back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 17:11

De la: alehin, la data 2010-04-22 12:35:05Gabi ,
stii ce nu inteleg eu ?? de unde stii tu ( cand faci comparatia Windows xp cu Windows 7 )ca nu esti Windows 7 ???
Ca ai ,, ramas,, multumita ,,.. si satisfacuta de o filozofie /cultura mistica ??
Dupa parerea mea progresul in lumea noastra materiala ..l-au adus ,, nemultumitii,,.!!!

intii trebuie sa ma scuz : i-am zis lui Yorick cum ca i-a scris Horus si nu Alehin....v-am incurcat,asa de bine semanati ! dar,daca tu insuti ai scris ce-ai scris in primul comentariu si ai spus ca exista un scop final si niste "trepte " ce duc spre acest scop,ce rost mai are intrebarea ta ? progresul in lumea materiala il aduc,intr-adevar ,nemultumitii ....cei care inca nu vad scopul final ! cei care sunt pe treptele de jos ! cei care sunt inhamati si imping de zor la samsara.....cind ai intrezarit scopul final ,te detasezi .....nu mai lupti ca n-ai de ce si-i lasi pe ceilalti sa se lupte si sa conduca lumea

Fosta membra 9am.ro

310 mesaje
Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 18:54

Pentru a exista viata dupa moarte ar trebui mai intai sa gandim daca exista un loc unde sa "traim" acea viata ! Daca ne gandim strict prin prisma a ceea ce stim ,atunci sigur nu vom gasi acest loc ! Am cadea in pacatul de a nega existenta acestei posibilitati ! Daca totusi speculam ,am putea sa consideram ca acest loc exista ,dar nu in universul nostru . Problema care s-ar pune ar fi aceea a rostului nostru in acea lume si a interesului celui care ne doreste acolo ! Acest interes s-ar fi putut materializa si in lumea noastra insa dupa umila mea parere acest interes nu exista . Nu inteleg de ce ar dori cineva sa aiba pentru eternitate ,langa el ,niste oameni tarati ! Niste oameni care suporta o viata plina de privatiuni ,in speranta unei vieti viitoare , fara probleme ,dar poate plina de conditionari !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1196 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 19:18

Existã viaþã dupã moarte?' Cred ca da ! Cititi cu atentie postarile lui PIK-NIK si veti avea o revelatie !

,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
Fosta membra 9am.ro

520 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 23 Aprilie 2010, ora 21:23

Pt enki;
Scuza-ma te rog, nu exista decat un UNIVERS, si acesta este infinit, chiar Einstein a spus-o.
Dar exista lumi paralele ale Unuiversului. Spiritele noastre desprinse din corpul fizic dupa moarte nu sunt fiinte asa cum aratam noi. Deci spiritul e nemuritor si cf teoriei reincarnarii, va reveni pentru o noua experienta in conformitate cu destinul pe care si l-a creat. Toti maiestri spirituali, atat din orient cat si din occident, ne invata sa gandim intr-o existenta numai pozitiv pentru a dobandi energii de vibratii inalte, de ce ? astra este o alta teorie, legata de scopul nostru pe acest pamant.

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2010, ora 22:12

„Sa invatam

Umilinta. Ingerul nostru pazitor ne respecta liberul arbitru, neintervenind niciodata peste vointa noastra, desi stie ca anumite lucruri nu ne fac bine, dar ne lasa sa invatam noi insine din greseli. Ne iubeste si ne accepta asa cum suntem, uneori mai tristi, altadata mai orgoliosi, mai aroganti, mai agresivi sau pesimisti.

Fidelitatea. Ne este fidel inca de la crearea noastra ca spirit si va fi cu noi pana ne vom desavarsi evolutia. Tot timpul ne calauzeste, ne indruma, ne protejeaza, altfel spus, vegheaza asupra noastra si doar asupra noastra. "Grija" lui este sa ne fie noua bine, dar nu binele pe care-l intelegem noi in mod curent, ci un bine al spiritului, care implica fenomene pe care de multe ori nu le intelegem prea usor. Dar cu ajutorul lui putem descifra aceste fenomene, care de fiecare data se constituie in lectii de viata.

Prietenia. Este cu noi si la bine si la greu, ne sustine, ne inspira, ne mangaie, ne alina suferintele. Este un prieten de incredere, pe care ne putem baza in orice moment, in orice conjunctura. Iar daca problemele noastre il depasesc, apeleaza la ingerii care ne pot ajuta, in functie de experienta pe care o traversam. Face tot ce tine de el pentru a ne ajuta, in orice moment. Restul, tine de noi.

Acceptarea. Ingerul pazitor ne accepta asa cum suntem, fara sa ne judece, sa ne critice sau sa se supere pe noi. Ne intelege ca facem cat putem la un moment dat. Si se straduie sa ne ajute sa putem face mai mult, sa fim mai buni, mai iubitori, mai sanatosi, pentru ca astfel vom putea face alegeri mai bune in folosul nostru si al celorlalti.

Compasiunea. Manifesta compasiune fata de noi atunci cand facem alegeri gresite si suferim. Cauta sa ne aline suferinta si sa ne ajute sa invatam din greseli, astfel incat sa nu le mai repetam si sa ne cream iarasi motive pentru a suferi. Daca am manifesta si noi aceeasi compasiune fata de lumea din jur, n-am mai avea conflicte interioare si ne-am integra armonios in spectacolul fascinant al propriei existente.

Daruirea. Ingerul pazitor este la dispozitia noastra tot timpul, iar tot ceea ce face, chiar rostul lui de a fi, este spre binele si evolutia celui caruia i-a fost dat sa-l vegheze. Ca fiinte umane, niciodata nu ni se cere sa dam mai mult decat avem, dar de multe ori nu stim cat avem, si nici nu vom afla daca nu daruim.

Bucuria. Este mereu plin de voiciune si jucausenie. Sa ne bucuram impreuna cu ingerul nostru pazitor de viata, de libertate, de pace, de un zambet, de un gest tandru, de frumusetea unei flori ... Sunt atat de minunate creatiile lui Dumnezeu si darurile pe care ni le face prin cei din jur, incat mereu avem motive sa fim bucurosi, chiar daca ne luam viata in serios.

Iubirea neconditionata. Ne iubeste si ne ajuta chiar si atunci cand nu credem in el, cand uitam de prezenta lui, cand nu-l bagam in seama, si toate acestea fara a cere de la noi nimic in schimb. Ne iubeste pur si simplu. Iubirea neconditionata este o iubire matura si profunda, care se invata prin traire si experienta, dar cu un astfel de ghid, prieten si model, poate fi asa greu?”

N-am aparut intamplator.
Asadar, am fost creati din Spirit Divin, chiar ni s-a dat puterea creatiei, altfel n-am fi evoluat.
Din pacate, omul nu creaza numai lucruri benefice, ci si distructive.

Fosta membra 9am.ro

310 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2010, ora 22:17

MIGRENE

Pasesc prin ani
drumul spinos al vietii
si-l infasor
beteala cu beteala,
avand ca scop
finala socoteala
ce o gandii
in anii tineretii .

ENKI 2010

Fosta membra 9am.ro

310 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2010, ora 23:07

De la: emil_pislaru, la data 2010-04-23 21:23:45Pt enki;
Scuza-ma te rog, nu exista decat un UNIVERS, si acesta este infinit, chiar Einstein a spus-o.
Dar exista lumi paralele ale Unuiversului. Spiritele noastre desprinse din corpul fizic dupa moarte nu sunt fiinte asa cum aratam noi. Deci spiritul e nemuritor si cf teoriei reincarnarii, va reveni pentru o noua experienta in conformitate cu destinul pe care si l-a creat. Toti maiestri spirituali, atat din orient cat si din occident, ne invata sa gandim intr-o existenta numai pozitiv pentru a dobandi energii de vibratii inalte, de ce ? astra este o alta teorie, legata de scopul nostru pe acest pamant.

Poate Einstein are dreptate ! Dar exista si posibilitatea ca sa existe si altceva avand in vedere ca tu pui problema universurilor paralele ! Aceste universuri banuiesc ca exista inafara universului nostru! Tu le spui paralele,acest paralelism ma duce cu gandul ca exista un "EU" si acolo ! E o teorie aparent fantezista insa eu nu o neg ! Totusi Einstein e posibil sa fi gresit ! El a gandit prin prisma modului nostru de a ascede spre cunoastere ! E posibil sa existe ceva la care noi sa nu avem acces pe moment,e vorba poate de o cunoastere la care nici macar nu putem visa ! Eu cred ca in acest univers e posibil orice ! Daca insa am gandi ca existenta a ceva are in timp o masura care tinde spre infinit atunci a gandi ca noi suntem primul univers nu mi se pare realist . Mergem pe ideea ca universul nostru chiar daca nu se extinde la infinit,sa mergem pe aceea ca se va contracta ,atunci sigur ,dupa ce va dispare ,locul sau va fi luat de altceva ,poate un alt univers ! Orice inceput are si un sfarsit depinde insa cum si cand a avut loc acest inceput si cat va dura pana ii va veni sfarsitul ! Conform tendintelor, atat la nivel planetar cat si la nivel de univers totul e intr-o continua schimbare ! Acea eternitate la care se gandesc unii este valbila pentru viitor insa am putea sa gandim ca e valabila si pentru trecut ! Acest trecut nu poate fi cuantificat ! Timpul daca a fost asemanator celui pe care il stim noi , poate ca reprezinta o eternitate ,e vorba de un trecut etern -un trecut despre care sigur nu vom afla nimic niciodata ! Viitorul este la fel de incert,este un viitor pe care noi nu il vom"prinde" ,noi ca specie ! Specia umana este programata ,poate sa existe,cateva zeci de milioane de ani ,caz in care ,la scara universului ,este de neconceput a crede ca vom avea posibilitatea candva sa aflam secretul ! Secretul a ceea ce a fost si ce va fi !

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 24 Aprilie 2010, ora 14:15

Cumpar Vouchere pentru programul Rabla - 0745030882.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 24 Aprilie 2010, ora 14:16

Cumpar Vouchere pt.programul rabla - 0745030882.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Aprilie 2010, ora 16:30

@Emil Pislaru, multumesc ! mi-ai adus aminte de mica noastra rugaciune : "Inger ,Ingerasul meu
ce datu-mi-te-a Dumnezeu....
eu sunt mic,tu fa-ma mare
eu sunt slab,tu ma tare
si-n tot locu ma-nsoteste
si de rele ma fereste ! ".......Doamne,unde esti copilarie cu nevinovatia ta,cu tot !?

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 24 Aprilie 2010, ora 16:41

De la: gabigabi, la data 2010-04-24 16:30:39@Emil Pislaru, multumesc ! mi-ai adus aminte de mica noastra rugaciune : "Inger ,Ingerasul meu
eu sunt slab,tu ma tare
si de rele ma fereste ! ".......Doamne,unde esti copilarie cu nevinovatia ta,cu tot !?

Doamne-Doamne, ceresc Tata
Noi pe Tine te rugam
Lumineaza-a noastra minte, lucruri bune sa-nvatam
Ca Tu esti Stapanul lumii
Si al nostru Tata esti
Toate lucrurile bune
Numai Tu le implinesti.

Amin !

P.S. Poate-ti lumineaza mintea .... si-o sa crezi doar in ce iti spun eu !

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 00:15

De la: ENKI, la data 2010-04-23 23:07:04

Poate Einstein are dreptate ! Dar exista si posibilitatea ca sa existe si altceva avand in vedere ca tu pui problema universurilor paralele ! Aceste universuri banuiesc ca exista inafara universului nostru! Tu le spui paralele,acest paralelism ma duce cu gandul ca exista un "EU" si acolo ! E o teorie aparent fantezista insa eu nu o neg ! Totusi Einstein e posibil sa fi gresit ! El a gandit prin prisma modului nostru de a ascede spre cunoastere ! E posibil sa existe ceva la care noi sa nu avem acces pe moment,e vorba poate de o cunoastere la care nici macar nu putem visa ! Eu cred ca in acest univers e posibil orice ! Daca insa am gandi ca existenta a ceva are in timp o masura care tinde spre infinit atunci a gandi ca noi suntem primul univers nu mi se pare realist . Mergem pe ideea ca universul nostru chiar daca nu se extinde la infinit,sa mergem pe aceea ca se va contracta ,atunci sigur ,dupa ce va dispare ,locul sau va fi luat de altceva ,poate un alt univers ! Orice inceput are si un sfarsit depinde insa cum si cand a avut loc acest inceput si cat va dura pana ii va veni sfarsitul ! Conform tendintelor, atat la nivel planetar cat si la nivel de univers totul e intr-o continua schimbare ! Acea eternitate la care se gandesc unii este valbila pentru viitor insa am putea sa gandim ca e valabila si pentru trecut ! Acest trecut nu poate fi cuantificat ! Timpul daca a fost asemanator celui pe care il stim noi , poate ca reprezinta o eternitate ,e vorba de un trecut etern -un trecut despre care sigur nu vom afla nimic niciodata ! Viitorul este la fel de incert,este un viitor pe care noi nu il vom"prinde" ,noi ca specie ! Specia umana este programata ,poate sa existe,cateva zeci de milioane de ani ,caz in care ,la scara universului ,este de neconceput a crede ca vom avea posibilitatea candva sa aflam secretul ! Secretul a ceea ce a fost si ce va fi !

Pãi Homo sapiens nici n-are cum sã trãiascã mai mult de câteva milioane de ani...decât dacã reuºeºte sã migreze într-o altã galaxie...sã gãseascã o planetã capabilã sã ofere aceleaºi condiþii ca ºi Terra!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 07:23

buna dimineata ! de ce trebuie neaparat sa fie un alt Univers in afara celui in care traim noi ?cind ma gindesc la asta, imi vine sa spun ca ,mai curind,coexistam in acelasi Inivers ....oare "universul" vegetal sau animal nu evolueaza odata cu noi ,interferind cu noi ? e constienta albina ca omul o "exploateaza",luindu-i surplusul de miere,ceara si faguri ? si nu cumva si noua ni se-ntimpla ca o "mina" sa culeaga ce-i trebuie din lumea noastra, lasindu-ne suficient ptr. a nu ne da seama ca cineva ne "spumuieste" ?....intreb si eu ,asaaaaa,de duminica dimineata !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 07:26

De la: karpov, la data 2010-04-24 16:41:57
De la: gabigabi, la data 2010-04-24 16:30:39@Emil Pislaru, multumesc ! mi-ai adus aminte de mica noastra rugaciune : "Inger ,Ingerasul meu
eu sunt slab,tu ma tare

Doamne-Doamne, ceresc Tata
Noi pe Tine te rugam
Lumineaza-a noastra minte, lucruri bune sa-nvatam
Ca Tu esti Stapanul lumii
Si al nostru Tata esti
Toate lucrurile bune
Numai Tu le implinesti.

Amin !

P.S. Poate-ti lumineaza mintea .... si-o sa crezi doar in ce iti spun eu !

stai linistit,puisor ! de data asta Cred in ce spui tu,cum CA EL E STAPINUL LUMII si al nostru Creeator E !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 07:30

De la: Dorulet, la data 2010-04-25 00:15:05

Pãi Homo sapiens nici n-are cum sã trãiascã mai mult de câteva milioane de ani...decât dacã reuºeºte sã migreze într-o altã galaxie...sã gãseascã o planetã capabilã sã ofere aceleaºi condiþii ca ºi Terra!

nu-i exclus sa li se fi intimplat si altora si, in cautare de 'o noua casa , au gasit-o pe Terra !

