Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 16:25
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 16:28
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
symy1
4661 mesaje
Oras: Zalau
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 16:33
Mihaita...cauta linkul de pe pagina anterioara.!!!Eun articol in EVZ de Duminica
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 16:34
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 16:34
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-21 13:31:30Un medic francez aduce argumente credibile despre sufletul desprins din trupul pacienþilor aflaþi în moarte clinicã, pe masa de operaþie.
Jean-Jacques Charbonnier a scris deja ºase cãrþi despre cazurile de „experienþã a morþii iminente” - EMI - (viaþã ulterioarã celei pãmântene) pe care le-a urmãrit. Citat de publicaþia elveþianã Arcinfo.ch, medicul anestezist-reanimator din Toulouse descrie situaþiile în care au fost implicaþi propriii sãi pacienþi ºi care l-au convins cã existã o conºtientizare perfect funcþionalã a individului chiar ºi în momentul în care inima ºi creierul i s-au oprit din funcþionare.
Sala de operaþie, graniþa dintre vieþi
În discuþia cu ziariºtii, medicul aminteºte despre multe experienþe pe care le-a trãit atunci când pacienþii operaþi au ieºit din starea de anestezie.
„Am constatat cã, deºi electroencefalograma era nulã, la trezire au putut descrie cu lux de amãnunte activitatea din sala de operaþii în perioada în care s-au aflat în inactivitate cerebralã. Mai mult, mi-au relatat cum au putut vedea ce se întâmplã în jurul lor, precum ºi ceea ce s-a întâmplat dincolo de pereþii sãlii de operaþii, chiar ºi despre situaþii care au avut loc la kilometri distanþã de spital, petrecute exact în clipele în care ei se aflau în moarte cerebralã”, descrie anestezistul-reanimator viziunile subiecþilor.
Aceste poveºti se regãsesc în ultima carte a lui Jean-Jacques Charbonnier intitulatã „Dovezile ºtiinþifice ale unei vieþi de dupã viaþã”.
Gândirea materialistã, datã peste cap
Pe lângã experienþele proprii, autorul dã exemple ºi despre cazurile de EMI studiate de confraþi. Pe 15 septembrie 2001, o prestigioasã revistã ºtiinþificã medicalã din Anglia, „The Lancet”, a publicat un asemenea caz foarte bine documentat, al unei femei care a fost operatã de un anevrism cerebral. Pentru o asemenea intervenþie chirurgicalã, creierul trebuie rãcit pânã la o temperaturã de 15,5 grade C, iar circulaþia cerebralã este opritã mai mult de o orã ºi jumãtate.
„Practic, nu mai era posibilã nicio funcþionare neuronalã ºi cerebralã. Electroencefalograma era nulã. Cu toate acestea, pacienta a putut descrie pe urmã cum a avut loc intervenþia, instrumentele utilizate ºi chiar ºi conversaþia dintre chirurg ºi cardiologul care îl asista. Toate detaliile sunt consemnate în caietul blocului operator. Cu aceste argumente, gândirea materialistã este datã peste cap”, precizeazã Charbonnier. „Cea mai mare enigmã a vieþii este sã ºtim ce se aflã dincolo de moarte”, spune anestezistul pasionat de EMI.
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 16:35
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-21 13:32:28PERSEVERENÞÃ
Studiu de un sfert de secol
Întrebat de jurnaliºtii elveþieni despre perioada de început a studiilor sale paranormale, Jean-Jacques Charbonnier (foto) le-a vorbit despre o experienþã bizarã pe care a trãit-o chiar el, cu mut timp în urmã.
„Acum 25 de ani, în timp ce eram de gardã la serviciul de urgenþe, am primit victima unui accident de cxirculaþie - un tânãr grav rãnit, care fusese prins între fiarele maºinii sale. Din cauza lipsei de experienþã ºi a emoþiilor, nu am reuºit nici mãcar sã-i pun perfuzie. A murit sub ochii mei. Dar în acele momente am simþi o prezenþã vioaie, veselã, care ieºea din corpul tânãrului”, îºi aminteºte anestezistul despre prima sa experienþã paranormalã cu EMI. De atunci, a avut ocazia sã urmãreascã sute de asemenea cazuri, expuse pe larg în cele ºase cãrþi publicate.
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-21 13:36:41asta este articolul postat de symy,este interesant sa aflam si comentariile oamenilor pe marginea acestei teme,de aceea voi da cpy/paste si comentariilor
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-21 13:37:33Comentarii | Spune-ti parerea
1.
Raspunde
Exista viata dupa moarte?
de GEORGE(Vizitator), sâmbãtã, 20 iunie 2009 - 20:54
Da exista! Dar, doar in mintea si cartile unora. Tot acolo exista si rai si iad. In realitate avem o singura viata. Aici. Ferice de cei care cred altfel! Avantajul lor e ca trec sau suporta mai usor nedreptatile si nenorocirile acestei UNICE vietzi.
1.
gresesti putin
de andrei(Vizitator), sâmbãtã, 20 iunie 2009 - 22:16
ai citit prea putin si esti prea tanar , altfel nu ai gandi asa.
2.
In loc sa incercam sa facem raiul in viatza asta care 100% exista
de Suparatu', sâmbãtã, 20 iunie 2009 - 22:18
noi creeam un iad in speranta raiul de dupa moarte. Toate cele spuse de doctor sunt supozitii. Pana nu se cunoaste exact cum functioneaza creierul toate declaratiile de genul: activitate cerebrala zero, encefalograma nu arata nimic, temperatura scazuta etc. sunt numai presupuneri.
3.
!!!?????
de ion(Vizitator), sâmbãtã, 20 iunie 2009 - 22:36
Si daca totusi??
4.
tre sa vezi ca sa crezi, nu?
de florin(Vizitator), sâmbãtã, 20 iunie 2009 - 23:07
Adica medicii din toata lumea care raporteaza astfel de cazuri mint, inventeaza ca sa tina oamenii in intuneric ... Te amagesti George. Ar fi de zis altfel: fericiti cei ce nu au vazut si au crezut. Daca n-ar fi adevarat si [Citeste] ai crede, n-ai pierde nimic. Ba ai castiga o pace cat un panaceu. Dar daca e adevarat si nu crezinu stii ce pierzi. Iti doresc sa vezi, daca numai asa crezi.
5.
...
de mark(Vizitator), sâmbãtã, 20 iunie 2009 - 23:42
deci pot sa deduc din ceea ce spui ca totu-i conditionat/produs de minte. daca-mi accepti rationamentul, te-ntreb: inclusiv crezul celor care sustin ca viata-i unica?
6.
Ai spus foarte bine!..
de ian(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 00:25
...avem o singura viata pe pamint.Biblia ne invata ca "omului ii este rinduit sa se nasca si sa moara o singura data".Ceea ce este important esta sa te impaci cu Dumnezeu ca de impacarea cu El ,depinde locul unde iti [Citeste] vei petrece vesnicia.Potrivit Bibliei ,"caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu",cu totii avem nevoie de aceasta impacare cu Dumnezeu!Cum s-o facem? Cum ne-o cere s-o facem?Sa stam inaintea Lui ,sa ne recunoastem pacatosi si sa-L ugam sa ne ierte.Nu chem pe nimeni la nici-o secta,chem doar la impacarea cu Dumnezeu si asta deoarece ,"exista viata dupa moarte!".
7.
dar...
de Bogdan(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 00:30
...tu pe unde te-ai plimbat si in ce stari de esti asa convins ?
8.
de unde stii?
de andreea(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 01:08
ai dovezi,cu ce argumentezi ceea ce ai spus? cred ca realizezi ca discutia asta exista vs nu exista duce lipsa de suficiente argumente de ambele parti,nu? suntem numai un manunchi de oase cu carne pe ele? atunci de ce inca [Citeste] din faza de bebelusi suntem atat de diferiti unii de altii,iar asta o stiu bine cei care au avut de-aface cu bebelusi ca personalitatea exista inca de la inceput. apoi sentimentele,emotiile,amintirile,imaginatia,eu-l fiecaruia intra in putrefactie? totul e in activitatea cerebrala,care e materie? acolo sunt eu,atat e de mine? cu siguranta multe inca nu stim,si ma refer la nivel de omenire,atat de avansata cat e acum,inca nu-i suficient de avansata ca sa aiba toate informatiile. insa sunt de parere ca cei care cred ca suntem mai mult de atat sunt mai emotionali decat cei care nu cred (rationalii) pentru ca stiintific nu este oficial demonstrat,asta e argumentul.
9.
Ce te face sa fii asa sigur..
de Gabs(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 01:50
.. ai verificat?
10.
@George
de UnuVasile(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 02:11
Esti incuiat rau la minte bai George.Exista viata dupa moarte dar nu cred ca asa cum spun Bisericile.Experiente extracorporale poti sa ai si in timpul somnului...dar oameni ca tine ce sa creada..poate doar in sfanta manea romaneasca.Sunt cazuri documentate dar [Citeste] lumea este prea ingusta la minte sau prea inchisa in superstitii si in Biserica
11.
Sunt satul de "manelisti" ca tine
de Cristi(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 02:33
De asta a ajuns aceasta lume in situatia tragica in care se afla. Pentru ca sunt foarte multi (si prosti) cei care gandesc ca tine. Pe prosti nici cel mai mare om de stiinta nu poate sa-i faca sa vada adevarul.
12.
prostii spui
de L' emigrant(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 06:26
Ce prostii spui !
Mai calatoreste putin prin lume, mai citeste multe carti pe aceasta tema, si gandeste mai mult.
Succese, draga.
13.
George,
de CREDINCIOSUL(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 08:08
daca-ti spune un credincios ca exista ''viata dupa moarte'',vei spune ca-i fanatic,daca-ti demonstreaza un medic,stiintific,ca exista,nici asa nu crezi.Daca in amandoua cazurile concluzia e aceiasi,eu cred ca trebuie luata in considerare,nu crezi?De fapt ,fara sa-ti dai seama,tu ai dreptate:exista o [Citeste] singura viata,noi am fost creeati ptr. o singura viata si aceea e vesnica,aici pe Pamant e numai o etapa a eternitatii noastre,apoi trupul moare,dar sufletul ramane vesnic si depinde de libera ta alegere unde va merge,multi nu cred,dar asta nu va impiedica lucrurile sa se desfasoare dupa planul lui Dumnezeu,azi e Duminica si ma voi ruga ptr. mantuirea sufletului tau,sincer,si Dumnezeu sa-ti descopere tainele sale sa poti sa le accepti si intelege.
14.
Raspunsuri scurte pentru PRIETENI.
de (Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 09:38
#@ andrei. E adevarat. Carti religioase am citit putine. As vrea eu sa fiu macar tanar. Dar nu mai sunt. @# ion. Daca ... totusi? Inseamna ca m-am inselat si merit sa fiu pedepsit. #@florin. "Daca n-ar fi adevarat si [Citeste] ai crede, n-ai pierde nimic". Te inseli Florin. Am fost OBLIGAT sa cred pe o durata de vreo 20 ani. Si nu multe, ci foarte multe am pierdut in acest timp. #@ Da mark, de acord cu rationamentul tau. #@ ian . Ai spus foarte bine! Daca nu sunt impacat cu Dumnezeu, inseamna ca asa doreste el. Trebuie sa existe si asemenea fiinte pentru a mari, si mai mult, credinta celor, deja, impacati. #@ Bogdan. Chiar asa convins nu sunt. Presupun doar. #@ andreea: Ferice de tine! #@ gabs. da. In fiecare zi am cate o verificare sau confirmare. #@UnuVasile. Asa e. In asemenea verdicte, multora ni se blocheaza ratiunea.
15.
Continuare: Raspunsuri pentru ...
de GEORGE(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 09:45
#@ Cristi. Pe talerul unei balante eu am pus: ferice de tine (de cei ce cred). Pe celalat taler, tu ai pus: "esti prost". Oare cel de Sus, in acest caz, pe cine iubeste mai mult? #@ L'emigrant. Oare celor [Citeste] care calatoresc mai mult, li se arata, cel de Sus, mai des? Despre citit, am mentionat ceva mai sus. #@ CREDINCIOSUL. Iti aplaud pledoaria. Multumesc pentru rugaciunea prin care ceri si luminarea mea!
16.
pt.Ian
de fanebabanu(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 09:53
in ce pasaj al bibliei scrie ca exista o singura viata?
17.
Sunt doar povesti
de nostradamus(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:18
Faptele relatate in articol sunt evident doar povesti.
Chiar se spune la un moment dat in articol: "Aceste povesti se regasesc etc, etc,", deci "gura pacatosului adevar graieste".
18.
si daca exista?
de dan(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:09
"Daca Dumnezeu nu exista, nu pierzi nimic crezand in El, dar daca El exista si nu crezi, atunci ai pierdut totul" - Blaise Pascal
19.
esti emo?
de serge(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:36
...vorba colegului, "ai citit prea putin" si fumezi prea mult! probabil esti foarte tanar si "pe cai mari". Nu-ti doresc sa ajungi batran sau bolnav si sa iti doresti cu ardoare sa crezi ca e ceva dincolo, ceva ce te [Citeste] asteapta dupa clipele ce-ti sunt numarate deja. Nu-ti doresc sa pierzi pe cineva drag si sa te incerce divinitatea (in forma in care o fi existand), sa vedem atunci daca ai aceeasi tarie.
20.
1)_CINE SUNTEM_DE UNDE VENIM_INCOTRO NE DUCEM?
de YON_Y_OR(pasarea phoenix)(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 12:00
1_Incepeti prin a va pune intrebarile primordiale scrise in titlu.2_Cititi-l pe cel mai mare mistic al secolului XX Osho pt a va crea o baza spirituala si o metoda de abordare a inabordabilului.3_Primele cercetari asupra paranormalului au demarat datorita unui [Citeste] student in medicina soldat inpuscat in Vietnam care avu o moarte clinica si decretat mort de doctorul legist. Un camarad, coleg de facultate al studentului, i-a cerut voie medicului sa-l lase sa-i faca o injectie cu adrenalina, poate resusciteaza fascicolul lui Hiss. Pe atunci medicina nu avea tehnicile de azi.Intamplarea facu sa nimereasca fascicolul si sa reinceapa ritmul cardiac. Mortul revitalizat a povestit cu lux de amanunte ce vazuse si auzise sidupa ce il decretase mort si ii trasera patura peste cap. Intors in SUA ei au adunat si catalogat investigat cazurile de moarte clinica din accidentele de pe autostrazile SUA si au ajuns la aceleasi concluzii cu cele descrise deja.
21.
2)_CINE SUNTEM_........?
de YON_Y_OR(rikksadelaar)(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 12:18
Ceeea ce e nemuritor in noi, energia subtila, sufletul cum i se spune curent, paraseste corpul material muritor(energie grosiera).In timpul somnului, ne decorporalizam deseori si strabatem spatiile, dar ne reintoarcem in corpul in care locuim deoarece suntem legati de el [Citeste] cu acel fascicol energetic numit de unii cordonul de argint. Noi suntem energie. Corpul e energie grosiera, materiala. El e muritor, moare din clipa cand ne-am nascut pentru a ucenici aici in inchisooarea trupului, CUNOASTEREA.Noi nu suntem nici corpul care e muritor, nici gandul care vine si trece, nici emotiile cu care ne confundam deseori in maniile si fericirile noastre care trec si ele, dispar dar noi cei eterni ramanem. Noi, esenta noastra nemuritoare e energie subtila, care paraseste trupul muritor. Pt cei bisericosi, cititori ai bibliei(nu le zic religiosi caci religiosul nu e un bisericos doctrinar ci ceva deasupra dogmelor) le amintesc de intalnirea Mariei Magdalena cu trupul spiritual al lui JESUS la mormant
22.
3)_CINE SUNTEM.....?
de YON_Y_OR(lykos monahos)(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 12:43
In Biblie se spune ca Maria Magdalena a vazut pe cineva si i s-a aparut ca e gradinarul etc Cand l-a recunoscut si a zis "Rabuni!'' in evreeste Invatatorule si a vrut sa-l atinga, ce ia spus Isus? NU MA [Citeste] ATINGE....caci inca nu m-am suit la Tatal Meu etc. De fapt, Jesus care a ajuns la dumnezeire prin dezvoltarea tuturor celor 7 corpuri eterice(noi amaratii de rand avem doar 3 corpuri dezvoltate, Einstein se zice ca a avut 4, iar unii trogloditi manelisti din dumnica orbului au ramas doar la a manca_bea si face sex, adica au doar primul corp dezvoltat)Jezus Christus deci, ajuns la cunoasterea totala, aceea cand te simti automat fiu de Dzeu(detalii in Osho) i-a spus Mariei sa nu-l atinga caci stia ca el era energia subtila care poate circula prin spatii si treceprin ziduri(asa a aparut Isus in camera
de sus unde erau inchisi apostolii), si dca l-ar fi atins Maria murea de frica caci nu atingea ceva material grosier ci corpul subtil, nemuritor!
2.
Raspunde
George, pe ce te bazezi,
de dacul(Vizitator), sâmbãtã, 20 iunie 2009 - 22:13
cand faci aceasta transanta afirmatie?
1.
Nu toti au o viata dupa viata
de Gica Latu(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 09:50
Exista o selectie naturala bine definita. Numai spiritele cu inclinatii altruiste, cunoscatoare cat de cat a propriilor exigente despre viata pot trece dincolo cu ochii si cu mintea deschisa. Ceilalti vor dormi in etern, ceilalti fiind semenii nostri care au [Citeste] mintea incarcata cu alceva decat dragoste, daruire, familie, natura etc, in general lucruri bune si placute. Manelisti, idioti nascuti sau deveniti si in general oamenii "rai" nu vor avea aceasta sansa.
2.
ptr fanebabanu
de gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:24
Inca din Geneza aflam ca omul a fost facut pentru o singura viata, viata vesnica. Numai ca, odata cu caderea in pacat, omul nu mai are stapanire asupra mortii. Nu exista reincarnare, nu exista oameni care au evoluat din maimuta, de ce [Citeste] va rataciti pe cai unde nu exista nici un sambure de adevar. Odata cu caderea in pacat, stavilarele cerului s-au deschis si de aici a inceput ca omul sa sufere anumite transformari. Desi el atunci ajungea sa traiasca si cateva sute de ani, acum de ce oare traim pana la 80-90 ani? Luati si cititi Scriptura, nici o religie nu poate sa va explice mai multe decat Biblia. Acolo veti gasi raspunsuri la toate intrebarile voastre!
3.
Gigele
de Tony(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:10
Gigele tataie, esti un habotnic si nimic mai mult! N-a spus nimeni vreodata ca omul se trage din maimuta! Cred ca te-ai uitat prea mult in oglinda.
4.
ptr Tony
de gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:19
Vroiam sa acaparez toate posibilele teorii, dar tu inca nu ti-ai dat seama. Asta-i lumea in care traim, multa rautate... Ce mai e de zis cand tu ai reactionat in felul asta?Sa dea Domnul sa va treziti si sa vedeti [Citeste] adevarul asa cum este el, pentru ca e clar ca lumea din zilele noastre e departe de caile Domnului.
5.
)_CINE SUNTEM_DE UNDE VENIM_INCOTRO NE DUCEM?
de AVO(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 12:54
CINE SUNTEM? suntem spirite(ingeri) desprinse din Marele Spirit (Dumnezeu, Creatie) venite in dimensiunea fizica pentru a face o experienta materiala (fizica) pentru Creator. Din nefericire aici am decazut (ingeri decazuti). Vezi documentatiile "Convorbiri cu D-zeu" de N.D. Walsh.DE UNDE [Citeste] VENIM? cum am mentionat si mai sus, venim de la Creator. Imaginati-va Creatorul ca pe o uriasa holograma, iar noi suntem parti extrem de infime din aceasta uriasa holograma. Cei care au cunostinte mai avansate stiu ca si cea mai infima parte a unei holograme cind e desprinsa de intreg, pastreaza intact toate propietatile intregului.
6.
CINE SUNTEM- DE UNDE........2
de AVO(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 12:56
INCOTRO NE DUCEM? f. simplu, dupa mii de reincarnari succesive in scopul evolutiei spirituale (deoarece decazuti) ne vom intoarce la obirsie, scopul final fiind recontopirea cu Intregul(Holograma). O cale grea si spinoasa prin nenumaratele nivele spirituale. Urmatoarea dimensiune in pragul [Citeste] careia ne aflam deja este dimensiunea a 5-a, prima treapta a reintorcerii cunoscuta in religii ca MINTUIREA SUFLETULUI, cu alte cuvinte eliberarea din lantul incarnarilor succesive. Startul pentru aceasta mare aventura va fi anul 2012. In ceace priveste Reincarnarea va recomand cartile americanului Raymond Moody.
3.
Raspunde
Dar in timpul Vietii
de Profesorul(Vizitator), sâmbãtã, 20 iunie 2009 - 23:47
Sub guvernarea BOC exista viata??
4.
Raspunde
viata dupa moarte
de ion pandele(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 03:44
Acesta e un subiect fascinant dar se bazeaza pe multa speculatie, pentru ca pur si simplu nu avem nici un martor sa ne povesteasca cum e dincolo de moarte. Oricum un lucru e cert, ca viata asa cum o traim [Citeste] pe pamant nu poate fi la fel cu cea, sa o numim esoterica, de dupa moarte. Daca nu avem corp, nu putem avea simturi, creierul nu poate functiona fara sange. Am vazut un serial cu ghosts, poate vom deveni cel mult niste umbre care sa mai sperie pe cei care indraznesc sa doarma in case bantuite. Eu am ambii parinti decedati si i-am visat de multe ori, am vorbit cu ei in somn dar asta nu inseamna ca sunt in viata, cred ca visul e poate singura legatura intre vii si morti.
5.
Raspunde
„Exista viata de dupa viata”
de nelu(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 05:45
Afirmatia asta este puerila. Si ultimul orbete poate vedea sau simti cum in fiecare an natura reinnoieste sau trezeste la viata (pomii infloresc an de an) toate fiintele se perpetueaza prin inmultire continua. Pai progeniturile nu trebuie considerate ca o [Citeste] continuitate a speciei umane sau animale respective? Doar egoismul (in cazul oamenilor) face sa simtitm si gandim altfel. Apropo, de ce ar fi nevoie ca fix sub un anumit tup de corp sa reinvie omul? Chiar asa, toti deviatii sexuali, un alt articol care spune multe despre fiinta umana reala, trebuie neaparat sa continue sau sa repete, ceea ce au facut fara remuscare, in actuala viata?
6.
Raspunde
Pt. GEORGE si cei ca el
de CORNEL(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 07:14
GEORGE, te compatimesc! Sincer! Stiu ca popii sunt cu gandul doar la bani, insa Biblia e de genul "take it or leave it". Exact pentru cazuri ca al tau Dumnezeu a lasat omului liberul arbitru! Daca ai citit in Biblie [Citeste] pilda bogatului nemilostiv si al saracului Lazar, o sa vezi ca la fel gandea si bogatul: mananca, veseleste-te, ca doar o viata ai. Si cand a murit si a ajuns in chinurile iadului, se ruga lui Avraam sa trimita pe Lazar din rai la fratii sai sa le zica ca intr-adevar exista si rai si iad. Nu iti zic nici sa te duci sa faci matanii in fata popilor, nici sa te pocaiesti, ci te rog sa citesti Biblia! Poate vei afla unele raspunsuri acolo. Insa nu fi asa sigur ca nu exista iad si rai decat in carti. Asa au crezut multi oameni mari de-a lungul istoriei si in fata mortii nu dovedeau sa zica ce vad (ce ii asteapta).
1.
Biblia n-are nicio legatura cu Dumnezeu!
de Sergiu(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:16
E o carte mincinoasa si nimic mai mult.
2.
Biblia..
de oarecare(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:46
Biblia nu este nimic altceva decat o carte, scrisa in secolul IV de catre cativa eruditi din randul clericilor.Rolul ei era de a incerca sa potoleasca viata desfranata a fiintelor acelor vremuri, precum si manipularea maselor spre o viata [Citeste] mai buna si mai corecta...ceea ce nu e deloc o idee rea (vezi cele zece porunci). A propos, legat de rai si iad, prima infatisare a asa-zisului diavol, se arata intr-un manuscris urias ce se gaseste acum la Biblioteca din Stockolm, numit "Codex Gigas", scris, atentie, in secolul XIII. Cu tot respectul cuvenit pentru cei credinciosi, biblia este depasita, iar voi, traiti intr-o minciuna.
7.
Raspunde
"Fenomene paranormale"?
de Ciprian(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 07:23
Nu sunt asemena fenomene in acest caz. ci e vorba de lucruri simple, despre care ne invata - tot mai mult blamata biserica - de mii de ani.
8.
Raspunde
Normal ca exista
de Ovi(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 07:25
Da exista, numai cei ce nu vor sa se infraneze in pacate au tendinta sa zica ca nu exista viata dupa moarte ptr ca stiu ca vor sta in fata lui Dumnezeu la judecata si asa e mai simplu sa [Citeste] nu crezi in viata de dupa. Viata e doar una si nu se mai intoarce nimeni in ea, aici via e plina de struguri dar si de ciulini, sa culegem cat mai mult din cele sufletesti ca sa nu mergem sus cu mana goala. Cititi Evanghelia, multa intelepciune este acolo. E greu printre tv-uri, radiouri, muzica peste tot... toate-s puse ca sa uitam de El, un pic de vointa...
1.
Ptr. Ovi
de Bogdan(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:17
Ce legatura are evanghelia ta cu Dumnezeu?! Niciuna, asa ca lasa-ne cu habotniciile!
9.
Raspunde
Mister george
de io33(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 07:41
Draga Gheo, cei care spun ca nu exista viata dupa moarte sunt la fel de idioti ca si cei care spun ca exista... sau la fel de creduli. Trebe dovezi si ptr o afirmatie si ptr aialalta... Dovezile domniei tale, [Citeste] potrivit cu zdrobitoarea afirmatie, depasesc oare orizontul tobosharilor de genul "atata inteleg, atata este..."
10.
Raspunde
Necredinciosule
de Florin Tipei(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 07:42
Exista viata dupa moarte FI SIGUR de asta ,nu trebuie sa fi om de stiinta sa crezi asta, trebuie sa fi doar crestin si sa crezi Biblia SINGURA CARTE FARA MINCIUNI.Mi-e mila de ateii si comunistii care in 2009 nu [Citeste] cred in DUMNEZEU CREATORUL LUMII. Apropo calamitatile naturale sint semnale de ALARMA PT OMENIRE. DECI TREZITI -VA
1.
Florine
de Adrian(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:19
Singurii necredinciosi sunt aiuritii ca tine ! Scuteste-ne cu comunistii si ateii! Biblia e cea mai mincinoasa carte si n-are nicio legatura cu Dumnezeu sau creatorul lumii!
2.
@Adrian
de Daos(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:47
Probabil, dupa tine, creatorul lumii este Lucifer, nuuu?? De la el de-acolo de jos vine "lumina"?
3.
Daos
de Adrian(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:12
Creatorul lumii este Dumnezeu, "desteptule"! Nu exista Lucifer decat in mintile bolnave! Satanismul este o diversiune cre(s)tina si nimic mai mult!
4.
hai in rai !!
de ema(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:14
Daca ma Trezesc si devin credincios , nu vor mai exista calamitati naturale ?? Nu va mai veni sfarsitul lumii ? A da , va veni dar daca santem credinciosi vom ajunge in rai !! Daca locurile in Rai sant [Citeste] limitate , eu intru iar tu ramai afara ?
11.
Raspunde
De ce, Florine Tipei,
de dacul(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 08:40
te superi pe George?! Este opinia lui si, fiind exprimata civilizat, este dreptul lui s-o prezinte. Adevarul absolut nu-l stie nimeni. Nu am dreptate?
1.
dacule NU INTELEGI BINE
de Florin Tipei(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 09:13
Nu sint suparat pe George .Adevarul absolut se stie de catre cei ce vor sa stie ADEVARUL , daca vrei du-te la preot sa te documentezi despre viata de DINCOLO... sigur ca fiecere are dreptul la pareri personale , DAR [Citeste] UNI LE VOR REGRETA.Va salut cu multa caldura pe toti
12.
Raspunde
A venit cineva inapoi???
de T. Florin, duminicã, 21 iunie 2009 - 09:39
Din moment ce nimeni nu s.a intors de acolo,preupun ca este totusi bine.Eu personal cred in reincarnare......Este greu de aceptat ca disparem pur si simplu....
1.
da a venit inapoi
de fanebabanu(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:13
pai tocmai asta spune acest om care atesta intoacerea de dincolo sau inca nu ai inteles ce scrie in articol
13.
Raspunde
si daca George are dreptate!?
de Dana(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 09:48
Toti indoctrinatii au sarit pe el fara niciun raspuns logic! Dar ei sunt convinsi ca au dreptate! Cel mai greu le este sa creada la indoctrinati ca dupa moare vor fi o frunza sau o larva! Cu partea "spirituala" e [Citeste] mai greu caci de aici organizatiile religioase is trag banii! Deci mitul trebuie sa existe pentru ca ei sa supravietuiesca!Oricum cred ca suntem prea mici pentru a intelege aceste legi ale naturii! Daca le-am cunoaste si le-am putea exploata noi "oameni" ar fi un dezastru! Prefer ca "cineva" care le cunoaste sa aiba grija de ele si sa le dirijeze cum vrea el!Dar oare ce ii logica umana? Suntem pre mici ... pentru intrebari atat de mari!
1.
daca...
de gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:15
Daca George are dreptate, atunci voi tindeti spre a deveni in viata viitoare o frunza...Si pana la urma ce teorii ati avea care sa sustina aceasta idee? Sunt curios sa le aud...Nici daca Domnul ar trai in zilele noastre si [Citeste] ar face mari minuni nu l-ati crede, voi acum folositi necredinta voastra pentru a va scuza pacatele voastre si pentru a incerca sa scapati de ele. Dar o sa vina vremea in care orice pacat nu va mai putea fi ascuns, si atunci va fi prea tarziu sa iti mai schimbi parerea despre Domnul.Va dati seama cam cu ce manie se uita Domnul, cand noi... desi avem Biblia, ne ratacim pe alte cai care nu au nici cel mai mic sambure de adevar.Ma gandesc oare pana cand va mai ingadui Domnul aceste lucruri?!
2.
Gigel
de Marius(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:20
Ia mai scuteste-ne cu biblia aia penibila!
3.
ptr Marius
de gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:36
Toate au un inceput si un sfarsit.
Cat va ma indura Domnul atata blasfemie la adresa lui, oare cat?
Domnul sa va mustre si sa va deschida ochii sa vedeti slava Lui!
14.
Raspunde
invatati , invatati , o metoda secreta de control.
de Stefanescu Sibiu(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 09:50
Pentru cei care, cred si pentru cei care nu cred. Exista somnul de noapte . Si exista somnul de dimineata.Pina te scola rasaritul sorelui in pat. Ca sa verificati in ce lumi paralele vei ajunge si cu cine va [Citeste] veti intilni. Adormiti natural pina vibratiile sorelui va scola. Notati in fiecare zi ce va comunicat natura in somn.Veti fi transportati in lumile ,in care veti mai traii si ce vi se va inimpla.
15.
Raspunde
Da.
de Chris(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 09:51
S-a intors Jeshua bin Josef cunoscut sub numele de Isus Hristos. In traducere libera Yehova(YHWH) Mintuieste, sau Mesiach.Existenta Lui autentificata si certificata istoric si personal o gasiti relatata de catre martori oculari in Biblie si in marturiile istorice cum [Citeste] ar fi Istoria evreilor a lui Josephus.Cit despre existenta sau nu a vietii dupa moarte, eu unul nu vreau sa risc. Asa ca trebuie sa fiu SIGUR de adevar.
1.
......
de mircea(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 09:53
esti sigur dragule ai trait tu in acele timpuri si eu nu stiu hai sa iti zic ceva vreau si eu dovada
2.
ptr mircea
de gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:09
Arata-mi dovada ca nu exista Dumnezeu si nu exista nici viata vesnica.
Dar asta-i problema, ca putem fi mantuiti doar prin credinta, si vad ca asta e marea problema a oamenilor din zilele de azi, nu mai au credinta.
3.
DUMNEZEU EXISTA
de Anti Crist(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:14
dar nu-i cel din biblie.
4.
Ce este credinta?
de solaris(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:18
Da, asta-i problema, cei mai multi se considera credinciosi crezand in spusele altora: biblie, istorici, preoti, cunoscuti! Parerea mea este ca te poti numi cu adevarat credincios atunci cand prin experientele tale de viata ajungi sa-l cunosti pe Dumnezeu, sa recunosti [Citeste] existenta lui. Atunci, parerile altora nu te vor mai atinge, nu vei mai simti nevoia sa combati si nici sa aperi vreo idee (prin asta nefacand altceva decat sa te convingi pe tine insuti de validitatea sau falsitatea unei idei). Experientele, emotiile traite de fiecare om sunt unice si pot fi impartasite doar cu titlul de informatie si nu ca titlu de adevar sau dogma!
16.
Raspunde
SI TOTUSI .......
de mircea(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 09:52
suntem intr-o faza primara de intelegere astfel de discutii sunt doar DISCUTII NIMENI NU ARE NIMIC DE CASTIGAT. mai bine incercam sa facem din lumea asta palpabila reala o lume mai buna ce ziceti????
17.
Raspunde
George
de Gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:05
Sa spunem pentru inceput ca este cum zici tu, nu exista Dumnezeu, nu exista viata vesnica, suntem meniti doar sa traim o singura viata, si accea este viata de pe acest pamant.Pune in balanta aceste doua lucruri: noi, care credem [Citeste] in Dumnezeu si in viata vesnica, daca e asa cum zici tu si nu exista Dumnezeu, ce putem pierde? Cativa zeci de ani intr-o lume in care domina mizeria, ura, invidia, hotia, infidelitatea, etc. Cel putin pentru mine, nu asta e viata care o visez, si cred ca sunt menit pentru mai mult, pentru Domnul. Dar acum sa punem in discutie si varianta a doua... Daca este asa cum zicem noi si exista Dumnezei si exista si viata vesnica, tu pierzi o eternitate, o vesnicie.Deci pune si tu in balanta, ce ai vrea sa pierzi... O viata traita intr-o lume in care predomina crima, hotia, minciuna, ura, etc , sau o viata in care totul este frumos si poti sa fii fata in fata cu Dumnezeu?Tu alegi, este o alegere care mai devreme sau mai tarziu vei fi tras la raspundere pentru ea.
1.
amuzant
de dANcAPITANdEpLAI(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:07
cine zice ca daca nu cred pierd? dumnezeul vostru da cadouri
si intrari pe usa raiului lui, allah pe poarta de la alhambra, khrishna pe la al saptelea nivel etc? chiar daca nu cred si dincolo e altceva, cum de [Citeste] a fost posibil sa ajungem toti in caldarea asta acum nspe ani? patetica faza cu cine crede primeste cadoul de craciun.
2.
...
de gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:16
Nu pre aam inteles ce ai vrut sa zici, pentru ca e clar ca lucrurile pe care le-ai spus nu au nici o noima.Treaba ta ce crezi, in cine crezi sau cum crezi, numai ca la Judecata nu vei mai [Citeste] putea spune ca nu ti-a fost spus despre Dumnezeu.Ia si traieste-ti aceasta viata plina de mizerii, cred ca iti aduce o satisfactie foarte mare. Eu unul nu sunt multumit de aceasta viata, si cred ca undeva acolo sus e viata care imi este menita mie.Daca tu vrei sa te incarnezi intr-o frunza sau un caine, n-ai decat... Eu unul vreau sa traiesc in armonie alaturi de Creatorul meu si al tau.Chiar nu iti dai seama ca toate carile profetice din Biblie se implinesc?Oare e asa de greu de vazut ca vremurile din urma se implinesc?Dumnezeu sa va mustre pe cei care nu credeti in El, sper sa aibe mila de voi pentru ca sunteti pe niste cai total gresite.Daca acum sunteti deviati total de la drum, nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi in vremurile din urma!
3.
MINCIUNI
de Sandu(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:22
Gigele, nu mai minti! Nimic din Biblie nu s-a indeplinit, sunt numai minciuni!
4.
Cred pentru ca nu am ce pierde?!?
de solaris(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:25
Din pacate aceasta este o viziune pur materialista! Ceva de genul: Am credinta pentru aceasta poate sa-mi sa-mi ofere un avantaj in viitor ( in cealata viata). Din pacate eu cred ca lui Dumnezeu ii sunt mai placuti oamenii care sunt sinceri, [Citeste] chiar si in necredinta lor, decat cei care afiseaza o credinta la mod ipocrit! Cum vine asta? Cred, pentru ca nu am nimic de pierdut ... cel mult un vis frumos ... dar pot castiga castiga viata vesnica! Oare? Credeti ca Dumnezeu poate fi pacalit?
5.
hai sa fie totul frumos liniste si pace...
de dana(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:27
Ce ai face tu atunci? Ai manca toata ziua sau ai ilumina ca un bec .... Pentru ce, pentru cine? Sa presupunem ca iluminezi ca un bec ce facem dupa ... citim si executam ordinele scrise? ajungem roboti... [Citeste] poate ca suntem deja si tu esti responsabil cu ordinea gandurilor noastre! Tu poti oare intelege ca o frunza te iubeste si tu calci pe ea in nevinovatia ta? Este acesta un pacat ?Nu ma intelege gresit dar chiar imi esti drag cum te agiti asa pentru ceea ce nici eu si nici tu nu stii!
6.
ptr Sandu
de Gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:48
Nimic din Biblie nu s-a adeverit?
Matei 24:6-8
Ti-am dat doar o referinta Biblica, sunt multe dar nu are rost sa-mi pierd timpul cu tine, pentru ca se pare ca necredinta ta e mare.
Domnul sa iti deschida ochii!
18.
Raspunde
EXISTA VIATA DUPA MOARTE
de Marin(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:21
..dar n-are legatura cu religiile, bibliile ori alte prostii.
1.
hmmm
de gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:43
Dar cu ce are legatura ?Nu iti pui intrebarea, cine te-a creat?Sau crezi ca au ai aparut asa din senin pe acest pamant?Crezi ca o fiinta asa de complexa ca si omul poate aparea asa dintr-o scanteia, sau dintr-o explozie [Citeste] ?Eu unul ma indoiesc, si chiar daca acest pamant ar fi aparut, cum se zice, datorita exploziei... Universul de unde a aparut?Sunt multe intrebari pe care doar in Biblie le poti gasi raspunsul.Ia si citeste Biblia si vei descoperi tot ce vrei si iti este ingaduit sa descoperi!
2.
Aiureli!
de Marin(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:05
Gigele, prostii ca ale tale am tot auzit! Evident ca exista un creator sau niste creatori, dar n-au nicio legatura cu biblia , o carte mincinoasa adresata doar unei minoritati a omrenirii. Religiie sunt instrumente criminale care ucid credinta, Dumnezeu n-are nicio legatura cu ele.
3.
ptr Marin
de gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:22
Atunci cine te-a creat?
Raspunde-mi la intrebarea aceasta si te las in pace...
In momentul in care vrei sa combati o afirmatie, vii si cu o dovada.
19.
Raspunde
Sa scapam de iuda asta de Basescu
de marisu(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:31
Eu cred ca Basescu este de vina. Ar trebui sa iasa Gioana presedinte ca sa trimita in spatiu neste intelijenti sa vada sufletele celor dati peste cap.
20.
Raspunde
Nu nega ceea ce nu cunosti !
de zeus(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:50
Ceea ce nu este demonstrat nu inseamna ca nu exista. In decursul civilizatiilor cunoscute mai toti erau convinsi despre viata de dupa moarte, ca de altfel foarte multi dintre medicii si fizicienii renumiti, despre care se stie ca erau profund [Citeste] religiosi. Este acceptat faptul ca inca suntem in stadii incipiente de cunoastere a naturii a corpului uman pana si a funciilor creierului. Deci se poate afirma ca excluderea cu convingere a unor stari care se intampla si care totusi sunt si reletate de oameni competenti, nu este accaptabila. Trebuie admis ca totusi, poate, si cautate alte dovezi in sprijinul confirmarii sau infirmarii situatiei.
21.
Raspunde
Viata dupa moarte
de Un nebun oarecare(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:53
Unii sunt atei, altii cred in reincarnare. Eu unul cred in Isus Hristos. De ce? Pentru ca pentru mine este adevarul. Am fost ateu pana in perioada adolescentei, pe urma adeptul hinduismului si budismului. Dar cateva intamplari nefericite din viata [Citeste] mea m-au facut sa vad adevarul. Nu l-am cunoscut pe Dumnezeu, dar am ajuns sa-l cunosc pe dracu', la sensul propriu, si asa sa cred in Dummezeul cel adevarat. Cred intr-o cale de mijloc, nu a fanatismului. Viata dupa moarte chiar exista.
22.
Raspunde
MOARTEA
de alex(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 10:55
CIND AJUNGEM IN FATA EI TOTI NE SCHIMBAM PARERILE,CHIR SI CEI MAI INVELSUNATI ATEII AU FACUT-O ! MOARTEA CLINICA E O DAVADA IMBATABILA,A EXISTENTEI UNEI LUMI SPIRITUALE ,MAI REALA CHIR DE MULTE ORI CA SI LUMEA MATERIALA !
23.
Raspunde
doctor sau scriitor ??
de ema(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:03
Acest dr. din cauza lipsei de "experienta si a emotiilor " nu si- a facut datoria de medic si un om a murit !!! Asa ca a hotarat sa scrie carti sa faca si el un ban , cu povestile [Citeste] halucinante ale celor iesiti de sub anestezie .Si un om care are febra mare pluteste prin camera , chiar daca cerebelul e inghetat sau infierbantat . Auzul e singurul organ neafectat de creier , de aceea pacientii aflati in coma aud tot ce se intampla in jurul lor - restul e imaginatie .
24.
Raspunde
nu pot sa cred
de marius(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:04
ca cu atatea descoperiri stiintifice mai puteti crede ce scrie in biblie,coran,etc....
tipul s-a bazat pe stiinta cand a afirmat aceste lucruri despre viata dupa moarte si nu pe prostii religioase.
oare unde se afla omenirea in acest moment daca nu existau toate aceste probleme legate de religie,biserica ???
1.
unde?
de gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:28
Unde se afla lumea fara religie, fara Biblie?Iti zic eu, in haos... Lumea se omora fara probleme, hotia era la locul ei, curvia era la ea acasa.Oh, daca ati cunoaste pe Dumnezeu asa cum eu il cunosc, v-ati schimba total [Citeste] parerea.Nu este ceva care trebuie dovedie, ci trait!Cei care au crezut cu adevarat au simtit prezenta lui Dumnezeu in inima lor, noua nu ne trebuie dovezi, noi deja avem tot ce ne trebuie sa credem acest lucru!
25.
Raspunde
MEDICUL ANESTEZIT
de adrian321(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:05
"A murit sub ochii mei. Dar in acele momente am simti o prezenta vioaie, vesela, care iesea din corpul tanarului”, isi aminteste anestezistul despre prima sa experienta paranormala cu EMI. Probabil ca fiind medic anestezist lucreaza cu tot felul [Citeste] de substante (eter , morfina s.a.) care i s-au urcat si lui un pic la cap. Si asa a ajuns si renumit in lume scriind sub stare de hipnoza . Si tot asa probabil ca si-a primit recompensa de la ierarhii lumii religioase .(Vedeti in raspunsurile cititorilor care a fost directia in care s-au dus multi).
1.
un dr turmentat
de Ema(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:57
Bravo Adi . Exact asa am gandit si eu acum 3 minute . Avem de-a face cu un doctor sau scriitor sf ??
26.
Raspunde
Demonstratia exista!
de Lucifer(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:15
Faptul ca exista o forta supranaturala care "a facut cerurile si pamantul" exista!Se poate demonstra prin reducere la absurd,demonstratie facuta de fizicieni prin teoria bing-bangului al creearii Universului.Se continua cu "particula lui Dumnezeu" in curs
de identificare la acceleratorul de [Citeste] la Geneva care va duce mai departe "apropierea" dintre "Dumnezeu" si creatia sa "omul".Dar Dumnezeu cel real nu pare a fi cel din religie....
27.
Raspunde
Nichita Stanescu
de teofil(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:25
La intrebarea daca exista viata dupa moarte, Poetul a rsapuns: 'VOM MURI SI VOM VEDEA !'
28.
Raspunde
Dumnezeu
de gigel(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:33
Noi am simtit prezenta Domnului atunci cand am ales sa-L primim in inima noastra ca Mantuitor si Domn, si nu ne trebuie alta dovada.Daca ati fi facut si voi lucrul acesta, v-ati fi dat seama ce vorbesc, dar asa este [Citeste] greu.Va spun clar, exista un Dumnezeu, si Dumnezeu este cel Biblic, si va veni atunci cand toate profetiile Biblice se vor implini.Oare cum vom sta noi la judecata... Pentru rasplata sau pentru pedeapsa ?
29.
Raspunde
lancet: sept sau dec?
de adrian(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:37
in ideea ca un articol trebuie foarte bine documentat
30.
Raspunde
Interesant!
de Cristina(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 11:59
Exista viata si dincolo. Sunt foarte multi oameni care pot confirma acest lucru. Este greu credibil un asemenea fenomen si totusi, el exista. Si eu am fost acolo si m-am intors. Eu va zic sa nu va fie frica de [Citeste] moarte! Este o eliberare incredibila: nu stres, nu frica, nu lehamite de politicieni, nu teama zilei de maine. Este o pace extraordinara. Oricum, pentru cei care au trait o asemenea experienta sa stiti ca a fost un dar divin! Si ce este mai important: aviz celor care strang averi pe acest pamant: nici corpul nu-l iau cu ei. Pleaca din aceasta lume exact ca si omul strazii, care nu are absiolut nimic, si care moare intr-un parc, pe o banca, de frig sau foame.
31.
Raspunde
Nu numai Charbonnier
de SOCRATE Francezul(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 12:06
un pacient care a fost operat si era in moarte clinica,a fost invitat la TV.unde el a declarat ca:in timp ce era pe masa de operatie,a iesit din corpul lui si s a ridicat in plafon(tavan) si a vazut tot [Citeste] ce ce intampla in jurul lui.A povestit cu lux de amanunte atitudinea si comportamentul Medicilor si Infirmierilor care se aflau in sala,dupa care a coborat in corpul lui.Acuma toate operatiile grave sunt filmate pentru a verifica povestile celui operat si comportamentul echipei medicale.Cred ca toate variantele sunt posibile si nu trebuie ignorate.
32.
Raspunde
suntem....
de ultimu'mohican(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 12:34
PULBERE DE STELE......SI GATA
33.
Raspunde
Observatie de cunoscator
de Traian Apostol(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 12:38
Am facut peste 20000 anestezii in viata mea,; numai bolnavii treziti in timpul operatiei din cauza unei anestezii superficiale au relatat discutiile echipei chirurgicale. Daca exista o viata dupa moarte, vazuta ca despartire a sufletului de corpul fizic ea nu [Citeste] poate fi cunoscuta de cei ramasi in corp fizic; lumea sufletelor nu poate fi intalnita pe pamant. Ca exista o viata a sufletelor nu am nici o indoiala, n-ar avea sens o lume fara inceput, sfarsit si continuitate.
34.
Raspunde
exista
de fxf(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 13:12
corpul omului este un abalaj pentru suflet pe pamant ,cind termenul de garantie al corpului expira sufletul placa intr-o alta dimensiune
35.
Raspunde
pt toti cei care contesta Biblia
de alin(Vizitator), duminicã, 21 iunie 2009 - 13:15
a'ti citit macar din ia?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 16:36
cam despre asta este vorba,nea mihai,da-i bataie pana nu te ia somnu' cu mouse-ul in mana
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 16:41
Chestia ai gri pe alb sau aia alb pe alb? Da stiu ca esti nervos rau.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 16:45
|
vizual_art
41 mesaje
Oras: Sinaia
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 18:12
Cata incordare si ce dialog al surzilor este acest topic.
Ar fi mai cinstit daca nu ne-am mai jigni reciproc. pentru ca
desi exista si alte feluri de viata exista o lume imaginara in fiecare dintre noi
si aceia este o forma de viata de multe ori mai reala decat cea ce o palpam.
liantul care face ca acea lume sa existe cu adevarat sunt sentimentele .
DECI .................. iubim sau uram sau......................toate se transpun in imaginatie
si dupa aceia devin fapte prin urmare avem adevaruri care
sunt demonstrate dar mai avem adevaruri de credinta sau convingeri proprii
sau conditionari culturale .
nu este obligator ca aceste convingeri sa semene cu altele pentru ca desi impartim acelasi spatiu traim in lumi diferite
si suntem foarte multi
DECI
lasatii si pe altii sa traiasca si sa se bucure ca au dreptate
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 18:17
De la: vizual_art, la data 2009-06-21 18:12:14Cata incordare si ce dialog al surzilor este acest topic.
desi exista si alte feluri de viata exista o lume imaginara in fiecare dintre noi
DECI .................. iubim sau uram sau......................toate se transpun in imaginatie
nu este obligator ca aceste convingeri sa semene cu altele pentru ca desi impartim acelasi spatiu traim in lumi diferite
si suntem foarte multi
DECI
Asa e, ai dreptate....
sa comentez si aici? sau nu.
|
shanice
300 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 18:27
De la: nastasemihail, la data 2009-06-21 16:21:44De la: 9am023185, la data 2009-06-21 16:17:46De la: senocico_stelian, la data 2009-06-18 11:49:31Uita-te ce scrii! Nu crezi ca este o aiureala?Mie asa mi se pare!Pot doar sa multumesc parintilor ca nu m-au crescut cu " aceste adevaruri"!!!
M-am uitat ce am scris și nu cred deloc cã este o aiurealã ! Viața pe acest pãmânt este mai mult suferințã decât bucurii datoritã pãcatului; când iți moare singurul copil, când iți moare soția mult iubitã, s-au o persoanã la care ții foarte mult simți cu adevãrat suferința acestei vieți ! Nu v-aș dori nimãnui acest sentiment ! În acele momente simți cã viața chiar este o suferințã ! Dumnezeu chiar este iubitor, fapt pentru care a murit pe cruce pentru pãcatele noastre. Tu crezi cã tot creștinismul o luat-o razna când numãrãtoarea anilor începe de la nașterea lui Isus, când se serbeazã toate sãrbãtorile în cinstea Lui; dar nu Dumnezeu aduce suferința, ci Diavolul, care este foarte real și cautã numai suferința oamenilor !
Se numesc iresponsabili cei ce dau vina pe altcineva... unii pe Dumnezeu, iar altii, care se considera, buni crestini, pe diavol... Aiurea.... vina este numai si numai a omului, care, in virtutea liberului arbitru, alege o cale sau alta: cand alege sa gandeasca si sa faptuiasca rau, isi creaza, potrivit legii Cauza+Efect, viata, destinul potrivit gandurilor sale. La fel, cel ce gandeste numai de bine, cel care, asa cum ne invata Mantuitorul, isi iubeste aproapele ca pe sine insusi, acela va avea o viata fericita, si cu fiecare noua intrupare, isi desavarseste evolutia spirituala... Dar cati stiu asta, si mai ales cati o fac?!? Maica Tereza ar fi un bun exemplu... evident ca mai sunt si altii, mai putin celebri, dar mult prea putini din pacate. Bine spunea Domnul Isus: Ce semanati, aceea veti culege !" Dar preotii au pierdut demult aceasta stiinta intiatica si oamenii sunt lasati in intuneric, cauta Adevarul la preoti, dar nici ei nu-l mai stiu, Biserica nu mai are nimic in comun cu spiritualitatea. Cum spunea Domnul Isus: "Nici voi nu veti intra in Imparatia Cerurilor, nici pe altii nu-i lasati sa intre !" ... adica nu sunt ajutati sa evolueze spiritual pt ca, in final, sa se intoarca la Tatal, Cel ce ne-a creat. Pace si Lumina !
Si eu ma ...tare, sa gindesc pozitiv. Dar cind ploua ce sa fac?
Cand ploua TE FACI CA PLOUA!
Cum faci de obicei!!
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 22:16
|
vizual_art
41 mesaje
|
Postat pe: 22 Iunie 2009, ora 15:44
De la: nastasemihail, la data 2009-06-21 18:17:49De la: vizual_art, la data 2009-06-21 18:12:14Cata incordare si ce dialog al surzilor este acest topic.
si suntem foarte multi
DECI
Asa e, ai dreptate....
sa comentez si aici? sau nu.
comenteaza daca ai considerat ca meriita
|
Fosta membra 9am.ro
16 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 14:42
Imi pare nespus de rau ca oamenii judeca lucrurile atat de transant, cand de fapt, nu stiu mai nimic - despre nimic! Nu sunt eu detinatorul adevarului absolut - insa nu consider ca poti sa emiti judecati de valoare dacat daca ai ce sa emiti.
Poate ca aici trebuiau sa scrie oameni care au citit, s-au documentat despre subiect - nu in stilul zvoner si raspandac, si in primul rand cei care au trecut prin evenimente semnificative, oricum, nu persoane care se iau de par -la figurat, desigur, cum ca exista sau poate ca nu...
Mircea Eliade a spus ca ne nastem cu simtul sacrului. Toti, oare?!...Ce de urmasi a avut Toma...
Incercati sa fiti mai deschisi, sa intelegeti si cu inima, nu doar cu mintea, sa acceptati si alte realitati decat cele materiale.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 15:06
De la: shanice, la data 2009-06-21 18:27:18De la: nastasemihail, la data 2009-06-21 16:21:44De la: 9am023185, la data 2009-06-21 16:17:46De la: senocico_stelian, la data 2009-06-18 11:49:31Uita-te ce scrii! Nu crezi ca este o aiureala?Mie asa mi se pare!Pot doar sa multumesc parintilor ca nu m-au crescut cu " aceste adevaruri"!!!
M-am uitat ce am scris și nu cred deloc cã este o aiurealã ! Viața pe acest pãmânt este mai mult suferințã decât bucurii datoritã pãcatului; când iți moare singurul copil, când iți moare soția mult iubitã, s-au o persoanã la care ții foarte mult simți cu adevãrat suferința acestei vieți ! Nu v-aș dori nimãnui acest sentiment ! În acele momente simți cã viața chiar este o suferințã ! Dumnezeu chiar este iubitor, fapt pentru care a murit pe cruce pentru pãcatele noastre. Tu crezi cã tot creștinismul o luat-o razna când numãrãtoarea anilor începe de la nașterea lui Isus, când se serbeazã toate sãrbãtorile în cinstea Lui; dar nu Dumnezeu aduce suferința, ci Diavolul, care este foarte real și cautã numai suferința oamenilor !
Se numesc iresponsabili cei ce dau vina pe altcineva... unii pe Dumnezeu, iar altii, care se considera, buni crestini, pe diavol... Aiurea.... vina este numai si numai a omului, care, in virtutea liberului arbitru, alege o cale sau alta: cand alege sa gandeasca si sa faptuiasca rau, isi creaza, potrivit legii Cauza+Efect, viata, destinul potrivit gandurilor sale. La fel, cel ce gandeste numai de bine, cel care, asa cum ne invata Mantuitorul, isi iubeste aproapele ca pe sine insusi, acela va avea o viata fericita, si cu fiecare noua intrupare, isi desavarseste evolutia spirituala... Dar cati stiu asta, si mai ales cati o fac?!? Maica Tereza ar fi un bun exemplu... evident ca mai sunt si altii, mai putin celebri, dar mult prea putini din pacate. Bine spunea Domnul Isus: Ce semanati, aceea veti culege !" Dar preotii au pierdut demult aceasta stiinta intiatica si oamenii sunt lasati in intuneric, cauta Adevarul la preoti, dar nici ei nu-l mai stiu, Biserica nu mai are nimic in comun cu spiritualitatea. Cum spunea Domnul Isus: "Nici voi nu veti intra in Imparatia Cerurilor, nici pe altii nu-i lasati sa intre !" ... adica nu sunt ajutati sa evolueze spiritual pt ca, in final, sa se intoarca la Tatal, Cel ce ne-a creat. Pace si Lumina !
Si eu ma ...tare, sa gindesc pozitiv. Dar cind ploua ce sa fac?
Cand ploua TE FACI CA PLOUA!
Cum faci de obicei!!
Unde ma fac ca pluua, ca chiar a plouat.
Te referi la faptul ca imi apare o umbrela la multe postari ale mele. Nu e de la mine facutul ca ploua. umbrela e de la tine. Vezi ca-mi place soarele vara. Numai bine.
Voi chiar nu stisti de gluma . Sa va traduc.
Cind ploua, nu ai cum sa gindesti pozitiv ci doar sa-ti ingheti gindurile in cel mai rau caz. Vad ca voi cind omul e vesel si glumeste il luati la misto, dar cinic. Nu mai glumesc cu voi.
Cu Florin, are postarile prea lungi. Eu nu am citit nici o postare din asta, pe forum. Punct.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 15:10
Si viata dupa moarte exista. In realitate viata e eterna, iar moartea este doar punctuala.
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 15:17
De la: cris170272, la data 2009-06-23 14:42:26Imi pare nespus de rau ca oamenii judeca lucrurile atat de transant, cand de fapt, nu stiu mai nimic - despre nimic! Nu sunt eu detinatorul adevarului absolut - insa nu consider ca poti sa emiti judecati de valoare dacat daca ai ce sa emiti.
Poate ca aici trebuiau sa scrie oameni care au citit, s-au documentat despre subiect - nu in stilul zvoner si raspandac, si in primul rand cei care au trecut prin evenimente semnificative, oricum, nu persoane care se iau de par -la figurat, desigur, cum ca exista sau poate ca nu...
Mircea Eliade a spus ca ne nastem cu simtul sacrului. Toti, oare?!...Ce de urmasi a avut Toma...
Incercati sa fiti mai deschisi, sa intelegeti si cu inima, nu doar cu mintea, sa acceptati si alte realitati decat cele materiale.
@Cris, stiu ca esti dezamagita rau de cei ca Toma Necredinciosul, dar nu suntem toti asa...
Unii dintre noi am trait cu feliile de salam lipite pe ochi prea mult timp si nu reusim sa vedem dincolo de.....vorbe.
De ce nu ne povestesti la toti ce ai vazut cand ai fost in moarte clinica?
Pt. ca printre noi sunt si persoane care vor sa stie si la care nu le-ar trece prin cap sa nu te creada.....
Pleaassee!!!
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 15:21
De la: 9am007548, la data 2009-06-23 15:17:15De la: cris170272, la data 2009-06-23 14:42:26Imi pare nespus de rau ca oamenii judeca lucrurile atat de transant, cand de fapt, nu stiu mai nimic - despre nimic! Nu sunt eu detinatorul adevarului absolut - insa nu consider ca poti sa emiti judecati de valoare dacat daca ai ce sa emiti.
@Cris, stiu ca esti dezamagita rau de cei ca Toma Necredinciosul, dar nu suntem toti asa...
Unii dintre noi am trait cu feliile de salam lipite pe ochi prea mult timp si nu reusim sa vedem dincolo de.....vorbe.
De ce nu ne povestesti la toti ce ai vazut cand ai fost in moarte clinica?
Pt. ca printre noi sunt si persoane care vor sa stie si la care nu le-ar trece prin cap sa nu te creada.....
Pleaassee!!!
Spune
|
Ebony
14969 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 17:53
Unii zic ca ar exista....dar banuiesc ca o sa fim asa de ,,dusi ' in momentele alea ca nici nu o sa relizam nimica din ce s-ar mai intampla ....dupa...
|
georgetamay
12 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 11:51
DA exista, sigur 100%. Daca nu se vad locuitori din lumea vesnica, asta e doar pentru ca Dumnezeu vrea sa ne facem alegerea pentru bine sau rau fara a fi motivati de interesul de a ajunge in lumea de fericir ci pur si simplu dupa atractia sufletului nostru pentru bine sau rau. Dupa ce ne-am facut alegerea pentru bine, Dumnezeu lasa sa se vada si aceasta extrodinara veste buna, ca viata nu se termina aici, ba chiar invers, viata cea adevarata abia incepe din momentul in care ne-am dezbracat de trupul acesta temporar. Uneori, cand stie El, pentru un scop bun, Dumnezeu lasa sa se vada ca exista ceva dincolo de aceasta viata si celor care nu si-au facut inca alegerea. Dar pentru cei care au ales binele si au cunoscut pe Dumnezeu, existenta vietii dupa moarte este o realitate incontestabila.
|
Fosta membra 9am.ro
116 mesaje
Oras: Tecuci
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 11:53
Cine l-a creat pe Dumnezeu?
E timpul sã revendicãm unitatea. E timpul sã spunem adevãrul. Sistemele noastre sociale sunt depãºite. Instituþiile care ne modeleazã viaþa nu dau doi bani pe tine sau familia ta. Am fost ºi suntem în continuare minþiþi de toate instituþiile care ne conduc. Ce te face sã crezi cã instituþia religioasã e singura care nu a fost atinsã de acest flagel? Instituþia bisericeascã este la fundul acestei mocirle, pentru cã unicul scop al oricãrei instituþii este autoconservarea, iar biserica nu face excepþie. La baza acestui instinct de autoconservare stã sistemul monetar. Banul este singurul mijloc de a obþine putere. Necesitatea paralizantã de a conserva o instituþie este strâns legatã de nevoia de bani ºi profit. Autoconservarea, profitul ºi puterea – acestea sunt, au fost ºi vor fi mereu þelurile bisericii.
Religia este campionul absolut al falselor promisiuni. Ea chiar a reuºit sã ne convingã cã Dumnezeu e un bãrbat invizibil care trãieºte în ceruri ºi care te urmãreºte în fiecare clipã din viaþa ta. El are o listã specialã cu anumite lucruri, numite porunci, pe care El nu vrea ca tu sã le faci. Iar dacã greºeºti, vei fi trimis într-un loc plin de foc ºi fum, torturã ºi chinuri, sã suferi pentru totdeauna. În schimb, dacã eºti supus, umil, nu pui întrebãri ºi contribui – vei fi trimis într-un loc minunat unde curge laptele ºi mierea. ªi cu cât e mai mare contribuþia ta financiarã, cu atât mai fericit vei fi în viaþa de apoi. Pentru cã El te iubeºte …dar are nevoie de bani. Dumnezeul pe care ni-l bagã ei pe gât este atotºtiutor, atotputernic ºi înþelept. Unica problemã pe care o are – sunt banii. Începând cu indulgenþele ºi terminând cu toate tarifele impuse azi de bisericã pentru orice ritual, religia încaseazã milioane, nu plãteºte taxe ºi are nevoie mereu de mai mult.
La începuturi oamenii nu cunoºteau foarte mult despre mediul înconjurãtor, despre cum funcþioneazã lucrurile ºi despre naturã. Aºa cã au inventat propriile lor povestioare ºi l-au creat pe Dumnezeu dupã chipul ºi asemãnarea lor. Cineva care tunã ºi fulgerã atunci când nu ne comportãm cum trebuie ºi genereazã potopuri sau cutremure. Astãzi realizãm cã conceptul de Dumnezeu este de fapt o metodã de a explica natura lucrurilor. Natura este un sistem unificat de variabile interdependente care existã doar ca un întreg. Biserica a reuºit de-a lungul secolelor sã opreascã cunoaºterea acestei interdependenþe ºi schimbãri continue prin distorsionarea psihologicã a credinþei. Fiind totdeauna în contradicþie cu ºtiinþa, biserica a acþionat totdeauna ca o frânã în dezvoltarea tehnologiei. Logica ºi noile informaþii au fost ºi sunt în continuare respinse în favoarea credinþelor tradiþionale depãºite. Religia face oamenii sã se simtã vinovaþi pentru înclinaþiile lor naturale. Cãci, paradoxal, fiecare religie pretinde cã oferã unica, singura cale spre iertare ºi mântuire. Astfel biserica a cauzat de-a lungul secolelor mai multã fragmentare ºi conflict decât orice altã ideologie. Sã ne amintim doar de Cruciade ºi Inchiziþie.
Cartea sfântã, fie ea Coran, Biblie sau Talmud este foarte interpretabilã. Numai creºtinismul are peste 34 000 de subgrupuri diferite. Diviziunea este o caracteristicã tuturor religiile teiste. Ceea ce ne duce la ideea greºitã de separare ºi diviziune ºi respingerea relaþiei simbiotice a vieþii. Viziuni globale dominante în lume, precum e religia teistã, opereazã cu noþiunea de irelevanþã socialã. Islamismul, creºtinismul, iudaismul, hinduismul ºi toate celelalte sisteme funcþioneazã ca bariere pentru dezvoltarea personalã ºi socialã. Pentru cã fiecare grup promoveazã ºi perpetueazã o viziune globalã închisã, fiecare din ele pretinzând cã oferã unica ºi adevãrata religie. Aceastã înþelegere a lumii este limitatã ºi nu este posibilã într-un univers în continuã schimbare. Toate sistemele naturale sunt schimbãtoare, o schimbare care presupune o dezvoltare continuã a noþiunilor realitãþii. Pe deasupra, este foarte important sã înþelegem cã toate sistemele sunt de fapt fragmente inventate doar de dragul conversaþiei. Bucãþi de puzzle care, plasate în locul corespunzãtor, formeazã împreunã o imagine generalã. Nu existã independenþã în naturã.
O scurtã analizã a istoriei suprimate a religiei ne aratã cã însãºi miturile fundamentale ale religiilor reprezintã povestiri schimbãtoare dezvoltate prin influenþã de-a lungul timpului. Atunci când încetãm sã mai credem cã faptele descrise de religia creºtinã, iudaicã, indusã sau islamicã sunt adevãrate ºi fac parte din istorie, ºi începem sã le percepem ca ceea ce sunt ele cu adevãrat – expresii pur alegorice derivate din multitudinea de credinþe existente la începuturi – vedem cã toate religiile au un fir comun – necesitatea vieþii. ªi anume acest imperativ unificator este cel care trebuie recunoscut ºi apreciat.
Dacã teoria Big Bang-ului este adevãratã, atunci noi toþi provenim din acel miez stelar iniþial. Fiecare atom din noi este din miezul acelei stele. Fie cã este vorba de o fiinþã sau un obiect, toþi provenim din acel praf stelar care a fost reciclat de mii ºi mii de ori. Prin urmare noi toþi suntem acelaºi lucru. Suntem cu toþii totul în acelaºi timp. Suntem parte integrantã a universului care face parte din noi. Am fost pur ºi simplu separaþi la naºtere de acea UNITATE iniþialã. Ni s-a dat un nume, o identitate. ªi oamenii simt nevoia sã facã parte din nou din acea unitate, sã creadã în ceva ºi anume acest lucru este folosit de cãtre religie. Ei o numesc Dumnezeu ºi spun cã El are reguli pe care trebuie sã le urmãm, iar acest lucru este o cruzime.
Suntem praf stelar contemplând stelele ºi evoluþia naturii, încercând sã reconstituim acel drum lung care a însemnat apariþia conºtiinþei în universul nostru local numit planeta Pãmânt. De aceea obligaþia noastrã supremã este de a ne proteja universul, de a supravieþui ºi de evolua ca specie. „Suntem o specie. Suntem praf stelar care culege lumina stelelor”. (Carl Sagan )
Unele idei ºi date folosite în acest articol au fost preluate din filmele Zeitgeist,
Zeitgeist Addendum ºi The Corporation..
|
vio_daragiu
2 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 12:28
BRAVO DOMNISOARA
|
parc_albastru
27 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 14:02
De la: dorudascalu, la data 2009-06-25 11:53:51Cine l-a creat pe Dumnezeu?
E timpul sã revendicãm unitatea. E timpul sã spunem adevãrul. Sistemele noastre sociale sunt depãºite. Instituþiile care ne modeleazã viaþa nu dau doi bani pe tine sau familia ta. Am fost ºi suntem în continuare minþiþi de toate instituþiile care ne conduc. Ce te face sã crezi cã instituþia religioasã e singura care nu a fost atinsã de acest flagel? Instituþia bisericeascã este la fundul acestei mocirle, pentru cã unicul scop al oricãrei instituþii este autoconservarea, iar biserica nu face excepþie. La baza acestui instinct de autoconservare stã sistemul monetar. Banul este singurul mijloc de a obþine putere. Necesitatea paralizantã de a conserva o instituþie este strâns legatã de nevoia de bani ºi profit. Autoconservarea, profitul ºi puterea – acestea sunt, au fost ºi vor fi mereu þelurile bisericii.
Religia este campionul absolut al falselor promisiuni. Ea chiar a reuºit sã ne convingã cã Dumnezeu e un bãrbat invizibil care trãieºte în ceruri ºi care te urmãreºte în fiecare clipã din viaþa ta. El are o listã specialã cu anumite lucruri, numite porunci, pe care El nu vrea ca tu sã le faci. Iar dacã greºeºti, vei fi trimis într-un loc plin de foc ºi fum, torturã ºi chinuri, sã suferi pentru totdeauna. În schimb, dacã eºti supus, umil, nu pui întrebãri ºi contribui – vei fi trimis într-un loc minunat unde curge laptele ºi mierea. ªi cu cât e mai mare contribuþia ta financiarã, cu atât mai fericit vei fi în viaþa de apoi. Pentru cã El te iubeºte …dar are nevoie de bani. Dumnezeul pe care ni-l bagã ei pe gât este atotºtiutor, atotputernic ºi înþelept. Unica problemã pe care o are – sunt banii. Începând cu indulgenþele ºi terminând cu toate tarifele impuse azi de bisericã pentru orice ritual, religia încaseazã milioane, nu plãteºte taxe ºi are nevoie mereu de mai mult.
La începuturi oamenii nu cunoºteau foarte mult despre mediul înconjurãtor, despre cum funcþioneazã lucrurile ºi despre naturã. Aºa cã au inventat propriile lor povestioare ºi l-au creat pe Dumnezeu dupã chipul ºi asemãnarea lor. Cineva care tunã ºi fulgerã atunci când nu ne comportãm cum trebuie ºi genereazã potopuri sau cutremure. Astãzi realizãm cã conceptul de Dumnezeu este de fapt o metodã de a explica natura lucrurilor. Natura este un sistem unificat de variabile interdependente care existã doar ca un întreg. Biserica a reuºit de-a lungul secolelor sã opreascã cunoaºterea acestei interdependenþe ºi schimbãri continue prin distorsionarea psihologicã a credinþei. Fiind totdeauna în contradicþie cu ºtiinþa, biserica a acþionat totdeauna ca o frânã în dezvoltarea tehnologiei. Logica ºi noile informaþii au fost ºi sunt în continuare respinse în favoarea credinþelor tradiþionale depãºite. Religia face oamenii sã se simtã vinovaþi pentru înclinaþiile lor naturale. Cãci, paradoxal, fiecare religie pretinde cã oferã unica, singura cale spre iertare ºi mântuire. Astfel biserica a cauzat de-a lungul secolelor mai multã fragmentare ºi conflict decât orice altã ideologie. Sã ne amintim doar de Cruciade ºi Inchiziþie.
Cartea sfântã, fie ea Coran, Biblie sau Talmud este foarte interpretabilã. Numai creºtinismul are peste 34 000 de subgrupuri diferite. Diviziunea este o caracteristicã tuturor religiile teiste. Ceea ce ne duce la ideea greºitã de separare ºi diviziune ºi respingerea relaþiei simbiotice a vieþii. Viziuni globale dominante în lume, precum e religia teistã, opereazã cu noþiunea de irelevanþã socialã. Islamismul, creºtinismul, iudaismul, hinduismul ºi toate celelalte sisteme funcþioneazã ca bariere pentru dezvoltarea personalã ºi socialã. Pentru cã fiecare grup promoveazã ºi perpetueazã o viziune globalã închisã, fiecare din ele pretinzând cã oferã unica ºi adevãrata religie. Aceastã înþelegere a lumii este limitatã ºi nu este posibilã într-un univers în continuã schimbare. Toate sistemele naturale sunt schimbãtoare, o schimbare care presupune o dezvoltare continuã a noþiunilor realitãþii. Pe deasupra, este foarte important sã înþelegem cã toate sistemele sunt de fapt fragmente inventate doar de dragul conversaþiei. Bucãþi de puzzle care, plasate în locul corespunzãtor, formeazã împreunã o imagine generalã. Nu existã independenþã în naturã.
O scurtã analizã a istoriei suprimate a religiei ne aratã cã însãºi miturile fundamentale ale religiilor reprezintã povestiri schimbãtoare dezvoltate prin influenþã de-a lungul timpului. Atunci când încetãm sã mai credem cã faptele descrise de religia creºtinã, iudaicã, indusã sau islamicã sunt adevãrate ºi fac parte din istorie, ºi începem sã le percepem ca ceea ce sunt ele cu adevãrat – expresii pur alegorice derivate din multitudinea de credinþe existente la începuturi – vedem cã toate religiile au un fir comun – necesitatea vieþii. ªi anume acest imperativ unificator este cel care trebuie recunoscut ºi apreciat.
Dacã teoria Big Bang-ului este adevãratã, atunci noi toþi provenim din acel miez stelar iniþial. Fiecare atom din noi este din miezul acelei stele. Fie cã este vorba de o fiinþã sau un obiect, toþi provenim din acel praf stelar care a fost reciclat de mii ºi mii de ori. Prin urmare noi toþi suntem acelaºi lucru. Suntem cu toþii totul în acelaºi timp. Suntem parte integrantã a universului care face parte din noi. Am fost pur ºi simplu separaþi la naºtere de acea UNITATE iniþialã. Ni s-a dat un nume, o identitate. ªi oamenii simt nevoia sã facã parte din nou din acea unitate, sã creadã în ceva ºi anume acest lucru este folosit de cãtre religie. Ei o numesc Dumnezeu ºi spun cã El are reguli pe care trebuie sã le urmãm, iar acest lucru este o cruzime.
Suntem praf stelar contemplând stelele ºi evoluþia naturii, încercând sã reconstituim acel drum lung care a însemnat apariþia conºtiinþei în universul nostru local numit planeta Pãmânt. De aceea obligaþia noastrã supremã este de a ne proteja universul, de a supravieþui ºi de evolua ca specie. „Suntem o specie. Suntem praf stelar care culege lumina stelelor”. (Carl Sagan )
Unele idei ºi date folosite în acest articol au fost preluate din filmele Zeitgeist,
Total de-acord!!!!!!!!!!!
|
Tinnyturner
9 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:00
Imi place sbiectul. Cred in viata de dupa moarte. Cred intr-un fel prin dorinta pe care o am sa cunosc cat mai mult despre acest subiect:din literatura, arta, filozofie, religii. Este f.f. interesant sa te documentezi. Te ajuta foarte mult sa intelegi viata in ansamblul ei si in ceea ce nu este inca cunoscut si demonstrat cu certitudine(desi , momente clare, unele chiar fara explicatie stiintifica, dar demonstrate ca s-au produs).Pacat ca la telev. romaneasca sunt f. putine subiecte, emisiuni,in acest sens.Cred ca ar avea mare priza la un segment considerabil de telespectatori. Oricum, m-am abonat la acest site si sunt curioasa cum v-a fi tratata problema. E interesant si modul de abordare al informaticianului. Poate s-a gandit sa-si conceapa singur un robot-sosie, cu toate riscurile ce se implica, cum la avertizat un alt vizitator de pe acest site. Ciao, ne mai intalnim!
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:38
Bai ce intrebare de RETARZI este asta. Normal ca nu exista. Ca moarte inseaman ca nu mai este viata. Este ca si cum ai intreba ... mai este negura intr-o camera inca re aprinzei un bec (fiunctional)? CE terminati ...
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
|
vizual_art
41 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 20:53
De la: dorudascalu, la data 2009-06-25 11:53:51Cine l-a creat pe Dumnezeu?
partial de acord . in fine o interventie bine documentata
insa probabil formatia dumneavoastra probabil fizician sau informatician va face sa priviti lucrurile prin prisma cunostintelor pe care le-ati dobindit .
dati-mi voie sa va atrag atentia ca abordati simplist fenomenul religios de exemplu nu stiu de ce ati vazut ca element comun al tuturor religiilor necesitatea vietii
viata e mai degraba in multe din religii o pedeapsa .
apoi faptul ca religia franeaza dezvoltarea personala a individului este o parere deformata
religia a fost modelatorul suprem al constiintelor ma refer la religiile oficiale.Apoi marile miscari initiatice din sanul religiilor oficiale au contribuit la largirea campului constiintei personale si notiuni vehiculate aztazi de psihanaliza precum subconstient colectiv sau arhetip erau sub alte forme demult cunoscute
si apoi de ce credeti ca , constiinta a aparut ca urmare a evolutiei materiei cand putea sa apara inaintea acesteia si sa genereze materie de fapt aici gresiti cel mai mult .
materia poate fi doar un efect al evolutiei energetice
acea evolutie poate fi efectul unei vointe sau a unei necesitati la nivel cosmic.?
|
parc_albastru
27 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 14:16
De la: maressalul_, la data 2009-06-25 17:38:43Bai ce intrebare de RETARZI este asta. Normal ca nu exista. Ca moarte inseaman ca nu mai este viata. Este ca si cum ai intreba ... mai este negura intr-o camera inca re aprinzei un bec (fiunctional)? CE terminati ...
In ce spatiu intergalactic te-ai nascut?
Si daca nu-ti convine subiectul, ce cauti aici?????????
|
|
|