back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:

dnlolteanu

13 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 14:26

De la: , la data 2008-09-27 09:12:08Drumul nostru pe acest pam�nt parcurge �m mare c�teva etape: na�terea, �coala, c�s�toria, pensia �i moartea. Dar dincolo ce este? �i dac� este ceva, conteaz� cum am tr�it aici, ne influen�eaz� acest lucru cum vom fi dincolo?

Nu cred c� exist� macar cineva care m�car o dat� �n via�� s� nu �i fi fost fric� de momentul mor�ii. Poate c� e un subiect morbid acesta pe care �l propun, dar cred c� moartea ca fenomen este un moment hot�r�tor, un moment important pentru om, pentru c� dac� exist� ceva dincolo, atunci e important s� �ncerc�m s� afl�m ce este, poate c� via�a aceasta p�m�nteasc� se continu� prin moarte dincolo, �ntr-o alt� lume �i a�a cum fiecare din noi dore�te s�-i fie c�t mai bine aici, dac� este dincolo ceva, sigur fiecare din vrea s�-i fie bine �i acolo. Dac� dimpotriv�, totul se termin� la morm�nt, atunci merit� s� lup�i pentru ca s� ai tot ce este mai bun aici. Unii cred �n re�ncarnare, al�ii cred c� exist� rai �i iad, al�ii spun c� nu este nimic. Care s� fie adev�rul?

Eclesiastul 3v11 spune: Orice lucru El �l face frumos la vremea lui; a pus �n inima lor chiar �i g�ndul ve�niciei, m�car c� omul nu poate cuprinde, de la �nceput p�n� la sf�r�it, lucrarea pe care a f�cut-o Dumnezeu.
Deci cred ca fiecare ar trebui s-ai intrebe cugetul sau, sa vorbeasca cu SINELE sa poata simti, vedea si cunoaste adevaru,.

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 14:27

RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

dnlolteanu

13 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 14:30

Isaia 51versetul 6 spune:Ridica�i ochii spre cer, �i privi�i �n jos pe p�m�nt! C�ci cerurile vor pieri ca un fum, p�m�ntul se va preface �n zdren�e ca o hain�, �i locuitorii lui vor muri ca ni�te mu�te; dar m�ntuirea Mea va d�inui �n veci, �i neprih�nirea Mea nu va avea sf�r�it.

si cred ca are dreptate. deci ideea "minucula" a pamantului nu este totusi prea "extremista"

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 15:34

vrei sau nu exista plata dupa moarte nu un fel de cantar.si dupa harul lui Dumnezeu.dah noua ni frica sa traim nu de moarte

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 15:36

RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 15:36

Noi sintem dovada incontestabila a existentei vietii dupa moarte. Ca doar n-om fi morti...

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 21:55

De la: buia_adriana, la data 2009-03-13 14:43:04
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-12 15:21:23
De la: buia_adriana, la data 2009-03-11 15:18:19
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-10 23:51:12ro.wikipedia.org/wiki/Cruce

buna gina!
nu inteleg. ce-ai vrut sa spui?

Nu o spun eu (sau numai eu), e binecunoscut acest lucru (informa�iile de la acest link) �n cercul cercet�torilor.
�i m� refer la cercet�tori integri, cinsti�i �i one�ti, nu la cercet�tori care s� prezinte lucrurile prin prisma simpatiilor, prejudec��ilor sau ideilor auzite .

pai si esti pro sau contra ca asta nu am inteles.

Pro sau contra crucii?
Nici pro, nici contra.
Respect credin�a fiec�ruia, oricare ar fi ea, nu aceasta �nseamn� s� iube�ti pe semeni?
Dar nu sunt de acord cu lucruri pe care eu personal dup� ce le-am verificat �i le-am g�sit clar neadev�rate s� le cred.
Voi posta mai jos c�teva rezultate ale cercet�rii, nu numai ale mele.
Chiar dac� acestea nu sunt cunoscute de mul�i, iar prin credin�a popular� s-a transmis altfel.

Gr.: σταυρός (staur�s); Lat.: crux
Expresia �st�lpul de tortur� este folosit� �n Matei 27:40 cu referire la execu�ia lui Isus pe Golgota, sau Locul Craniului. Nu exist� nicio dovad� c� termenul grecesc staur�s, �ntrebuin�at aici, ar �nsemna o cruce ca aceea pe care o foloseau p�g�nii ca simbol religios cu secole �nainte de Cristos �i a�a cum apare �n unele traduceri de ast�zi ale Bibliei.
�n greaca clasic�, termenul staur�s �nsemna pur �i simplu un st�lp vertical, un par sau un pilon asem�n�tor celui folosit la funda�ii. Verbul staur�o �nsemna a �mprejmui cu pari, a �n�l�a o palisad�. Scriitorii inspira�i ai Scripturilor grece�ti cre�tine au scris �n greaca comun� (koin�) �i au folosit cuv�ntul staur�s pentru a desemna acela�i obiect ca �n greaca clasic�, adic� un simplu st�lp sau par, f�r� niciun fel de bra� transversal a�ezat �ntr-o anumit� pozi�ie. Nu exist� nicio dovad� c� realitatea ar fi fost alta. Pentru a se referi la instrumentul de tortur� pe care a fost �intuit Isus, apostolii Petru �i Pavel au folosit �i cuv�ntul x�lon, ceea ce demonstreaz� c� era vorba despre un st�lp vertical f�r� bra� transversal, deoarece aceasta este de fapt semnifica�ia lui x�lon �n aceast� accep�ie special� (Faptele 5:30; 10:39; 13:29; Galateni 3:13; 1�Petru 2:24). �n LXX g�sim cuv�ntul x�lon �n Ezra 6:11 (2 Ezdra 6:11); aici termenul se refer� la un par pe care trebuia at�rnat cel care �nc�lca legea, ca �n Faptele 5:30 �i 10:39.
Referitor la semnifica�ia cuv�ntului staur�s, iat� ce spune W. E. Vine �n lucrarea An Expository Dictionary of New Testament Words (retip�rit� �n 1966), vol. I, p. 256: �STAUROS (σταυρός) indic� �n principal un par sau un st�lp vertical, pe care erau �intui�i r�uf�c�torii pentru a fi executa�i. At�t substantivul, c�t �i verbul stauroō, care �nseamn� a fixa pe un par sau pe un st�lp, trebuie s� se fi deosebit ini�ial de crucea ecleziastic�, ce avea dou� bra�e. Forma acestei cruci �i are originea �n Caldeea antic�; �n aceast� �ar� �i �n ��rile �nvecinate, inclusiv �n Egipt, ea era folosit� ca simbol al zeului Tamuz (av�nd forma misticului Tau, ini�iala numelui s�u). Pe la mijlocul secolului al III-lea A.D., bisericile se �ndep�rtaser� de unele doctrine ale credin�ei cre�tine, sau le denaturaser�. Pentru a spori prestigiul sistemului ecleziastic apostat, bisericile acceptau �n r�ndurile lor p�g�ni care nu se regeneraser� prin intermediul credin�ei �i c�rora li se permitea �n mare m�sur� s�-�i p�streze semnele �i simbolurile p�g�ne. Astfel, Tau-l sau T-ul, �n forma sa cea mai folosit�, cu bara transversal� cobor�t�, a fost adoptat pentru a reprezenta crucea lui Cristos�.
Dic�ionarul latin de Lewis �i Short d� ca sens principal pentru crux: �copac, sp�nzur�toare sau alte instrumente din lemn pentru execu�ie, pe care erau �intui�i sau at�rna�i criminalii�. �Cruce� este doar un sens ulterior dob�ndit de crux. St�lpul simplu pe care era �intuit un criminal se numea �n latin� crux s�mplex. Un astfel de instrument de tortur� este prezentat de Justus Lipsius (1547�1606) �n cartea sa De cruce libri tres (Anvers, 1629, p. 19).
Iat� ce putem citi �n cartea Das Kreuz und die Kreuzigung (Crucea �i crucificarea), de Hermann Fulda, Wroclaw, 1878, p. 109: ��n locurile alese pentru execu�iile publice nu existau �ntotdeauna copaci. De aceea, se �nfigea �n p�m�nt un simplu par. Pe acest par, proscri�ilor li se legau sau li se �intuiau m�inile, iar uneori �i picioarele�. Dup� ce prezint� numeroase dovezi, Fulda concluzioneaz� la p. 219, 220: �Isus a murit pe un st�lp de tortur� simplu. �n favoarea acestei afirma�ii exist� urm�toarele argumente: a)�folosirea obi�nuit� pe atunci a acestui mijloc de execu�ie �n Orient, b)�indirect, chiar relatarea despre suferin�ele lui Isus �i c)�numeroase declara�ii ale primilor p�rin�i ai bisericii�.
�n lucrarea sa Die Geschichte Jesu (Istoria lui Isus), vol. 2, T�bingen �i Leipzig, 1904, p. 386�394, Paul Wilhelm Schmidt face o analiz� detaliat� a cuv�ntul grecesc staur�s. La p. 386, el spune urm�toarele: �σταυρός [staur�s] indic� orice par sau trunchi de copac aflat �n pozi�ie vertical�. Referitor la pedeapsa aplicat� lui Isus, P. W. Schmidt scrie la p. 387�389: ��n afar� de flagelare, potrivit relat�rilor din Evanghelii, nu poate fi luat� �n considerare ca pedeaps� aplicat� lui Isus dec�t cea mai simpl� form� de crucificare roman�: at�rnarea trupului gol pe un st�lp, pe care, s� nu uit�m, Isus a trebuit s�-l poarte sau s�-l t�rasc� p�n� la locul execu�iei pentru ca pedeapsa s� fie �i mai dezonorant�. ... Nu putea fi dec�t o simpl� at�rnare pe st�lp �i nimic altceva, deoarece, deseori, era vorba despre o execu�ie �n mas�: 2�000 o dat� de c�tre Varus (Josephus, Antichit��i iudaice, XVII 10. 10), de c�tre Quadratus (R�zboiul iudaic II 12. 6), de c�tre procuratorul Felix (R�zboiul iudaic II 15. 2 [13.2]), de c�tre Titus (R�zboiul iudaic VII. 1 [V 11. 1])�.
Nimic nu dovede�te, a�adar, c� Isus Cristos ar fi fost crucificat pe dou� buc��i de lemn �ncruci�ate �n unghi drept. Deoarece nici eu nu doresc s� adaug nimic la Cuv�ntul scris al lui Dumnezeu, m-am ferit s� folosesc �n partea de �nceput a post�rii conceptul p�g�n de cruce, �i am redat termenii staur�s �i x�lon �n conformitate cu accep�iunea lor cea mai simpl�. �ntruc�t Isus a folosit cuv�ntul staur�s pentru a sugera suferin�ele �i ru�inea sau tortura la care aveau s� fie supu�i discipolii s�i (Matei 16:24), accept tradus staur�s prin �st�lp de tortur�, pentru a-l distinge de x�lon, redat prin �st�lp

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2009, ora 10:11

draga Virgil gina
Chiar si asa, in urma despicarii cuvantului crux si cautarii sensului strict in care era folosit si a afirmatiei acelor cercetatori integri si cinstiti, pentru rastignirea lui Hristos s-a folosit o cruce si nu un simplu stalp.
Desi pare putin important cum a fost rastignit Hristos (pe un stalp sau pe o cruce) aceste afirmatii vor sa desfiinteze si un anumit gest pe care crestinii il fac: semnul crucii.
E una din argumentatii folosita in lupta impotriva crestinismului insusi. Ai sa spui ca cei care au cercetat cred in Dumnezeu si in Iisus dar nu considera gestul acesta ca o inchinare in adevar. Ori acesta este un gest care reflecta ca stii sa te inchini si in adevar nu numai in duh. Asa cum stii inchinarea in duh pe care o face omul este nevazuta pentru ca este interioara iar inchinarea in adevar este vazuta pentru ca este un gest exterior al omului, prin care, pe langa altele omul marturiseste chiar pe Hristos. Ori, daca cei care cred aceste argumentatii, nu mai fac acest gest, deci nu se mai inchina si in adevar si in felul acesta se despart de Dumnezeu.
Eu am mai intrebat si pe altcineva pe acest forum cum considera ca se face inchinaciunea cea adevarata catre Dumnezeu. Dar nu am primit raspuns. Acum, in urma acestor lucruri expuse de tine, te rog si pe tine sa spui care consideri tu ca este gestul prin care se face inchinaciunea exterioara a omului catre Dumnezeu? Pentru ca asa se pare, ca nu semnul crucii este inchinaciune pentru tine. Deci daca tot faci o marturisire, fa-o pana la capat. Daca respecti credinta celorlalti, spune si concluzia rationamentului: inchinaciunea catre Dumnezeu se face asa:.............

www_rosk_marian0

45 mesaje
Oras: Curtea de Arges

Postat pe: 16 Martie 2009, ora 15:33

nu trebuie sa ne fie frica de moarte e doar o alta stare de spirit cum dumnezeu nu exista si nici diavol dupa moarte o sa fie o stare de spirit
totzi o sa murim dar unde o sa ajungem??? nimeni stie
eu cred ca in nirvana cel putin acolo vreau eu
viva che guevara

Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:19

nicoleti@...
As incerca eu un raspuns,fara a avea pretentia ca altii sa-l insuseasca.
De obicei se inchina cei care cred in CREATOR,indiferent sub ce forma.
Pentru ortodocsi,inchinarea se face cu semnul crucii spre deosebire de alte religii.
Inchinarea cu semnul crucii,de obicei crestinul ortodox o face in fata lacaselor de cult,in interiorul acestora. Capii Ortodoxiei au mai adaugat canoane cum ar fi;sarutul icoanelor,patrafirul preotului,sarutul si inchinarea
la icoane,la moaste,la crucea mormintelor s. a.
Rugaciunea poate fi facuta cu semnul crucii sau fara.
Daca ai o adevarata credinta in Creator-Dumnezeu I te poti ruga si in gand,chiar si pe munte. Isus n-a avut Templu in Pustie,nici n-a facut cruce,desi cred ca stia ca va fi crucificat.
Inteleptii Tibetani cred si ei intrun Creator. Ei considera rugaciunea de trei feluri;
1 rugaciunea in care Ii multumesti Creatorului pentru tot ce-Ti da,si mult
si putin. Aceasta rugaciune este primita neconditionat,deoarece Dumnezeu stie de ce ai tu nevoie daca tu ai credinta in El
2 rugaciunea pe care o faci in numele celor dragi in suferinta.
Aceasta rugaciune va fi primita daca cel pt. care ne rugam are el insusi credinta si iubire fata de Dumnezeu.
3 orice rugaciune pentru bogatie,strangeri de averi,in afara celei de sanatate,nu va fi indeplinita.
Importanta este Credinta adevarata si nu obisnuinta rituala de a ne manifesta ca niste credinciosi crestini. Multi fac din credinta un ritual,sub umbrela ei isi ascund fatarnicia.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:36

De la: nicoletibi, la data 2009-03-16 10:11:05draga Virgil gina
Chiar si asa, in urma despicarii cuvantului crux si cautarii sensului strict in care era folosit si a afirmatiei acelor cercetatori integri si cinstiti, pentru rastignirea lui Hristos s-a folosit o cruce si nu un simplu stalp.
Desi pare putin important cum a fost rastignit Hristos (pe un stalp sau pe o cruce) aceste afirmatii vor sa desfiinteze si un anumit gest pe care crestinii il fac: semnul crucii.
E una din argumentatii folosita in lupta impotriva crestinismului insusi. Ai sa spui ca cei care au cercetat cred in Dumnezeu si in Iisus dar nu considera gestul acesta ca o inchinare in adevar. Ori acesta este un gest care reflecta ca stii sa te inchini si in adevar nu numai in duh. Asa cum stii inchinarea in duh pe care o face omul este nevazuta pentru ca este interioara iar inchinarea in adevar este vazuta pentru ca este un gest exterior al omului, prin care, pe langa altele omul marturiseste chiar pe Hristos. Ori, daca cei care cred aceste argumentatii, nu mai fac acest gest, deci nu se mai inchina si in adevar si in felul acesta se despart de Dumnezeu.
Eu am mai intrebat si pe altcineva pe acest forum cum considera ca se face inchinaciunea cea adevarata catre Dumnezeu. Dar nu am primit raspuns. Acum, in urma acestor lucruri expuse de tine, te rog si pe tine sa spui care consideri tu ca este gestul prin care se face inchinaciunea exterioara a omului catre Dumnezeu? Pentru ca asa se pare, ca nu semnul crucii este inchinaciune pentru tine. Deci daca tot faci o marturisire, fa-o pana la capat. Daca respecti credinta celorlalti, spune si concluzia rationamentului: inchinaciunea catre Dumnezeu se face asa:.............

Drag� nicoletibi, �nchinarea la Dumnezeu se face �n felul �n care Biblia, Cuv�ntul lui Dumnezeu prezint�.
G�sim exprimat cum �n Exodul 20: 4, 5.
Iar dac� nu este clar ce scrie acolo, �n Deuteronomul 4: 15 - 19 este explicat tot ce reg�sim �n Exodul 20: 4, 5.
Desigur Bilia arat� �i modelele de �nchinare gre�ite la Isaia 44: 9 - 20 �i nu numai (eu deocamdat� doar aceste trimiteri le dau).
Cre�tinii, printre care �i Ioan ne arat� alt mod de �nchinare gre�it �n Apocalipsa 22: 8, 9.
Iar Isus ne arat� modelul corect de �nchinare la Ioan 4: 23, 24.
Verific� �n Biblia ta pasajele pe care le-am citat.

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje

Postat pe: 19 Martie 2009, ora 16:17

Exista, pentru cei saraci.
Sa moara toti de foame (muncind pentru stat si patroni) ca vor fi foarte fericiti pe lumea cealalta si vor fi foarte fericiti in rai.
Bogatii nu cred ca exista, asa ca trag tare prin toate mijloacele marsave sa traiasca foarte bine in lumea asta si sa manace ca porcii mancarea saracilor.

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 19 Martie 2009, ora 16:22

De la: tud_parhon, la data 2009-03-19 16:17:49Exista, pentru cei saraci.
Sa moara toti de foame (muncind pentru stat si patroni) ca vor fi foarte fericiti pe lumea cealalta si vor fi foarte fericiti in rai.
Bogatii nu cred ca exista, asa ca trag tare prin toate mijloacele marsave sa traiasca foarte bine in lumea asta si sa manace ca porcii mancarea saracilor.
.

Nu are legatura starea materiala a individului..pentru a ajunge pe "lumea cealalta".
Nu trebuie sa plangem saracii...si bogatii plang .
Stii tu vorba aia :" daca castigi 500 lei / luna..inseamna ca atata valorezi" .
Cu multa ambtiei in viata..se poate castiga si mai multi bani
Toate cele bune

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 19 Martie 2009, ora 23:06

E posibil sa existe, dar eu nu cred ca exista in sensul in care spune biblia, cu judecati, rauri de lava topita sau norisori, verdeata si aripioare. Suntem destul de limitati in perceptiile noastre, deci e foarte probabil sa existe niste "planuri" pe care noi pur si simplu nu putem sa le percepem.
Stim ca exista lucruri pe care nu le putem vedea cu ochiul liber, ca exista sunete pe care nu le putem percepe si altele, deci e posibil sa fie un alt "plan al existentei" dincolo de simturile astea pe care le avem.

stoian

2 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 13:52

De la: Republicanus, la data 2009-03-19 23:06:56E posibil sa existe, dar eu nu cred ca exista in sensul in care spune biblia, cu judecati, rauri de lava topita sau norisori, verdeata si aripioare. Suntem destul de limitati in perceptiile noastre, deci e foarte probabil sa existe niste "planuri" pe care noi pur si simplu nu putem sa le percepem.
Stim ca exista lucruri pe care nu le putem vedea cu ochiul liber, ca exista sunete pe care nu le putem percepe si altele, deci e posibil sa fie un alt "plan al existentei" dincolo de simturile astea pe care le avem.

"suntem destul de limitati in perceptiile noastre" - adevarat, tocmai de aceea uneori trebuie sa apelam la CREDINTA. Exista cazuri in care unii oameni au trecut dincolo pentru o perioada de timp si s-au intors, au mai povestit ce au vazut pe acolo. Dincolo de toate astea, in Biblie este descris ce se intampla cand omul moare. Depinde de fiecare din noi in ce masura credem BIBLIA.

mihairadutu

3 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 14:26

Foarte buna ideea. de a lua pauza, a respira, si a privi un pic in noi. Cand un copac inflorit incepe sa-si piarda frunzele, iar semintele lui ajung in jurul sau, pe pamant, el moare? Copacii care cresc pe langa el, vlastarele, sunt alti copaci, sau e acelasi copac imbogatit, pentru ca nu mai e limitat de forma sa. el s-a extins, de jur imprejur. Da, trebuie sa sacrifice temporar forma initiala. Dar faptul ca devine prezent, in primavara viitoare, si in copacii de pe langa, micile vlastare, e magic. el a spart barierele facand sacrificiul toamnei. A devenit mai mult, mai mare, mai viu. Poate. Sau poate nu e cea mai buna analogie. Se poate si asta. Sunt etern, sunt divin. Acum. SI dintotdeauna. SI pentru totdeauna. Nu am cum sa incetez sa mai fiu. Am constiinta si sunt viu. SI o voi avea. pentru totdeauna. Nu stiu ce e dupa, adica, dar intuiesc ce a fost inainte. SI iau exemple din jurul meu, din arta, si le aplic la tot ce stiu. Multe zambete tuturor :)

mihairadutu

3 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 14:26

Foarte buna ideea. de a lua pauza, a respira, si a privi un pic in noi. Cand un copac inflorit incepe sa-si piarda frunzele, iar semintele lui ajung in jurul sau, pe pamant, el moare? Copacii care cresc pe langa el, vlastarele, sunt alti copaci, sau e acelasi copac imbogatit, pentru ca nu mai e limitat de forma sa. el s-a extins, de jur imprejur. Da, trebuie sa sacrifice temporar forma initiala. Dar faptul ca devine prezent, in primavara viitoare, si in copacii de pe langa, micile vlastare, e magic. el a spart barierele facand sacrificiul toamnei. A devenit mai mult, mai mare, mai viu. Poate. Sau poate nu e cea mai buna analogie. Se poate si asta. Sunt etern, sunt divin. Acum. SI dintotdeauna. SI pentru totdeauna. Nu am cum sa incetez sa mai fiu. Am constiinta si sunt viu. SI o voi avea. pentru totdeauna. Nu stiu ce e dupa, adica, dar intuiesc ce a fost inainte. SI iau exemple din jurul meu, din arta, si le aplic la tot ce stiu. Multe zambete tuturor :)

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 17:51

Campania 2% - pentru copiii bolnavi de cancer!

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie pentru Asociatia P.A.V.E.L., informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).

Ce ofera Asociatia P.A.V.E.L.?

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;
- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;
- furnizarea de suport material familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, proteze mamare, scaune mobile, medicamente,..);
- face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;
- organizeaza evenimente pentru copiii spitalizati;
- ofera terapie prin joc la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica;
- ofera consilierea psihologica pacientilor si familiilor;
- face lobby si advovacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Conform prevederii 2% din Codul Fiscal (art.57 si 84 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal) ai optiunea de a decide cum sã fie cheltuiti 2% din impozitul pe venit (net anual impozabil). Aceastã suma nu e o donatie, nici o sponsorizare. De fapt, doar �bagi mana in buzunarul statului� si directionezi procentul de 2% pentru a ajuta. Pot parea sume mici, dar, potentialul lor poate fi semnificativ.

Trebuie sã alegeti o singurã organizatie neguvernamentalã!!

Alocarea a 2% nu este o obligatie!
Este un drept si o optiune care aratã dorinta de a-i ajuta pe altii, de a decide ce se intampla cu impozitele noastre!

Aceasta suma va invitam s-o directionati pentru sponsorizarea Asociatiei P.A.V.E.L., ale carei activitati aveti ocazia sa le aflati din acest site.
Lupta cu maladia numita cancer este una de uzura si doar cei care o duc zi de zi stiu cat de grea este.
In marinimia dumneavoastra aveti acum ocazia sa va alaturati noua si va asiguram ca banii dumneavoastra vor fi utilizati pentru ajutorarea celor napastuiti.

Astfel:
- ii ajutati pe cei suferinzi;
- va implicati in viata comunitatii;
- va exprimati un drept democratic;
- luati decizii privind fondurile din bugetul statului;
- va simtiti util si implicat �ntr-o cauza care merita;

Ce trebuie sa faceti ?

Completezi Formularul 230 (Declaratia de venit global): � Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2 % din impozitul anual � cu datele tale de identificare si cu datele noastre. Cititi si Instructiunile de utilizare ale acestor formulare.

Daca obtineti, pe langa salarii si alte venituri, veti completa Formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale.

La destinatia fondurilor veti trece:
- Denumire organizatie neguvernamentalã : Asociatia P.A.V.E.L.
- Adresa: Sos. Mihai Bravu 311 - 313, Bl. SB 1, Sc. 1, Ap. 1, Sector 3, Bucuresti
- Cod de identificare fiscala : 8956076
- Cont Bancar (IBAN) : RO81 BPOS 7100 3031 332R OL01 , BANC POST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti

Acest formular trebuie depus anual p�nã la data de 15 mai. Se depune direct la registratura organului fiscal �n raza cãruia aveti domiciliul fiscal sau prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie , informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).

Acum, PENTRU CA STII, POTI SA AJUTI!

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 17:58

Asocia�ia PAVEL merit�. Am colaborat cu ei la un concert caritabil cu Proconsul. Cine �nc� nu a decis ce s� fac� cu acel 2% din impozitul re�inut din salar, copiii care sufer� de leucemie de la Marie Curie au nevoie de banii ace�tia. PAVEL merit�!

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 15:49

De la: mickky, la data 2008-10-09 13:30:03pt dianaid: Tu gandesti un pic inainte sa scrii sau sa te iei de oameni aiurea???In primul rand faptele te definesc ca si om! Prin faptele tale arati daca crezi, daca iti doresti, daca tii la cineva..., vorbele se duc faptele raman! Oricine poate spune ca are credinta dar sa-si traiasca viata intr-un mod cat se poate de haotic si fara sa-i pese de cei din jurul lui, un om poate spune ca te iubeste si faptele lui sa demonstreze exact contrariul! DECI: FAPTELE CONTEAZA NU VORBELE! Nu ti se pare normal ca un om care face bine cat este pe Pamant, care da dovada de mila, de buna credinta, sa se duca langa Dumnezeu si sa traiasca vesnic in liniste?Da, Iisus este calea spre Dumnezeu Tatal, dar asta nu inseamna ca e de ajuns sa spui ca, CREZI si gata esti iertat pt orice ai facut!!!! Marcela are dreptate cand spune ca noi insine ne condamnam sau ne absolvim de pacate prin ceea ce facem cat suntem in viata! De noi depinde daca vom ajunge in Rai sau in Iad! Si da.... Dumnezeu ne judeca atunci cand trebuie sa fim judecati, de noi depinde totul! Sfatul meu pentru tine este sa ai grija de sufletelul tau cat esti in viata, gandeste logic inainte sa spui ceva si nu te mai lua de lume gratuit!

O zi buna!

Sectan�ii g�ndesc bine p�n� la un punct, apoi sunt cel pu�in la fel de intoleran�i ca �i to�i ceilal�i....
Gre�eala tuturor este c� sunt sclavii dogmelor; to�i spun: Crede �i nu cerceta. Mesajul M�ntuitorului a fost limpede: Cunoa�te Adev�rul �i acesta te va face liber! Anticii �tiau acest lucru, ast�zi, religia a pierdut orice leg�tur� cu adev�rata spiritualitate, de aceea at�t de mul�i devin atei, sau se pierd pur �i simplu... E trist s� vezi cum se zbate omul �ncerc�nd s� afle rostul vie�ii... biserica nu e �n stare s� le explice, pt c� nu mai �tie... oamenii se las� prad� disper�rii, f�r� s� �tie c� de fapt nu exist� "moarte", ci numai Via��... ve�nic�, �n trup, �n duh �i mereu a�a, scopul fiind evolu�ia spiritual�... pentru ca, �ntr-o eternitate, s� ne �ntoarcem la Tat�l. �i, pt Dumnezeu!... suntem �n mileniul 3, �nceta�i cu pove�tile despre rai �i iad, sus-jos, etc... starea de bine sau r�u, de dup� destrupare, e o realitate, dar nu cum �i-o �nchipui unii ca la gr�dini��. Suntem �n era internetului, oamenii s-ar putea informa... ar putea �ncepe cu "Din culisele Conciliilor". Dar unii prefer� s�-�i �in� mintea �n formol... ca s� ne dea �n cap cu citate. Cine dore�te c�r�i care �ntr-adev�r s�-i ajute, s� lase mesaj. S-auzim de bine.

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 15:53

De la: soulmirror, la data 2008-10-09 17:24:17 pt mickky:
sunt doua mari categorii de oameni : cei care gandesc, si cei care merg pe principiul ,, crede si nu cerceta,,. Religia a fost facuta pentru cea de a doua categorie.
daca ar fi sa fiu adepta a lui Budha, as afirma ca cea de-a doua categorie se va reincarna de mai multe ori, pana sa inteleaga cum sta treaba.
daca as fi o adepta a filozofiei vedice, as spune ca pentru ei , e cale lunga sa se integreze in lumina, dar pentru ca sunt botezata, fara voia mea, crestina, pot spune, uitandu-ma in jur, ca planul evreilor de acum 2008 ani, a fost bine gandit.
pt. dianaid: in general nu intru in polemici cu oamenii care stau inchistati in ideile lor si nu inteleg nimic, sau aproape nimic din ceea ce spun ceilalti, si dupa cum vad, esti foarte bine ancorata.
Draga mea, oamenii ca tine au nevoie sa spuna de o mie de ori ,,il am pe Cristos'', si daca repeti de multe ori, indiferent cat de opaca ti-e gandirea, chiar ai sa crezi ca-l ai. Eu am incercat sa inteleg ce a spus el, si sa ma comport ca atare. Multa bafta !!!

�mi place cum g�nde�ti! Unii, pur �i simplu, NU g�ndesc...

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 20:26

De la: d_popic, la data 2009-03-16 22:19:47nicoleti@...
As incerca eu un raspuns,fara a avea pretentia ca altii sa-l insuseasca.
De obicei se inchina cei care cred in CREATOR,indiferent sub ce forma.
Pentru ortodocsi,inchinarea se face cu semnul crucii spre deosebire de alte religii.
Inchinarea cu semnul crucii,de obicei crestinul ortodox o face in fata lacaselor de cult,in interiorul acestora. Capii Ortodoxiei au mai adaugat canoane cum ar fi;sarutul icoanelor,patrafirul preotului,sarutul si inchinarea
la icoane,la moaste,la crucea mormintelor s. a.
Rugaciunea poate fi facuta cu semnul crucii sau fara.
Daca ai o adevarata credinta in Creator-Dumnezeu I te poti ruga si in gand,chiar si pe munte. Isus n-a avut Templu in Pustie,nici n-a facut cruce,desi cred ca stia ca va fi crucificat.
Inteleptii Tibetani cred si ei intrun Creator. Ei considera rugaciunea de trei feluri;
1 rugaciunea in care Ii multumesti Creatorului pentru tot ce-Ti da,si mult
si putin. Aceasta rugaciune este primita neconditionat,deoarece Dumnezeu stie de ce ai tu nevoie daca tu ai credinta in El
2 rugaciunea pe care o faci in numele celor dragi in suferinta.
Aceasta rugaciune va fi primita daca cel pt. care ne rugam are el insusi credinta si iubire fata de Dumnezeu.
3 orice rugaciune pentru bogatie,strangeri de averi,in afara celei de sanatate,nu va fi indeplinita.
Importanta este Credinta adevarata si nu obisnuinta rituala de a ne manifesta ca niste credinciosi crestini. Multi fac din credinta un ritual,sub umbrela ei isi ascund fatarnicia.

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 20:27

De la: freddythebestman, la data 2009-03-14 15:36:55RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

ju5t_m3_99

3 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 20:38

foarte inteligenta remarca :))))

C_alynaaa

1 mesaj
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 15:00

Bineinteles ca exista viata dupa moarte.Trecem de judecata particulara...mnergem unde ne este locul dupa faptele noastre si dupa indurarea lui Dumnezeu.Insa viata de pe pamant este o proba un interviu pe care l da sufletul nostru pentru a intra in Rai sau in Iad...deci oameni buni, viata asta nu e decxat o viata ...viata vesnica e dupa moarte...

yonex84eu

90 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 19:47

Nu

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 18:07

De la: yonex84eu, la data 2009-04-14 19:47:06Nu

�i Voltaire a fost ateu convins, p�n� i s-a apropiat sf�r�itul... Atunci a spus: "�i dac� totu�i exist�..."
A�a c� mai ai pu�intic� r�bdare...

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 20:19

Scuze pentru c� sunt off topic... dar e urgent...
Dac� v� considera�i buni rom�ni, semna�i peti�ia pentru eliberarea tinerilor de la Chi�in�u, aresta�i pe nedrept: www.petitieonline.ro/petitie-p14933050.html
Pentru detalii, intra�i pe: www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/20552/Basarabia-vibreaza/...... unde pute�i �i comenta.
�n ajun de sfinte s�rb�tori, face�i o fapt� bun�...
E important s� afle c�t mai mul�i oameni �i c�t mai repede, de aceea da�i mai departe pe mess cu rug�mintea de a da mai departe!
Pace �i lumin�!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 15:58

Show-ul secolului � �Venirea lui Iisus�

Al doilea pas al proiectului NASA presupune organizarea unui gigantic spectacol holografic proiectat chiar pe cer, astfel �nc�t s� fie vizibil pe �ntreaga planet�, care va simula venirea lui Mesia. Prin emisia unor unde care ac�ioneaz� direct asupra creierului, fiecare om va vedea �n aceast� hologram� pe M�ntuitorul specific religiei sale �i �l va auzi vorbindu-i �n limba lui.

Cu ajutorul unor computere performante care vor coordona spectacolul �i al sateli�ilor din jurul p�m�ntului care vor emite semnale de joas� frecven�� (LF), foarte joas� frecven�� (VLF) �i extrem de joas� frecven�� (ELF) vor fi proiectate holograme folosind pe post de ecran pelicula de sodiu care �nconjoar� p�m�ntul la o �n�l�ime de aproximativ 100 de km. Animarea pe computer �i semnalele auditive vor p�rea c� provin din ad�ncimile spa�iului �i �i vor face pe adep�ii arden�i ai diferitelor religii s� cread� c� sunt martorii mult promisei �ntoarceri a propriului Mesia.

�Apoi proiec�iile lui Iisus, Mohamed, Buddha, Krishna etc. se vor uni �ntr-o singur� imagine �i � Salvatorul � universal le va face o mare revela�ie. Le va spune c� diversele scripturi sunt false �i c� vechile religii sunt responsabile pentru r�ul de pe planet�. De aceea ele trebuie abolite pentru a l�sa locul unei noi religii care va fi condus� de el, unicul Dumnezeu pe care �l pot vedea cu ochii lor �i auzi cu urechile lor.�

Diabolicul plan prevede ca �n urma acestei apari�ii s� se creeze o mare dezordine social�, �n care milioane de sus�in�tori fanatici ai dogmei unei religii se vor ridica �mpotriva altor milioane de sus�in�torilor fanatici ai dogmei altor religii. Se vrea astfel generarea unor conflicte cum nu s-a mai v�zut p�n� acum. Pare de domeniul fanteziei, �ns� mijloacele pentru a realiza aceasta deja exist�.

�Diverse servicii secrete arat� c� �n ultimii 25 de ani (este vorba de anul 1994 n.n.) fosta URSS a stocat deja �ntr-un computer extrem de avansat informa�ii despre propriet��ile electrice, chimice �i biologice ale creierului uman rezultate �n urma studiilor pe milioane de oameni. Aceste date permit manipularea senza�iilor auditive �i vizuale. Au fost stocate de asemenea �i date despre toate limbile �i dialectele vorbite �n prezent pe glob pentru a fi generate mesaje artificiale pe �n�elesul oricui. Existen�a unor astfel de computere este men�ionat� �i �ntr-un articol publicat �n martie 1983 �n ziarul Sidney Morning Arrow.

La fel stau lucrurile �i �n SUA �i Europa. �nc� din anii �70 s-au realizat cercet�ri asidue privind combinarea undelor electromagnetice �i a hipnozei. �n 1974 cercet�torul G.F. Shapis scria: �Cuvintele hipnotizatorului pot fi modulate electromagnetic, astfel �nc�t s� ac�ioneze direct asupra creierului sub form� de unde, f�r� a mai fi nevoie de receptarea �i transportarea sunetului �i f�r� ca persoana expus� la astfel de influen�e s� aib� vreo �ans� de a controla fluxul informa�ional receptat.� Cei care cerceteaz� fenomenul de channeling au observat c� num�rul celor care se consider� canale a crescut exponen�ial de c�nd se fac astfel de cercet�ri. Cei care practic� a�a ceva ar trebui s� �i utilizeze sim�ul critic �i discern�m�ntul pentru c� de cele mai multe ori nu cunosc sursa a ceea ce ei numesc ghidare divin�.�

Vorbirea artificial� asigur� controlul mental

�Existen�a unor astfel de tehnologii �ine de a treia direc�ie de dezvoltare a proiectului Blue Beam care vizeaz� comunicarea telepatic� �i electromagnetic� prin unde de joas�, foarte joas� �i extrem de joas� frecven�� care �i va face pe oameni s� cread� c� �l aud pe propriul lor Dumnezeu vorbindu-le. Astfel de unde generate de computer vor fi transmise prin intermediul sateli�ilor �i vor interac�iona cu g�ndirea natural�, f�c�nd s� apar� ceea ce se nume�te �vorbire artificial�. Acest gen de tehnologie exist� �nc� din anii �70 �i a fost perfec�ionat� prin cercet�ri ulterioare privind rela�ia dintre creierul uman �i computer.

�n ianuarie 1991 la Universitatea din Arizona a avut loc conferin�a intitulat� �Cercetarea avansat� NATO cu privire la fenomene emergente ale sistemelor biomoleculare�. Ce �nseamn� aceasta mai exact? �ntr-una din lucr�rile prezentate la aceast� conferin�� erau prezentate echipamente care puteau face un orb s� vad� sau un surd s� aud�. Echipamente care puteau calma orice durere, f�r� a interveni cu medicamente �i a c�ror utilizare ar fi permis oric�rei fiin�e umane s� �i men�in� �i la v�rste �naintate acelea�i func�ii de la tinere�e. Autorul lucr�rii �n cauz� tr�gea un semnal de alarm� asupra pericolului ca astfel de cercet�ri s� fie deturnate de la scopul lor ini�ial �i s� fie folosite �mpotriva oamenilor. El afirma c� astfel de echipamente sunt opera�ionale �n cadrul CIA �i FBI, nu pentru a vindeca oameni, ci pentru a tortura �i omor� pe cei care se opun sistemului sau pentru a crea ceea ce �n mod obi�nuit se nume�te �candidat manciurian�.

Avem date care arat� c� astfel de experimente au loc �i �n Marea Britanie, Australia, Fran�a, Germania �i Finlanda. Agen�iile guvernamentale �i corpora�iile care lucreaz� m�n� �n m�n� cu ele sunt gata s� fac� orice pentru a-�i atinge obiectivul: controlul social total. De ce? Foarte simplu. �n primul r�nd, dac� terorizezi popula�ia �i o faci s� se team� pentru siguran�a �i via�a sa, ��i va fi mai u�or s� implementezi un sistem draconic, s� o supraveghezi, s� o dezarmezi �i apoi s� �i spui c� totul este pentru protec�ia ei. �n al doilea r�nd pentru c� a�a este mai u�or s� promovezi un nou sistem politic �i social, �n locul celui vechi care pare s� nu mai func�ioneze. Evident c� alternativa este preg�tit� de mult� vreme �i se nume�te Noua Ordine Mondial�. Frica a fost mereu utilizat� ca un instrument cu care Elita a controlat �i a subjugat masele. Vechea zical� �Divide et impera� (Dezbin� �i st�p�ne�te) a fost aplicat� �n toate col�urile planetei pentru a avea siguran�a c� oamenii sunt speria�i, se tem pentru siguran�a lor �i �i pierd �ncrederea �n ceilal�i oameni. �i aceasta este tot o form� de control mental.�

Subliniem faptul c� Serge Monaste spunea toate acestea �n 1994, anticip�nd astfel �nscenarea de la 11 septembrie 2001, care a permis instaurarea unui sistem de teroare �i a unor reguli stricte de supraveghere a popula�iei sub pretextul asigur�rii siguran�ei acesteia.

�Controlul mental de ast�zi presupune mult mai mult, arat� Serge Monaste �n continuare. Iat� ce scria �n 1970 psihologul Gene V. Mc Connell �ntr-un articol publicat �n Psychology Today: �A venit ziua �n care putem combina privarea senzorial� cu drogurile, hipnoza �i manipularea prin recompens�-pedeaps� pentru a c�tiga un control aproape absolut asupra comportamentului unui individ. Putem deci realiza rapid �i cu destul� eficien�� un fel de sp�lare a creierului care duce la schimb�ri dramatice de comportament �i personalitate. Ar trebui s� d�m o nou� form� societ��ii astfel �nc�t s� fim cu to�ii antrena�i �nc� de la na�tere s� facem ceea ce societatea vrea ca noi s� facem. Avem tehnologia necesar� pentru a face aceasta. Nimeni nu este st�p�nul propriei personalit��i. Nimeni nu are nimic de spus cu privire la ce fel de personalitate dob�nde�te, deci nu are nici un motiv de a refuza s� dob�ndeasc� o nou� personalitate, dac� cea veche pe care o are este anti-social�.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 04:33

Pentru Voronin, Iisus este primul comunist

Pre�edintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a afirmat c� "Iisus Hristos a fost primul comunist". Declara�ia a fost f�cut� la o �nt�lnire recent� pe care �eful statului a avut-o cu mai mul�i lideri religio�i din Moldova.

Totodat�, Voronin a declarat c� singurul partid care a ajutat biserica a fost cel comunist, iar "comuni�tii de acum nu-s acei care au persecutat biserica, ci cu totul altfel de comuni�ti". "Nic�ieri �n Vechiul sau �n Noul Testament nu ve�i g�si nimic de r�u despre comuni�ti", a mai argumentat Voronin.

Liderul politic de la Chi�in�u a mai spus c� "�ntre ideologia comunist� �i doctrina cre�tin� sunt foarte multe asem�n�ri �i dup� p�rerea noastr�, a comuni�tilor, Iisus Hristos a fost primul comunist".

Aprecierea pre�edintelui a st�rnit stupefac�ie printre capii bisericii Moldovei prezen�i la �nt�lnire, de la care a lipsit Mitropolitul Basarabiei Petru. Cotidianul "Flux" relateaz� c� �n biseric� s-a l�sat o lini�te de morm�nt. Mitropolitul Vladimir a z�mbit, unii preo�i au f�cut o grimas� nepl�cut�, dar nimeni nu a �ndr�znit s� spun� vreun cuv�nt.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: