back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 11:14

De la: 9am064173, la data 2009-06-03 19:26:09Moartea este o mare taina. Ea este nasterea omului din viata pamintesca in vesnicie. Propriile noastre cunostinte luate din carti, scrise la rindul lor tot de oamenisint limitate, putem fiecare sa ne formam propriile noastre conceptii despre viata de dincolo de moarte. Cert este ca sintem vremelnici pe acest pamint, asta fiecare o stim, iar ce este dincolo tot fiecare isi formeaza o parere in care crede cu adevarat. Eu cred ca este viata dincolo de moarte traim ca fiinte eterice, si mai cred ca sintem din pamint peste care DUMNEZEU ne-a inzestrat cu DUHUL SFINT. Singura creatie a lui inzestrata cu ratiune, de noi depinde daca facem bine sau rau pe acest pamint. In toate scrierile religioase sint trasate aceleasi legi dumnezeiesti. Pe acest pamint noi sintem liberi, dar absolut liberi sa ne slujim noua insine atit trupului cit si spiritului - depinde doar de noi - nu trebuie sa dam vina pe DUMNEZEU el nu are nici un amestec in deciziile noastre, chiar daca traim regeste sau ne chinuim de azi pe miine. Vazatorul de DUMNEZEU, MOISE, zugraveste raiul ca pe o gradina aleasa si f intinsa dupa cum si alti sfinti din alte religii au vazut. Eu cred cu tarie ca este viata de dincolo unde spiritul traieste sarac sau bogat in fapte bune culese de pe acest pamint. Poti sa cercetezi carti din toate religiile, sa citesti de zece ori Biblia, egal cu zero, daca credinta nu vine din interiorul tau, si eu aveam dubii de multe ori fie citeam ceva si ma departam de la credinta in DUMNEZEU pina cind el a vrut sa-mi arate ca exista, si de atunci vad daca se poate spune asa cu alti ochi viata, stiu ca toate deciziile le iau eu si numai eu indiferent daca imi merge bine in viata sau nu, de mine depinde cui ii slujesc mai mult - sufletului care dainuie in vesnicie sau trupului ce la trei zile de iesire a spiritului incepe a putrezii.
Moartea este sfarsitul nostru biologic, pur si simplu. De unde naibi ai scos-o si pe asta cu taina? Dumnezeu nu are nici un amestec in deciziile noastre pentru ca noi facem parte din planul sau ,,divin''. In planul lui divin, cum el este atotstiutor, a fost scris ca x va face o crima, y va face un viol, z ca va fura si va da in cap pentru supravietuirea lui etc. In concluzie, ori Dumnezeu nu are nici un plan divin ori nu este atotstiutor!!! Un dus rece nu cred ca ti-ar strica!

Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 12:11

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-04 11:14:43
De la: 9am064173, la data 2009-06-03 19:26:09Moartea este o mare taina. Ea este nasterea omului din viata pamintesca in vesnicie. Propriile noastre cunostinte luate din carti, scrise la rindul lor tot de oamenisint limitate, putem fiecare sa ne formam propriile noastre conceptii despre viata de dincolo de moarte. Cert este ca sintem vremelnici pe acest pamint, asta fiecare o stim, iar ce este dincolo tot fiecare isi formeaza o parere in care crede cu adevarat. Eu cred ca este viata dincolo de moarte traim ca fiinte eterice, si mai cred ca sintem din pamint peste care DUMNEZEU ne-a inzestrat cu DUHUL SFINT. Singura creatie a lui inzestrata cu ratiune, de noi depinde daca facem bine sau rau pe acest pamint. In toate scrierile religioase sint trasate aceleasi legi dumnezeiesti. Pe acest pamint noi sintem liberi, dar absolut liberi sa ne slujim noua insine atit trupului cit si spiritului - depinde doar de noi - nu trebuie sa dam vina pe DUMNEZEU el nu are nici un amestec in deciziile noastre, chiar daca traim regeste sau ne chinuim de azi pe miine. Vazatorul de DUMNEZEU, MOISE, zugraveste raiul ca pe o gradina aleasa si f intinsa dupa cum si alti sfinti din alte religii au vazut. Eu cred cu tarie ca este viata de dincolo unde spiritul traieste sarac sau bogat in fapte bune culese de pe acest pamint. Poti sa cercetezi carti din toate religiile, sa citesti de zece ori Biblia, egal cu zero, daca credinta nu vine din interiorul tau, si eu aveam dubii de multe ori fie citeam ceva si ma departam de la credinta in DUMNEZEU pina cind el a vrut sa-mi arate ca exista, si de atunci vad daca se poate spune asa cu alti ochi viata, stiu ca toate deciziile le iau eu si numai eu indiferent daca imi merge bine in viata sau nu, de mine depinde cui ii slujesc mai mult - sufletului care dainuie in vesnicie sau trupului ce la trei zile de iesire a spiritului incepe a putrezii.
Moartea este sfarsitul nostru biologic, pur si simplu. De unde naibi ai scos-o si pe asta cu taina? Dumnezeu nu are nici un amestec in deciziile noastre pentru ca noi facem parte din planul sau ,,divin''. In planul lui divin, cum el este atotstiutor, a fost scris ca x va face o crima, y va face un viol, z ca va fura si va da in cap pentru supravietuirea lui etc. In concluzie, ori Dumnezeu nu are nici un plan divin ori nu este atotstiutor!!! Un dus rece nu cred ca ti-ar strica!

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 12:36

nu poti sa ceri unui daltonist sa deosebeasca rosul de negru, e peste puterile lui. Moartea e o taine pentru ca nici tu nici eu nu stim ce este dincolo din simplu motiv ca niciunul din noi nu am murit si sa inviem. Asadar fiecare din noi ne-am format o parere despre moarte dupa cum ne-a dictat constiinta noastra, poti sa-ti insirui acum o multime de carti din care am tras concluzia asta - ca e o mare taina- dar credinta mea vine din interior, din clipele petrecute conversind cu DUMNEZEU, pentru ca oricit de pueril si neverosimil va parea pentru unii ceea ce scriu eu, sincer nu ma intereseaza. Spui ca stie DUMNEZEU ca noi vom ucide, vom viola, etc?...adica sintem dobitoace fara ratiune? - asta o facem DOAR ca asa vrem noi. Cine iti impune tie sa faci ceva rau sau bine in viata? Fiecare din noi crede in ce vrea el cu cit citesti mai mult despre DUMNEZEU din scrierile oamenilor din diferite religii cu atit te vei indeparta mai mult de el. Iti spun doar atit, adevarata credinta incepe in mijlocul naturii si incepe sa conversezi cu DUMNEZEU si dupa aceea mai vorbim, pina atunci....eu ma duc sa fac un dus rece dupa cum mi-ai recomandat, desi stiu ca nimeni, dar absolut nimeni nu-mi va lua ceea ce DUMNEZEU a vrut sa-mi arate.....iti doresc sa ajungi sa patrunzi in tainele adevarate ale credintei si vei fi sigur ca niciodata nu veu pute sa decii criminal

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 12:49

De la: 9am064173, la data 2009-06-04 12:36:27nu poti sa ceri unui daltonist sa deosebeasca rosul de negru, e peste puterile lui. Moartea e o taine pentru ca nici tu nici eu nu stim ce este dincolo din simplu motiv ca niciunul din noi nu am murit si sa inviem. Asadar fiecare din noi ne-am format o parere despre moarte dupa cum ne-a dictat constiinta noastra, poti sa-ti insirui acum o multime de carti din care am tras concluzia asta - ca e o mare taina- dar credinta mea vine din interior, din clipele petrecute conversind cu DUMNEZEU, pentru ca oricit de pueril si neverosimil va parea pentru unii ceea ce scriu eu, sincer nu ma intereseaza. Spui ca stie DUMNEZEU ca noi vom ucide, vom viola, etc?...adica sintem dobitoace fara ratiune? - asta o facem DOAR ca asa vrem noi. Cine iti impune tie sa faci ceva rau sau bine in viata? Fiecare din noi crede in ce vrea el cu cit citesti mai mult despre DUMNEZEU din scrierile oamenilor din diferite religii cu atit te vei indeparta mai mult de el. Iti spun doar atit, adevarata credinta incepe in mijlocul naturii si incepe sa conversezi cu DUMNEZEU si dupa aceea mai vorbim, pina atunci....eu ma duc sa fac un dus rece dupa cum mi-ai recomandat, desi stiu ca nimeni, dar absolut nimeni nu-mi va lua ceea ce DUMNEZEU a vrut sa-mi arate.....iti doresc sa ajungi sa patrunzi in tainele adevarate ale credintei si vei fi sigur ca niciodata nu veu pute sa decii criminal
Moartea biologica este peste puterile tale de a intelege, atat. Nu reprezinti majoritatea. Eu nu mi-am format o parere despre moarte, pur si simplu am trait-o intr-o anumita forma. N-am sa intru in detalii sa nu ma acuzi ca delirez. - Ce gen de carti ai citit? - Din cele crestine? Pune mana si citeste pentru diversificarea cunostiintelor tale si despre filozofii chinezi - in special despre Confucius, despe Siddharta Gautama, Brahma, Vishnu, si despre notiuniile de Karma si Samsara. Dupa ce le citesti atent, intreaba-te sincer daca nu cumva gresesti. Nu este necesar sa si crezi ceea ce ti-am recomandat ca studiu, vreau doar sa intelegi ca fiecare natie sau religie priveste si altfel moartea. Credinta mea incepe in mijlocul naturii si se opreste acolo; du-te tu si converseaza cu o iluzie!!! Eu iti doresc sa patrunzi adanc in tainele REALITATII. Inca un dus rece.

Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 14:04

draga domnule, voi raci de atitea dusuri reci ce de fapt se vor acide, majoritatea cartilor citite au fost din religia crestina, e si normal doar sint crestina. Cit priveste incercarile de a demonstra rational existenta sau nu a lui DUMNEZEU si implicit a spiritului dupa moartea asta biologica, bibliotecile de filozofie si teologie sint pline de secole si tot nu a ajuns numeni sa demonstreze cert daca exista sau nu DUMNEZEU si nemurirea sufletului. Citind despre budism, ma fascinau marturisirile unui calugar budist despre reincarnare si cum copii isi aminteau secvente sau persoane apropiate din viata anterioara, si Pitagora pretindea ca isi amintea vietile anterioare, chiar si DALAI LAMA actual pretindea pe la inceputuri ca isi aminteste lucruri si secvente din viata celui de-al 13-lea DALAI LAMA. Unele din cartile recomandate de tine nu le-am citit, poate o voi face in limita timpului, dar nu va schimba cu nimic certitudinea mea formata din ce am trait si unde am tras ca o concluzie: BUNATATEA, TOLERANTA, COMPASIUNEA, INTELEPCIUNEA sint caile realizarii spiritului ce te propulseaza sa zic in alta dimensiune, cred ca e prea mult, ci doar deschide drumul spiritului de a intelege lucruri ce cu anevoie le intelegi din carti. Nu voi mai zice nimic pentru ca nu am putere sa-ti exprim in cuvinte concluzia la care am ajuns si cred cu adevarat cum ca EXISTA VIATA A SPIRITULUI DINCOLO DE MOARTE.
Tu crede in ce vrei, cum vrei, dar nu ma mai trimite sa fac dus ca...deja am racit si apoi trebuie sa -l intreb pe DUMNEZEU daca asa e scris in cartea vietii mele ca musai trebuie sa fiu racita acum....mai bine citesc ca divertisment cartile recomandate de tine, doar ca divertisment....cu bine.

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 14:18

De la: 9am064173, la data 2009-06-04 14:04:43draga domnule, voi raci de atitea dusuri reci ce de fapt se vor acide, majoritatea cartilor citite au fost din religia crestina, e si normal doar sint crestina. Cit priveste incercarile de a demonstra rational existenta sau nu a lui DUMNEZEU si implicit a spiritului dupa moartea asta biologica, bibliotecile de filozofie si teologie sint pline de secole si tot nu a ajuns numeni sa demonstreze cert daca exista sau nu DUMNEZEU si nemurirea sufletului. Citind despre budism, ma fascinau marturisirile unui calugar budist despre reincarnare si cum copii isi aminteau secvente sau persoane apropiate din viata anterioara, si Pitagora pretindea ca isi amintea vietile anterioare, chiar si DALAI LAMA actual pretindea pe la inceputuri ca isi aminteste lucruri si secvente din viata celui de-al 13-lea DALAI LAMA. Unele din cartile recomandate de tine nu le-am citit, poate o voi face in limita timpului, dar nu va schimba cu nimic certitudinea mea formata din ce am trait si unde am tras ca o concluzie: BUNATATEA, TOLERANTA, COMPASIUNEA, INTELEPCIUNEA sint caile realizarii spiritului ce te propulseaza sa zic in alta dimensiune, cred ca e prea mult, ci doar deschide drumul spiritului de a intelege lucruri ce cu anevoie le intelegi din carti. Nu voi mai zice nimic pentru ca nu am putere sa-ti exprim in cuvinte concluzia la care am ajuns si cred cu adevarat cum ca EXISTA VIATA A SPIRITULUI DINCOLO DE MOARTE.
Tu crede in ce vrei, cum vrei, dar nu ma mai trimite sa fac dus ca...deja am racit si apoi trebuie sa -l intreb pe DUMNEZEU daca asa e scris in cartea vietii mele ca musai trebuie sa fiu racita acum....mai bine citesc ca divertisment cartile recomandate de tine, doar ca divertisment....cu bine.

Cand exista dialog, raspund prin dialog. De la mine Si eu ti-am recomandat sa le citesti de divertisment, nu sa si crezi in cele expuse acolo. Numai bine. La vara chiar nu strica niste dusuri reci.

octonline

3 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 13:13

De la: ionut_mitnick, la data 2008-09-30 09:57:50 Parerea mea este ca nu exista nimik dincolo. Tot ceea ce numim spirit, suflet, sau ce denumiri o mai avea salasluieste in creierul nostru. Fara el nu existam, iar odata morti creierul isi inceteaza activitatea.
Ca si argument in aceasta directie pun o intrebare: de ce persoanele care au avut diverse accidente sau boli la creier si-au schimbat personalitatea partial/complet? Ca doar sufletul lui a ramas acelasi nu? doar nu o fi plecat o parte din el in alta parte...
Cu toate acestea viata vesnica se va putea obtine la un moment dat, doar ca nu sub forma pe care si-o inchipuie omul de rand. Exista o echipa de cercetatori de la MIT care studiaza nanorobotica si care fac deocamdata studii pe animale dupa cum urmeaza: de fiecare neuron se ataseaza un nanit care nu face altceva decat sa ii invete comportamentul in diverse situatii. In acest fel se invata comportamentul si modul de functionare al intregului sistem (la nivel functional, de interactiune) si poate fi copiata imaginea intr-un sistem virtual (poate fi un mediu virtual, in calculator, sau poate fi un mediu virtualo/realistic ca sa spun asa, intr-un robot). Cu alte cuvinte creeaza o copie identica a constiintei tale, a ceea ce te defineste la om, dupa care iti da posibilitatea sa traiesti atata timp cat ai un HDD unde sa te stochezi, curent, un procesor functional si memorie RAM

Odihneste-te in pace, bro

Fosta membra 9am.ro

22 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 23:03

Dragi comentatori
Cand mori nu mai este NIMIC ati inteles ,asta este purul adevar ;dincolo nu exista cu adevarat chiar NIMIC; Astea sunt inventii ale celor vii cu parastase si alte bazaconii ;noi cei vii inventam prostiile aste ca sa ne usuram suferinta ; iar religiile de orice culoare nu sunt decat spalari de creer si prostire a celor VII . ASTA ESTE REALITATEA DACA INTELEGETI DACA NU SA TRITI BINE.

senocico_stelian

5 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 15:03

Sunt creștin și cred cu tãrie cã am fost creați de un Dumnezeu iubitor și milostiv, dar datoritã pãcatului suntem separați de El; dar fiindcã El ne-a iubit foarte mult a venit pe acest pãmânt și a murit în locul nostru pentru ca noi sã avem viațã veșnicã ! Și ne-a promis cã v-a veni din nou pe acest pãmânt sã ne i-a la El ! Un lucru este sigur: noi NU AM EVOLUAT, ci AM FOST CREAȚI dupã chipul și asemãnarea lui Dumnezeu ! Cum s-ar putea sã evolueze viața și tot ce cuprinde ea ? Cum s-ar putea ca un întreg univers sã evolueze de la o explozie ? Totul este absurd; ar fi ca și cum într-o bibliotecã ar avea loc o explozie, iar în urma exploziei s-ar forma toate dicționarele lumii cu toate limbile și cuvintele; Pãmântul dacã ar fi cu 500 de km mai departe de soare, ar fi erã glaciarã, iar dacã ar fi 500 km mai aproape ar fi cãlduri insuportabile ! Totul este creat cu desãvârșire ! Evoluționiștii n-au putut și nu vor putea sã demostreze cum a apãrut prima formã de viațã: amiba, nici cum a luat naștere un sentiment atât de pur : dragostea ! Moartea este ca un somn, în care morții nu stiu nimic, pânã când Hristos v-a veni pe acest pãmânt a doua oarã ! Viața pe acest pãmânt este plinã de suferințe și necazuri, dar El ne-a promis o viațã mai bunã !

senocico_stelian

5 mesaje

Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 15:05

Sunt creștin și cred cu tãrie cã am fost creați de un Dumnezeu iubitor și milostiv, dar datoritã pãcatului suntem separați de El; dar fiindcã El ne-a iubit foarte mult a venit pe acest pãmânt și a murit în locul nostru pentru ca noi sã avem viațã veșnicã ! Și ne-a promis cã v-a veni din nou pe acest pãmânt sã ne i-a la El ! Un lucru este sigur: noi NU AM EVOLUAT, ci AM FOST CREAȚI dupã chipul și asemãnarea lui Dumnezeu ! Cum s-ar putea sã evolueze viața și tot ce cuprinde ea ? Cum s-ar putea ca un întreg univers sã evolueze de la o explozie ? Totul este absurd; ar fi ca și cum într-o bibliotecã ar avea loc o explozie, iar în urma exploziei s-ar forma toate dicționarele lumii cu toate limbile și cuvintele; Pãmântul dacã ar fi cu 500 de km mai departe de soare, ar fi erã glaciarã, iar dacã ar fi 500 km mai aproape ar fi cãlduri insuportabile ! Totul este creat cu desãvârșire ! Evoluționiștii n-au putut și nu vor putea sã demostreze cum a apãrut prima formã de viațã: amiba, nici cum a luat naștere un sentiment atât de pur : dragostea ! Moartea este ca un somn, în care morții nu stiu nimic, pânã când Hristos v-a veni pe acest pãmânt a doua oarã ! Viața pe acest pãmânt este plinã de suferințe și necazuri, dar El ne-a promis o viațã mai bunã !

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 15:33

De la: 9am18845, la data 2009-06-16 23:03:25Dragi comentatori
Cand mori nu mai este NIMIC ati inteles ,asta este purul adevar ;dincolo nu exista cu adevarat chiar NIMIC; Astea sunt inventii ale celor vii cu parastase si alte bazaconii ;noi cei vii inventam prostiile aste ca sa ne usuram suferinta ; iar religiile de orice culoare nu sunt decat spalari de creer si prostire a celor VII . ASTA ESTE REALITATEA DACA INTELEGETI DACA NU SA TRITI BINE.

Cred cã faci unele confuzii: religia, da, este opiumul popoarelor !... dar nu trece în cealaltã extremã ! Divinitatea existã, chiar dacã tu nu crezi... totuºi, va veni cândva vremea sã afli ºi tu, prin proprie experienþã, cã fiecare om posedã scânteia divinã, sufletul, care este nemuritor, ºi care, prin întrupãri nenumãrate, evolueazã spiritual. Ai putea sã te documentezi în acest domeniu, e foarte simplu... Se spune cã: Mai orb decât orbul din naºtere, este cel ce NU VREA sã vadã ! Un om de ºtiinþã, spunea cã: Cel ce nu deþine informaþia, nu are drept la opinie. Dat fiind cã evoluþia se face prin suferinþã (în multele întrupãri), ai putea sãri niºte trepte, poate, dacã ai încerca, dacã ai avea bunã-voinþã... Însã, dacã eºti un spirit mult prea tânãr, atunci vei continua sã negi totul fãrã sã te fi informat, fãrã argumente. Dacã te intereseazã subiectul, îþi pot indica literatura potrivitã. Pace ºi Luminã !

july

563 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 15:34

Dumnezeu iubitor și milostiv....

Viața pe acest pãmânt este plinã de suferințe și necazuri, dar El ne-a promis o viațã mai bunã !

Uita-te ce scrii! Nu crezi ca este o aiureala?Mie asa mi se pare!Pot doar sa multumesc parintilor ca nu m-au crescut cu " aceste adevaruri"!!!

zmfrion

7 mesaje
Oras: Targoviste

Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 19:13

mai oameni buni.....traiti ca si cum azi este ultima zi..nimeni nu s-a mai intors ...nimeni nu stie ce va fi....

9am045826

9 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 19:59

Inca nu s-a intors nimeni sa ne spuna ceva de dincolo ,,,,,ori poate nu am fost programati pt asta ...cine mai stie ???/eu cred ca raiul si iadul sunt aici pe pamant .....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 20:10

De la: 9am045826, la data 2009-06-17 19:59:41Inca nu s-a intors nimeni sa ne spuna ceva de dincolo ,,,,,ori poate nu am fost programati pt asta ...cine mai stie ???/eu cred ca raiul si iadul sunt aici pe pamant .....

CITESTE ;sintem aici de miliarde de ani,COMENTARIU LA ;aNUL 2012 UN MOMENT DE CUMPANA PENTRU OMENIRE

9am035671

5 mesaje
Oras: Hunedoara

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 09:41

o prostie nu cred ca va exista asa ceva totul este doar in imaginatia fiecaruia,sa fim putin seriosi astea is prosti ,nu o sa inteleg niciodata cum de se pot gandi uni la asa ceva

Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje
Oras: Dej

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 11:24

Eu cred ca avem multe marturii dincolo de moarte.Nu stiu daca putem vorbi de viata dincolo de moarte,caci viata si moartea sint 2 notiuni diferite.Ceea ce cunoastem e doar viata si trebuie s-o traim la maximum.

senocico_stelian

5 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 11:49

Uita-te ce scrii! Nu crezi ca este o aiureala?Mie asa mi se pare!Pot doar sa multumesc parintilor ca nu m-au crescut cu " aceste adevaruri"!!!

M-am uitat ce am scris și nu cred deloc cã este o aiurealã ! Viața pe acest pãmânt este mai mult suferințã decât bucurii datoritã pãcatului; când iți moare singurul copil, când iți moare soția mult iubitã, s-au o persoanã la care ții foarte mult simți cu adevãrat suferința acestei vieți ! Nu v-aș dori nimãnui acest sentiment ! În acele momente simți cã viața chiar este o suferințã ! Dumnezeu chiar este iubitor, fapt pentru care a murit pe cruce pentru pãcatele noastre. Tu crezi cã tot creștinismul o luat-o razna când numãrãtoarea anilor începe de la nașterea lui Isus, când se serbeazã toate sãrbãtorile în cinstea Lui; dar nu Dumnezeu aduce suferința, ci Diavolul, care este foarte real și cautã numai suferința oamenilor !

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 14:51

De la: senocico_stelian, la data 2009-06-18 11:49:31Uita-te ce scrii! Nu crezi ca este o aiureala?Mie asa mi se pare!Pot doar sa multumesc parintilor ca nu m-au crescut cu " aceste adevaruri"!!!

M-am uitat ce am scris și nu cred deloc cã este o aiurealã ! Viața pe acest pãmânt este mai mult suferințã decât bucurii datoritã pãcatului; când iți moare singurul copil, când iți moare soția mult iubitã, s-au o persoanã la care ții foarte mult simți cu adevãrat suferința acestei vieți ! Nu v-aș dori nimãnui acest sentiment ! În acele momente simți cã viața chiar este o suferințã ! Dumnezeu chiar este iubitor, fapt pentru care a murit pe cruce pentru pãcatele noastre. Tu crezi cã tot creștinismul o luat-o razna când numãrãtoarea anilor începe de la nașterea lui Isus, când se serbeazã toate sãrbãtorile în cinstea Lui; dar nu Dumnezeu aduce suferința, ci Diavolul, care este foarte real și cautã numai suferința oamenilor !

Da,daaa! ªi marmota învelea ciocolata-n staniol!!!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 23:45

mai copii ai durerii !

habar n-aveti cine sunteti ,de unde veniti si incotro o...cotiti !

sunteti niste penibili...auzi la ei : dumnezeu, diavolu' , menirea omului etc etc !?

m-am cracanat de ras dupa ce v-am citit ineptiile.

ia ascultati-l pe ...azazel ;

-non omnis moriar (pt.analfabeti; "nu se moare de tot"!).

-ceeace exista nu-si poate inceta existenta (bahavarad gita)

-moartea se plateste traind(ungaretti).

-nu mi-este frica de moarte ,dar n-as vrea sa fiu de fata la venirea ei (woody allen).

-viata este o alergare spre moarte(d.alighieri).

-murim cate putin in fiecare zi , trebuie sa ne obisnuim cu asta (e.zola).

deci , si in concluzie, exista viata dupa moarte ?

Nu prostilor ,nu exista !

Nici macar durere !

Ati dat coltzu' aia sunteti...niste cadavre imputite !

Asa ca ,traiti-va viata...atata cat a mai ramas !

haideti fratilor s-o facem lata !

si electronica !
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 23:47

999www.youtube.com/v/4HbOaSrjzPU&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/4HbOaSrjzPU&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 23:48

999www.youtube.com/v/XtLBGfNYS5A&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/XtLBGfNYS5A&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 23:50

999www.youtube.com/v/VpW844Ytc1A&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/VpW844Ytc1A&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 00:08

999www.youtube.com/v/LTFS66qzrUk&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/LTFS66qzrUk&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 00:25

999www.youtube.com/v/-yNKdKJpEfY&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/-yNKdKJpEfY&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 02:28

De la: AZAZEL, la data 2009-06-18 23:45:20mai copii ai durerii !
habar n-aveti cine sunteti ,de unde veniti si incotro o...cotiti !
sunteti niste penibili...auzi la ei : dumnezeu, diavolu' , menirea omului etc etc !?
m-am cracanat de ras dupa ce v-am citit ineptiile.
ia ascultati-l pe ...azazel ;
-non omnis moriar (pt.analfabeti; "nu se moare de tot"!).
-ceeace exista nu-si poate inceta existenta (bahavarad gita)
-moartea se plateste traind(ungaretti).
-nu mi-este frica de moarte ,dar n-as vrea sa fiu de fata la venirea ei (woody allen).
-viata este o alergare spre moarte(d.alighieri).
-murim cate putin in fiecare zi , trebuie sa ne obisnuim cu asta (e.zola).
deci , si in concluzie, exista viata dupa moarte ?
Nu prostilor ,nu exista !
Nici macar durere !
Ati dat coltzu' aia sunteti...niste cadavre imputite !
Asa ca ,traiti-va viata...atata cat a mai ramas !
haideti fratilor s-o facem lata !

...da' mai stii de-astea??!!!

Pt ca analfabeta de mine" S-A CRACANAT DE RAS" (de mai multe ori ) ... si acum ar mai vrea

PLEAAASSEE!!!!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 00:25

Probabil tu stii mai bine. Dar cum scrii cu mausul?

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
shanice

300 mesaje
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 01:15

De la: 9am023185, la data 2009-06-17 15:33:46

Cred cã faci unele confuzii: religia, da, este opiumul popoarelor !... dar nu trece în cealaltã extremã ! Divinitatea existã, chiar dacã tu nu crezi... totuºi, va veni cândva vremea sã afli ºi tu, prin proprie experienþã, cã fiecare om posedã scânteia divinã, sufletul, care este nemuritor, ºi care, prin întrupãri nenumãrate, evolueazã spiritual. Ai putea sã te documentezi în acest domeniu, e foarte simplu... Se spune cã: Mai orb decât orbul din naºtere, este cel ce NU VREA sã vadã ! Un om de ºtiinþã, spunea cã: Cel ce nu deþine informaþia, nu are drept la opinie. Dat fiind cã evoluþia se face prin suferinþã (în multele întrupãri), ai putea sãri niºte trepte, poate, dacã ai încerca, dacã ai avea bunã-voinþã... Însã, dacã eºti un spirit mult prea tânãr, atunci vei continua sã negi totul fãrã sã te fi informat, fãrã argumente. Dacã te intereseazã subiectul, îþi pot indica literatura potrivitã. Pace ºi Luminã !

Pai ma intereseaza pe mine......

Fosta membra 9am.ro

15 mesaje

Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 16:31

1. Nu exista destin. Nu ne-a stabilit nimeni parcurul in viata. Viata ne-o facem noi si o traim asa cum vrem. Viata noastra este buna sau rea in functie de deciziile pe care le luam.

2. Consider ca mai exista nimic dupa moarte. Pur si simplu mori si atat...

3. Eu nu cred in Dumnezeu sau in Biserica, dar consider ca religia e buna. E un lucru bun pentru cei care cred, pentru ca ei gasesc o speranta unde acolo eu nu gasesc. E o speranta falsa ce-i drept, dar e o speranta. Biblia este e carte de invataturi morale foarte bune.
Cineva indemna la citit. Eu am citit Biblia, am vazut nenumarate documentare contra si pro religie, am avut media 10 la religie, am luat 2 premii la concurs de relgie in liceu si tot nu m-am convins ca exista Dumnezeu.

E alegerea fiecaruia dintre noi in ce credem sau daca credem sau nu. Asa ca ar fi bine sa lasati expresiile gen " fa un dus rece" sau "tu nu ai credinta, arzi in iad" si sa ne respectam.

As putea spune mai multe, dar ma opresc. O sa spun parerea mea in alta parte si alta data. O sa postez link atunci daca am voie.

vizual_art

41 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 19:43

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-04 11:14:43
Moartea este sfarsitul nostru biologic, pur si simplu. De unde naibi ai scos-o si pe asta cu taina? Dumnezeu nu are nici un amestec in deciziile noastre pentru ca noi facem parte din planul sau ,,divin''. In planul lui divin, cum el este atotstiutor, a fost scris ca x va face o crima, y va face un viol, z ca va fura si va da in cap pentru supravietuirea lui etc. In concluzie, ori Dumnezeu nu are nici un plan divin ori nu este atotstiutor!!! Un dus rece nu cred ca ti-ar strica! :sml-happy014 ma distreaza chestia asta
se gaseste cate unul care are impresia ca le stie pe toate si are dreptul sa dea lectii.
dupa cum spuneam si in alt topic ar fi bine sa incepem intai cu o intrebare .
apropo de "taina" sunt lucruri care depasesc puterea noastra de a intelege si implicit lumea noastra
moartea este una dintre ele
ar fi bine sa reflectezi asupra temei acesteia

Pagini: << 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: