back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 >> Sari la pagina:

nuskin

67 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 15:36

e valabil si p tine ce am scris mai devreme pt gabi_9. daca tu crezi asta nu-i nimic. nu vrea nimeni sa te convinga ca e altfel. fiecare isi expune parerea lui, de aceea e forum de discutii....libere. nu e nevoie sa fim toti de acord cu o singura idee. daca tu crezi ca traiesti o viata, e ok pt tine. se pare ca esti un suflet f nou pe pamant si mai ai multe de invatat. traiesti-ti frumos viata.....e adevarat ca de fiecare data cand ne reintoarcem, daca ne reintoarcem avem alte experimente. ai si tu pe undeva o bucatica de adevar.
fii fericita, bucura-te de ea, si experimenteaza cat mai multe...ca sa ai ce-ti aminti.

sa fii luminoasa.....

Dupa multe incercari cred si sper ca am ramas tot EU
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 15:37

Uite viata dupa...
De la: nastasemihail, la data 2009-07-27 14:57:07

[/quote );'>www.youtube.com/v/U0tKYGjhiTU&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&fe...">www.youtube.com/v/U0tKYGjhiTU&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&fe..." type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344">

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nuskin

67 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 15:40

De la: cris170272, la data 2009-07-21 14:29:39Am citit ce ati scris si am simtit framintarea din sufletul fiecaruia. Si nelinistea si dorinta certitudinilor. Toti vrem sa fim siguri de ceea ce se va intampla.. Eu am trait moartea clinica - ce ciudat suna, insa nu gasesc alte cuvinte, dar totodata inteleg temerea din sufletul vostru. Si eu o aveam, inainte, AM REALIZAT ABIA CAND A DISPARUT.
Este greu de crezut un om care spune ca nu se termina totul, pentru ca a fost dincolo si s-a intors. De aceea nici nu am povestit multor oameni cum a fost, pentru ca ti-e teama sa nu fie interpretate aiurea vorbele tale. Sa nu fii luat in deradere. Sa nu te simti privit ciudat.. In fond si la urma urmei, ma gandeam ca oricum toti vor afla si cei ce se indoiesc de adevar.
Multa lume vorbeste despre Adevar. Acesta este unul singur, si se numeste Dumnezeu. Poate ca nu este o fiinta, in sensul pamintesc, poate ca este o energie, o inteligenta, oricum exista ceva mai presus de puterea noastra de a intelege, de a cuprinde cu mintea. Nu cred ca teama este esenta, ci iubirea, poate atunci cand vom sti sa iubim dezinteresat, sa nu ne lovim si sa nu ne distrugem unii pe altii, l-am putea simti pe Dumnezeu.
Va marturisesc ca, in moartea clinica, am avut un sentiment de liniste si de bine, asa cum nu am simtit niciodata in viata. De cate ori ma simt la capatul puterilor, incerc sa-mi amintesc ce am simtit atunci.
As vrea sa va daruiesc si voua liniste si siguranta ca nu se termina viata aici - nu intru in dispute filozofice, referitoare la notiunile de viata, moarte, inteleg viata ca o continuitate si moartea ca pe o trecere spre o alta viata.
In urma cu 5 ani, tatal meu a murit de o boala incurabila. A avut cancer. Desi sunt medic, nu am putut face nimic sa-l salvez. Insa am stiut amandoi ca ne vom reintalni si am putut trece un pic mai usor prin durerea despartirii fizice.

Incercati sa nu va doriti certitudini, inainte de vreme, incercati sa va traiti viata aici, gandindu-va ca trebuie sa o traiti cat mai frumos pentru sufletul vostru, incercati sa va obisnuiti cu ideea inevitabilului si cu faptul ca sufletul nu moare. Poate ca dincolo va va intreba cineva, ce ati facut pentru sufletul vostru si ce ati facut pentru sufletele celorlalti. Si va trebui sa spuneti adevarul, in fata celui ce stie tot.

Numai bine tuturor!

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 15:41

De la: nuskin, la data 2009-07-27 15:28:57pt gabita_9: crezi ca am scris fara sa ma fi documentat? crezi ca nu am ceva la baza cand am scris ce am scris? nu-mi place sa vb fara acoperire in general, doar de dragul de a scrie si eu aici, sa-mi vad numele si sa-mi dau si eu cu parerea. sunt o pers responsabila si-mi asum declaratiile.
o sa incerc sa citesc cartea pe care o recomanzi, sa vad despre ce e vorba , si apoi iti raspund.
doar atat o sa mai adaug; discutiile despre reincarnare le-am purtat cu preoti renumiti cat despre alte experiente ale mele nu o sa scriu aici. sa nu va bulversez .

Nu-ti bate capu' cu cine nu trebuie !!! PT CA EU VREAU SA MA BULVERSEZI !!!!!!! ASTA SI CAUT PE FORUM.....

Sa nu-ndraznesti, , TE ROG FRUMOS !!!!!! sa nu-mi povestesti macar mie, ca eu vreau sa aud si n-o sa zic nici pas ....
Astept !!!!!

nuskin

67 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 15:41

pt cris170272. as dori sa te intreb mai multe despre experienta ta. poate imi scrii in privat.

mersi mult

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 15:43

De la: nuskin, la data 2009-07-27 15:40:30
De la: cris170272, la data 2009-07-21 14:29:39Am citit ce ati scris si am simtit framintarea din sufletul fiecaruia. Si nelinistea si dorinta certitudinilor. Toti vrem sa fim siguri de ceea ce se va intampla.. Eu am trait moartea clinica - ce ciudat suna, insa nu gasesc alte cuvinte, dar totodata inteleg temerea din sufletul vostru. Si eu o aveam, inainte, AM REALIZAT ABIA CAND A DISPARUT.
Este greu de crezut un om care spune ca nu se termina totul, pentru ca a fost dincolo si s-a intors. De aceea nici nu am povestit multor oameni cum a fost, pentru ca ti-e teama sa nu fie interpretate aiurea vorbele tale. Sa nu fii luat in deradere. Sa nu te simti privit ciudat.. In fond si la urma urmei, ma gandeam ca oricum toti vor afla si cei ce se indoiesc de adevar.
Multa lume vorbeste despre Adevar. Acesta este unul singur, si se numeste Dumnezeu. Poate ca nu este o fiinta, in sensul pamintesc, poate ca este o energie, o inteligenta, oricum exista ceva mai presus de puterea noastra de a intelege, de a cuprinde cu mintea. Nu cred ca teama este esenta, ci iubirea, poate atunci cand vom sti sa iubim dezinteresat, sa nu ne lovim si sa nu ne distrugem unii pe altii, l-am putea simti pe Dumnezeu.
Va marturisesc ca, in moartea clinica, am avut un sentiment de liniste si de bine, asa cum nu am simtit niciodata in viata. De cate ori ma simt la capatul puterilor, incerc sa-mi amintesc ce am simtit atunci.
As vrea sa va daruiesc si voua liniste si siguranta ca nu se termina viata aici - nu intru in dispute filozofice, referitoare la notiunile de viata, moarte, inteleg viata ca o continuitate si moartea ca pe o trecere spre o alta viata.
In urma cu 5 ani, tatal meu a murit de o boala incurabila. A avut cancer. Desi sunt medic, nu am putut face nimic sa-l salvez. Insa am stiut amandoi ca ne vom reintalni si am putut trece un pic mai usor prin durerea despartirii fizice.

Incercati sa nu va doriti certitudini, inainte de vreme, incercati sa va traiti viata aici, gandindu-va ca trebuie sa o traiti cat mai frumos pentru sufletul vostru, incercati sa va obisnuiti cu ideea inevitabilului si cu faptul ca sufletul nu moare. Poate ca dincolo va va intreba cineva, ce ati facut pentru sufletul vostru si ce ati facut pentru sufletele celorlalti. Si va trebui sa spuneti adevarul, in fata celui ce stie tot.

Numai bine tuturor!

Esti ceva de groaza!!!!!...tocmai ma pregateam sa repostez ce a scris Cris, cand ma trezesc ca o faci tu !!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 16:53

De la: cris170272, la data 2009-07-21 14:29:39Multa lume vorbeste despre Adevar. Acesta este unul singur, si se numeste Dumnezeu. Poate ca nu este o fiinta, in sensul pamintesc, poate ca este o energie, o inteligenta, oricum exista ceva mai presus de puterea noastra de a intelege, de a cuprinde cu mintea. Nu cred ca teama este esenta, ci iubirea, poate atunci cand vom sti sa iubim dezinteresat, sa nu ne lovim si sa nu ne distrugem unii pe altii, l-am putea simti pe Dumnezeu.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 16:56

De la: 999florin, la data 2009-07-27 16:53:36De la: cris170272, la data 2009-07-21 14:29:39Multa lume vorbeste despre Adevar. Acesta este unul singur, si se numeste Dumnezeu. Poate ca nu este o fiinta, in sensul pamintesc, poate ca este o energie, o inteligenta, oricum exista ceva mai presus de puterea noastra de a intelege, de a cuprinde cu mintea. Nu cred ca teama este esenta, ci iubirea, poate atunci cand vom sti sa iubim dezinteresat, sa nu ne lovim si sa nu ne distrugem unii pe altii, l-am putea simti pe Dumnezeu.

Hait.....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 20:19

www.youtube.com/v/AwB3c7x0CF8&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/AwB3c7x0CF8&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

520 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 20:46

Ignoranta,scepticismul si ingamfarea determina majoritatea oamenilor sa se creada injtamplator pe planeta albastra,ca evolutie fireasca,fara a-si pune intrebarae: nu cum s-au nascut,asta o stie azi si copilul de gradinita,ci cum din "mirabila" samanta se naste miracolul,transmitand la fauna,flora si om,trasaturi si caractere pe care mintea omului nu si le poate explica. E mai usor sa ne simtim atat de siguri pe noi,inexpugnabili,puternici si siguri pe actiunile datorate doar vointei noastre si nicidecum
sprijinite,atat timp cat nu ne lovesc nenorociri la care si cel mai inversunat ateu cade umilit in rugaciune.
Din nefericire,multitudinea si covarsitoarele preocupari de dobandirea fericirii materiale si mai putin spirituale,ne fac sa nu ne interesam,sau sa uitam chiar daca am auzit,si cel mai grav sa ignoram ca suntem o cuanta a Spiritului Divin care ne-a creat,ca El guverneaza intreg si infinitul Univers prin legile sale Divine,unele date special pentru om,fiinta cea mai evoluata,ca inteligenta si spiritualitate(evident doar la unii) Ne nastem ,traim,murim intro existenta supusi legilor Divine,moartea fiind doar o poarta de trecere de la viata pamanteana pe care noi o percepem la alta viata,in o cu totul alta sau alte egzistente(functie de evolutia spirituala a sufletului) "Natura omului este intreita: corpul fizic,sufletul si spiritul Divin" Multi vor dovezi fara sa fi facut un pas spre cunoastere.
Se stia cu secole in urma despre centrele energetice ale corpului uman,despre aura sa in afara de observatia lor prin capacitati paranormale ale unor spirite evoluate? Iata azi aura poate fi fotografiata.
Numai ignorantii,inversunatii atei,scepticii inveterati,profanii neinteresati mai pot crede ca omul este doar corp fizic,ca sufletul lui este un abur ce se disipeaza si apoi intunericul total. Daca Dumnezeu ar fi gandit astfel,l-ar fi condamnat pe om la moarte definitiva in materie,mai mult,moartea spiritului omului,ar fi dovedit ca si El este muritorul ultim.distructibil si consumabil. O totala ineptie. De milenii,civilizatii avansate,intelepti ai lumii,au dat,chiar daca putin cu lingurita,adevaruri din tainele Creatiei,primite prin revelatii,cele mai multe ramase secrete(esoterice sau ezoterice) iar cele date profanilor,adica oamenilor de rand se gasesc in scrierile exoterice,impartasite de inteleptii,Tibetani,Indieni,Persani,Greci,dar mai ales de intemeiatorii conceptelor metafizice,religioase;Krishna,Budha,Isus,de profeti,prooroci si prezicatori,care la randu-le au avut revelatii. Prin ei Dumnezeu s-a facut cunoscut omului,a facut cunoscute legile sale si planul Sau Divin,
Acela de purificare,de evolutie spirituala a omului,de salvare din iluzia existentei materiale.
Nu-mi propun sa conving aici pe nimeni. Religiile au mistificat in parte adevarul,interesele si scopurile meschine ale conducatorilor lumii si ai marilor biserici mai mult l-au instrainat pe om de Dumnezeu,mai mult l-au zapacit. "Inteleptul nu face absolut nici o distinctie intre deosebitele religii si le priveste pe toate,daca sunt sincere,ca expresia unui mare si unic adevar"
"omul se naste,moare pentru a se naste din nou si ca destinul sau il urmareste de la o nastere la alta. Daca parvine sa scape de consecintele unei fapte rele in timpul unei vieti pamantene,va plati in alta viata,inclusiv pamanteana. Daca nu primeste in timpul unei vieti o rasplata meritata,sau o pedeapsa,le va primi sigur in alta egzistenta, Asadar nu egzista hazard orb,atat timp cat egzista Creatorul Drept"
Iata ceva din legea Karmei(destinului) Legea Liberului Arbitru,Legea Rezonantei,Legea Corespondentei sau cauzei si efectului. "Rau faci,rau gasesti,bine faci,bine gasesti"; " ce ti-e scris in frunte e pus";
"ce tie nu-ti place altuia nu-i face" Atunci de unde ne vine raul,sau rasplata?
Egzact din destinul pe care singuri ni-l facem prin modul cum gandim,cum vorbim,cat de toleranti,altruisti si intelegatori suntem cu semenii nostri,cu fratii,parintii,sotiile,sotii,prietenii nostri.

analisys_2007

403 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 20:52

cu siguranta exista viata dupa moarte...daca nu ar exista viata nici noi oamenii nu am mai avea vise...din anumite declaratii date de subiecti care au trecut prin moarte clinica acestia au declarat ca undeva exista o decorporizare ceva de genul sufletul iese din trup si poate...desi nu sunt motive destul de plauzibile care sa certifice ca dincolo de moarte ar exista ceva,..ideea este ca un spirit exista cu siguranta...:)

valentin19c@yahoo.com
gabita_6_

4 mesaje
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 21:48

De la: 999florin, la data 2009-07-27 16:53:36De la: cris170272, la data 2009-07-21 14:29:39Multa lume vorbeste despre Adevar. Acesta este unul singur, si se numeste Dumnezeu. Poate ca nu este o fiinta, in sensul pamintesc, poate ca este o energie, o inteligenta, oricum exista ceva mai presus de puterea noastra de a intelege, de a cuprinde cu mintea. Nu cred ca teama este esenta, ci iubirea, poate atunci cand vom sti sa iubim dezinteresat, sa nu ne lovim si sa nu ne distrugem unii pe altii, l-am putea simti pe Dumnezeu.

Da,Adevarul este unul singur: Isus Hristos.El insusi declara - EU SUNT CALEA ADEVARUL SI VIATA...numai ca ISUS dragul meu n-a fost nicidecum o energie sau un abur etc, ci asa cum bine stii a fost o PERSOANA.
El insusi declara : CINE M-A VAZUT PE MINE ,A VAZUT PE TATAL.
Nu uita un singur lucru,(indiferent ce crezi sau vei crede) ca: HRISTOS ESTE DUMNEZEU.,numai ca EL a imbracat natura umana prin nasterea lui din fecioara Maria, a venit pe pamantul asta blestemat pt.mantuirea noastra. Sunt multe dovezi bilblice in care EL declara ca este insusi DUMNEZEU.

AICI E TAINA INTRUPARII LUI PE CARE NU ORICINE O POATE INTELEGE.

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 22:55

De la: emil_pislaru, la data 2009-07-27 20:46:30
Ignoranta,scepticismul si ingamfarea determina majoritatea oamenilor sa se creada injtamplator pe planeta albastra,ca evolutie fireasca,fara a-si pune intrebarae: nu cum s-au nascut,asta o stie azi si copilul de gradinita,ci cum din "mirabila" samanta se naste miracolul,transmitand la fauna,flora si om,trasaturi si caractere pe care mintea omului nu si le poate explica. E mai usor sa ne simtim atat de siguri pe noi,inexpugnabili,puternici si siguri pe actiunile datorate doar vointei noastre si nicidecum
sprijinite,atat timp cat nu ne lovesc nenorociri la care si cel mai inversunat ateu cade umilit in rugaciune.
Din nefericire,multitudinea si covarsitoarele preocupari de dobandirea fericirii materiale si mai putin spirituale,ne fac sa nu ne interesam,sau sa uitam chiar daca am auzit,si cel mai grav sa ignoram ca suntem o cuanta a Spiritului Divin care ne-a creat,ca El guverneaza intreg si infinitul Univers prin legile sale Divine,unele date special pentru om,fiinta cea mai evoluata,ca inteligenta si spiritualitate(evident doar la unii) Ne nastem ,traim,murim intro existenta supusi legilor Divine,moartea fiind doar o poarta de trecere de la viata pamanteana pe care noi o percepem la alta viata,in o cu totul alta sau alte egzistente(functie de evolutia spirituala a sufletului) "Natura omului este intreita: corpul fizic,sufletul si spiritul Divin" Multi vor dovezi fara sa fi facut un pas spre cunoastere.
Se stia cu secole in urma despre centrele energetice ale corpului uman,despre aura sa in afara de observatia lor prin capacitati paranormale ale unor spirite evoluate? Iata azi aura poate fi fotografiata.
Numai ignorantii,inversunatii atei,scepticii inveterati,profanii neinteresati mai pot crede ca omul este doar corp fizic,ca sufletul lui este un abur ce se disipeaza si apoi intunericul total. Daca Dumnezeu ar fi gandit astfel,l-ar fi condamnat pe om la moarte definitiva in materie,mai mult,moartea spiritului omului,ar fi dovedit ca si El este muritorul ultim.distructibil si consumabil. O totala ineptie. De milenii,civilizatii avansate,intelepti ai lumii,au dat,chiar daca putin cu lingurita,adevaruri din tainele Creatiei,primite prin revelatii,cele mai multe ramase secrete(esoterice sau ezoterice) iar cele date profanilor,adica oamenilor de rand se gasesc in scrierile exoterice,impartasite de inteleptii,Tibetani,Indieni,Persani,Greci,dar mai ales de intemeiatorii conceptelor metafizice,religioase;Krishna,Budha,Isus,de profeti,prooroci si prezicatori,care la randu-le au avut revelatii. Prin ei Dumnezeu s-a facut cunoscut omului,a facut cunoscute legile sale si planul Sau Divin,
Acela de purificare,de evolutie spirituala a omului,de salvare din iluzia existentei materiale.
Nu-mi propun sa conving aici pe nimeni. Religiile au mistificat in parte adevarul,interesele si scopurile meschine ale conducatorilor lumii si ai marilor biserici mai mult l-au instrainat pe om de Dumnezeu,mai mult l-au zapacit. "Inteleptul nu face absolut nici o distinctie intre deosebitele religii si le priveste pe toate,daca sunt sincere,ca expresia unui mare si unic adevar"
"omul se naste,moare pentru a se naste din nou si ca destinul sau il urmareste de la o nastere la alta. Daca parvine sa scape de consecintele unei fapte rele in timpul unei vieti pamantene,va plati in alta viata,inclusiv pamanteana. Daca nu primeste in timpul unei vieti o rasplata meritata,sau o pedeapsa,le va primi sigur in alta egzistenta, Asadar nu egzista hazard orb,atat timp cat egzista Creatorul Drept"
Iata ceva din legea Karmei(destinului) Legea Liberului Arbitru,Legea Rezonantei,Legea Corespondentei sau cauzei si efectului. "Rau faci,rau gasesti,bine faci,bine gasesti"; " ce ti-e scris in frunte e pus";
"ce tie nu-ti place altuia nu-i face" Atunci de unde ne vine raul,sau rasplata?
Egzact din destinul pe care singuri ni-l facem prin modul cum gandim,cum vorbim,cat de toleranti,altruisti si intelegatori suntem cu semenii nostri,cu fratii,parintii,sotiile,sotii,prietenii nostri.

Toata stima pentru cunostintele deosebite in domeniul spiritualitatii ! Acesta a fost motivul pentru care, cu mult timp in urma, ti-am trimis o invitatie de prietenie... Cu o asemenea persoana, este o mare placere sa discuti astfel de subiecte.

vizual_art

41 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 29 Iulie 2009, ora 18:10

se poate ca la modul absolut raul nici nu exista
raul nu este decat marea cantitate de egoism pe care o caram zilnic in spate
si de care ne e asa greu sa scapam
dincolo de acest strat opac de egoism care ne ingusteaza perspectiva
exista multe promisiuni

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 29 Iulie 2009, ora 18:12

De la: vizual_art, la data 2009-07-29 18:10:28se poate ca la modul absolut raul nici nu exista
raul nu este decat marea cantitate de egoism pe care o caram zilnic in spate
si de care ne e asa greu sa scapam
dincolo de acest strat opac de egoism care ne ingusteaza perspectiva
exista multe promisiuni
raul cel mare este ca noi existam si nu stim sa ne toleram,facandu-ne viata mai usoara unu' altuia

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 29 Iulie 2009, ora 18:14

De la: gabita_6_, la data 2009-07-27 21:48:24

Da,Adevarul este unul singur: Isus Hristos.El insusi declara - EU SUNT CALEA ADEVARUL SI VIATA...numai ca ISUS dragul meu n-a fost nicidecum o energie sau un abur etc, ci asa cum bine stii a fost o PERSOANA.
Nu uita un singur lucru,(indiferent ce crezi sau vei crede) ca: HRISTOS ESTE DUMNEZEU.,numai ca EL a imbracat natura umana prin nasterea lui din fecioara Maria, a venit pe pamantul asta blestemat pt.mantuirea noastra. Sunt multe dovezi bilblice in care EL declara ca este insusi DUMNEZEU.

sa fii iubita

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 30 Iulie 2009, ora 15:07

E adevarat, Isus nu a fost o energie, ci o persoana reala care a trait pe pamant.

Sa va povestesc o istorioara. Deunazi m-am intalnit cu matusa mea, sora tatei. Si ce credeti ca mi-a spus cand m-a vazut? ,,Parca-l vad pe tacto...,, (Logic, nu? Seman leit cu el, arat exact ca el cand era de varsta mea).

Dar asta nu inseamna ca sunt tata, nu? Tata e tata, eu sunt alta persoana distincta de el. Si nu e nici o taina in a intelege acest fapt real.

Cred ca ati inteles putin si paralela. Isus nu a lasat sa se inteleaga ca el ar fi tatal sau, Dumnezeu. Dar intr-adevar, semana cu tatal sau. Oricine l-ar fi vazut pe Isus cum se compora, calitatile lui, ar fi putut spune ca l-a vazut pe Tatal lui Isus, deoarece el, Isus nu facea nimic de la sine ci doar ce Tatal sau (Dumnezeu) ia spus sa faca.

Ca sa intelegeti si mai clar avem chiar exemplul lui Isus. Va aduceti aminte desigur, cand a fost pe pamant Isus s-a inchinat la Dumnezeu. --Ioan 17: 1 - 26.--

Voi ati mai cere ceva tatalui vostru daca voi ati fi tatal vostru propriu? De fapt ar fi si o aberatie, nu? Uitati-va numai cum suna expresia, lipsit de sens, nu?

De altfel chiar Isus spune ca si noi ca inchinatori adevarati tot Tatalui trebuie sa ne inchinam --Ioan 4: 23. 24--.

Si ca sa revenim si la subiectul forumului.

Isus, dupa ce a murit a trebuit sa invie pentru a trai din nou. Nu s-a ridicat la cer mort. Mai intai a inviat.
Daca n-ar fi murit nu ar fi avut nevoie de inviere. Asta ne arata ca la moarte nu ne ducem undeva (in cer etc.), ci asteptam mai intai invierea (ca in cazul lui Isus) pentru a trai din nou.

vizual_art

41 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2009, ora 18:47

De la: virgil_gina2001, la data 2009-07-30 15:07:54

dupa logica (sau teologica) dogmatica a religiei in care crezi este adevarat ceea ce spui dar nu uita
acesta este un adevar de credinta
si ori ce religie nu poate sa aiba pretentie la universalitate pentru ca astfel s-au iscat atatea razboaie intre religii sau intre mai multe adevaruri universal valabile.
ori ce adevar de credinta se aplica pentru cei care cred
caci ceilalti isi pun altfel problemele iar adevarul lor nu va fi niciodata si adevarul tau.

E adevarat, Isus nu a fost o energie, ci o persoana reala care a trait pe pamant.

Sa va povestesc o istorioara. Deunazi m-am intalnit cu matusa mea, sora tatei. Si ce credeti ca mi-a spus cand m-a vazut? ,,Parca-l vad pe tacto...,, (Logic, nu? Seman leit cu el, arat exact ca el cand era de varsta mea).

Dar asta nu inseamna ca sunt tata, nu? Tata e tata, eu sunt alta persoana distincta de el. Si nu e nici o taina in a intelege acest fapt real.

Cred ca ati inteles putin si paralela. Isus nu a lasat sa se inteleaga ca el ar fi tatal sau, Dumnezeu. Dar intr-adevar, semana cu tatal sau. Oricine l-ar fi vazut pe Isus cum se compora, calitatile lui, ar fi putut spune ca l-a vazut pe Tatal lui Isus, deoarece el, Isus nu facea nimic de la sine ci doar ce Tatal sau (Dumnezeu) ia spus sa faca.

Ca sa intelegeti si mai clar avem chiar exemplul lui Isus. Va aduceti aminte desigur, cand a fost pe pamant Isus s-a inchinat la Dumnezeu. --Ioan 17: 1 - 26.--

Voi ati mai cere ceva tatalui vostru daca voi ati fi tatal vostru propriu? De fapt ar fi si o aberatie, nu? Uitati-va numai cum suna expresia, lipsit de sens, nu?

De altfel chiar Isus spune ca si noi ca inchinatori adevarati tot Tatalui trebuie sa ne inchinam --Ioan 4: 23. 24--.

Si ca sa revenim si la subiectul forumului.

Isus, dupa ce a murit a trebuit sa invie pentru a trai din nou. Nu s-a ridicat la cer mort. Mai intai a inviat.
Daca n-ar fi murit nu ar fi avut nevoie de inviere. Asta ne arata ca la moarte nu ne ducem undeva (in cer etc.), ci asteptam mai intai invierea (ca in cazul lui Isus) pentru a trai din nou.

vizual_art

41 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2009, ora 18:52

r />
dupa logica (sau teologica) dogmatica a religiei in care crezi este adevarat ceea ce spui dar nu uita
acesta este un adevar de credinta
si ori ce religie nu poate sa aiba pretentie la universalitate pentru ca astfel s-au iscat atatea razboaie intre religii sau intre mai multe adevaruri universal valabile.
ori ce adevar de credinta se aplica pentru cei care cred
caci ceilalti isi pun altfel problemele iar adevarul lor nu va fi niciodata si adevarul tau.

Fosta membra 9am.ro

16 mesaje
Postat pe: 30 Iulie 2009, ora 19:17

Omul se defineste cel mai revelator ca fiind singura fiinþã care îsi construieste si interpreteazã propria existentã printr-o raportare constientã la o transcendenþã.
Aceasta raportare constienta la Dumnezeu ne determina sa credem in Iubire, sa incercam sa fim mai buni, sa ne straduim vedem lucrurile mai departe de existenta trupeasca.

Credinta constituie un sistem de idei, reprezentari si sentimente care exprima raporturile lumii reale cu transcendenþa si cu sacrul. Credinta nu are nevoie de argumente: ea exprima o adeziune afectiva ireductibilã la un adevãr revelat.

Religia constituie un fenomen social si cultural, o forma a constiintei sociale, formata dintr-un ansamblu organizat de teze, idei, reprezentari, dogme si practici prin care se statueaza raporturile omului cu transcendenþa.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2009, ora 20:13

un exemplu viu sunt eu !

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 14:03

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-30 20:13:43un exemplu viu sunt eu !

Tu esti cel care era celalalt?

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 17:18

Exact !!!!!

analisys_2007

403 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 22:52

se spune ca atunci cand o persoana moare,sufletul ramane.Daca exista suflet cu siguranta exista si viata dincolo de moarte.

valentin19c@yahoo.com
Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 3 August 2009, ora 18:41

FLORINE gata, intrerupem jocul nostru devenit pana la urma stupid, asa cum te-am avertizat.AM CASTIGAT, badie, pariul cu talica, PARIUL nostru cam tampit, cum te-ai incapatanat sa il ducem la extrema, cum bine vezi am castigat acest pariu, ultimele doua zile dovedesc fara tagada faptul ca am avut dreptate, oamenii, indiferent de personalitatea, cultura, moralitatea, inteligenta, apartenenta lor sunt usor de manipulat prin CUVANTUL bine scris si bine gandit, prin informatii si scenarii mai ales dramatice, care ii implica pe cei dragi lor, familia, progeniturile, anijmal;ele de companie, amantele si amantii, amicii...Eu personal, chiar daca te absolv de lada de bere pentru pariul cu tine, simt ca trebuie sa ma opresc, userii nostri de pe 9am se vor simti umiliti si manipulati cand vor afla ca ne-am inteles sa ducem la absuird un joc, un experiment care, asa cum constati, nu ne onoreaza si ne obliga sa folosim un arsenal din ce in ce mai sofisticat. Eu unul ma retrag din acest pariu, te las sa te consideri superior,unicul castigator. Hai sa ramana adevarul la mijloc: ai sustinut ca oamenii sunt prosti, slabi, manipulabili, ca au gena cruzimii si crimei in sange, a indobitocirii dirijate, a sclavagismului subordonand insrtinctul foamei si fricii,ca tu ii poti juca si comanda dupa bunul plac...Eu te-am avertizat ca oameniir aman oameni, sentimentali, au sensibiliitate, nu ii poti manipula total nici macar pe 9am dupa bunul tau pla indiferent de poveste si urmari, au fost lagare de concentrare, au murit milioane de oameni si nu a platit niciun criminal de razboi si autor de gernocid cu mai mult decat o viata, propria viata, , doiar nu est chiar tu,m un mic limbric, triomisul luii Dumnezeu. Baiete, cu suferinta ta pe care nu o stiu ceilalti de pe forum, esti oricine, unul dintre noi, oarecare, cum si eu sunt oricine, oricar, oarecinee...Eu am inteles din acest joc si pariu un singur lucru: puterea cuvantului este de-a dreptul ucigasa,mai distrugatoare decat orice arma, aici te-am prins, raman consecvent principiului meu religios inspirat de catre Tatal Ceresc: "Mai intai si intai a fost cuvantul!", adica puterea, energia suprema codificata, forta codificata a ceeea ce a fost inainte,in trecutul infinit, acum in prezentul infinit si in viitorul infinit, dintotdeauna pentru totdeauna...Stii tu,discutiile noastre filozofico-religuoase, astrologice uneori si la care nu prea faceai fata dupa dou-treio paharele de tuica buna, cum se serveste pe la noi, prin Ardeal de castre o gazda buna, o nevestica mai nervoasa, mai cu mancarimi...Ori, batrane, recunoaste, CUVANTUL inseamna incepuituil si sfarsitul, spusa si nespusa, pus si nepusa, Alpha si Omega ....Ziceai ca esti topit dupa Constantin Noica si Pavel Corutz...
Personal, Florine, ma retrag din jocul tampit pe care l-ai propus, m-ai dus la extrema doar pentru cateva sticle de bere si, ma ialers, pentru satisfacerea orgoliului tau imbecil de a avea tu si numai tu ultimulcuvant si dreptate numai tu, asa cum v-au in toxicat, v-au indoctrinat superiorii tai pana in `89 cand eram amanmdoi niste putoi de pifani, racolati de securitate si mancam armata pe paine neagra, armata si serviciu la militie, pe obiective, la Jilava, asa cum ne-a prins Revolutia.. Hai sa dam dracului cartile pe fata pe acest 9am, ca si pe celelalte site-uri si bloguri pe care am tot intrat, ne-am inregistrat si ne batem joc de sarmaniii oameni! De ce sa mai intretinem mascarada asta? Ai castigat pariul, dau berea, nu sunt toti chiar prosti si numai tu esti geniu, chiar daca eu scriu mai bine si am mii de pagini de proza in spate, ca autor, trebuie sa recunosti ca la acest capitol, literatuira, am mult maiu multa forta si sunt mai aproape de Dumnezeu decat bestia non literara, non artistica din tine. ...Cand ne vedem la adresa noastra conspirativa sa imi achit pariul sau sa iti achiti pariul, depinde ce onoare mai ai? Ma recunosc invins!

Ana_carmen_baciu

989 mesaje

Postat pe: 3 August 2009, ora 19:32

12Photobucket

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 4 August 2009, ora 02:57

De la: analisys_2007, la data 2009-07-31 22:52:15se spune ca atunci cand o persoana moare,sufletul ramane.Daca exista suflet cu siguranta exista si viata dincolo de moarte.

Asterix

90 mesaje

Postat pe: 4 August 2009, ora 03:01

De la: Bi_anca, la data 2009-08-04 02:57:03
De la: analisys_2007, la data 2009-07-31 22:52:15se spune ca atunci cand o persoana moare,sufletul ramane.Daca exista suflet cu siguranta exista si viata dincolo de moarte.
Dar cand moare un cangur ?

Intodeauna avem optiuni; uneori, este doar o alegere de atitudine. Cine zambeste atunci cand lucrurile nu merg in sensul dorit ... s-a gandit deja pe cine sa dea vina...
Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 4 August 2009, ora 03:06

De la: asterix, la data 2009-08-04 03:01:25
De la: Bi_anca, la data 2009-08-04 02:57:03
Dar cand moare un cangur ?

Tu cand te gandesti la moarte tre' sa ti-o inchipui ca pe o usa.....Deci moare cangurica si tu tre'sa fugi repede dupa usa...daca mai e acolo, EXISTA, daca nu, NU

Asterix

90 mesaje

Postat pe: 4 August 2009, ora 03:18

De la: Bi_anca, la data 2009-08-04 03:06:22
Tu cand te gandesti la moarte tre' sa ti-o inchipui ca pe o usa.....Deci moare cangurica si tu tre'sa fugi repede dupa usa...daca mai e acolo, EXISTA, daca nu, NU
Mai bine mi-ai spune daca si cangurica are suflet !

Intodeauna avem optiuni; uneori, este doar o alegere de atitudine. Cine zambeste atunci cand lucrurile nu merg in sensul dorit ... s-a gandit deja pe cine sa dea vina...
Pagini: << 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: