ada11_me
3 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 12:58
hmmm pai sincer nu s-a intors nimeni sa povesteasca, tot ce se stie pana acuma sunt pure supozitii, de fapt daca vrei sa traiesti traíesti acuma cat esti in viata, de ce sa vrei sa stii daca mai e viata si dupa moarte, nu am fi cam egoisti sa credem ca mai avem inca o viata eterna dupa moarte...adik suntem cu alte cuvinte nemuritori sau cum vine asta? sau suntem ca pisicile numai cu 2 vieti in loc de 9...una limitata si alta eterna....bullshit dar hai sa visam sa ne iluzionam si sa amanam sa traim..in viata de dupa moarte...e alegerea fiecaruia....
|
|
|
ada11_me
3 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 13:01
De la: C_alynaaa, la data 2009-04-14 15:00:58Bineinteles ca exista viata dupa moarte.Trecem de judecata particulara...mnergem unde ne este locul dupa faptele noastre si dupa indurarea lui Dumnezeu.Insa viata de pe pamant este o proba un interviu pe care l da sufletul nostru pentru a intra in Rai sau in Iad...deci oameni buni, viata asta nu e decxat o viata ...viata vesnica e dupa moarte...
Mda...pai sincer eu nu stiue cu convingerile astea de ce iti pierzi timpul in viata asta , care-i doar o viata saraca viata cand adevarat viata e dupa moarte...go ahead nu mai pierde timpul traieste viata aia "adevarata", indoctrinata lui Dumnezeu!
|
Fosta membra 9am.ro
16 mesaje
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 13:37
Ne nastem cu o credinta in suflet, incercam sa traim dupa principii ce exista deja in inimile noastre, credinta din noi este importanta, legatura directa dintre noi si Dumnezeu.
Daca nu credem ca exista o forma de viata dupa moarte, nu credem in Dumnezeu, pentru ca L-a trimis pe Fiul Sau, sa intelegem ca existenta nu se sfarseste aici, ci abia dupa moarte, incepe viata adevarata.
..In urma cu 12 ani, (aveam varsta de 25 de ani) am fost in moarte clinica, timp de 1 ora si 57 de minute (atat a fost mentionat in protocolul de resuscitare). Mi-au facut resuscitare continuu, 2 adrenaline intracardiac... Anestezistul care m-a resuscitat - si care de fapt, m-a readus la viata, este pentru mine, ca un parinte.
Cred in viata dupa moarte. Ceea ce am simtit si am "trait" in intervalul de moarte clinica, m-a convins ca sufletul este nemuritor!
PASTE FERICIT VA DORESC TUTUROR!
|
yonex84eu
90 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 20:06
De la: 9am023185, la data 2009-04-15 18:07:17De la: yonex84eu, la data 2009-04-14 19:47:06Nu
Și Voltaire a fost ateu convins, până i s-a apropiat sfârșitul... Atunci a spus: "Și dacă totuși există..."
Așa că mai ai puțintică răbdare...
Posibil sa gindesc altfel mai tirziu,depinde de experientele pe care le voi avea in viitor.Eu una cred ca oodata inchisi ochii(in sensul de moarte)nu mai simti nimic deci nu ai cum sa stii daca te duci intr-o alta viata sau nu.Eu,sufletul,sa zicem,il consider o alta entitate in raport cu simturile omului cind traieste.Eu intr-o alta viata nu mai realizez daca sunt intr-o alta viata sau nu ptr. ca,creierul meu este totalmente stagnat deci unde voi fi nu ma mai intereseaza.
|
|
|
yonex84eu
90 mesaje
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 20:09
Doamnelor si domnilor:..................................................................................................................................
CARPE DIEM.
|
9am023185
198 mesaje
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 23:11
Pentru yonex84eu, care spune:
"Posibil sa gindesc altfel mai tirziu,depinde de experientele pe care le voi avea in viitor.Eu una cred ca oodata inchisi ochii(in sensul de moarte)nu mai simti nimic deci nu ai cum sa stii daca te duci intr-o alta viata sau nu.Eu,sufletul,sa zicem,il consider o alta entitate in raport cu simturile omului cind traieste.Eu intr-o alta viata nu mai realizez daca sunt intr-o alta viata sau nu ptr. ca,creierul meu este totalmente stagnat deci unde voi fi nu ma mai intereseaza."
Crezi așa pentru că nu te-ai informat, și nu te-ai informat pentru că ești f tânără; dar te înșeli, la fel ca toți cei ce cred în dogme și au idei preconcepute. Ar trebui să scriu prea mult ca să-ți explic... așa că, ar fi mult mai simplu să-mi spui dacă te interesează subiectul, aș putea să-ți trimit cărți în format electronic, din care se înțelege foarte limpede. Marii inițiați tibetani, explică f bine de ce e important să cunoaștem aceste lucruri cât suntem în trup: când omul pleacă pt câteva zile într-o țară străină, caută cât mai multe informații, ca să-i vină mai ușor să se descurce acolo; cu atât mai mult ar trebui să facă acest lucru pentru lunga perioadă cât o petrece în astral, ca duh. Chiar și viața actuală ar trăi-o la o intensitate mărită, dar, fără să mai facă greșelile obișnuite, cu care-și încarcă propria karmă; iar, după dezbrăcarea trupului, perioada de confuzie, în care se găsesc mai ales dogmaticii, e mult mai scurtă, și astfel ridicarea sufletului la nivelul vibrațional căruia îi aparține, se face mult mai lin, fără angoase. Mulți spun: nu știm, nu s-a întors nimeni... dar, chiar și în Biblie au scăpat astfel de mărturii... apoi, sunt mii de mărturii ale celor ce au trecut prin moarte clinică; mai sunt altele, ale celor care s-au supus regresiei hipnotice, pentru rezolvarea unor afecțiuni, cărora medicina clasică nu le găsea cauza. Un astfel de hipnoterapeut trăiește în California, era ateu și a fost f surprins când a aflat de la pacienții săi despre viața duhului între întrupări (Călătoria sufletelor; Destinul sufletelor etc). Cel care explică cel mai bine aceste lucruri este profesorul Scarlat Demetrescu (Din tainele vieții și ale universului; Viață dincolo de moarte); dar mai sunt încă mulți alții (Lazarev, Steiner, Omraam, Hașdeu, Corniller, Moody etc).
Bine spunea cineva: cine se teme de moarte, se teme și de viață. Eu consider că fiecare om și-ar face un mare serviciu sieși dacă s-ar informa în acest domeniu... viața ar fi mai frumoasă, iar "marea trecere" ar fi ușoară, și nu l-ar mai speria... Faceți-vă un serviciu, nu acceptați ochelarii de cal, nu vă ajută la nimic; se spune că mai orb decât orbul din naștere, e cel ce NU VREA să vadă... și e ff adevărat.
Dumnezeu să vă ocrotească!
Fie ca lumina Sfintei Învieri să vă umple sufletul și casa de liniște și împliniri ! Sărbători fericite !
|
ionutc03
4 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 10:38
NU stiti nimic. A citit vreodata unul din voi Biblia ?
Daca da ati incercat sa faceti ce spune in Noul Testament ?
Va intreb pt ca sunt nicte pasi care trebuie urmati pentru a da un sens vietii. Pe la langa faptul ca da unsens vietii DUmnezeu ne promite si o alta viata mult mai buna decat asta !!!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
391 mesaje
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 10:54
De la: ionutc03, la data 2009-04-18 10:38:10NU stiti nimic. A citit vreodata unul din voi Biblia ?
Daca da ati incercat sa faceti ce spune in Noul Testament ?
Va intreb pt ca sunt nicte pasi care trebuie urmati pentru a da un sens vietii. Pe la langa faptul ca da unsens vietii DUmnezeu ne promite si o alta viata mult mai buna decat asta !!!
''NISTE PASI'' ???
Care ar fi acei pasi?
Noul Testament l-am citit ....
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
391 mesaje
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 11:28
Categoric, caci exista VIATA dincolo de cea pe care noi o putem atinge oricand in decursul vietii noastre.
Exista ceva probabil pur energetic, caci NU poate fi atins.
STIU aceasta datorita VISELOR ce le-am avut indecursul vietii.
Dumnezeu se pare ca afost bun cu mine si mi-a dezvaluit in IMAGINI CLARE anumite EVENIMENTE ce aveau sa se intample in decursul vietii mele. Este o RELATIE pe care ar fi chiar pacat sa o pierd, si presupun ca se poate acest lucru, asa simt in prezent caci am dat o importanta exagerata ''necazurilor'' de pe Pamant, uitand practic BUCURIA ce-ar fi trebuit sa o resimt TOTAL, sa fiu RECUNOSCATOARE pentru aceasta CUNOASTERE anterioara a faptelor ... Nu-i asa ca este mare pacat ce am facut?
Aproape am fost sa ma omor ... ori eu stiam tot ce avea sa se intample! Nu-i un pacat?
CUM sa DAI VINA pe cei din jurul tau, cand TU stii deja, si este clar ca EI nu au nici o vina !!! Asa trebuie sa se intample anumite lucruri. Oricat ne-am zbate noi, daca ne zbatem o facm DOAR PENTRU CA trebuie probabil sa ajungem NOI INSINE la acea vibratie interioara mai aproape, catre celalta lume - CUM sa ne-o apropiem altfel? APA se poate EVAPORA fara a ajunge si trece dincolo de punctul de fierbere? ???
Ceea ce avea sa mi se intample la 43-44 ani am stiut inca de la 5 ani, printr-un vis ce m-a urmarit in jurul acestei varstei pentru aproximativ un an, imi tot revenea in somn.
Nu este incredibil? Dumnezeu este prea bun cu noi, ne lasa sa aflam despre existenta sa pe atat de multe cai, doar ca NOI nu vrem sa vedem, nu vrem sa auzim - noi singuri ne ''schilodim'' sufletele, si ne refuzam sansa pe care El ne-o ofera.
De asemenea m-am rugat de doua ori in viata, din tot sufletul pentru un lucru, si dublu mi-a darui Dumnezeu. Cand nu am mai avut nici o speranta, cand ma asteptamcel mai putin, un alt vis CLAR mi-a daruit si .... o gramada de minuni mi s-au intamplat!!!
CUM sa NU VAD aceasta lume de dincolo de ceea ce noi ACUMA putem atinge, cand aceasta LUME a fost ATAT DE CLARA inaintea ochilor mei?! CUM SA O REFUZ?
Sincer regret daca exista cineva CARE NU A FOST INCERCAT in vre un fel !!!
TOATE INCERCARILE VIETII in masura in care v-au apropiat de CEALALTA LUME, pentru ORICE ATI PIERDUT pe Pamant, ATI CASTIGAT pentru DINCOLO.
|
ioanvirgilsavu
143 mesaje
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 14:22
pt ada 11 me:cu cat te maturizezi l minte mai rpd cu atat mai bine!viata d dupa moarte depinde de ce faci aici dar mai mult scrie in "Viata dupa moarte" de sf Serafim Rose
|
jojondurant
148 mesaje
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 17:19
yonex84eu;
Ce-ar fi sa asculti cu rabdare pe toti acei care au facut un pas,doi,trei.. catre spiritualizare si sa nu-mi iei in deradere nici comentariul meu. La varsta ta nu eram nici un ateu nici un mare religios. Spun religios ca azi cei mai multi crestini sunt religiosi nu nu credinciosi adevarati. O intamplare a fost ca mi s-a prezis destinul si cu anii a fost implinit.Credinta mea apoi in Dumnezeu si Isus mi-a dovedit ca el exista si m-a aparat la incercarile la care am fost supus. Am citit Biblia,despre crestinism, si m-a convins faptul ca Episcopii Crestinatatii nu L-au inteles pe Isus nici planul Divin,transformand sacrificiul lui,mesajele lui in scopuri egoiste la care au adaugat canoanele si ritualul inchinarii. Nici chiar Apostolii nu L-au inteles.Cioran avea drerptate cand spunea; "de doua mii de ani Biserica il invie si Il rastigneste mereu pe Christos..." O alta intamplare m-a determinat sa caut raspunsul in Filozofia Orientala,acele scrieri din esoterism date omului de rand spre cunoastere. Te-ai intrebat de fapt ce esti? Doar materie?
Materie si alte corpuri subtile energetice care guverneaza corpul fizic? Toate la un loc si spirit din Spiritul Divin? Te-ai intrebat ce se intampla cu toate astea dupa moarte? Chiar nu ne mai intereseaza deoarece corpul nostru fizic se degradeaza in materie? Dar sufletul,exista el,ce se intampla cu el?
Eu as fi multumit daca te-ai putea convinge ca sufletul,spiritul nostru este nemuritor,el fiind spirit din Spirit Divin. Apoi daca te-ai convinge ca viata pe pamant este o iluzie,este efemera,ca atat cat traim,acumulam experienta gandurilor,dorintelor faptelor noastre,toate formand destinul(Karma),ce urmeaza s-a experimentam intr-o noua existenta. Citeste din scrierile esoterice,le vei gasi pe internet,o alta sumedenie de informatii ale initiatilor,unde vei descoperi cu surprindere Legile Divinitatii,Planul Divin si ca singura cale spre spiritualizare este Credinta in Dumnezeu si Isus. Vei intelege de ce adevaratii initiati nu sunt
capabili sa faca rau,de ce este necesar sa ne controlam mintea si gandurile astfel ca ele gandurile sa fie numai pozitive. Din nefericire noi toti,mai mult sau mai putin, suntem stapaniti de temperament;dorinti,pasiuni
necontrolate,invidie,rautate,egoism,atrocitati,crime,care ne aduc vibratii joase,in corpul grosier,dezvoltandu-ne astfel Karma,repetarea experientelor de reincarnare. Fiind buni,altruisti,dezvoltand iubirea in sensul Divin,alegem calea spre spiritualizare.
Atentie! CARPE DIEM, dar nu oricum!
|
jojondurant
148 mesaje
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 17:24
SARBATORI FERICITE tuturor forumistilor,bucurii si impliniri!
|
9am23423
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 21:45
De la: , la data 2008-09-27 09:12:08Drumul nostru pe acest pamânt parcurge îm mare câteva etape: nașterea, școala, căsătoria, pensia și moartea. Dar dincolo ce este? Și dacă este ceva, contează cum am trăit aici, ne influențează acest lucru cum vom fi dincolo?
Nu cred că există macar cineva care măcar o dată în viață să nu îi fi fost frică de momentul morții. Poate că e un subiect morbid acesta pe care îl propun, dar cred că moartea ca fenomen este un moment hotărâtor, un moment important pentru om, pentru că dacă există ceva dincolo, atunci e important să încercăm să aflăm ce este, poate că viața aceasta pământească se continuă prin moarte dincolo, într-o altă lume și așa cum fiecare din noi dorește să-i fie cât mai bine aici, dacî este dincolo ceva, sigur fiecare din vrea să-i fie bine și acolo. Dacă dimpotrivă, totul se termină la mormânt, atunci merită să lupți pentru ca să ai tot ce este mai bun aici. Unii cred în reîncarnare, alții cred că există rai și iad, alții spun că nu este nimic. Care să fie adevărul?
|
9am23423
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 21:58
DACA NU AR EXISTA VIATA DUPA MOARTE TOTUL AR FI IN ZADAR! TOCMAI DE ACEA INTALNIREA CU ISUS DE AICI DE PE PAMANT ESTE SINGURA SANSA CE DA ROST SI FARMEC VIETII. DEACEEA ORICE PERSOANA CARE NU IL ARE PE ISUS IN BARCA VIETII IN INIMA LUI TOTUL ESTE IN ZADAR! SINGURA MENIRE SI CEL MAI FRUMOS DAR IN VIATA CE POTI SA PRIMESTI ESTE A-L PRIMI PE ISUS IN VIATA TA! ALTFEL NU E FERICIRE SI NU-I NICI UN ORIZONT ! ASTAZI PRIMESTE-L SI NU-L REFUZA SI O VESNICIE CU EL TE VEI BUCURA!  NELU DIN BAIA MARE.
|
constantin_tudorache77
13 mesaje
|
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 09:52
Ma mir ca in acest secol al vitezei mai poti pune intrebari puerile,atata timp cit s-a demostrat ca exista Dumnezeu,aceste intrebari nusi mai au rostul.
Iti dau un sfat studiaza bine religia Ortodoxa ,care sta la baza tuturor religiilor si atunci aceste intrebari vor fi cu ????
Studiaza Universul fara margini care sta in degetul lui Mic si nu o sa mai pui asemenea aberatii,valabil si pentru atei sau etc ??????
Dumnezeu Tatal,Fiul si Duhul Sfant si Maica Domnului ,PreaSfanta Fecioara Maria sa fie cu noi cu toti ,AMIN
|
parc_albastru
27 mesaje
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 14:19
"Ma mir ca in acest secol al vitezei mai poti pune intrebari puerile,atata timp cit s-a demostrat ca exista Dumnezeu,aceste intrebari nusi mai au rostul.
Iti dau un sfat studiaza bine religia Ortodoxa ,care sta la baza tuturor religiilor si atunci aceste intrebari vor fi cu ????
Studiaza Universul fara margini care sta in degetul lui Mic si nu o sa mai pui asemenea aberatii,valabil si pentru atei sau etc ??????
Dumnezeu Tatal,Fiul si Duhul Sfant si Maica Domnului ,PreaSfanta Fecioara Maria sa fie cu noi cu toti ,AMIN "
Cine a demonstrat ca exista Dumnezeu?  Nu sunt o pagana dar am o limita in a crede!!!! Da cred ca exista viata dincolo de asa zisa moarte! Da cred ca spiritul este nemuritor!
Dar mai cred si ca de fapt noi ne dam cu capul de pereti ( la propriu si figurat ) aici - pa Pamant - doar pt. a platii niste greseli facute dincolo.
Cum sa cred ca Dumnezeu lasa pe pamant VIOLATORI, ATACURI CU BOMBE, CRIMINALI?! Asta ar fi impotriva credintei lui.
Religia crestina sau nu, a fost scrisa pt. oameni de catre oameni; pt.a tine hoardele naravase in lant.
Si tot nu reuseste sa-i tina bine in lant( scapa nebuni care se sinucid in atacuri sinucigase doar pt. ca nu sunt de-aceeasi religie..............) pe bune; Dumnezeu si-a luat o vacanta cam lunga si nu prea se mai uita la noi!
|
Ebony
14969 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 14:42
|
9am048331
3 mesaje
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 19:34
Referitor la violatori, hoti, escroci si toata scursura umana la care strambam din nas, recomand celor ce cauta un raspuns la aceasta dilema -pentru mine a fost si sincer am aflat de ce se-ntampla toate astea cu toate ca inca imi este greu sa accept- recomand deci sa cititi lucrarea cercetatorului rus S.N.LAZAREV-Sistemul Autoreglarii Campurilor! Sunt 12 volume -l-am citat pe primul- si daca reusiti sa mai dati de ele si sa le mai si cititi va spun din experienta propie ca datele problemei vor fi cu totul altele! Succes!
|
9am040800
19 mesaje
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 20:35
Dacă nu ar exista nimic după moarte, viața de aici ar fi un nonsens. Circa 70 de ani de derivă pe o mare de cele mai multe ori agitată, după care nimic....Ar fi absurd. Trupul rămâne aici, învelișul energetic se duce dincolo în sfere mult mai înalte.
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 10:37
De la: parc_albastru, la data 2009-06-02 14:19:22"Ma mir ca in acest secol al vitezei mai poti pune intrebari puerile,atata timp cit s-a demostrat ca exista Dumnezeu,aceste intrebari nusi mai au rostul.
Dumnezeu Tatal,Fiul si Duhul Sfant si Maica Domnului ,PreaSfanta Fecioara Maria sa fie cu noi cu toti ,AMIN "
Cine a demonstrat ca exista Dumnezeu? Nu sunt o pagana dar am o limita in a crede!!!! Da cred ca exista viata dincolo de asa zisa moarte! Da cred ca spiritul este nemuritor!
Dar mai cred si ca de fapt noi ne dam cu capul de pereti ( la propriu si figurat ) aici - pa Pamant - doar pt. a platii niste greseli facute dincolo.
Cum sa cred ca Dumnezeu lasa pe pamant VIOLATORI, ATACURI CU BOMBE, CRIMINALI?! Asta ar fi impotriva credintei lui.
Religia crestina sau nu, a fost scrisa pt. oameni de catre oameni; pt.a tine hoardele naravase in lant.
Si tot nu reuseste sa-i tina bine in lant( scapa nebuni care se sinucid in atacuri sinucigase doar pt. ca nu sunt de-aceeasi religie..............) pe bune; Dumnezeu si-a luat o vacanta cam lunga si nu prea se mai uita la noi!
Adevarul e undeva la mijloc....chestiune de bun simt. Zefirelli a perceput bine esenta bibliei....Eu am avut revelatia (nota bene: eram ateista) cand a zis Robert Powell "Eu sunt Calea si Adevarul si Viata!"
Credinta nu e fanatism ci marturie..... Nu suntexpert tolog, decat in masura in care am inteles de ce mi s-au intamplat miracole mie, care nu stiam nici Tatal nostru. Nu unul singur, ci 4. Ce sunt eu?
Va asigur ca injur ca un birjar si iti lipesc si una daca ma calci pe codita cand ma trezesc cu fata la cearsaf.... Deci nu sunt un exemplu de piosenie....
Dumnezeu l-a trimis pe Isus, ca pe un instructor.....ca o luasem razna rau si a vrut sa ne ajute pedepsindu-l pe el in locul nostru. Un instructor care nu urla :"Baboule, baga-mi-as....(si tot repertoriul) fa 15 flotari  !!!! Ci unul care zice (ca in armata engleza): Fa ce vezi ca fac eu!!
Asa iese untul din noi si nici nu putem sa zicem "Nu se poate!! Ca Isus a putut, a indurat si a tacut. Chiar daca avea pile la cea mai inalta autoritate.
Sunt si multe intrebari la care n-am gasit raspuns:
1) De ce nu se spune in biblie ca traim mai multe vieti?
2) Ce inseamna "fericiti cei saraci cu duhul", adica, pe masura ce ne epuizam karma negativa pe parcursul mai multor vieti devenim din ce in ce mai prosti?....sau doar mai buni?
3) De ce "crede si nu cerceta!"...de unde sa stiu ce sa cred atunci?
4) De ce se bat cap in cap mai multe carti sfinte?
5) De ce exista incongruente chiar in biblie?
6) Ce inseamna avertizarile incifrate descoperite in biblie si concluzia ca putea fi scrisa doar de Dumnezeu?
7) Dumnezeu e intradevar atotputernic? ....ca unele lucruri nu mi le explic...
8) Dumnezeu e atotiertator! Cam fals, pt ca nu te iarta deloc, ba ti-o "trage" de te saturi!!! (vorbesc din proprie experienta)
9) Daca totul a fost deja scris....ce sa ne mai batem capul....ce trebuie sa se intample se va intampla si vina nu e a noastra....ci a cui a "SCRIS"
Nu vreau sa impun nimanui ce e scris mai sus. Sunt doar experiente si nedumeriri proprii. Nici nu sustin ca as fi vreo experta......
Dar viata dupa moarte exisa si eu nu am nici o urma de dubiu. Sunt si niste carti , "Viata inainte de nastere" de Peter si Mary Harrison.
Eu cred ca tot ce facem rau aici, ne vine inapoi intr-o viata ulterioara...cu dobanda chiar.
Poate am doar nevoie de un psihiatru....sau vreo palma cu simt de raspundere....
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 10:44
De la: 9am007548, la data 2009-06-03 10:37:19De la: parc_albastru, la data 2009-06-02 14:19:22"Ma mir ca in acest secol al vitezei mai poti pune intrebari puerile,atata timp cit s-a demostrat ca exista Dumnezeu,aceste intrebari nusi mai au rostul.
Cine a demonstrat ca exista Dumnezeu? Nu sunt o pagana dar am o limita in a crede!!!! Da cred ca exista viata dincolo de asa zisa moarte! Da cred ca spiritul este nemuritor!
Adevarul e undeva la mijloc....chestiune de bun simt. Zefirelli a perceput bine esenta bibliei....Eu am avut revelatia (nota bene: eram ateista) cand a zis Robert Powell "Eu sunt Calea si Adevarul si Viata!"
Credinta nu e fanatism ci marturie..... Nu suntexpert tolog, decat in masura in care am inteles de ce mi s-au intamplat miracole mie, care nu stiam nici Tatal nostru. Nu unul singur, ci 4. Ce sunt eu?
Va asigur ca injur ca un birjar si iti lipesc si una daca ma calci pe codita cand ma trezesc cu fata la cearsaf.... Deci nu sunt un exemplu de piosenie....
Dumnezeu l-a trimis pe Isus, ca pe un instructor.....ca o luasem razna rau si a vrut sa ne ajute pedepsindu-l pe el in locul nostru. Un instructor care nu urla :"Baboule, baga-mi-as....(si tot repertoriul) fa 15 flotari !!!! Ci unul care zice (ca in armata engleza): Fa ce vezi ca fac eu!!
Asa iese untul din noi si nici nu putem sa zicem "Nu se poate!! Ca Isus a putut, a indurat si a tacut. Chiar daca avea pile la cea mai inalta autoritate.
Sunt si multe intrebari la care n-am gasit raspuns:
2) Ce inseamna "fericiti cei saraci cu duhul", adica, pe masura ce ne epuizam karma negativa pe parcursul mai multor vieti devenim din ce in ce mai prosti?....sau doar mai buni?
6) Ce inseamna avertizarile incifrate descoperite in biblie si concluzia ca putea fi scrisa doar de Dumnezeu?
8) Dumnezeu e atotiertator! Cam fals, pt ca nu te iarta deloc, ba ti-o "trage" de te saturi!!! (vorbesc din proprie experienta)
9) Daca totul a fost deja scris....ce sa ne mai batem capul....ce trebuie sa se intample se va intampla si vina nu e a noastra....ci a cui a "SCRIS"
Nu vreau sa impun nimanui ce e scris mai sus. Sunt doar experiente si nedumeriri proprii. Nici nu sustin ca as fi vreo experta......
Dar viata dupa moarte exisa si eu nu am nici o urma de dubiu. Sunt si niste carti , "Viata inainte de nastere" de Peter si Mary Harrison.
Eu cred ca tot ce facem rau aici, ne vine inapoi intr-o viata ulterioara...cu dobanda chiar.
Poate am doar nevoie de un psihiatru....sau vreo palma cu simt de raspundere....
Va recomand sa nu cadeti in extreme....Daca incercam sa ne impunem punctul de vedere cu forta...nu inseamna ca avem dreptate. Eu admit prima asta.
Deci habar n-am daca concluzia la care am ajuns eu e macar obiectiva .....
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 11:25
De la: parc_albastru, la data 2009-06-02 14:19:22Cine a demonstrat ca exista Dumnezeu? Nu sunt o pagana dar am o limita in a crede!!!! Bine faci. Cat despre existenta unui El, ca fiind atotputernic si atotstiutor, intreaba-i pe cei care cred in Taoism, Confucianism, Buddhism, Brahmanism si Hinduism. Dupa ce-i intrebi revi si sa-i intrebi pe crestini ce parere au despre filozofii chinezi - in special despre Confucius, despe Siddharta Gautama, Brahma, Vishnu, si despre notiuniile de Karma si Samsara.
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 17:42
chiar daca cei citati de tine Dorin_Ilie nu vorbesc despre un Dumnezeu personalizat,asa cum il vedem noi ,tot se considera ca REALITATEA ULTIMA este ultima frontiera spre care ne indreptam cu toti,intorcindu-ne in gindul ce ne-a creeat ! de ce nu se recunoaste-n biblie ideea de karma ? simplu ,mi se pare mie acest raspuns : ca sa nu sti ca esti responsabil de ce zici si faci ; sa poti fi inspaimintat cu cazanul cu smoala si sa-ti cumperi diligente .....biserica si religia a devenit,intre timp ,o afacere ca oricare alta ! Crede si nu cerceta -mi se pare iarasi un indemn la ascultare,in sensul de :omule,nu mai despica firul in 4 si te indoi mereu de una de alta ! fa ce fac si eu si crede cu Inima Curata si o minte de copil ,pura si nestiutoare ,saracuta in sensul de necunoscatoare a raului -de unde " fericiti cei saraci cu duhul ".....aici am un oarecare dubiu daca e chiar asa,dar cred ca sta-n picioare intelegerea mea !..... despre ce-ai mai zis ? ca-i Iertator sau nu ? eu cred ca ,devreme ce ne-am dorit sa cunoastem Binele si Raul,ne-a pus in situatia de a le cunoaste intr-adevar si deci,nu intervine tocmai ptr.ca lectia sa aibe efect ! ca ni se-ntimpla una sau alta,mai buna sau mai rea ,nu El e raspunzator,ci legea karmica ! care vine cam asa : ce semeni,aia culegi sau, cum ti-ai asternut,asa dormi ,de unde se vede ca poporul a inteles relatia dintre cauza si efect si ne-ndeamna sa ne asumam consecintele si sa nu mai dam vina pe oricine altcineva,numai pe noi insine nu ! cam atit ! am reusit sa-ti dau un raspuns acceptabil @9amoo75?
|
parc_albastru
27 mesaje
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 18:18
"Sunt si multe intrebari la care n-am gasit raspuns:
Aceste intrebari mi le pun si eu de o vesnicie si sincer nu m-a lamurit nimeni!!!!!!!!!!!!
Toate cartile din lume nu reusesc sa dea un raspuns clar pt. ca probabil nici oamenii care au scris cartile nu au raspunsuri clare.
Multi spun ca te nasti cu un anumit traseu pe care il urmezi in viata, ca asa ti-a fost destinat?!
Totusi nu actiunile noastre determina cam 90% din viata pe care o traim?
Sunt foarte multe lucruri care nu se scriu in Biblie si in nici o alta carte!!!!!!!
S-a lansat teoria ca nu suntem destul de dezvoltati intelectual ca sa putem privi realitatea in fata?!
Dar ceace traim noi ( fiacare dintre noi ) pt.unii este o realitate f.f.f.grea; teorii sunt destule, realitati palpabile - daca exista - sunt tinute departe de perceperea noastra.
Apropo de pct.9 , aduce putin cu Crede si nu Cerceta; adica daca e scris asta e nu e vina noastra ci a celui care a Scris?!?! Oare chai asa sa fie? Nu ne asumam nici o raspundere pt. ce se intampla cu noi?
Asta e E SCRIS SI GATA!!!!!!
Nu sunt de-acord; cred ca trebuie sa ne asumam raspunderea si sa vedem daca nu putem face ceva sa schimbam situatia.( Aici nu ma refer la accidente sau ceva ce se intampla cu noi din vina altora.......).Adica cum?: unul daca ucide asa i-a fost scris sa curme viata unui om? Asta chiar nu pot crede!
Nu critic pe nimeni doar imi spun parerea si asa cum "vad" eu.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 18:24
mai sus de tine un pic,am incercat un raspuns ! nu te-a multumit sau nu l-ai citit ?
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 19:16
De la: gabigabi, la data 2009-06-03 18:24:02mai sus de tine un pic,am incercat un raspuns ! nu te-a multumit sau nu l-ai citit ?
Citesc pe fuga...si scriu tot cam asa.. Mi-e rau cand stau mult timp pe scaun. Am si treaba....
Ma uit acum, sa vad...
Mersi
|
Fosta membra 9am.ro
314 mesaje
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 19:26
Moartea este o mare taina. Ea este nasterea omului din viata pamintesca in vesnicie. Propriile noastre cunostinte luate din carti, scrise la rindul lor tot de oamenisint limitate, putem fiecare sa ne formam propriile noastre conceptii despre viata de dincolo de moarte. Cert este ca sintem vremelnici pe acest pamint, asta fiecare o stim, iar ce este dincolo tot fiecare isi formeaza o parere in care crede cu adevarat. Eu cred ca este viata dincolo de moarte traim ca fiinte eterice, si mai cred ca sintem din pamint peste care DUMNEZEU ne-a inzestrat cu DUHUL SFINT. Singura creatie a lui inzestrata cu ratiune, de noi depinde daca facem bine sau rau pe acest pamint. In toate scrierile religioase sint trasate aceleasi legi dumnezeiesti. Pe acest pamint noi sintem liberi, dar absolut liberi sa ne slujim noua insine atit trupului cit si spiritului - depinde doar de noi - nu trebuie sa dam vina pe DUMNEZEU el nu are nici un amestec in deciziile noastre, chiar daca traim regeste sau ne chinuim de azi pe miine. Vazatorul de DUMNEZEU, MOISE, zugraveste raiul ca pe o gradina aleasa si f intinsa dupa cum si alti sfinti din alte religii au vazut. Eu cred cu tarie ca este viata de dincolo unde spiritul traieste sarac sau bogat in fapte bune culese de pe acest pamint. Poti sa cercetezi carti din toate religiile, sa citesti de zece ori Biblia, egal cu zero, daca credinta nu vine din interiorul tau, si eu aveam dubii de multe ori fie citeam ceva si ma departam de la credinta in DUMNEZEU pina cind el a vrut sa-mi arate ca exista, si de atunci vad daca se poate spune asa cu alti ochi viata, stiu ca toate deciziile le iau eu si numai eu indiferent daca imi merge bine in viata sau nu, de mine depinde cui ii slujesc mai mult - sufletului care dainuie in vesnicie sau trupului ce la trei zile de iesire a spiritului incepe a putrezii.
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 00:48
De la: gabigabi, la data 2009-06-03 17:42:33chiar daca cei citati de tine Dorin_Ilie nu vorbesc despre un Dumnezeu personalizat,asa cum il vedem noi ,tot se considera ca REALITATEA ULTIMA este ultima frontiera spre care ne indreptam cu toti,intorcindu-ne in gindul ce ne-a creeat ! de ce nu se recunoaste-n biblie ideea de karma ? simplu ,mi se pare mie acest raspuns : ca sa nu sti ca esti responsabil de ce zici si faci ; sa poti fi inspaimintat cu cazanul cu smoala si sa-ti cumperi diligente .....biserica si religia a devenit,intre timp ,o afacere ca oricare alta ! Crede si nu cerceta -mi se pare iarasi un indemn la ascultare,in sensul de :omule,nu mai despica firul in 4 si te indoi mereu de una de alta ! fa ce fac si eu si crede cu Inima Curata si o minte de copil ,pura si nestiutoare ,saracuta in sensul de necunoscatoare a raului -de unde " fericiti cei saraci cu duhul ".....aici am un oarecare dubiu daca e chiar asa,dar cred ca sta-n picioare intelegerea mea !..... despre ce-ai mai zis ? ca-i Iertator sau nu ? eu cred ca ,devreme ce ne-am dorit sa cunoastem Binele si Raul,ne-a pus in situatia de a le cunoaste intr-adevar si deci,nu intervine tocmai ptr.ca lectia sa aibe efect ! ca ni se-ntimpla una sau alta,mai buna sau mai rea ,nu El e raspunzator,ci legea karmica ! care vine cam asa : ce semeni,aia culegi sau, cum ti-ai asternut,asa dormi ,de unde se vede ca poporul a inteles relatia dintre cauza si efect si ne-ndeamna sa ne asumam consecintele si sa nu mai dam vina pe oricine altcineva,numai pe noi insine nu ! cam atit ! am reusit sa-ti dau un raspuns acceptabil @9amoo75?
Acum am citit ce-ai scris, gabisor
Totul se reduce la constiinta. In adancul sufletului nostru, in majoritatea cazurilor, stim cand gresim. Deci ne incarcam Karma cu buna stiinta din diverse motive: comoditate, lacomie, vanitate, lasitate, frica, invidie...etc. DAR STIM CA FACEM RAU! E ca un fel de banca: faci bine, ai bine, faci rau, ai rau.
Depinde ce pui la banca....Un lucru e sigur: suferinta purifica!
Cititi "Miracoli" de Piero Vigoreli, sa vedeti de ce ajunsese in purgatoriu un baietel de 11 ani.
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 10:54
De la: parc_albastru, la data 2009-06-03 18:18:51"Sunt si multe intrebari la care n-am gasit raspuns:
Aceste intrebari mi le pun si eu de o vesnicie si sincer nu m-a lamurit nimeni!!!!!!!!!!!!
Toate cartile din lume nu reusesc sa dea un raspuns clar pt. ca probabil nici oamenii care au scris cartile nu au raspunsuri clare.
Multi spun ca te nasti cu un anumit traseu pe care il urmezi in viata, ca asa ti-a fost destinat?!
Totusi nu actiunile noastre determina cam 90% din viata pe care o traim?
Sunt foarte multe lucruri care nu se scriu in Biblie si in nici o alta carte!!!!!!!
S-a lansat teoria ca nu suntem destul de dezvoltati intelectual ca sa putem privi realitatea in fata?!
Dar ceace traim noi ( fiacare dintre noi ) pt.unii este o realitate f.f.f.grea; teorii sunt destule, realitati palpabile - daca exista - sunt tinute departe de perceperea noastra.
Apropo de pct.9 , aduce putin cu Crede si nu Cerceta; adica daca e scris asta e nu e vina noastra ci a celui care a Scris?!?! Oare chai asa sa fie? Nu ne asumam nici o raspundere pt. ce se intampla cu noi?
Asta e E SCRIS SI GATA!!!!!!
Nu sunt de-acord; cred ca trebuie sa ne asumam raspunderea si sa vedem daca nu putem face ceva sa schimbam situatia.( Aici nu ma refer la accidente sau ceva ce se intampla cu noi din vina altora.......).Adica cum?: unul daca ucide asa i-a fost scris sa curme viata unui om? Asta chiar nu pot crede!
Nu critic pe nimeni doar imi spun parerea si asa cum "vad" eu.
N-ai inteles: punctul 9 e una dintre nedumeririle la care nu gasesc explicatie. Si nu e productie proprie....am citit cand eram adolescenta (14 ani) o carte despre incongruentele din biblie, chestii care se bat cap in ca. In biblie, nu in carti sacre de religii diverse (asta ar fi logic cat de cat).
Am si scris ca e f. importanta constiinta fiecaruia dintre noi, indiferent de CE E SCRIS.
Pt. ca si Isus stia ce era scris, stiau toti, dar cum se comportau odata ajunsi la Momentul Crucial (nu ma refer la moarte ci la evenimentele "scrise") facea diferenta...
De fapt doar asta conta.....
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 10:58
De la: 9am064173, la data 2009-06-03 19:26:09Moartea este o mare taina. Ea este nasterea omului din viata pamintesca in vesnicie. Propriile noastre cunostinte luate din carti, scrise la rindul lor tot de oamenisint limitate, putem fiecare sa ne formam propriile noastre conceptii despre viata de dincolo de moarte. Cert este ca sintem vremelnici pe acest pamint, asta fiecare o stim, iar ce este dincolo tot fiecare isi formeaza o parere in care crede cu adevarat. Eu cred ca este viata dincolo de moarte traim ca fiinte eterice, si mai cred ca sintem din pamint peste care DUMNEZEU ne-a inzestrat cu DUHUL SFINT. Singura creatie a lui inzestrata cu ratiune, de noi depinde daca facem bine sau rau pe acest pamint. In toate scrierile religioase sint trasate aceleasi legi dumnezeiesti. Pe acest pamint noi sintem liberi, dar absolut liberi sa ne slujim noua insine atit trupului cit si spiritului - depinde doar de noi - nu trebuie sa dam vina pe DUMNEZEU el nu are nici un amestec in deciziile noastre, chiar daca traim regeste sau ne chinuim de azi pe miine. Vazatorul de DUMNEZEU, MOISE, zugraveste raiul ca pe o gradina aleasa si f intinsa dupa cum si alti sfinti din alte religii au vazut. Eu cred cu tarie ca este viata de dincolo unde spiritul traieste sarac sau bogat in fapte bune culese de pe acest pamint. Poti sa cercetezi carti din toate religiile, sa citesti de zece ori Biblia, egal cu zero, daca credinta nu vine din interiorul tau, si eu aveam dubii de multe ori fie citeam ceva si ma departam de la credinta in DUMNEZEU pina cind el a vrut sa-mi arate ca exista, si de atunci vad daca se poate spune asa cu alti ochi viata, stiu ca toate deciziile le iau eu si numai eu indiferent daca imi merge bine in viata sau nu, de mine depinde cui ii slujesc mai mult - sufletului care dainuie in vesnicie sau trupului ce la trei zile de iesire a spiritului incepe a putrezii.
ABSOLUT EXACT!!!!!
Esti fetita desteapta, felicitari!!!!
|
|
|