspectie si spirit analitic....da' chiar nu conteaza daca tu nu simti nevoia asta : fii cum vrei tu si gata !
|
Fosta membra 9am.ro 80 mesaje Membru din: 4/10/2010 |
Postat pe: 24 Februarie 2012, ora 15:26
"A crede e cu totul altceva decit - a crede pentru ca..., si nu are nici o legatura cu simtul vazului indeobste socotit cel mai ferm si mai neinselator
A crede este a crede pe nevazute, a chezasui. Credinta e un risc, un pariu cu viata. Domnul ISSUS HRISTOS nu a lasat dovezi in exterior, desi putea sa ne scrie pe fiecare pietricica. Cercetarea atenta a textelot evanghelice si meditarea lor ne indeamna sa ajungem la concluzia ca nu acesta a fost stilul de lucru al DOMNULUI. EL nu a lasat nimic scris. Textele evanghelice pot fi orocind si de orcine contestate ca partimitoare si datorate unor partizani, deci nu obiective, ba si tardive si prelucrate post factum S-ar zice ca HRISTOS a facut totul pentru ca sa nu putem invoca acte sigure si tangibile pentru a nu fi trecut in rindul personajelor istorice - pentru a nu scade cu nimic potenta verbului A CREDE. Dovezi materiale, juridice, stiintifice nu avem si nici nu vom avea pina la a doua venire cind, fireste, va disparea credinta precum si Sf, Pavel constata la I Corinteni 13 Credinta mea- declara Joris Karl Husysmans nu se sprijina nici pe ratiunea mea,nici pe mai mult sau mai putin perceptii ale simturilor mele; ea tine de un simtamint launtric, de o siguranta dobindita prin dovezi launtrice. DIntr-o intelegere mai atenta a verbului a crede, imi pare ca rezulta numeroase consecinte; - De vreme ce esenta o constituie credinta, se poate afirma ca actele de asceza se bucura numai de o valoare si insemnatate individuala si educativa. Se intreaba Apostolul neamurilor de ce oamenii care cred in HRISTOS rabda porunci ca; nu lua, nu gusta, nu te atinge..... unele ca aceste au o oarecare infatisare de intelepciune in paruta lor cucernicie, in smerenie si necrutarea trupului, dar n-au nici un pret si sint numai pentru satiul trupului Ascezele nu sint osindite ori minimalizate, sint bune ca acte de infrinare si smerenie, dar nu atrag prin ele insele ceea ce numai HARUL, CREDINTA siFAPTELE BUNE, ne pot face sa dobindim. -Se cade sa nu me lasam inspititi de obsesia cautarii dovezilor; pot fi de ajutor unora, dar nu celor care stiu caHRISTOS n-a vrut sa-si intemeieze imparatia sa spirituala pe nisipul iluziilor stiintifice, istorice, etc, ci pe stinca de granit a credintei. Toate argumentele filozofice, stiintifice, istorice sint supuse relativitatii acestor discipline mereu schimbatoare in mai bine sau in mai rau. O teorie a inlocuit in timp o alta teorie, in asteptarea zilei cind, probabil tahionii ori alt fenomen inca neobservat ori alte calcule vor pune in discutie teoria relativitatii. - Daca prin credinta ne apropiem in modul cel mai desavirsit de HRISTOS, daca ea este calea spre mintuire, nu mai putin probabil este si faptul ca fara fapte credinta e moarta...."cu inima se crede spre dreptate si cu gura se marturiseste.....Cred DOAMNE si marturisesc' Faptele bune si marturisirea prefac verbul A CREDE intr-o putere si-i dau incarcatura energetica si duhovniceasca necesara trecerii lui din rindul vorbelor in al cuvintelor, din al ideilor in idei -forta:IUBIREA.... Intr-atita a iubit DUMNEZEU pe om incit pentru a i se descoperii s-a indentificat cu el, a luat insasi firea lui. incit s-a indentificat cu el. Nascindu-se din femeie si murind in grele chinuri inseamna ca SMERENIA sI SUFERINTA au fost preferate oricaror alte procedee, deoarece sint cele care nu inseala, care nu pot insela, care nu permit indoieli Secretul epifaniei hristice este desigur chenoza- secretul tehnic. Dar taina lucrarii -secretul emotional- tine de alt domeniu al duhului si inefabilului: e IUBIREA Numai ea poate explica , fundamenta si justifica drumul ales de epifania hristica;- nu ma apropiu de om, nu ma aseman lui, ci MA FAC OM. Devin rob si eu, il vindec pe lepros prin atingere, ma substitui Totul din IUBIRE. Iata semnificativul, tilcul intregii actiuni de la IESLE la CRUCE il rezuma numai acest cuvint -IUBIRE, mai tainic, mai fascinant, mai intraductibil simtamintelor noastre pacatoase, cugetului nostru corupt, decit oricare altul.... Sa nu gindim ca samarineanului i-o fi fost usor sa procedeze asa cum a facut. Poate ca era grabit pentru preocuparile lui, poate era si el bolnav, poate sarac, nu ii era la indemina sa-si lase treburile sale sa ajute acel ranit pe linga au trecut atitea persoane din categorii sociale diferite. Ce la determinat sa se opreasca. IUBIRE si mila ce deriva din ea MILA stare sufleteasca intru totul superioara, e de fapt un simtamint divin-omenesc. Salasluieste in spatiull intermediar dintre cer si pamint acolo unde sentimentul si ratiune, abstactyul si concretul nu s-au despartit in zona cu totul inefabila unde se combina insusiri ca bunatate, altruismul, rabdarea, atentia, sensibilitatea constiinta vie a iubirii de semeni Toate lucrarile DOMNULUI ISSUS HRISTOS au avut la baza mila izvorit din IUBIRE, nu din aroganta Drumul lui de la iesle pina la CRUCE demonstraza acest lucru. De aceea in rugaciuni se cere...nu fi DOAMNE drept cu mine, ci milos, ca daca e drept toate pacatele mele ma vor osindi. Crezind ca ISSUS este HRISTOS ,asa cum l-au marturisit PETRU, MARTA, NATANAEL, orbul din nastere, samarineanca,...facind voia TATALUI, lasind oricind toate balta si de izbeliste, spre a-l urma pe HRISTOS. Neincetind a reflecta ca invataturile lui Hristos sint doua: IUBIREA si LIBERTATEA Aducindu-ne aminte mereu ca in oricare semen salasluieste suflarea lui DUMNEZEU, adica o farima de spirit divin, sa nu-l batjocorim, sa nu-l vindem pe un numar de arginti sau pe necurata placerea de a-l vedea cum sufera. Caci altminteri savirsim pacatul de hulire a Duhului Sfint aflator in orice om" NCOLAE STEINHARDT - Raporteaza abuz de limbaj |
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 02:29
De la: lenacata, la data 2012-02-24 15:26:16"A crede e cu totul altceva decit - a crede pentru ca..., Steinhardt este omul religios pe care il respect cel mai mult. Asta din pricina abordarii sale atat de umane asupra credintei. Si totusi trebe sa il demolez ... El face o apologie a lipsei dovezilor ca fiind un lucru bun. Ca , vezi dom'le, iaca asa discernem ce-i aia adevarata credinta. Da' desi il aduce in discutie pe Pavel, ignora complet faptul ca musiu Pavel a fost pe vremuri Saul. Si acel Saul a beneficiat de o revelatie divina pe drumu' catre Damasc. Si iaca asa Saul s-a transformat in Pavel. Nici vorba de scrupul divin in priviinta liberului arbitru al lu' Saul. Da' unu ca mine se intreaba in mod legitim: "de ce, manca-ti-as?" Adica Saul care persecuta crestini merita o revelatie, iar eu, care incerc pe cat posibil sa ma comport frumos cu semenii mei, nu merit? Si aici vor interveni tot soiul de scuze inventate de oamenii credinciosi. Dar scuze jalnice. Ca poate eu n-am nevoie de revelatie, deoarece ma comport frumos cu semenii. OK! Da' in cazu' asta de ce nu Hitler, Stalin si Pol Pot? Ca ei sunt Saul-ii moderni! Iar aici credinciosii dau in balba. Ca chipurile Hitler, Stalin si Pol Pot trebe sa aiba liber arbitru. Da' in cazu' asta cum ramane cu liberu' arbitru al lu' Saul? Adica ce? Cu unii muma si cu altii ciuma? Si balba credinciosilor continua... Si cand observi stupizenia argumentatiei, cum ai putea oare sa accepti povestile intortocheate pe care le ofera credinta? Numai daca esti capabil sa inchizi ochii in fata realitatii ai putea sa accepti asta. Da' eu unu' nu pot inchide ochii intr-un mod constient. Poate doar daca ma loveste o caramida in cap maine si uit logica.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 08:05
De la: Yorick, la data 2012-02-28 02:29:37De la: lenacata, la data 2012-02-24 15:26:16"A crede e cu totul altceva decit - a crede pentru ca..., o Caramida sau, o Revelatie ! te jelui, mai Yoricke ,ca tu n-ai parte de revelatie ,ca mine care ma pling ca n-am cistigat la 6 din 49....e drept, nu joc, da' de ce eu nu cistig ? ce-i partinirea asta ?
|
9am251241 8 mesaje Membru din: 28/02/2012 |
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 10:47
De la: , la data 2008-09-27 09:12:08Drumul nostru pe acest pamânt parcurge îm mare câteva etape: naºterea, ºcoala, cãsãtoria, pensia ºi moartea. Dar dincolo ce este? ªi dacã este ceva, conteazã cum am trãit aici, ne influenþeazã acest lucru cum vom fi dincolo? www.youtube.com/watch?v=smodJ_9vaRM&feature=related |
|
Fantoma_din_Zanzibar_28_02_2012 10 mesaje Membru din: 28/02/2012 |
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 13:19
De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 08:05:58De la: Yorick, la data 2012-02-28 02:29:37De la: lenacata, la data 2012-02-24 15:26:16"A crede e cu totul altceva decit - a crede pentru ca..., Pai fa si tu ca Becalli fapte bune ...
|
pink_ 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 14:25
Salutare,
Am descoperit o oportunitate fantastica de castig a unei bine-cunoscute companii internationale cu o cifra de afaceri de peste 2,5 miliarde de dolari. Daca sunteti interesati de un castig suplimentar destul de consistent si sigur, ma puteti contacta la adresa de email: petrutza_pedro@yahoo.com. O zi buna va doresc :) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 15:36
De la: Fantoma_din_Zanzibar_28_02_2012, la data 2012-02-28 13:19:19De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 08:05:58De la: Yorick, la data 2012-02-28 02:29:37De la: lenacata, la data 2012-02-24 15:26:16"A crede e cu totul altceva decit - a crede pentru ca..., cine ?eu ori yorick ?
|
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 16:35
De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 08:05:58 n-are nici un fel de sens raspunsul tau. E rupt de realitate. Ce fel de joc iti imaginezi tu ca e ala pe care eu nu-l joc? Si nu ma jelui in nici un fel. Pur si simplu atrag atentia asupra inconsistentei vizibile a credintei. Sau ce-mi propui? Sa ma apuc sa ucid cu pietre niste crestini, iaca-asa numa-numa beneficiez de revelatia lu' Saul? Multumesc, dar zic pas. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 16:55
De la: Yorick, la data 2012-02-28 16:35:52De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 08:05:58 chiar n-ai inteles raspunsul meu ? cum Dumnezeu sa ai vreo Revelatie cind pe tine Nu te intereseaza asta, asa cum pe mine nu ma intereseaza jocurile de noroc ?!Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 19:46
De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 16:55:11 Ba am inteles perfect si ti-am si dat raspunsul in conformitate cu faptul ca am inteles. Insa tu esti cea care nu a inteles, se pare. Asa ca fii putin atenta: 1. unde anume am spus eu ca "nu ma intereseaza asta"? Asta e o neintelegere care-ti apartine. Daca ai fi urmarit cu putina atentie postarile mele de-a lungul timpului ti-ai fi dat seama destul de usor ca pozitia mea este ca ma intereseaza sa cunosc realitatea asa cum este ea. Daca realitatea este ca ar exista vreo divinitate, viata dupa moarte, spiridusi si moroi atunci pe mine MA INTERESEAZA sa cunosc realitatea. Ceea ce am spus insa, iar tu faci confuzii in aceasta priviinta, este ca NU CRED in divinitate, viata dupa moarte, spiridusi si moroi din cauza ca aceste concepte nu se sprijina pe nimic concret , si au toate elementele unui basm. Deci: ceea ce eu CRED este un lucru, ceea ce ma INTERESEAZA este alt lucru. Inca o data - confuzia iti apartine. Cine are o minima rigurozitate in exprimare isi da seama ca lipsa credintei la un individ nu permite altcuiva sa traga concluzia grabita ca acel individ nu este interesat de valabilitatea propriilor pareri. Ba' dimpotriva! Orice copil de gradinita ar putea sa faca o conexiune logica intre efortul pe care il depun ca sa scriu aci despre asemenea subiecte si faptul ca asta ar indica un interes ridicat. Sau poate ca iti imaginezi ca scriu in transa = in mod inconstient , iar constientul meu bate mingea pe-afara, unde-i adevaratul "interes"? 2. indiferent de obiectia precedenta, ti-am atras atentia asupra inconsistentei cuprinsa de dogma crestina. Si ti-am pus o intrebare legitima: ce fel de interes ar trebui sa manifest, daca pornim de la ipoteza veridicitatii povestii lu' Saul? Ti se pare oare ca musiu Saul "manifesta interes" prin comportamentul sau de a prigoni crestini? Exista 2 posibile raspunsuri pe care ai putea sa le dai: da sau ba. In caz ca "da", adica in cazul ca consideri ca Saul manifesta interes prin acel comportament, atunci oare ar fi cazul sa ma apuc si eu de lapidat crestini? Asta ar fi de ajuns pentru ca eu sa beneficiez de aceeasi revelatie? (si nu degeaba intreb , daca e asa, atunci de ce nu au primit revelatia Hitler, Stalin si Pol Pot?) . Al doilea raspuns pe care ai putea sa il dai este "nu". Adica nu acel fel de comportament este menit a indica "interes". Dar in acest caz ti-am adresat intrebarea legitima : atunci care? Nota bene: daca dai raspuns in aceasta arie, ramane deschisa intrebarea despre Saul. De ce el? Ce sa-i faci mai Gabi, nu eu am scris scriptura, nu eu sunt vinovat de inconsistente. Eu doar le semnalez. Ceea ce vreau sa indic este absurdul pozitiei. Indiferent ce cale de raspuns alegi, te impotmolesti. Si ajungi intr-o pozitie bizara, in refugiul permanent al oricarei credinte : "zeul e misterios si nu-l putem intelege. Se comporta dupa cum vrea muschii lui de capricios, nu trebuie sa dea socoteala nimanui! Uneori ii procopseste pe unii cu revelatie, in ciuda faptului ca aia sunt nemernici. Alteori ii blagosloveste pe altii cu bube, in ciuda faptului ca aia sunt oameni onesti (vezi Iov). Iac-asa! Pentru ca poate!" Poate ca pe tine sau pe alti credinciosi va multumeste o asemenea explicatie jalnica. Ok, ai dreptul sa crezi ce vrei. Da' nu te poti mira ca unul ca mine gaseste asta ridicol. 3. si uite-asa ajungem la punctul 3. Daca e valabil punctul precedent (adica faptul ca zeul se comporta stupid si capricios - si ti-am oferit motivele pentru care vad lucrurile asa) si e valabil si punctul 1 , adica faptul ca eu sunt interesat sa aflu care e realitatea (iar asta ar trebui sa o iei direct de la mine, in loc sa tragi concluzii eronate si nefundamentate) atunci exista posibilitatea ca eu sa pot accepta existenta divinitatii (in urma unei revelatii oarescare) dar asta nu implica nicidecum faptul ca as considera acea divinitate demna de admiratie si veneratie. Este ca si cum as putea accepta realitatea ca exista mafioti, dar nu inseamna nicidecum ca ar trebui sa-i iubesc. Si, daca te gandesti un pic, felul in care divinitatea crestina este zugravita chiar in scriptura nu e departe de un sef mafiot. Adica are atitudinea : "respecta-ma , ca altfel iti rup capu'! Iar daca ma respecti si platesti taxa de protectie, poate ca ma comport frumos cu tine. Da' nu-i sigur. (vezi Iov)" . Inca o data - nu te uita chioras la mine pentru comparatie. Nu eu sunt autorul bibliei. Asta se desprinde de acolo, eu nu fac altceva decat sa constat. |
|
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 20:35
De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 16:55:11De la: Yorick, la data 2012-02-28 16:35:52De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 08:05:58 Saul din tars(mai tarziu Sf. Pavel) a fost un conducator al armatei romane cu misiunea de a inabusi orice rascoala in Ierusalim. A dat dovada de un exces de zel, prigonind si condamnand la moarte pe primii crestini. Se spune ca pe drumul Damascului ar fi avut o revelatie in care i s-a aratat Isus, rostindu-i celebra fraza: 'Saule, Saule, de ce ma prigonesti' Aceasta l-ar fi determinat sa urmeze calea discipolilor Lui Isus( cei 12 apostoli) Lucrarea sa misionara, mai mult povestita de el in -Faptele_ decat de catre istoricii vremii, conduce la o dilema: A fost o revelatie sau nu? Urmarit de iudeii crestini, nu ar fi exclus sa fi incercat sa scape( nu de pacatele sale) ci de acuzele grave. Chiar daca oficialitatile nu-I atribuiau Lui Isus originea Divina, condamnarea sa la moarte prin cele mai chuinuitoare suferinte si batjocorire, ar fi trebuit sa-i trezeasca compatimirea asa cum a trezit-o in mii de credinciosi si adepti ai invataturilor sale. Istoria,de secole, e plina de astfel de exemple, ca sa ne referim la cea contemporana: legionari convertiti la comunism, comunisti convertiti la neocapitalism. (capitalismul cu fata umana la care a aderat si 'SF'. Iliescu etc). Recompensa Bisericii Catolice s-a soldat mai tarziu cu decorarea lui Saul( care si-a luat noul nume de Pavel pentru a-l pierde pe primul in anonimat) in mare grad de Sfant. Asa ca, parcurgand doctrinele filozofice crestine, mai ca-ti vine sa scoti din ele doua entitati Divine: Dumnezeu si Isus, de care nu sunt raspunzatoare de gandirea, scrierea si mistificarea de catre om a adevarurilor. In rest poti sa dai cu caramida.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 21:22
De la: Yorick, la data 2012-02-28 19:46:59De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 16:55:11 Yorick draga, taica-meu cind voia sa para a fi un culant cu mama, mergea la magazin sa-i cumpere ceva frumos, Intotdeauna la ora Inchiderii si , dadea din umeri apoi : ce pacat, Lenuto, s-a-nchis ! Interesul tau Nu este de a-L Descoperi pe Dumnezeu,ci a demonta ceea ce se spune, se scrie despre el ! eu ti-am mai spus si ma ierti ca ma repet : ai un orgoliu al logicii si -ti faci din asta un pct. de glorie ! sa fii sanatos ,nu ma pot lupta cu tine si, nici n-am de ce ! |
|
|
|

....asta inseamna ca am relatii...
cu o leaca de introspectie si spirit analitic....da' chiar nu conteaza daca tu nu simti nevoia asta : fii cum vrei tu si gata !
ce-i partinirea asta ?