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 15:15

Pt ENKI;
Daca vrei sa definesti Universul nostru o poti face poetic, figurativ. Daca ne referim in mod stiintific, filozofic, atunci el este UNUL. Noi, inclusiv Terra, facem parte din el. Dar era vorba despre ce se intampla cu sufletul dupa moarte. Exista acel ceva de care spui, la care doar sufletul (spiritul) are acces si nu noi(corp fizic+ spirit) Privind contractia universului, el a fost, este si va fi in permanenta expansiune si contractie(dovedite stiintific (Legile Universale);Legea corespondentei, legea vibratiei, legea ritmului. Cat priveste notiunea de timp, ea nu exista in universul infinit, ci in spatiul pamantean.
Timpul a fost inventat de om ca reper de orientare in spatiu. In spatiul cosmic nu exista decat ACUM
(prezentul) Regresiile hipnotice ne vorbesc despre un trecut(nu si despre viitor) al unor persoane supuse hipnozei, care traiesc experienta altor vieti anterioare, timpul este raportat tot aici pe pamant. Se spune ca nu trebuie sa-ti distrugi prezentul cu amintirile trecutului, in speranta viitorului.
Deci, CARPE DIEM! Conform teoriei lui Greg Braden, a Centurii Fotonice si a altor scrieri ezoterice,
e posibil un salt calitativ al speciei umane, si chiar al Planetei Pamant.(Ipoteze) Dar nici in epoca medievala n-au fost crezuti Galileo Galilei, Girdano Bruno si altii. Dupa umila mea parere, specia
umana nu va mai arata ca azi nici peste cateva zeci de mii de ani, daca va fi sa se intample.
Structura sa genetica si energetica vor fi cu totul altele, posibilitati certe de decorporalizare instaneu,
Levitatie, comunicare prin telepatie. Oricum iti respect punctul de vedere, fiecare are o conceptie
proprie despre viata si scopuil ei.

Pt. Gabigabi;
Pt. Karpov;
Rugaciunea este starea noastra de smerenie, de multumire a tot ce Creatorul ne-a dat;
Viata si mirifica natura, de care sa ne bucuram. Cum putem sa-i multumim decat prin
rugaciunea de recunostinta?
Iata si o frumoasa rugaciune luata dintr-un clip:
Doamne!
Ajuta-ma sa le pot spune celor puternici adevarul in fata!
Sa nu mint pentru a castiga aplauzele celor slabi.
Daca-mi dai noroc, nu-mi lua fericirea, daca-mi dai putere, nu-mi lua ratiunea!
Daca-mi dai succes, nu ma lipsi de umilinta! Iar daca-mi dai umilinta, nu-mi lua demnitatea!
Ajuta-ma ca intotdeauna sa vad si reversul medaliei!
Nu ma lasa sa invinovatesc pe ceilalti ca nu gandesc ca mine!
Invata-ma sa iubesc oamenii ca pe mine insumi (Insami)!
Invata-ma sa ma judec ca pe restul! Nu ma lasa sa alunec in orgoliu
si nici in disperare sau esec! Mai bine aminteste-mi ca este experienta care precede triumful!
Invata-ma ca, in cida suferintei, sa merg mai departe! Invata-ma ca in ciuda deceptiilor sa
nu-mi pierd increderea! Invata-ma ca a ierta este cel mai important lucru, pentru cel puternic,
si ca razbunarea este semnalul primitiv al celui slab! Lasa-mi speranta daca-mi iei succesul!
Lasa-mi puterea de a trece peste esec! Daca eu as gresi cuiva, da-mi curaj sa-i cer iertare!
Daca cineva mi-ar gresi mie, da-mi curaj sa-l iert!
Doamne!
Daca eu uit de Tine, Tu sa nu uiti de mine!

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 15:54

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 18:01

Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 18:08

Dece sa ne imbatam cu imaginatii ? Sa fim oameni cit traim printre oameni,sa lasam in urma noastra amintiri placute,care sa micsoreze suferinta si regretul celor care vin dupa noi !

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 23:35

De la: TEMERAR, la data 2010-04-25 18:08:53 Dece sa ne imbatam cu imaginatii ? Sa fim oameni cit traim printre oameni,sa lasam in urma noastra amintiri placute,care sa micsoreze suferinta si regretul celor care vin dupa noi !

Amintiri placute da. Dar sa micsoreze suferinta si regretul, dupa ce? dupa noi?
Scrieri care atesta cultura stramosilor nostri daci spun ca ei se bucurau la moarte si plangeau la
nasteri. Stiau ca viata este o experienta dura, o iluzie a ceea ce numim noi fericire. Cel mai fericit si impacat cu sine, cu natura si cu Dumnezeu nu este cel bogat ci cel sarac, (fie el si cu duhul)
Dar noi sa-i numim oameni simpli. Ei au stralucirea pe chip, zambetul pe buze si frumusetea sufleteasca pentru ca n-au nimic de pierdut ci de castigat afectiunea si prietenia.
Teognes spunea: " te ofilesti mirifica floare dar prostii in loc sa te planga, ii plang doar pe cei decedati" Sa plangem, asadar, pentru irosirea tineretii, pentru suferintele semenilor, pe umerii
prietenilor, celor apropiati si dragi, cand sunt in suferinte si nicidecum pentru o viata stinsa, indiferent cum a fost petrecuta, care oricum s-ar fi sfarsit.

CHIOMPALIUL

360 mesaje
Oras: Caransebes

Postat pe: 25 Aprilie 2010, ora 23:45

Poate ca TEMERAR se referea la suferinta si regretul celor care vin dupa noi,avind in vedere ca viata se va inrautati,pentru generatiile viitoare.

http://www.youtube.com/watch?v=kYP5FMAhjeo&feature=related
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 08:38

De la: SCONCSUL, la data 2010-04-25 23:45:27Poate ca TEMERAR se referea la suferinta si regretul celor care vin dupa noi,avind in vedere ca viata se va inrautati,pentru generatiile viitoare.

ei, asta-i alta discutie !

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 15:39

De la: gabigabi, la data 2010-04-26 08:38:11
De la: SCONCSUL, la data 2010-04-25 23:45:27Poate ca TEMERAR se referea la suferinta si regretul celor care vin dupa noi,avind in vedere ca viata se va inrautati,pentru generatiile viitoare.

Da, alta discutie si alta mancare de peste......
In plan fizic(material) toti avem dreptate pentru ca aproape toti dorim sa ne facem o viata
demna si fericita aici pe pamant. In plan Spiritual stim doar din doctrinele filozofice idealiste si cele Crestine, cam cum stau lucrurile. Cert este ca avem trei mari momente si deosebit de importante, de trecut in viata: nasterea, viata traita si moartea. Cele trei sunt in cea mai mare parte supuse destinului.
Nimic nu este intamplator, nici in relatiile umane, nici in natura.
Si totusi este ceva intamplator: Uneori lipsa ratiunii.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 16:58

De la: emil_pislaru, la data 2010-04-26 15:39:13

In plan fizic(material) toti avem dreptate pentru ca aproape toti dorim sa ne facem o viata
demna si fericita aici pe pamant. In plan Spiritual stim doar din doctrinele filozofice idealiste si cele Crestine, cam cum stau lucrurile. Cert este ca avem trei mari momente si deosebit de importante, de trecut in viata: nasterea, viata traita si moartea. Cele trei sunt in cea mai mare parte supuse destinului.

nici macar p'asta n-o consider o intimplare ....isi are si ea rostul ei ,atit in planul general , cit si in cel personal !

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 20:41

De la: gabigabi, la data 2010-04-26 16:58:27

nici macar p'asta n-o consider o intimplare ....isi are si ea rostul ei ,atit in planul general , cit si in cel personal !

Da, gabigabi, pe fond ai dreptate ca nici asta nu e intamplator. Am pus ultima fraza mai mult in ironie
pentru a arata ca nici o Divinitaste nu este vinovata de ratiunea oamenilor si actiunile lor, ci ei isi aleg,
dusi de val, la intamplarea si starea momentului, adusi la ratiune prin forta manipularii, modul cum sa actioneze. Istoria e plina de fapte. Toti conducatorii au fost, sunt si vor fi adulati si ei au accesat la putere prin ratiunea si vointa maselor. Istoria nu a facut-o nici o Divinitate ci insasi natiunile,
a carei consecinta, ulterior o suporta. Atunci ne intoarcem iar la Legea Liberului Arbitru, lege pe care ar trebui in mod constient s-o intelegem si s-o respectam. Atunci cand ne lipseste constienta, ratiunea in savarsirea faptelor noaste reprobabile, gasim tapul ispasitor: Unde a fost Dumnezeu?
De ce ingaduie atatea lucruri care nu ne plac? Dar nu ne intrebam,ca buni crstini care frecventam bisericile, de ce il injuram, de ce il ignoram? Ipocrizia, etc, etc, este de origine Divina?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 08:40

De la: emil_pislaru, la data 2010-04-26 20:41:12

Da, gabigabi, pe fond ai dreptate ca nici asta nu e intamplator. Am pus ultima fraza mai mult in ironie
pentru a arata ca nici o Divinitaste nu este vinovata de ratiunea oamenilor si actiunile lor, ci ei isi aleg,
dusi de val, la intamplarea si starea momentului, adusi la ratiune prin forta manipularii, modul cum sa actioneze. Istoria e plina de fapte. Toti conducatorii au fost, sunt si vor fi adulati si ei au accesat la putere prin ratiunea si vointa maselor. Istoria nu a facut-o nici o Divinitate ci insasi natiunile,
a carei consecinta, ulterior o suporta. Atunci ne intoarcem iar la Legea Liberului Arbitru, lege pe care ar trebui in mod constient s-o intelegem si s-o respectam. Atunci cand ne lipseste constienta, ratiunea in savarsirea faptelor noaste reprobabile, gasim tapul ispasitor: Unde a fost Dumnezeu?
De ce ingaduie atatea lucruri care nu ne plac? Dar nu ne intrebam,ca buni crstini care frecventam bisericile, de ce il injuram, de ce il ignoram? Ipocrizia, etc, etc, este de origine Divina?

mi-e greu sa dau un raspuns transant la ultima ta intrebare,dar e clar ca face si ea parte din omenescul nostru ....si daca e adevarata legea cauzalitatii sau a karmei atunci , calatoria noastra prin acest spatiu are ca scop cunoasterea a tot ce-i omenesc :ura,iubire,loialitate,sinceritate,ipocrizie,ura,invidie ,lacomiie si toate cite mai sunt si ,lepadarea de unele dintre ele ....
si apropos de ce-ai zis despre specularea de catre oamenii politici a naivitatii noastre : pai, presedintele nostru, scorpion fiind, avind casa destinului personal taman pe casa natiunii ,indica foarte clar ca destinul colectiv are de dus o karma grea si ea se-ndeplineste prin el....el care ,desi e evident un om marcat de setea de putere ptr.care ar face -si chiar face - orice , unii oameni imbatati de talentul lui de a imbrobodi,nu vad si nu aud nimic si se duc si ne duc,teleghidati ,spre implinirea acelui destin colectiv ! Dumnezeu cu mila !

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:55

De la: gabigabi, la data 2010-04-27 08:40:57
De la: emil_pislaru, la data 2010-04-26 20:41:12

mi-e greu sa dau un raspuns transant la ultima ta intrebare,dar e clar ca face si ea parte din omenescul nostru ....si daca e adevarata legea cauzalitatii sau a karmei atunci , calatoria noastra prin acest spatiu are ca scop cunoasterea a tot ce-i omenesc :ura,iubire,loialitate,sinceritate,ipocrizie,ura,invidie ,lacomiie si toate cite mai sunt si ,lepadarea de unele dintre ele ....
si apropos de ce-ai zis despre specularea de catre oamenii politici a naivitatii noastre : pai, presedintele nostru, scorpion fiind, avind casa destinului personal taman pe casa natiunii ,indica foarte clar ca destinul colectiv are de dus o karma grea si ea se-ndeplineste prin el....el care ,desi e evident un om marcat de setea de putere ptr.care ar face -si chiar face - orice , unii oameni imbatati de talentul lui de a imbrobodi,nu vad si nu aud nimic si se duc si ne duc,teleghidati ,spre implinirea acelui destin colectiv ! Dumnezeu cu mila !

opriti vaporulllllllllll

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 16:25

a intrat deja la apa ! salvati ce se mai poate salva ! Doamne ajuta !

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 29 Aprilie 2010, ora 07:30

Vaporul a navigat spre CHAT. Topicul s-a scufundat. Hai, sa fac eu un epilog al subiectului.
Voltaire, desi un filozof materialist, mai degraba decat ideaalist, spre sfarsitul vietii sale spunea:
Viata ne este data, atunci cand o avem nu stim s-o pretuim si o pierdem cand nici nu ne dam seama.
Daca este adevarat, si este adevarat, atunci ar trebui sa stim s-o pretuim, traducand vorbele noastre in fapte, inscriind pe raboj faptele, astfel incat, spre apusul vietii, sa nu ne fie rusine de ele.
Sa lasam, nu neaparat tristetea disparitiei noastre, amintiri frumoase prietenilor, celor dragi,
lucruri infaptuite de mana noastra spre bucuria lor, asa incat aprecierile sa fie pozitive, spre incantarea celor care nu ne-au cunoscut. Dincolo de viata pamanteana, ca spirite poate dorim,
poate trebuie, sa revenim pentru noi experiente, evoluand sau involuand.
Inchei adaugand una dintre cele mai frumoase poezii filozofice, despre menirea noastra ca oameni
in viata pe care o traim. Poezia este cu siguranta cunoscuta de foarte multi.

Daca

Daca-ti ramane mintea cand cei din jur si-o pierd
si, fiindca o ai, te-apasa sub vorbe care dor;
daca mai crezi in tine cand altii nu mai cred
si-i ierti si nu te superi de indoiala lor;

daca de asteptare nu ostenesti nicicand,
nici de minciuna goala nu-ti clatini gandul drept,
daca, izbit de ura, nu te razbuni urand
si totusi nu-ti pui masca de sfant sau de-ntelept;

daca visezi, dar visul stapan de nu ti-l faci
sau gandul, desi judeci, de nu ti-e unic tel;
daca-ncercand triumful sau prabusirea taci
si poti, prin amandoua trecand, sa fii la fel;

daca induri sa afli cinstitul tau cuvant
rastalmacit, naivii sa-i duca in ispita,
sau truda vietii tale , inspulberata-n vant,
de poate iar s-o-nalte unealta-ti prea tocita;

daca poti strange toate castigurile tale
ca sa le joci pe-o carte si sa le pierzi asa
si iarasi de la capat sa-ncepi aceeasi cale,
fara sa spui o vorba de neizbanda ta;

daca poti gandul, nervii si inima, sa-i pui
sa te slujeasca inca, peste puterea lor,
desi in trupul firav o alta forta nu-i,
afara de vointa ce le impune : "spor";

daca te vrea multimea, desi n-ai lingusit
sau langa rege umbli ca lang-un oarecare;
daca de rai sau prieteni nu poti sa fii ranit;
daca nu numai unul, ci toti iti dau crezare;

daca ajungi sa umpli minutul trecator
cu saizeci de clipe de vesnicii, mereu,
vei fi pe-ntreg Pamantul deplin stapanitor
si, mai presus de toate, un OM - copilul meu !

Sa aveti o viata fericita! Merita!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 29 Aprilie 2010, ora 07:35

Scuze pentru omisiune: Autor;

Rudyard Kipling

Pagini: << 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: