back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 12:15

Si daca Biblia se inspira din alte religii mai vechi?Sau cum se explika asemanarile din TOATE religiile?

spL_stefanov

1 mesaj
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 12:27

hmmm......e misto subiectul dar safim sinceri nu exista viatza dupa moarte,rai sau iad,pt acestea sunt aici pe pamant t odata cu moartea fizica moare si constiintza sub constientul si altele.....parerea mea.....in fine......nu stiu kt de intelepti erau inteleptii despre care vorbea un coleg pe aici...dak mori ...si te intorci sa-mi spui si mie dak exista viatza dupa moarte

mariatu

320 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 12:32

De la: liviuvasii, la data 2009-03-07 12:15:33Si daca Biblia se inspira din alte religii mai vechi?Sau cum se explika asemanarile din TOATE religiile?

Pai toti se trag din Adam si Eva, odata cu raspandirea lor in lume unii au adus "imbunatatiri", pentru ca nu prea le placea "originalul" , fiecare comunitate si-a adus adaugirile (fanteziile- cele mai multe)dorite, placute, acceptate.......si asa s-a ajuns unde s-a ajuns.

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 13:17

Din ce cunosc eu din celelalte religii vechi (credinte acelor religii) si analiza Bibliei, la o simpla comparatie, nu se aseamana deloc; este adevarat ce spui ca exista asemanari in toate religiile si aceste asemanari se trag din religiile vechi. Doar ca aplicarea e gresita, in sensul ca religiile care au invatat altceva decat ce invata Biblia se aseamana intre ele si izbitor de mult cu sursa de la care au preluat invataturile, alte religii vechi, cum spuneam, dar in nici un caz Biblia care este inspirata de Dumnezeu, nu din alte religii.

analisys_2007

403 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 14:10

Parerea mea este ca exista cu adevarat viata dupa moarte si ca viata noastra incepe cu adevarat abia in momentul in care parasim aceasta lume...Nimeni nu poate sa demonstreze cu exactitate ce se intampla cu un om in momentul in care moare...cert este ca daca in trupul nostru nu ar exista un spirit sau un suflet noi nu am avea cum sa traim...tocmai de aceia cred ca dupa moarte anumite persoane pot ramane pe pamant sa bantuie locuinta in care au locuit facand rau sau bine...depinde de ce viata a adus respectiva persoana.S au intamplat atea fenomene stranii incat e imposibil sa nu existe nimic dupa moarte...exista ceva si acel ceva o sa l descoperim abia in momentul cand o sa ne stingem....in rest nu stiu ce as mai putea sa mai spun...Daca exista Dumnezeu o forta superma care vegheza asupra noastra cu sigurnata exista si viata dupa moarte...nu m am indoit niciodata de acest lucru!!!

valentin19c@yahoo.com
Batrana_Doamna_6_2

2 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 14:29

Potrivit cu ceea ce cred oamenii,adica majoritatea,se pare ca intr-adevar exista viata dupa moarte...???Dar daca mergem la Biblie,care este cuvintul lui Dumnezeu(2 Timotei 3:16,17),atunci datele discutiei se schimba radical cu 360*,in sensul ca Biblia spune ca mortii nu stiu nimic(Eclesiastul 9:5,6),sau ca omul la moarte nu se deosebeste cu nimic de animal(Eclesiastul 3:19)...Iar ca o concluzie Biblia spune ca dupa moarte nu exista nimic(Eclesiastul 9:10)...Totusi moartea nu este un sfirsit definitiv,ci este plata pacatului,adica pacatul mostenit de la Adam(Romani 6:23)...Tot Biblia vorbeste despre mortii care vor fi readusi la viata,atunci daca ar exista viata dupa moarte cine sunt cei care vor fi inviati despre care vorbeste Biblia...???Sunt multe de lamurit pe aceasta tema,dar numai Biblia ne ofera raspunsul,citind-o cu inima deschisa si cu dorinta de-a respecta ce scrie in ea vom avea numai de cistigat...

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 15:42

De la: CAMELYA_, la data 2009-03-07 11:17:30Expresia "viata dupa moarte" pentru mine semnifica termenul de reincarnare. (dupa ce moare o fiinta va avea parte de o alta viata).
Viata insemna trairea iar moartea insemna inetarea trairii.

A crede in sintagma "exista viata dupa moarte" este o mare doza de optimism in fata mortii de care toata lumea nu va scapa

Ne mintim si ne amagim singuri..nimeni nu s-a intors din morti pana acum sa ne spuna ca dupa moarte a avut parte de o noua viata.
Trebuie sa fim realisti.
Religiile au opinii diferite fata de acest aspect

Ba multi s-au intors din morti si au marturisit despre ce se intampla cu sufletele oamenilor. Dar cine ii crede? In nici un caz persoane cu idei ca ale tale. Sa fim realisti? Despre ce realitate vorbesti? Desprea cea vazuta si simtita prin trupuri? Aceasta realitate te poate duce la ideea de reincarnare si la multe altele. Dar ideea de reincarnare este doar o idee si nu a fost demonstrata decat pe baza de marturii sub stare de hipnoza. Ce este asta? Realitate? Un om in stare de hipnoza poate spune multe lucruri neasteptate si straine lui insusi, dar nu intru in amanunte.
Dar libertatea trebuie sa-ti fie respectata pe deplin, pentru ca si raspunderea ta sa fie tot la fel de desavarsita. Asa ca ... crezi ce vrei tu si cum ti se pare tie mai pentru tine... Oricum am vazut ca nu vrei sa stii de fapt nimic cu adevarat ci vrei sa-ti argumentezi parerile proprii...luand si de la altii idei asemenatoare cu ale tale...

x_eqtor

2 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 17:31

nu exista nici o viata dincolo de asta, tot ce suntem noi (de la caracter, la mancarea care o adoram) este o multitudine de legaturi intre neuroni, odata cu distrugerea lor noi incetam sa mai existam

adimaff

1 mesaj
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 20:38

O altfel de abordare (comparativ cu abordarea pur religioasa)despre evolutia spirituala a fiecarui individ o puteti gasi in lucrarea prof Scarlat Demetrescu :Din tainele vietii si ale universului.
E o lucrare,care din puctul meu de vedere,ar putea explica si celor care nu reusesc sa creada in Dumnezeu datorita faptului ca nu pot conecta religia de stiinta.E o carte in care predomina logica(cu o singura conditie-sa crezi in existenta sufletului nemuritor si a Divinitatii).

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 22:19

De la: nicoletibi, la data 2009-03-07 15:42:41[quote
Ba multi s-au intors din morti si au marturisit despre ce se intampla cu sufletele oamenilor. Dar cine ii crede? In nici un caz persoane cu idei ca ale tale. Sa fim realisti? Despre ce realitate vorbesti? Desprea cea vazuta si simtita prin trupuri? Aceasta realitate te poate duce la ideea de reincarnare si la multe altele. Dar ideea de reincarnare este doar o idee si nu a fost demonstrata decat pe baza de marturii sub stare de hipnoza. Ce este asta? Realitate? Un om in stare de hipnoza poate spune multe lucruri neasteptate si straine lui insusi, dar nu intru in amanunte.
Dar libertatea trebuie sa-ti fie respectata pe deplin, pentru ca si raspunderea ta sa fie tot la fel de desavarsita. Asa ca ... crezi ce vrei tu si cum ti se pare tie mai pentru tine... Oricum am vazut ca nu vrei sa stii de fapt nimic cu adevarat ci vrei sa-ti argumentezi parerile proprii...luand si de la altii idei asemenatoare cu ale tale...
.

Fiecare are dreptul la o opinie. Daca tu crezi toate povestirile persoanelor care au trecut prin moarte clinica , e opinia ta .
Eu sincer, cred in viata ...si atat. Viata se termina cu moartea. In rest...no commnent ... .
Sunt religii + stiinta care au tot felul de opinii

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 22:40

Cei ce nu cred in viata dupa moarte sunt nefericiti si disperati . Orizontul lor se reduce la blidul zilnic de linte . Cei ce spun "traieste clipa" , gresesc . In clipa urmatoare vei plati consecintele . Omul detine in suflet o scanteie de DIVINITATE , prin urmare este nemuritor . Ceea ce numim moarte , este doar trecerea in alt loc sau alt plan de existenta . Rencarnarea nu este obligatorie , in ciuda cazurilor in care a fost dovedita . Este mai degraba o exceptie !

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 23:38

De la: sirboby, la data 2009-03-07 09:52:03Bun si care este aceasta ,,Cale''?
Eu cred in Dumnezeu,dar nu prea am incredere in preoti!
Si cum nu am o Biblie originala............................!
Ce ne invata preotii? Ca putem sa ne facem de cap si apoi daca nu mancam de dulce in post si mai facem 1000 de cruci si 1000 de matanii Dumnezeu ne iarta?
De unde stii ce e adevarat si ce nu? Poti avea deplina incredere in Biserica(fie ea Ortodoxa sau Catolica),si in ce spune ea?Eu zic ca nu!
Motive in Biblie scrie ca Dumnezeu l-a facut pe Adam si din coasta lui pe Eva,care au avut copii pe Cain Abel si altii! Care s-au inmultit !CU CINE?
Cu mama lor (Eva)?Cu surorile lor? Ok daca a fost voie de ce Biserica condamna incestul?(nu ca as fi deacord cu el,discutia e principiala) Si de ce din aceeasi parinti am iesit unul alb altul negru,etc?
Cum ramane cu cele 10 porunci?
Stefan Cel Mare Si Sfant a incalcat cel putin 2 (a ucis si a preacurvit) si acum e Sfant ! DE CE?
Pentru ca a cladit niste Manastiri?
Pai si in fata Lui Dumnezeu tre sa dai spaga?
Adica omor si fur si apoi fac o biserica si scap?
Si as putea continua.....(icepand cu Cruciadele,Inchizitia,impunerea crestinismului cu sabia prin America si terminand cu betiile si evaziunea fiscala facuta de preoti in ziua de azi si scandalurile de pedofilie de prin Biserica Catolica)
Si atunci ce cale sa adopt?
Sa nu-mi ziceti zicala scoasa de popi ,,Crede si nu cerceta'' ca nu se aplica!
Iisus a zis ,,Cerceteaza ,afla Adevarul si nu te increde-n chipuri de lut''
Iar preotii cred ca sunt acei ,,farisei care nici voi nu intrati in gradina Tatalui meu si nici pe altii nu ii lasati sa intre''
Vom vedea la judecata de apoi!
Pana atunci VA DOREASC O CRIZA CAT MAI USOARA! SI SA TRAITI BINE!

Pacat. Se intelege ca nu ai incredere decat in tine si in felul tau de a vedea lucrururile. Ori singur nu prea ai cum sa intri in Imparatia Cerurilor. Pentru ca nu noi oamenii am creat ce vedem in jurul nostru (planeta pe care traim). Ca ne-am organizat asa cum vedem in societatea in care avem sentimentul ca noi suntem rezultatul unei evolutii si ca Dumnezeu ba exista ba nu exista , ba e trinitar, ba nu e trinitar, ba e o idee inventata de om, ba e instrument de mainpulare in masa, ba il cheama Zamolxe, ba il cheama Iehova sau Allah, este ca asa vrem noi.
Dar Calea, Adevarul si Viata este Iisus Hristos si te indemn sa cercetezi cu sinceritate ortodoxia, fara sa consideri de la inceput ca nu merita incredere si poate ai sa intelegi.
Daca nu vrei cu adevarat sa afli ... e problema ta. Increde-te in tine si ai sa vezi ce mare lucru poti sa-ti oferi singur...

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 23:47

stelion, felicitari pentru dovezile biblice citate. Este adevarat ce scrie acolo, in Biblie. Pentru comentariile ulterioare care sunt inspirate din popor, altele din ne ,,inteleptii,, acestor timpuri, si care nu au macar un argument logic, biblic ori stiintific ce pot sa zic, demonstrati si voi o data macar nu doar afirmati. Tot ce e larg raspandit nu e obligatoriu si veridic chiar daca intre timp a devenit credinta.

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 23:49

De la: CAMELYA_, la data 2009-03-07 22:19:25
De la: nicoletibi, la data 2009-03-07 15:42:41[quote
.

Fiecare are dreptul la o opinie. Daca tu crezi toate povestirile persoanelor care au trecut prin moarte clinica , e opinia ta .
Eu sincer, cred in viata ...si atat. Viata se termina cu moartea. In rest...no commnent ... .
Sunt religii + stiinta care au tot felul de opinii

Nu ma refer la persoane care au avut moarte clinica. Se vede ca te hranesti cu informatii doar din anumite surse. Eu nu am o opinie, ci am vrut doar sa-ti spun ca exista marturii ale unor oameni care s-au intors din morti, pur si simplu. Daca eu cred, daca tu nu crezi...e foarte putin important. Am spus undeva mai sus, ca viata nu se poate termina, deci moartea nu este sfarsitul vietii. Aceasta nu este opinia mea, este realitatea, aceeasi in care esti tu femeie si eu sunt barbat.
Realitatea nu este cea formata din opiniile fiecaruia dintre noi. Realitatea este una. Eu ti-am spus sa o stii. Sa nu spui ca nu ti-a spus cineva vreoadata. Ca tu, in virtutea liberului tau arbitru nu accepti, e raspunderea ta. Ca doar nu o sa te oblig eu sa accepti ceva ce tu nu vrei. De aceea, cand va fi sa raspunzi, o sa-ti amintesti de cuvintelele acestea.
Sa fii sanatoasa!

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 23:52

nicoletibi, eu am avut ocazia sa ma nasc in familie ortodoxa, si pot spune ca am facut bine ca am cercetat religia ortodoxa. Ma bucur ca am comparat invatatura ortodoxa cu Biblia. Acum chiar daca nu au macar un singur punct in care sa se intersecteze asta este.

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 11:16

De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-07 23:52:39nicoletibi, eu am avut ocazia sa ma nasc in familie ortodoxa, si pot spune ca am facut bine ca am cercetat religia ortodoxa. Ma bucur ca am comparat invatatura ortodoxa cu Biblia. Acum chiar daca nu au macar un singur punct in care sa se intersecteze asta este.

Deci ce vrei sa spui? Ca ai parasit biserica ortodoxa pentru alta confesiune? Sau ca ortodoxia are lipsuri fata de Biblie? Explica-mi te rog. Biblia e o religie aparte?

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 11:41

De la: stelion, la data 2009-03-07 14:29:07Potrivit cu ceea ce cred oamenii,adica majoritatea,se pare ca intr-adevar exista viata dupa moarte...???Dar daca mergem la Biblie,care este cuvintul lui Dumnezeu(2 Timotei 3:16,17),atunci datele discutiei se schimba radical cu 360*,in sensul ca Biblia spune ca mortii nu stiu nimic(Eclesiastul 9:5,6),sau ca omul la moarte nu se deosebeste cu nimic de animal(Eclesiastul 3:19)...Iar ca o concluzie Biblia spune ca dupa moarte nu exista nimic(Eclesiastul 9:10)...Totusi moartea nu este un sfirsit definitiv,ci este plata pacatului,adica pacatul mostenit de la Adam(Romani 6:23)...Tot Biblia vorbeste despre mortii care vor fi readusi la viata,atunci daca ar exista viata dupa moarte cine sunt cei care vor fi inviati despre care vorbeste Biblia...???Sunt multe de lamurit pe aceasta tema,dar numai Biblia ne ofera raspunsul,citind-o cu inima deschisa si cu dorinta de-a respecta ce scrie in ea vom avea numai de cistigat...

Biblia de care vorbesti are si Noul Testament? Daca da, exista acolo si pilda saracului Lazar care cersea la poarta bogatului? Oare de acolo ce se desprinde? Ca Iisus spune minciuni despre lumea de dincolo?
Biblia ofera o singura imagine asupra realitatii, nu zece. Pentru ca e o singura Biblie.
Cei care vor fi inviati sunt toate sufletele omenesti care au existat pe pamant in trup. E usor de inteles. Care ar fi problema, crezi ca Dumnezeu nu poate face aceasta? Sunt curios cum vor spune atunci cei care cred in reincarnare: "ia uite ca cei care stiau ca nu exista reincarnare stiau bine"?! Sau cei care au sentimentul ca nu exista viata dupa ce trupul se desparte de suflet: "de ce oare nu am vrut eu sa cred ca exista suflet? ce ma fac eu acum, ca cei care mi-au spus de suflet si viata vesnica stiau bine?" Cum se poate descrie acea stare? Nu se prea poate...
Dar exista raspunsul pentru acestia deja scris: "Duceti-va de la Mine, ca nu va cunosc pe voi..."
Si drept este acest raspuns pentru ca acestia nu vor putea spune: "dar nu ne-a spus nimeni". Pentru ca pe langa faptul ca este scris in Biblie si acestia nu vor sa-l citeasca, mai sunt si unii care le si spun dar ei nu VOR SA CREADA. Ori in esenta socoteala ce o vom da fiecare este exact pentru asta:ca putem dar nu vrem. Efectiv refuzam cu buna stiinta....

umblataprinlume

72 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 12:05

Si daca D-zeu este asa de drept precum sustineti, de ce Biblia sustine ca neamul jidanesc a fost neamul ales al lui D-zeu?

Pentru unii muma, pentru altii ciuma?

Atat Dumnezeu cat si Biblia au fost inventate de Evrei care erau prea puturosi pentru a munci, dar prea inteligenti pentru a-i exploata si se imbogati pe spinarea altora. Le trebuia un mijloc de a tine in frau masele....

video.google.com/videoplay?docid=2187881590727047595

favorita nr.1
veveritza29

30 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 12:25

De ce luati ca punct de reper Biblia (chiar nu inteleg) e ca si cum as lua si eu ca reper Pungutza cu 2 bani...tot o poveste adik

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 17:49

De la: umblataprinlume, la data 2009-03-08 12:05:14Si daca D-zeu este asa de drept precum sustineti, de ce Biblia sustine ca neamul jidanesc a fost neamul ales al lui D-zeu?

Pentru unii muma, pentru altii ciuma?

Atat Dumnezeu cat si Biblia au fost inventate de Evrei care erau prea puturosi pentru a munci, dar prea inteligenti pentru a-i exploata si se imbogati pe spinarea altora. Le trebuia un mijloc de a tine in frau masele....

video.google.com/videoplay?docid=2187881590727047595

Cate mase sunt tinute in frau cu biblia? De la ce sunt tinute in frau masele? Afirmatia e incompleta. Neamul jidanesc a fost ales de Dumnezeu pentru ca sa le arate si celorlalte neamuri cine este adevaratul Dumnezeu, cum poate fi cunoscut, si cum este placut a trai in ochii lui Dumnezeu. Asta pentru ca omul este o fiinta foarte constienta de libertatea proprie si foarte suspicioasa si foarte nestatornica. De aceea. Cu ce a fost ciuma pentru alte neamuri? Ca pe nici un neam nu a purtat 40 de ani prin desert?! Ba din contra, a fost la fel de muma pentru toate si pentru nici.unul ciuma. Iar neamul evreiesc, fiind ales, are cea mai mare raspundere.
Masele nu se pot tine in frau cu Biblia. Nu astazi. Ele se tin in frau cu televizorul, cu narcoticele, cu iluziile. Altfel, daca nu ar circula atat de intens atata informatie care dezorienteaza...oamenii nu ar avea compportamentul de azi....dar mai discutam ca acum am treaba

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 20:33

De la: nicoletibi, la data 2009-03-08 11:16:33
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-07 23:52:39nicoletibi, eu am avut ocazia sa ma nasc in familie ortodoxa, si pot spune ca am facut bine ca am cercetat religia ortodoxa. Ma bucur ca am comparat invatatura ortodoxa cu Biblia. Acum chiar daca nu au macar un singur punct in care sa se intersecteze asta este.

Deci ce vrei sa spui? Ca ai parasit biserica ortodoxa pentru alta confesiune? Sau ca ortodoxia are lipsuri fata de Biblie? Explica-mi te rog. Biblia e o religie aparte?[/quot
Studierea Bibliei si studierea religiei ortodoxe a fost de un real folos pentru mine.
Studierea Bibliei m-a ajutat sa inteleg ce ii este placut li Dumnezeu.
Studierea religiei ortodoxe (ca ortodox ma refer), m-a ajutat sa-mi cunosc religia in care m-am nascut: doctrinele, traditia, practic tot ce ortodoxia preda pe post de adevar.
Compararea lor insa a fost un moment de cotitura in viata mea. Aveam de ales intre Biblie si Ortodoxie. Spun asta pentru ca religia Ortodoxa (desi are si ea Biblie si pretinde ca o foloseste si crede in ea), din nefericire pentru ea, acolo unde cineva o citeste nu intelege mare lucru din ea.
Da, sunt perfect incompatibile.
Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, nu o religie aparte, precum nu numai ortodoxia.
Avantajul studierii Bibliei e net: o viata fericita inca de pe acum, o familie bine inchegata care se ghideaza dupa principiile divine, o speranta sigura de viitor (nu iluzii), o familie internationala de frati crestini intre care nu mai exista: ura rasiala, prejudecati, granite, dispute teritoriale etc. formata din oameni ai tuturor natiunilor, triburilor, de orice limba de pe fata pamatului si unita sub un singur conducator, Hristos (Iar tot ce ai citit mai inainte e REAL, nu utopie si exista inca de pe acum pe aceasta planeta).
Avantajul studierii Ortodoxiei este mare de asemenea. Fiind in cunostinta de cauza cu credinta ortodoxa nu mai pot fi prada usoara. Am constinta impacata stiindca am facut bine dand ascultare Scripturlor si parasindo.
Da, este un avantaj sa cunosti si invataturile eonate, astfel nu le mai poti pica in plasa niciodata.

Fosta membra 9am.ro

24 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:26

si daca totusi ne-am reincarna? intrebarea mea nu e stupida intr-u cat chiar nu cunoastem ce e dincolo, nu? e si asta o optiune. sa avem, fiecare suflet, un scop in lume sau poate doar sa devenim intelepti ca sa fim vrednici apoi de imparatia Domnului?

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 09:17

De la: buia_adriana, la data 2009-03-08 23:26:48si daca totusi ne-am reincarna? intrebarea mea nu e stupida intr-u cat chiar nu cunoastem ce e dincolo, nu? e si asta o optiune. sa avem, fiecare suflet, un scop in lume sau poate doar sa devenim intelepti ca sa fim vrednici apoi de imparatia Domnului?

Asta cu reâncarnarea e pierdere de timp, nu meritã nici mãcar discutatã.
Acum ºtiu cã existã mulþi care cred în aºa ceva, toatã consideraþia pentru ei ca persoane.
Dar în afarã de deviaþiile unor ºarlatani, ceva dovezi concrete aveþi?

jeo_twix

16 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 13:17

Spunea cineva pe forum ca atat timp cat esti tanar nu prea te gandesti la moarte, dar cand ajungi la o varsta precum: 60,70,80 ani.... se cam schimba mentalitatea. Asa este. Multi oameni au diferite pareri. Si cu siguranta ca multi se intreaba: Ce urmeaza dupa ce mori? Oricum eu cred ca, cu totii au o perspectiva sumbra despre acest moment. Imaginati-va urmatorea imagine (cei care vreti si nu sunteti sensibili): Vasile este in masina, esti putin nervos si din "intamplare" se ciocneste cu un tir. Moare pe loc. Vine ambulanta, incearca resuscitarea, nu merge; ii face socuri, nu merge. Afla si familia lui, mama, tata, fratii, surorile, prieteni apropiati si deodata se asterne un covor de tristete si de despartire. Toti au inima indurerata, e o atmosfera in care predomina disperarea. Nu mai zic de parinti si familie. Sunt trei zile de priveghi, apoi este condus pana la cimitir. Acolo vine preotul ii face o slujba de inmormantare si il ingroapa. Prieteni apropiati, familie si parinti plang in hohote. Sunt disperati. Le este atat de grea despartirea. E ceva ce nimeni nu ar vrea sa experimenteze. Este multa multa durere in inimile celor cunoscuri de Vasile. Dar... ce s-a intamplat cu Vasile? Oare doar a fost pus in mormant si atat? Cu siguranta ca da, din punct de vedere fizic.
Am ilustrat acest tablou comun tuturor. Acest tablou este cunoscut de toti. Dar sa nu uitam omul (Vasile),are si suflet. Oare ce s-o fi intamplat cu sufletul lui? Stiati ca sunt si oameni care au o SPERANTA la moarte? Daca sunteti interesati va pot raspunde cu cea mai mare placere la aceste intrebari. Daca vreti sa va adresati intr-un mod mai personal ma puteti contacta pe adresa de e-mail: jeo_twix@yahoo.com . Imi face chiar mare placere sa tratez cu voi aceasta problema. Astept parerile voastre. Voi continua.

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 15:08

De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-08 20:33:40
De la: nicoletibi, la data 2009-03-08 11:16:33

Deci ce vrei sa spui? Ca ai parasit biserica ortodoxa pentru alta confesiune? Sau ca ortodoxia are lipsuri fata de Biblie? Explica-mi te rog. Biblia e o religie aparte?[/quot
Studierea Bibliei si studierea religiei ortodoxe a fost de un real folos pentru mine.
Studierea Bibliei m-a ajutat sa inteleg ce ii este placut li Dumnezeu.
Studierea religiei ortodoxe (ca ortodox ma refer), m-a ajutat sa-mi cunosc religia in care m-am nascut: doctrinele, traditia, practic tot ce ortodoxia preda pe post de adevar.
Compararea lor insa a fost un moment de cotitura in viata mea. Aveam de ales intre Biblie si Ortodoxie. Spun asta pentru ca religia Ortodoxa (desi are si ea Biblie si pretinde ca o foloseste si crede in ea), din nefericire pentru ea, acolo unde cineva o citeste nu intelege mare lucru din ea.
Da, sunt perfect incompatibile.
Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, nu o religie aparte, precum nu numai ortodoxia.
Avantajul studierii Bibliei e net: o viata fericita inca de pe acum, o familie bine inchegata care se ghideaza dupa principiile divine, o speranta sigura de viitor (nu iluzii), o familie internationala de frati crestini intre care nu mai exista: ura rasiala, prejudecati, granite, dispute teritoriale etc. formata din oameni ai tuturor natiunilor, triburilor, de orice limba de pe fata pamatului si unita sub un singur conducator, Hristos (Iar tot ce ai citit mai inainte e REAL, nu utopie si exista inca de pe acum pe aceasta planeta).
Avantajul studierii Ortodoxiei este mare de asemenea. Fiind in cunostinta de cauza cu credinta ortodoxa nu mai pot fi prada usoara. Am constinta impacata stiindca am facut bine dand ascultare Scripturlor si parasindo.
Da, este un avantaj sa cunosti si invataturile eonate, astfel nu le mai poti pica in plasa niciodata.

Deci te-ai orientat inspre ceva care e mai apropiat de tine, de cum gandesti tu, de Hristos asa cum ti se pare tie ca este El...am inteles. Deci Biblia e Cuvantul lui Dumnezeu. Si nu prea are inteles cand e citita in biserica ortodoxa...dar acolo unde esti are inteles atunci cand e citita. Tu stii...e decizia ta...

Fosta membra 9am.ro

24 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 16:44

De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-09 09:17:38
De la: buia_adriana, la data 2009-03-08 23:26:48si daca totusi ne-am reincarna? intrebarea mea nu e stupida intr-u cat chiar nu cunoastem ce e dincolo, nu? e si asta o optiune. sa avem, fiecare suflet, un scop in lume sau poate doar sa devenim intelepti ca sa fim vrednici apoi de imparatia Domnului?

Asta cu reâncarnarea e pierdere de timp, nu meritã nici mãcar discutatã.
Acum ºtiu cã existã mulþi care cred în aºa ceva, toatã consideraþia pentru ei ca persoane.
Dar în afarã de deviaþiile unor ºarlatani, ceva dovezi concrete aveþi?

draga gina, o fraza care incepe cu "si daca totusi ar exista........?" ce presupune pentru tine? o dovada? de fapt, daca citesti mai atent comentariul meu, intrebarile par mai mult retorice, nu? imi dadeam si eu cu parerea.... era o alta optiune la "viata dupa moarte". si... ma rog, ce dovezi concrete ai tu ca un suflet nu se poate reincarna?

pusy_55

283 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 17:48

NU

veveritza29

30 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:09

Ce haos pe aici.....si totusi ce a aparut prima oara..oul sau gaina?

ioanvirgilsavu

143 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:09

omule ce gandire de bolovan ai!scuze miii!dar mai educa te ca esti om nu animal,sau daca ai ganduri animalice pastreaza le tu nu mai spune ,ca te faci de ras!nu o lua ca pe o jignire iti vb asa ca sa te trezesti!si eu am gandit ca tine si mi pare rau de timpul pierdut!Doamne ajuta!

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:55

De la: buia_adriana, la data 2009-03-09 16:44:00
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-09 09:17:38
De la: buia_adriana, la data 2009-03-08 23:26:48draga gina, o fraza care incepe cu "si daca totusi ar exista........?" ce presupune pentru tine? o dovada? de fapt, daca citesti mai atent comentariul meu, intrebarile par mai mult retorice, nu? imi dadeam si eu cu parerea.... era o alta optiune la "viata dupa moarte". si... ma rog, ce dovezi concrete ai tu ca un suflet nu se poate reincarna?

Ai încredere în ce spune Biblia?
Dacã o consideri autoritate, o carte care spune adevãrul, citeºte te rog în ea la cartea biblicã Eclesiastul, capitolul 9, versetele 5, 6, 10; de fapt poþi citi tot capitolul. Sunt dovezi de necontestat. Iar dacã Bblia pentru tine nu este o autoritate în materie cerceteazã orice tratat de specialitate din domeniul ºtiinþific, medical, biologic etc. cu privire la ce se întâmplã dupã cu o finþã când moare, indiferent cã acea fiinþã este om sau animal.
Dacã ai citit deja ai observat desigur cã la moarte (versetul 10 spune cã merge ,,în mormânt", alte traduceri spun ,,în locuinþa morþilor", altele spun ,,în iad" iar conform textului original,, în ªeol") nu se duce în cer, ori în trupul altei fiinþe ori plante sau altceva de genul ãsta (stafii, moroi etc.).
Totuºi deoarece dupã moarte existã ceva, lucru pe care tot Biblia îl face explicat, iar uneori oamenii au rãstãlmãcit în defavoarea lor s-a ajuns sã se creadã în diverse moduri.
Dar ce spune Biblia cã este dupã moarte?
În Ioan capitolul 5 cu versetele 28 ºi 29 (citeºte te rog) chiar Isus Cristos spune cã morþii vor învia, vor ieºi din morminte (vor ieºi de acolo de unde au intrat).
Acum eu ºtiu cã acest fapt pe care Biblia îl spune nu e cunoscut de cei care nu citesc aceasta carte ºi nici de cei care sucesc ce scrie în ea, dar tu ai ocazia sã verifici cu ochii tãi unde scrie lucrurile acestea.
De altfel dacã îþi aduci aminte (poate ai auzit aceste lucruri), Isus l-a înviat pe Lazãr. Lazãr a ieºit din mormânt unde era pus în acelaºi corp în care murise, nu în corpul altcuiva.
E drept cã ºtiinþa nu poate demonstra astãzi aceste lucruri (nu poate proba posibilitatea învierii).
Reâncarnarea este de fapt o credinþã împrumutatã din unele religii (nu vreau sã vorbesc aici despre asta), iar dacã tu o iei ca alternativã la celelalte credinþe care mai sunt vehiculate prin popor, nu e rãu de analizat.
Motiv pentru care am spus cã trebuiesc dovezi. Deoarece a analiza pentru a cunoaºte este benefic întoteauna, iar pentru asta e nevoie nu doar de teorii neverificable, ci de dovezi autentice.

Pagini: << 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: