back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

12 mesaje
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 23:06

fac o corectura spunand ca exista viata dupa moarte.Viata vesnica poate fi traita in rai sau poate fi vesnica la iad dar acest lucru se intampla la a treia judecata a sufletului care are loc la 14 ani de la moartea corpului material.Pentru cei care au fost gasiti fara pacate la judecarea sufletului la 40 de zile de la moarte sufletul lor merge la rai unde timp de 7 ani sunt lasati sa se odihneasca.Pentru cei care la judecarea sufletului care are loc la 40 de zile de la moarte au fost gasiti cu pacate multe si talerul s-a aplecat in aceasta directie, sufletul lor v-a merge la iad unde in functie de cat de multe si grave sunt pacatele lor v-or fi chinuiti.A doua judecata a celor de la iad are loc la 7 ani de la moarte si atunci la judecata tinabdu-se cont si de ce au primit de pomana de la familie sau alte persoane se mai iarta din pacate si sufletul ies din iad(ASA SA INTAMPLAT CU CEAUSESCU) si merg la rai.Daca nici la 14 ani pacatele nu au putut fi iertate atunci sufletul ramane la iad si devin malefice.CREDETI IN VIATA VESNICA -ea exista .Am facut cuvenita rectificare la articolul anterior.

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 23:15

Draga Danyflor explica-ne si noua de unde ai luat ceea ce afirmi,pe ce te bazezi ca sa cunosc si eu,te rog

Maranatha
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 23:30

De la: danyflor_clicknet_ro, la data 2009-02-20 23:06:01fac o corectura spunand ca exista viata dupa moarte.Viata vesnica poate fi traita in rai sau poate fi vesnica la iad dar acest lucru se intampla la a treia judecata a sufletului care are loc la 14 ani de la moartea corpului material.Pentru cei care au fost gasiti fara pacate la judecarea sufletului la 40 de zile de la moarte sufletul lor merge la rai unde timp de 7 ani sunt lasati sa se odihneasca.Pentru cei care la judecarea sufletului care are loc la 40 de zile de la moarte au fost gasiti cu pacate multe si talerul s-a aplecat in aceasta directie, sufletul lor v-a merge la iad unde in functie de cat de multe si grave sunt pacatele lor v-or fi chinuiti.A doua judecata a celor de la iad are loc la 7 ani de la moarte si atunci la judecata tinabdu-se cont si de ce au primit de pomana de la familie sau alte persoane se mai iarta din pacate si sufletul ies din iad(ASA SA INTAMPLAT CU CEAUSESCU) si merg la rai.Daca nici la 14 ani pacatele nu au putut fi iertate atunci sufletul ramane la iad si devin malefice.CREDETI IN VIATA VESNICA -ea exista .Am facut cuvenita rectificare la articolul anterior.

Pentru tine sigur nu mai este nici o speranþã!!!
Întrebare: Când ai fost ultima datã internat la psihiatrie?

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

12 mesaje
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 23:33

De la: , la data 2008-09-27 09:12:08Drumul nostru pe acest pamânt parcurge îm mare câteva etape: naºterea, ºcoala, cãsãtoria, pensia ºi moartea. Dar dincolo ce este? ªi dacã este ceva, conteazã cum am trãit aici, ne influenþeazã acest lucru cum vom fi dincolo?

Nu cred cã existã macar cineva care mãcar o datã în viaþã sã nu îi fi fost fricã de momentul morþii. Poate cã e un subiect morbid acesta pe care îl propun, dar cred cã moartea ca fenomen este un moment hotãrâtor, un moment important pentru om, pentru cã dacã existã ceva dincolo, atunci e important sã încercãm sã aflãm ce este, poate cã viaþa aceasta pãmânteascã se continuã prin moarte dincolo, într-o altã lume ºi aºa cum fiecare din noi doreºte sã-i fie cât mai bine aici, dacî este dincolo ceva, sigur fiecare din vrea sã-i fie bine ºi acolo. Dacã dimpotrivã, totul se terminã la mormânt, atunci meritã sã lupþi pentru ca sã ai tot ce este mai bun aici. Unii cred în reîncarnare, alþii cred cã existã rai ºi iad, alþii spun cã nu este nimic. Care sã fie adevãrul?

Fosta membra 9am.ro

12 mesaje
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 23:36

nu mai folositi termenul de reancarnare pentru ca nu se poate reincarna carnea nu se mai pune la loc.Folositi termenul de INTRUPARE

july

563 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:07

vieru cezar, moartea inseamna descompunerea corpului fizic...deci nu mai simt durere sau placere.Asa ca mi-e totuna daca ajung in rai sau in iad( asta daca exista)

jojondurant

148 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:33

danyflor@ ... corect este reincarnare si nu reîncarnare.
Reincarnare-trecerea spiritului(sufletului)dupa moarte la un anumit timp dat,in alt corp fizic. Reincarnare este sininim cu întrupare. Corect amandoua formele.

jojondurant

148 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:37

citeste sinonim

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 19:46

De la: blagaiulia, la data 2009-02-21 12:07:45vieru cezar, moartea inseamna descompunerea corpului fizic...deci nu mai simt durere sau placere.Asa ca mi-e totuna daca ajung in rai sau in iad( asta daca exista)

Pai daca ai considera ca placerea si durerea sunt legate doar de corp.. ai avea dreptate. Dar regretele, tristetea, disperarea, iubirea etc... eu nu le-as lega de starea fizica. Eu cred ca suntem mai mult decat acest corp.
Si daca exista suflet si o suferinta psihica.. atunci iadul este plauzibil si mai de temut decat durerea fizica.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 22:00

De la: danyflor_clicknet_ro, la data 2009-02-20 23:06:01fac o corectura spunand ca exista viata dupa moarte.Viata vesnica poate fi traita in rai sau poate fi vesnica la iad dar acest lucru se intampla la a treia judecata a sufletului care are loc la 14 ani de la moartea corpului material.Pentru cei care au fost gasiti fara pacate la judecarea sufletului la 40 de zile de la moarte sufletul lor merge la rai unde timp de 7 ani sunt lasati sa se odihneasca.Pentru cei care la judecarea sufletului care are loc la 40 de zile de la moarte au fost gasiti cu pacate multe si talerul s-a aplecat in aceasta directie, sufletul lor v-a merge la iad unde in functie de cat de multe si grave sunt pacatele lor v-or fi chinuiti.A doua judecata a celor de la iad are loc la 7 ani de la moarte si atunci la judecata tinabdu-se cont si de ce au primit de pomana de la familie sau alte persoane se mai iarta din pacate si sufletul ies din iad(ASA SA INTAMPLAT CU CEAUSESCU) si merg la rai.Daca nici la 14 ani pacatele nu au putut fi iertate atunci sufletul ramane la iad si devin malefice.CREDETI IN VIATA VESNICA -ea exista .Am facut cuvenita rectificare la articolul anterior.

de unde stii tu asta?

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 00:05

Pentru blagaiulia

În iad este un foc spiritual mult mai puternic decât cel material de pe pãmânt, dar de aceeaºi naturã cu sufletul. Deci focul spiritual este pentru suflet ce este focul material pentru trup, însã mult mai puternic.
Pe lângã asta, la a doua venire a lui Isus Cristos, vor învia ºi trupurile noastre printr-o minune dumnezeeascã ºi se vor uni cu sufletele, însã trupurile noastre vor avea atunci noi proprietãþi, cum a avut trupul lui Isus Cristos dupã înviere (printre altele, nu vor mai fi degradabile). Dacã, la a doua venire a lui Isus Cristos, sufletul este deja în rai, trupul se va uni cu sufletul pentru fericirea veºnicã din rai, dar dacã sufletul este deja în iad, atunci se va uni cu sufletul pentru suferinþa veºnicã din iad. Cum trupul dupã înviere nu va mai fi degradabil, va simþi suferinþa, dar nu va mai putea muri. Deci atât sufletul, cât ºi trupul vor simþi împreunã fericirea veºnicã sau suferinþa veºnicã.
Spuneam cã Dumnezeu este iubitor, dar este ºi drept. Cei care au vieþuit creºtineºte ºi cei care au fãcut pocãinþã de pãcate vor merge în fericirea veºnicã. Cei care au amânat pocãinþa de pãcate ºi au decedat cu sufletul necurãþit de pãcate vor merge dupã moarte în suferinþa veºnicã.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 01:09

Pentru mine, rãspunsul la aceastã întrebare (existã viaþã dupã moarte?) þine mai puþin de speculaþia filosoficã sau demonstraþia ºtiinþificã (una nefolositoare, cealaltã imposibilã) ºi mai mult de investigaþia istoricã propriu-zisã. Istoria nu este ºtiinþã pentru cã nu poate observa sau repeta un eveniment din trecut. Totuºi, istoria este arta de a face inferenþa cea mai bunã pe baza dovezilor disponibile.

Aºa cã, decât sã ne împotmolim în speculaþii filosofice sau demonstraþii ºtiinþifice, vã propun un subiect conex, însã fãrã de care nu se poate rãspunde adecvat acestei întrebãri (dupã pãrerea mea), ºi o abordare istoricã privind învierea lui Iisus Hristos, pretinsã de primele documente creºtine ºi fundamentalã validãrii (sau invalidãrii) creºtinismului. Dupã cum recunoºtea unul dintre primii scriitori creºtini pe aceastã temã, 'Dacã nu a înviat Hristos, noi suntem dovediþi martori mincinoºi, iar credinþa voastrã este zadarnicã...'

De ce cred eu cã cele douã subiecte sunt indisolubil legate? Pentru cã, dacã învierea lui Iisus Hristos mãrturisitã de scrierile nou-testamentale are un nivel ridicat de probabilitate istoricã, atunci nu numai existenþa vieþii dupã moarte (adicã starea intermediarã post-mortem) este foarte probabilã, dar ºi existenþa vieþii dupã viaþa dupã moarte (adicã învierea).

Pentru investigaþia istoricã, patru lucruri trebuie explicate satisfãcãtor. Vi le prezint mai jos în rezumat, alãturi de un scurt comentariu.

(1) Îngroparea lui Iisus

Pentru cei mai mulþi istorici, acest moment biografic din Noul Testament este absolut irefutabil. Scriitorii creºtini nu ar fi avut nici un motiv sã inventeze, la nici ºapte ani de la rãstignire, povestea unui membru al Sanhedrinului care l-a condamnat pe Iisus la moarte, oferindu-ºi propriul mormânt pentru îngroparea acestuia.

(2) Mormântul gol

În prima zi a sãptãmânii, fapt atestat de mai multe surse independente, un grup de femei au descoperit mormântul gol ºi au spus ucenicilor lui Iisus lucrul acesta. Credibilitatea femeilor ca martori într-o instanþã publicã sau pur ºi simplu ca furnizori de informaþii certe în lumea patriarhalã a primului veac era extrem de redusã. Pânã ºi niºte ucenici care cãlãtoreau spre un sat apropiat Ierusalimului îi mãrturisesc pe drum unui necunoscut cã femeile au stârnit mai mult confuzie ºi ne-credinþã prin mesajul lor. Probabilitatea istoricã însã este cã acesta a fost adevãrul: mormântul a fost gol ºi mãrturia femeilor a fost indispensabilã (chiar dacã detrimentalã) evangheliei propovãduite de primii creºtini.

(3) Apariþiile lui Iisus dupã înviere

De câteva ori, fapt atestat din nou de mai multe tradiþii literare independente, anumiþi oameni au asistat la (ºi au scris despre) apariþii ale lui Iisus cel înviat, în trup ºi nu în spirit (sau fantomatic).

(4) Schimbarea ucenicilor

În faþa morþii ruºinoase prin rãstignire a celui pe care l-au considerat Mesia, grupul de ucenici ar fi trebuit sã se destrame. Nici unul dintre aceºti iudei nu se aºtepta la înviere ºi nici nu credea de fapt cã învierea se întâmplã anterior consumãrii istoriei rãscumpãrãrii. Ceva însã i-a schimbat radical, iar cea mai probabilã explicaþie este învierea fapticã a lui Iisus.

Subiectul învierii lui Iisus a fost ºi este intens discutat de istorici. Existã explicaþii istorice alternative - ºi sunt familiar cu ele. Dar consider cã nici una dintre aceste explicaþii alternative nu este la fel de probabilã din punct de vedere istoric precum explicaþia datã de documentele nou-testamentale, anume cã Iisus a înviat.

De aceastã înviere depinde nu numai creºtinismul ca religie autenticã, ci ºi rãspunsul la întrebarea acestui forum privind viaþa dupã moarte (adicã starea intermediarã) ºi viaþa dupã viaþa dupã moarte (adicã învierea).

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 01:15

(Scuze, se pare cã am postat de douã ori acelaºi mesaj).

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 11:50

Eveniment important ,am intalnit tarabagii !... mari comercianti al iluziilor si sperantelor mistico-religioase.

Costumatiile lor impodobite de fireturi aurite astazi, sau intr-un costum Gucci maine, ei n-au altceva de facut decat a striga catre multimile ce-si taraiesc cu greu pasii prin iarmarocul viselor s-al pasilor pierduti,cum sa se pregateasca pentru moarte.

Chiar de dinnainte de Adam dar mai ales dupa, ei, tarabagii oniricelor concluzii, isi striga din toti rarunchii promo-ul lor convinsi fiind de reusita vanzarii marfii lor stralucitor ambalate, ca doar in fiecare secunda se naste un fraier, nu trebuie decat sa-l gasesti cat mai repede.

Si uite asa talica, religiile au scos din sfera vietii (Terra) o imensa majoritate a oamenilor pe care i-a invatat doar un singur lucru, sa moara !

De-atatea mii de ani acesti dezmosteniti ai vietii au fost osanditi a construii temple pentru ei si pentru a se dezvata de viata, s-acum intreb ; pana cand si pentru cine ?...

Pana cand se trezeste unul sa ne spuna !... ca si dincolo de vietuire, ajungem intr-o existenta abstracta pe care s-ar spune c-o luam de la capat cu inaltarea altor temple, d-aceasta data ale celor si pentru cei ce ne vor fi promise ca le putem folosii impreuna !...mai sa fie !...

somn usor ratiune, vise placute logicii !.. c-altfel deranjati tarabagiul.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 11:53

De la: mytcor, la data 2009-02-22 11:50:55Eveniment important ,am intalnit tarabagii !... mari comercianti al iluziilor si sperantelor mistico-religioase.
Costumatiile lor impodobite de fireturi aurite astazi, sau intr-un costum Gucci maine, ei n-au altceva de facut decat a striga catre multimile ce-si taraiesc cu greu pasii prin iarmarocul viselor s-al pasilor pierduti,cum sa se pregateasca pentru moarte.
Chiar de dinnainte de Adam dar mai ales dupa, ei, tarabagii oniricelor concluzii, isi striga din toti rarunchii promo-ul lor convinsi fiind de reusita vanzarii marfii lor stralucitor ambalate, ca doar in fiecare secunda se naste un fraier, nu trebuie decat sal gasesti cat mai repede.
Si uite asa talica, religiile au scos din sfera vietii (Terra) o imensa majoritate a oamenilor pe care i-a invatat doar un singur lucru, sa moara !
De-atatea mii de ani acesti dezmosteniti ai vietii au fost osanditi a construii temple pentru ei si pentru a se dezvata de viata, s-acum intreb ; PANA CAND ?...
Pana cand se trezeste unul sa ne spuna ca si dincolo de vietuire, ajungem intr-o existenta abstracta pe care s-ar spune c-o vom lua de la capat cu inaltarea altor temple, d-aceasta data ale celor ce ne vor fi promise ca le putem folosii impreuna !...mai sa fie, mi-ra-m-as !...

somn usor ratiune, vise placute logicii !.. c-altfel deranjati tarabagiul.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 11:53

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 13:24

In sensul de viata de aici de pe pamant, nu exista ! Pentru ca dupa moarte ne despartim de trupul de care am depins toata viata.
Sufletul poate sa aiba un fel de viata si, eventual sa se reintrupeze, resetat, dupa ce este judecat de catre creator.
Dar asta n-o vom sti decat atunci cand vom ajunge, fiecare dintre noi, in situatia asta...
Am dorit sa ma spovedesc in urma cu ceva vreme...
Am fost la un preot care, pentru a ma pregati, mi-a dat mai multe carticele pe care sa le citesc ...
Pana la un punct chiar pe-am citit. Am aflat stupefiat ca orice fac este pacat. Era acolo o lista de cateva sute de pacate.
Ciudata atitudine are biserica daca isi imagineaza ca libertatea pe care mi-a dat-o Dumnezeu este un lant nesfarsti de ...pacate.
Am renuntat la spovedanie pe de o parte din pricina acelei brosuri in care se parea ca sunt foarte pacatos si nu mai am nici o sansa in fata Domnului, pe de alta parte pentru ca am considerat ca Dumnezeu stie deja toate pacatele mele (eu am mai uitat din ele, dar el nu) si ma indruma in orice clipa a vietii mele. Nihil sine Deo !. Nu vad ce sa caute intre mine si Dumnezeu un alt om care are cam aceleasi apucaturi ca ale mele, mai mult sau mai putin ....

Ma rog, poate ca ma insel, dar tare-mi vine sa cred ca taina asta a spovedaniei a venit din ... curiozitatea bolnava a oamenilor imbracti in sutana.

In trecut vindeau "indulgente" credinciosilor care erau speriati cu iadu daca nu-si rascumparau pacatele, facand astfel incat buzunarele prelatilor sa fie tot mai pline cu "ochiul dracului" ...

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 13:30

De la: Subredul, la data 2009-02-22 13:24:03In sensul de viata de aici de pe pamant, nu exista ! Pentru ca dupa moarte ne despartim de trupul de care am depins toata viata.
Sufletul poate sa aiba un fel de viata si, eventual sa se reintrupeze, resetat, dupa ce este judecat de catre creator.
Dar asta n-o vom sti decat atunci cand vom ajunge, fiecare dintre noi, in situatia asta...
Am dorit sa ma spovedesc in urma cu ceva vreme...
Am fost la un preot care, pentru a ma pregati, mi-a dat mai multe carticele pe care sa le citesc ...
Pana la un punct chiar pe-am citit. Am aflat stupefiat ca orice fac este pacat. Era acolo o lista de cateva sute de pacate.
Ciudata atitudine are biserica daca isi imagineaza ca libertatea pe care mi-a dat-o Dumnezeu este un lant nesfarsti de ...pacate.
Am renuntat la spovedanie pe de o parte din pricina acelei brosuri in care se parea ca sunt foarte pacatos si nu mai am nici o sansa in fata Domnului, pe de alta parte pentru ca am considerat ca Dumnezeu stie deja toate pacatele mele (eu am mai uitat din ele, dar el nu) si ma indruma in orice clipa a vietii mele. Nihil sine Deo !. Nu vad ce sa caute intre mine si Dumnezeu un alt om care are cam aceleasi apucaturi ca ale mele, mai mult sau mai putin ....

Ma rog, poate ca ma insel, dar tare-mi vine sa cred ca taina asta a spovedaniei a venit din ... curiozitatea bolnava a oamenilor imbracti in sutana.

In trecut vindeau "indulgente" credinciosilor care erau speriati cu iadu daca nu-si rascumparau pacatele, facand astfel incat buzunarele prelatilor sa fie tot mai pline cu "ochiul dracului" ...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 13:30

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 13:34

Exista viata dupa moarte...si dupa ce vizitezi......www.schimbdeneveste.ro

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 16:01

De la: augustus, la data 2009-02-22 13:34:49Exista viata dupa moarte...si dupa ce vizitezi......www.schimbdeneveste.ro[/quote] Schimb de neveste ? mai bine schimb de curve, ca alea curve sunt , nu neveste !

Ticu
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 22:55

Eu as intreba altfel--exista moarte?
Pentruca moarte inseamna sfirsitul vietii si,ar fi incorect sa intrebi...:Exista viata dupa ce viata s-a sfirsit?
Biblia numeste aceasta trecere la nefiinta -somn.
Dupa acest somn daca mai exista viata...? da,dar dupa revenirea lui Hristos,dupa mia de ani.....

Maranatha
parcasviu

111 mesaje
Oras: Targoviste

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 23:17

Intrebare fara sens

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 16:41

De la: adipopa, la data 2009-02-22 01:09:40Pentru mine, rãspunsul la aceastã întrebare (existã viaþã dupã moarte?) þine mai puþin de speculaþia filosoficã sau demonstraþia ºtiinþificã (una nefolositoare, cealaltã imposibilã) ºi mai mult de investigaþia istoricã propriu-zisã. Istoria nu este ºtiinþã pentru cã nu poate observa sau repeta un eveniment din trecut. Totuºi, istoria este arta de a face inferenþa cea mai bunã pe baza dovezilor disponibile.

Aºa cã, decât sã ne împotmolim în speculaþii filosofice sau demonstraþii ºtiinþifice, vã propun un subiect conex, însã fãrã de care nu se poate rãspunde adecvat acestei întrebãri (dupã pãrerea mea), ºi o abordare istoricã privind învierea lui Iisus Hristos, pretinsã de primele documente creºtine ºi fundamentalã validãrii (sau invalidãrii) creºtinismului. Dupã cum recunoºtea unul dintre primii scriitori creºtini pe aceastã temã, 'Dacã nu a înviat Hristos, noi suntem dovediþi martori mincinoºi, iar credinþa voastrã este zadarnicã...'

De ce cred eu cã cele douã subiecte sunt indisolubil legate? Pentru cã, dacã învierea lui Iisus Hristos mãrturisitã de scrierile nou-testamentale are un nivel ridicat de probabilitate istoricã, atunci nu numai existenþa vieþii dupã moarte (adicã starea intermediarã post-mortem) este foarte probabilã, dar ºi existenþa vieþii dupã viaþa dupã moarte (adicã învierea).

Pentru investigaþia istoricã, patru lucruri trebuie explicate satisfãcãtor. Vi le prezint mai jos în rezumat, alãturi de un scurt comentariu.

(1) Îngroparea lui Iisus

Pentru cei mai mulþi istorici, acest moment biografic din Noul Testament este absolut irefutabil. Scriitorii creºtini nu ar fi avut nici un motiv sã inventeze, la nici ºapte ani de la rãstignire, povestea unui membru al Sanhedrinului care l-a condamnat pe Iisus la moarte, oferindu-ºi propriul mormânt pentru îngroparea acestuia.

(2) Mormântul gol

În prima zi a sãptãmânii, fapt atestat de mai multe surse independente, un grup de femei au descoperit mormântul gol ºi au spus ucenicilor lui Iisus lucrul acesta. Credibilitatea femeilor ca martori într-o instanþã publicã sau pur ºi simplu ca furnizori de informaþii certe în lumea patriarhalã a primului veac era extrem de redusã. Pânã ºi niºte ucenici care cãlãtoreau spre un sat apropiat Ierusalimului îi mãrturisesc pe drum unui necunoscut cã femeile au stârnit mai mult confuzie ºi ne-credinþã prin mesajul lor. Probabilitatea istoricã însã este cã acesta a fost adevãrul: mormântul a fost gol ºi mãrturia femeilor a fost indispensabilã (chiar dacã detrimentalã) evangheliei propovãduite de primii creºtini.

(3) Apariþiile lui Iisus dupã înviere

De câteva ori, fapt atestat din nou de mai multe tradiþii literare independente, anumiþi oameni au asistat la (ºi au scris despre) apariþii ale lui Iisus cel înviat, în trup ºi nu în spirit (sau fantomatic).

(4) Schimbarea ucenicilor

În faþa morþii ruºinoase prin rãstignire a celui pe care l-au considerat Mesia, grupul de ucenici ar fi trebuit sã se destrame. Nici unul dintre aceºti iudei nu se aºtepta la înviere ºi nici nu credea de fapt cã învierea se întâmplã anterior consumãrii istoriei rãscumpãrãrii. Ceva însã i-a schimbat radical, iar cea mai probabilã explicaþie este învierea fapticã a lui Iisus.

Subiectul învierii lui Iisus a fost ºi este intens discutat de istorici. Existã explicaþii istorice alternative - ºi sunt familiar cu ele. Dar consider cã nici una dintre aceste explicaþii alternative nu este la fel de probabilã din punct de vedere istoric precum explicaþia datã de documentele nou-testamentale, anume cã Iisus a înviat.

De aceastã înviere depinde nu numai creºtinismul ca religie autenticã, ci ºi rãspunsul la întrebarea acestui forum privind viaþa dupã moarte (adicã starea intermediarã) ºi viaþa dupã viaþa dupã moarte (adicã învierea).

E foarte interesant ce propui tu, dar toate aceste puncte ar trebui completate cu momentul de la geneza in care omul a vrut sa cunoasca moartea. In felul acesta intelegem mai exact sensul celor doua cuvinte: viata si moarte. Evident ca intrebarea reduce foarte mult din cat se poate spune despre cele doua cuvinte: dupa moarte exista viata? Pai viata nu poate fi oprita, pentru ca are ca izvor pe Dumnezeu care este vesnic. Noi am mostenit moartea de la Adam datorita nescultarii, deci pe undeva, din viata noastra face parte si moartea. Adica cel care moare si al carui trup se descompune...mai traieste? Evident ca traieste, pentru ca in ciuda observatiei noastre reduse la acest trup...viata din noi este de la Dumnezeu. Deci viata nu se termina vreodata tocmai datorita izvorului (sursei) ei care este fara de sfarsit. In schimb, moartea poate fi primita ca o pedeapsa pentru neascultarea lui Adam. Adica omul a fost facut ca o uniune perfecta intre materie (trup) si intre suflet. Aceasta uniune nu a mai fost perfecta dupa gustarea din acel fruct oprit. Si una din consecinte a fost a fost tocmai deteriorarea acestei uniuni incat omul trebuie sa imbatraneasca si sa iasa din trupul lui care se intoarce in pamantul din care a fost luat iar sufletul (acea bucatica de viata) se intoarce la Dumnezeu cel care l-a dat. Intoarcea la Dumnezeu a sufletului este inevitabila. Ca sa intelegem mai exact aceste doua chestiuni (viata si moartea) Dumnezeu Insusi s-a pogorat si s-a facut om, aratandu-ne chiar si cum trebuie sa traim, ce trebuie sa gandim, ne-a aratat ce trebuie sa facem pentru ca sufletul care se intoarce la Dumnezeu sa fie si primit inapoi. Adica omul cat a avut zile pe pamant l-a iubit pe Dumnezeu (cum spune primul indemn din cele 10 date lui Moise pe muntele Sinai) sau omul s-a iubit pe sine? Sunt lucruri aparent complicate, dar sunt extrem de simple.
Da, dupa ce trupul se desparte de suflet, sau invers, el exista cu siguranta si nu poate fi distrus. Asta pentru ca izvorul sufletului este Insusi Dumnezeu care de asemenea nu poate fi distrus. Dar sufletul poate fi chinuit sau poate fi fericit dupa despartirea de trup. Si asta asa cum au spus unii dintre noi mai sus: in functie de faptele omului respectiv.
Deci moartea (ca despartire a sufletului de trup) face parte din viata noastra si trebuie primita cu bucurie, pentru ca Dumnezeu s-a pogorat si ne-a aratat ca om ca a suferit si El despartirea de trup. Insa El nu a putut fi despartit de trupul sau mai mult de trei zile, pentru ca El nu a gustat niciodata din fructul interzis si nu a ascultat nici un indemn catre pacat. Desi a fost indemnat sa pacatuiasca El nu a pacatuit. Deci daca Dumnezeu a gustat moartea in felul acesta si noi trebuie sa o gustam. Deci dupa moarte daca avem in vedere iesirea sufletului din trup...sufletul exista in continuare si este vesnic. Desi exista destule marturii despre calatoria sufletului dupa despartirea de trup, multi dintre oameni nu iau in seama aceste adevaruri.
O alta perceptie a ideii de moarte este fapta omului de a renunta la voia sa si la implinirea voii lui Dumnezeu. Pentru ca omul are liber arbitru si poate in esenta sa aleaga doar intre a face ce vrea el si a face ce vrea Dumnezeu, este pregatirea pentru primirea cu bucurie a despartirii de trup si constientizarea din ce in ce mai clara a faptului ca de fapt viata noastra in trup asa cum o stim noi este fie inceput al fericirii vesnice, fie inceput al chinului vesnic. Cu alte cuvinte daca tot am mostenit moartea...macar sa o intelegem si sa o acceptam spre invierea fericirii vesnice si nu invers. Si avem si model: Iisus Hristos, care cu moartea Sa cea de trei zile, a restaurat uniunea omului cel dintai care a fost Adam inainte de a musca din fructul interzis. El este incepatorul vietii adica viata, El este calea adica modelul de urmat si El este adevarul adica singurul care poate oferi fericirea initiala a omului asa cum a fost el facut si cum a trait el la inceput in rai impreuna cu Dumnezeu.

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 09:52

Bun si care este aceasta ,,Cale''?

Eu cred in Dumnezeu,dar nu prea am incredere in preoti!

Si cum nu am o Biblie originala............................!

Ce ne invata preotii? Ca putem sa ne facem de cap si apoi daca nu mancam de dulce in post si mai facem 1000 de cruci si 1000 de matanii Dumnezeu ne iarta?

De unde stii ce e adevarat si ce nu? Poti avea deplina incredere in Biserica(fie ea Ortodoxa sau Catolica),si in ce spune ea?Eu zic ca nu!

Motive in Biblie scrie ca Dumnezeu l-a facut pe Adam si din coasta lui pe Eva,care au avut copii pe Cain Abel si altii! Care s-au inmultit !CU CINE?

Cu mama lor (Eva)?Cu surorile lor? Ok daca a fost voie de ce Biserica condamna incestul?(nu ca as fi deacord cu el,discutia e principiala) Si de ce din aceeasi parinti am iesit unul alb altul negru,etc?

Cum ramane cu cele 10 porunci?

Stefan Cel Mare Si Sfant a incalcat cel putin 2 (a ucis si a preacurvit) si acum e Sfant ! DE CE?

Pentru ca a cladit niste Manastiri?

Pai si in fata Lui Dumnezeu tre sa dai spaga?

Adica omor si fur si apoi fac o biserica si scap?

Si as putea continua.....(icepand cu Cruciadele,Inchizitia,impunerea crestinismului cu sabia prin America si terminand cu betiile si evaziunea fiscala facuta de preoti in ziua de azi si scandalurile de pedofilie de prin Biserica Catolica)

Si atunci ce cale sa adopt?

Sa nu-mi ziceti zicala scoasa de popi ,,Crede si nu cerceta'' ca nu se aplica!

Iisus a zis ,,Cerceteaza ,afla Adevarul si nu te increde-n chipuri de lut''

Iar preotii cred ca sunt acei ,,farisei care nici voi nu intrati in gradina Tatalui meu si nici pe altii nu ii lasati sa intre''

Vom vedea la judecata de apoi!

Pana atunci VA DOREASC O CRIZA CAT MAI USOARA! SI SA TRAITI BINE!

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 11:17

Expresia "viata dupa moarte" pentru mine semnifica termenul de reincarnare. (dupa ce moare o fiinta va avea parte de o alta viata).
Viata insemna trairea iar moartea insemna inetarea trairii.

A crede in sintagma "exista viata dupa moarte" este o mare doza de optimism in fata mortii de care toata lumea nu va scapa

Ne mintim si ne amagim singuri..nimeni nu s-a intors din morti pana acum sa ne spuna ca dupa moarte a avut parte de o noua viata.
Trebuie sa fim realisti.
Religiile au opinii diferite fata de acest aspect

suteudaniel8

299 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 11:20

Depinde in ce crezi... daca ai credinta si siguranta ca dupa morte urmeaza ceva sau doar o imaginatie a ceea ce ar fi dupa moarte. Nimeni nu stie ce va fi dupa, dar va fi ceva. Cei care au fost in moarte clinica, au relatat ceea ce au vazut si fiecare in functie de religia lor au narat lucruri diferite... oarecum imaginatia functioneaza si dupa. Ciudat

Shaggy
guru_valabil

6 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 11:46

Ce ar fii sa traiesti clipa si sa nu te mai gandesti la acest subiect? oare nu va fi mai bine pentru toti?

hopamiticah

3 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 11:49

Daca ne luam dupa credinta as zice ca da, exista viata vesnica asa cum zice si biblia sub o forma sau alta dupa faptele fiecaruia facute pe pamant dar acest lucru nu poate fi demonstrat, cred, niciodata ! tot ce trebuie sa facem este sa credem ce a spus Domnul IIsus Hristos fara urma de indoiala ! in acest domeniu, stiinta este si va fi neputincioasa

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 12:11

Conform Bibliei posibilitatea unui om de a trai din nou dupa ce a murit este doar dupa ce va invia.
Simplu, direct si la obiect.
Celelalte credinte sau filosofii pe aceasta tema, larg raspandite, nu isi regasesc in Biblie nici un fel de suport.
Ele exista, dar cei care cred in ele, daca nu pot argumenta cu Scriptura e binesa recunoasca ca nu au suport scriptic. Dar pentru aceasta e nevoie de o calitate: aceea de a recunoaste ca nu te bazezi pe cunoastere proprie a Bibliei, ci mai mult pe vorbe din popor transmise si ajunse pe la urechile noastre de pe ici, de pe colo.

Pagini: << 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: