back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Existã viaþã dupã moarte?

 


 
Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:
 
firanmarian

7 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 07:09

ideea este ca nu trebuie sa ne gandim la ce este dincolo de moarte si nici atat sa ne batem capul ce e dincolo de moarte.
ideea e ca te NASTI, luptzi pt supravietzuire(mai multi suferi ,decat sa ai clipe fericite) si vine un lucru normal MOARTEA

si sincer nici odata nu imi este frica de moarte si nici nu-mi va fi
acest lucru(MOARTEA) trebuie sa-l luatzi ca pe un dar si ca scap de supravieutzuire


adipopa

3001 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Timisoara

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 10:09

Florin, vârsta, identitatea sau datele personale ale celor care posteazã aici nu sunt relevante discuþiei. Dacã Cezar crede de cuviinþã ar putea sã lãmureascã lucrurile (ºi am impresia cã a ºi fãcut o încercare) - dar el nu are nici o obligaþie faþã de tine. Unul dintre beneficiile acestor forum-uri nemoderate este cã oricine poate scrie fãrã a-ºi declina identitatea.

În ce privesc obiecþiile tale vis-a-vis de creºtinism, eu cred cã ar trebui sã le formulezi ceva mai coerent ºi sã adagi substanþã. Dupã cum ºtii, ºi eu sunt creºtin, ºi solidarizez cu Cezar în foarte multe privinþe.

Tot ce pot spune despre mine este cã nu abdic de la raþiune, mã încãpãþânez sã cred cã teologia creºtinã rezistã la criticã, ºi rãmân deschis provocãrilor (chiar dacã nu am toate rãspunsurile).

Alãturi de tine, mai sunt destul de multe voci atee pe aceste forumuri (Maressal, Mytcor, Kenny, etc.). Eu vãd lucrul acesta ca pe ceva pozitiv. Mi se pare important sã existe o astfel de criticã. Nu aº numi niciodatã un ateu 'turmentat la creier' ci aº încerca sã înþeleg care este obiecþia ºi cum aº putea formula un rãspun creºtin.

Pe de altã parte, nu prea pot interacþiona într-un mod inteligent cu tine pe subiecte punctuale câtã vreme te limitezi doar la afirmaþii defãimãtoare la adresa sfinþilor pãrinþi, aplicând etichete gen 'ºarlatani mistico-politici,' sau vorbeºti derogativ la adresa celor care cred într-un Iisus. Acestea nu sunt argumente.

Mulþumesc pentru înþelegere ºi sã auzim numai de bine!


vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 10:30

Pentru florin_bad _boy2006

Debitezi numai prostii. De unde pânã unde ai tras concluzia cã datele din profilul de pe forum nu sunt adevãrate ? De unde pânã unde îmi inventezi tu data naºterii? Repet, vrei sã-þi arãt buletinul sã-mi vezi data realã a naºterii ºi sã te convingi cã e aºa cum am spus?

În al doilea rând, ceea ce te deranjeazã sunt îndemnurile la pocãinþa de pãcate din mesajele mele (deºi n-ar trebui sã te deranjeze, pentru cã pocãinþa de pãcate este spre fericirea veºnicã), iar nu faptul cã scriu mult. Dacã posteazã cineva împotriva religiei te bucuri ºi pui emoticoane cu aplauze, iar mesajele care conþin Adevãrul ºi îndemnuri la pocãinþa de pãcate te deranjeazã. Asta spune totul despre felul cum gândeºti. Ai vrea sã trãieºti în pãcate ºi în nepocãinþã dar sã nu rãspunzi în faþa nimãnui pentru asta. Ei, te asigur cã aºa ceva nu se poate. Dumnezeu este bun ºi iertãtor cu cei care fac pocãinþã de pãcate, dar este ºi drept, justiþiar cu cei care mor cu sufletul necurãþit de pãcate, pentru cã au refuzat pocãinþa de pãcate sau au tot amânat-o pânã când i-a surprins clipa decesului cu sufletul necurãþit.

Dacã nu cunoºti lucrurile despre care scriu, citeºte întâi cãrþile ºi blogurile pe care le-am recomandat, nu-i insulta pe cei care le cunosc! Sunt atâþia care gândesc ca mine inclusiv pe acest topic ºi prin expresiile tale ne insulþi pe toþi! De când sunt idioþi cei care cred în cuvântul lui Dumnezeu din Biblie? Atâþia filosofi ºi oameni de ºtiinþã care sunt credincioºi ºi au vãzut armonia dintre Biblie ºi ºtiinþã au fost cu toþii idioþi ?
E un forum aici unde se discutã civilizat, nu cu limbaj de maidan sau de colþul strãzii.
M-ai mai insultat ºi pe alte topicuri ºi dacã nu am pus piciorul în prag de la început ai continuat în felul acesta.

Poate nici n-ar trebui sã te bag în seamã.
Tu eºti în stare sã-l faci mincinos ºi pe Dumnezeu. Faptul cã anumite lucruri din Biblie te incomodeazã, asta nu îneamnã cã nu sunt adevãrate. Biblia este cuvântul viu al lui Dumnezeu, iar Dumnezeu nu minte ºi toþi cei care nu cred ºi nu fac pocãinþã de pãcate vor ajunge în suferinþa veºnicã. Dacã vei fi printre ei sau nu, asta depinde numai de tine.


Fosta membra 9am.ro

13 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Pitesti

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 10:58

Pentru Adi In psihologia transpersonala termenii sunt foarte cunoscuti. Si multi alti termeni: Sine superior, Sine adanc, Constiina cosmica, etc. Iar in ceea ce priveste raspunsurile pe are le are crestinismul, acestea cred ca sunt inadecvate, nu incomode. Numai bine va doresc !!!!!


vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 11:00

Pentru florin_bad_boy2006

Am adus ºi argumente logice ºi ºtiinþifice chiar foarte multe în sprijinul religiei atât în postãrile de pe topicuri, cât ºi pe blogurile pe care le-am recomandat, dar se vede cã nu ai intrat pânã acum pe bloguri. Dacã vrei sã te convingi, citeºte posãrile mele din urmã sau / ºi intrã pe aceste bloguri:

www.cezar-iasi.blogspot.com/

Pe blog gãseºti: Argumente ºi dovezi logice ºi ºtiinþifice cã existã Dumnezeu ºi viaþã dincolo de moarte. Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care ofera servicii gratuite, etc.

Poþi intra ºi pe blogul urmãtor:

www.augustincezar.blogspot.com/


symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 11:25

Doctore V.Cezar...am o rugaminte la tine in legatura cu baiatul asta vulcanic Florin "bad""....Deci:MATEI 7/6....RENUNTA...FI MAI DESTEPT(INTELEPT)....


symy-apocalipsa.blogspot.ro
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 12:41

Pentru adipopa

La fel ca ºi tine ºi eu ºtiu ºi am scris cã existã fericirea veºnicã(rai), respectiv suferinþa veºnicã (iad), nu reîncarnare, care e o concepþie hindusã incompatibilã cu Biblia.

Am explicat cã moartea clinicã este cu totul altceva, este o revenire imediatã în propriul trup, nu este reîncarnare (în alt trup). În postarea de ieri am citat 11 (unsprezece) nume de medici care au cercetat mii ºi mii de cazuri de moarte clinicã, iar cercetãrile lor confirmã ceea ce ne-a revelat Dumnezeu cu privire la viaþa de dincolo de moarte, pentru cã acei oameni care au trecut prin moarte clinicã au vãzut raiul (oraºe de luminã) ºi iadul (o mare de foc), n-au vãzut nici o dovadã a existenþei reîncarnãrii. Dacã, printre acei medici, dr. Kubler - Ross sau Ch. Garfield credeau ºi în reîncarnare, asta e o pãrere a lor personalã ºi greºitã, nu e o concluzie în urma cercetãrii cazurilor de moarte clinicã, pentru cã ceilalþi medici care au cercetat cazurile de moarte clinicã pe care i-am citat cred în rai ºi iad, nu în reîncarnare.


vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 12:51

Dumnezeu este iubitor, dar este si drept, justitiar cu pãcãtosii care nu fac pocainta.

Iata cateva cazuri adevarate care poate dau de gandit si frisoane blasfemiatorilor si hotarare de pocainta:

1.Dupa ce s-a incheiat construirea vasului Titanic, un reporter l-a intrebat cat de sigur era vasul.
El a raspuns cu un ton ironic:
‘Nici chiar Dumnezeu nu il poate scufunda’
Cred ca stiti cu totii ce a urmat.

2. Marilyn Monroe
A fost vizitata de Billy Graham(unul dintre cei mai renumiti predicatori din a doua jumãtate a sec. al XX-lea ºi o personalitate americana ale acestei perioade) in timpul unei reprezentatii a unui spectacol. Acesta a declarat ca Spiritul Lui Dumnezeu l-a trimis sa ii predice.
Dupa ce a ascultat ceea ce a avea de spus Predicatorul, ea a
replicat:
‘N-am nevoie de Iisus al tau’.
O saptamana mai tarziu, a fost gasita moarta, in apartamentul ei.

3. Bon Scott (Cantaret)
Fostul vocalist al formatiei AC/DC. Intr-un cantec din 1979, el
spunea:
‘Nu ma opriti: ma indrept pe drumul meu, pe drumul care duce in
infern’.
Pe 19 februarie 1980, Bon Scott a fost gasit mort, inecat cu
propria voma.

4. Campinas (in 2005)
In Campinas , Brazilia, un grup de prieteni, beti, au luat, in
drum, o alta prietena…
Mama a insotit-o pana la masina si, ingrijorata de starea in care se
aflau prietenii ei, i-a spus, tinand-o de mana pe fata care se
asezase in masina:
‘Fiica mea, mergi cu Dumnezeu si fie ca El sa te apere.’
Aceasta a raspuns: ‘Poate doar daca El (Dumnezeu) merge in
portbagaj, pentru ca aici, inauntru, ….e deja plin. ‘
Peste cateva ore, a sosit vestea ca tinerii au fost
implicati intr-un accident mortal, toti au murit, masina era de nerecunoscut, nu se mai putea spune ce tip de masina fusese, insa, in mod surprinzator,
portbagajul era intact.
Politia a declarat ca nu vedea in ce mod a putut ramane intact portbagajul. Spre surprinderea lor, in portbagaj, au gasit un carton de oua, iar ouale erau toate intregi.

5. Christine Hewitt (ziarista si redactora de emisiuni de divertisment
din Jamaica ) a declarat ca Biblia (Cuvantul lui Dumnezeu) este cea
mai proasta carte scrisa vreodata.
In iunie 2006 a fost gasita arsa in masina proprie.

Doamne, iarta-i pe pacatosii care fac pocainta!


constantin_tudorache77

13 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 13:27

Cititi despre Microcip 666 ,intrati pe google la VeriChip cauta si vezi ce-ti rezerva viitorul


iulcar

152 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 14:02

CIP-uri pasaport biometrice . CITESTE CU ATENTIE.!!!!!!!!!!
Ian 23, 2009 12:20 pm

Exista doua tipuri de motive pentru care nu ar trebui sa acceptam pasapoartele cu cipuri:
1. Din p.d.v. laic: datele (atit de) personale pe care le contin aceste cipuri nu sint criptate- cu alte cuvinte oricine are un scanner (care pe moment are o raza de actiune de pina la 90 de metri, dar care mai tirziu va putea fi marita), poate avea acces la datele noastre din acel cip pentru ca nu exista nici un password care sa impiedice accesarea lor. Pe de alta parte, dupa cum se stie, cipurile pot fi clonate, cu alte cuvinte reproduse. Exista destul de multi indivizi care ar putea avea acces la o astfel de tehnologie. Deci te poti trezi cu crime si jafuri puse in seama ta, de catre cineva care ti-a furat indentitatea, tot asa cum, in functie de cum vor evolua lucrurile (foarte probabil se va merge si pe BULETINUL cu cip, dupa cum o arata dezbaterile din Parlamentul European din 14 ianuarie a.c.), te poti trezi deposedat de bunuri, de bani, de catre "sosia" ta de ID. Asta pe linga faptul ca nimeni nu-ti garanteaza bunacredinta a angajatilor statului care au acces la aceste date.

Este inutil de spus ca acest gen de initiative cuplat cu legile de ascultare a convorbirilor nu sint decit niste pasi spre controlul total, mult mai rau decit cel comunist pentru ca este mult mai intim si mai bine pus la punct tehnologic)

2. Din punct de vedere religios- aici cred ca s-a vorbit destul de mult pe tema asta, si n-am sa spun decit ca: cipul contine intr-adevar 666, dar dincolo de asta el este evident o faza premergatoare pentru implantul de cip. Nu o spun eu ci chiar ei, vezi de ex: www.youtube.com/watch?v=JZHAI409uqo - NBC- prezinta America in 2017, toata lumea este "cipata" (dar sint multe materiale pe tema asta).

Care este problema cipului in corp pina la urma? Se reduce toata problema numai la numarul 666? De ce este Biblia atit de radicala: cei care primesc cip-ul nu mai au nici o sansa la minturire?

Problema este ca cipul care se vrea a ne fi implantat in corp, sub diverse pretexte (gen identificare mai usoara, nu-l pierzi, terorism si alte prostii), va fi un mod de supraveghere nu numai fizica (adica unde esti si ce faci), nu numai ca va fi o modalitate foarte usoara de a controla si elimina persoanele care nu sint "political correct" prin simpla inchidere a cipului care nu-i mai permite accesul nici macar la mincare, dar cel mia grav, activitatea cerebrala, cu alte cuvinte acei centri nervosi care sint responsabili de tot ceea ce inseamna comportament si gindire, de ceea ce reprezinta insasi esenta umana vor fi controlati si ajustati. La ora actuala sub pretextul imbunatatirii memoriei sau a sanatatii se face propaganda la "ultimul racnet" cipurile din creier:
daca cautati pe internet, veti vedea [b]www.wired.com/medtech/health/news/2004/10/65422
www.livescience.com/health/060327_neuro_chips.html;
www.rsc.org/AboutUs/News/PressReleases/2006/brainchips.asp
[/b]
Ori asta inseamna ca odata primit acel cip, iti pot ajusta frecventa electromagnetica in asa fel incit sa gindesti numai cum vor ei (foarte probabil doar munca si distractie)- adica nu vei mai putea sa te rogi, nici nu vei mai vrea macar sa te rogi , si sa ai in general, o gindire de tip reflexiv- meditativ, de intoarcere in sine.... prin urmare libera vointa iti este anulata si te pui complet la discretia celor care conduc aceasta lume- care asa cum stim si o vedem la fiecare pas nu-i slujesc lui Dumnezeu ci diavolului. In consecinta odata primit cip-ul.... adio mintuire, nici nu te mai poti gindi la ea macar.

Prin urmare pasaportul cu cip trebuie respins mai ales pentru ca el este un pas premergator si pregatitor implantului de cip!
Vizionati pe internet: verichip.xhost.ro/index.html : video.acasa.ro/view_video/2448a933a050d60ff2bc/666-dovezile-ca-l... : si filmul Ingerul Digital: bisericadincasa.wordpress.com/2008/07/18/ingerul-digital/


jojondurant

148 mesaje
Membru din: 3/02/2009
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 15:44

In ce priveste obiectiile fata de Crestinism eu le-as diferentia in doua directii;
-Credinta in Dumnezeu si Fiul Sau Isus(prin toate invataturile sale din Evanghelii)
- Credinta inclusiv si in toate canoanele Bisericesti.
Alegand una din doua,as alege-o sigur pe prima.
Cred si pot crede in Dumnezeu si in Isus oriunde m-as afla,ma inchin oriunde as fi in timp si spatiu. Ii pot marturisi Lui greselile mele si nicidecum intermediarilor. Nimeni nu se poate ruga pentru mine daca eu sunt un pacatos,rugaciunea n-are efect in fata Lui Dumnezeu.
Sigur ca cei mai multi crestini fie ei ortodocsi sau catolici le iau pe amandoua,dar in acelasi timp cei mai multi iau si numele Lui Dumnezeu in desert. Referitor la subiect;
exista viata dupa moarte,deci nemurirea spiritului uman -spirit din Spiritul Divin.
Nu putem sa fim ignoranti sa credem ca vom mai avea in alta lume paralela(rai sau iad dupa parerea crestina) corpul perceput de noi in aceasta lume.
Asa cum Crestinii nu cred in alte filozofii si conceptii orientale,existente cu mii de ani inaintea aparitiei Lui Isus,tot asa foarte multi oameni,nu neaparat atei,nu cred in canoanele Bisericesti,facute de oameni si nu de Divinitate.
Din religiile crestine,respectiv din Biblii se poate accepta profetiile ca revelatii divine,cele 10 porunci,existenta Lui Isus,de la nastere si pana la Inviere.
Restul este Istorie: vietile Imparatilor,intamplari,transformari,adaugari,modificari
de-a lungul timpului de catre Episcopii Bisericilor.
Religiile Crestine ignorand,dar mai ales respingand ca eretice,alte filozofii si concepte despre Creatie,despre relatia intre om si Dumnezeu,despre natura Divina a omului,despre structura sa;corp fizic,corpuri eterice,comit o grava greseala- intoleranta- tocmai pe care o propavaduieste.


symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 16:28

PUNCT OCHIT.....PUNCT LOVIT


symy-apocalipsa.blogspot.ro
tothany07

8 mesaje
Membru din: 7/02/2009
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 18:32

De la: symy1, la data 2009-02-12 16:28:00 PUNCT OCHIT.....PUNCT LOVIT


Fosta membra 9am.ro

637 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 18:38

Si totusi ... eu sunt convinsa ca Dumnezeu asculta rugaciunile noastre pentru semenii nostrii

Adica sunt convisa ca Dumnezeu asculta rugaciunea curata a unei mame pentru fii sai, asculta rugaciunea sincera a unui om pentru semenul sau aflat in nevoie !


Caracterul fãrã înþelepciune poate mult, dar inteligenþa fãrã caracter nu valoreazã nimic - Cicero
necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 20:43

Numai in sex exista,dupa o partida buna de 3 ore ,moare si reinviaza dupa circa 5 ore


Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 22:55

Adipopa, pentru aceasta etichetare meritai sa-ti adresez un raspuns f.dur , dar, n-am sa-ti pun decat o intrebare.
Daca etcheta pe care mi-ai pus-o te satisface spiritual, atunci am sa-ti spun ca intre mine creatul si creator nu poate exista absolut nimic, nici macar voi teocratii !...
S-acum concluzionez, in ceea ce ma priveste, niciodata nu voi putea fi manipulat spiritual de catre nici un teocrat si nu voi fi adormit spiritual de catre vr-o tehnica de manipulare teocrata.

Cred ca o igena itelectuala ar fi necesara multora dintre cei ce posteaza comentarii pe aceste topicuri, cu-atat mai mult atunci cand unii comentatori sau opinenti se doresc si veritabili formatori de opinie.


Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Craiova

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 13:14

De la: ionut_mitnick, la data 2008-09-30 10:00:15poate fi o forma de viata vesnica zic eu, doar sa te rogi sa nu dea erori simulatoru


Roga-te mai bine TU.SA TE VAD CUM TE ROGI.ACTIUNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.
ITI PREVED UN VIITOR STRALUCIT LA MINISTERUL ILUZIILOR DESARTE.
STAI BINE LA TEORIE,MAI PUTIN BINE LA PRACTICA.


Fosta membra 9am.ro

474 mesaje
Membru din: 28/10/2008
Oras: Iasi

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 14:13

imi dau si eu cu parerea. dupa moarte exista un drum pe care il parcurgi cu ingrul tau( asa se spune) si toate faptele rele savarsite pe pamant devin obstacolele acestei calatori. insa eu cred ca conteaza mai mult cum treci acest drum pentru ca exista posibiliatea sa te cureti de pacate astfel. om trai si om vedea.


SpitzeDumy
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 17:56

MATEI 22/23-33....Putina CREDINTA....putina SPERANTA....putinaIUBIRE....=VIATA VESNICA....e asa de simplu,noi complicam lucrurile...


symy-apocalipsa.blogspot.ro
florinpetrepreda

197 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 18:02

De la: mytcor, la data 2009-02-12 22:55:27Adipopa, pentru aceasta etichetare meritai sa-ti adresez un raspuns f.dur , dar, n-am sa-ti pun decat o intrebare.
Daca etcheta pe care mi-ai pus-o te satisface spiritual, atunci am sa-ti spun ca intre mine creatul si creator nu poate exista absolut nimic, nici macar voi teocratii !...
S-acum concluzionez, in ceea ce ma priveste, niciodata nu voi putea fi manipulat spiritual de catre nici un teocrat si nu voi fi adormit spiritual de catre vr-o tehnica de manipulare teocrata.

Cred ca o igena itelectuala ar fi necesara multora dintre cei ce posteaza comentarii pe aceste topicuri, cu-atat mai mult atunci cand unii comentatori sau opinenti se doresc si veritabili formatori de opinie.


florinpetrepreda

197 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 18:03

niste spalaturi pe creier au nevoie fanaticii astia intoleranti si indoctrinati,cu lesie,peria de sarma si un strop de acid sulfuric


florinpetrepreda

197 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 18:07

prostilor,puneti mana si cititi nitica psihologie,macar introductiva daca nu psihologia multimilor,puneti-va intrebari despre ce inseamna manipulare prin contagiune psihica,imagerie mentala,manipulare prin imagini[imagologie],sugestionare si autosugestionare


Fosta membra 9am.ro

13 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Pitesti

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:20

Am intrat pe acest forum crezand ca voi intalni oameni care sa-si expuna parerile personale, formate din convingeri proprii sau din experiente deosebite din viata. Mi-a facut placere conversatia amicala cu Adi Popa, am citit ce a postat Cezar si alti oameni, sunt convingerile lor personale, pe care le respect cum, am mai spus, respect convingerile religioase sau nereligioase ale oricarei persoane din aceasta lume minunata. Cu regret vad ca in utimul timp vulgaritatea si intoleranta unora care vor sa "puna la punct" tot ce nu accepta isi fac loc aici. Domnilor, sa citesti 2-3 carti de psihologie nu inseamna ca ai devenit dintr-o data mare psiholog. Psihologia se studiaza cu anii, citesti intregi biblioteci, participi la semninarii,la formari, conferinte, etc., inseamna lucrul cu omul, intalnesti tot felul de persoane, dai dovada de toleranta si empatie, fara de care nu faci nimic. Fiecare om e o personalitate unica, are o experienta unica si irepetabila, cu cat cunosti mai mult omul cu atat te pleci mai adanc in fata creatiei Bunului Dumnezeu Creatorul. Iar cand intalnesti cazuri disperate, iti spui la fel ca Socrate " stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu". In concluzie, ma vad nevoita sa ma retrag de pe acest forum. Va doresc tuturor sanatate si numai bine !!!!


adipopa

3001 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Timisoara

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 00:43

De la: lzrmariana, la data 2009-02-14 21:20:27In concluzie, ma vad nevoita sa ma retrag de pe acest forum. Va doresc tuturor sanatate si numai bine !!!!


Mariana, eu îþi propun sã te rãzgândeºti. Stai aici sau revino când ai timp. Ai adus un aer proaspãt pe care îþi mãrturisesc cã nu m-am aºteptat sã-l întâlnesc pe un astfel de forum. Eºti mult prea înþeleaptã ca sã pierzi o luptã cu urâtul din alþii - ºi din noi înºine pânã la urmã. Eu nu am plecat, dar am extrem de mult de lucru. (Mai trag totuºi din când în când cu ochiul ºi la 9am). Numai bine.


vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 01:59

Pentru florinpetrepreda

În primul rând religia nu este manipulare. Nu pune religia în aceeaºi oalã cu politica. Politica este cea care manipuleazã, nu religia. Religia este lãsatã de Dumnezeu pentru mântuirea noastrã, deci are cu totul alt scop decât politica. Însãºi etimologia cuvântului religie ne aratã scopul acesteia : cuvântul religie provine din verbul latin « religo, religare » ºi înseamnã « a relega », adicã a relega pe om de Dumnezeu, a reface legãtura dintre om ºi Dumnezeu ºi a-l conduce pe om la fericirea adevãratã ºi veºnicã în Împãrãþia lui Dumnezeu.

Politica manipuleazã, pe când religia este calea cãtre adevãr, calea cãtre Dumnezeu. Domnul Isus Cristos a spus : « Eu sunt calea, adevãrul ºi viaþa » (Ioan 14,6) ªi nu numai cã a spus, dar a ºi dovedit aceasta prin toatã viaþa sa, prin minunile sale, prin învãþãtura sa dumnezeeascã, prin moartea ºi învierea sa . Deci adevãrul nu este relativ ºi subiectiv, ci este absolut ºi obiectiv: întregul Adevãr este în persoana lui Isus Cristos.

Domnul Isus Cristos a dovedit prin toatã viaþa sa, prin învãþãturile ºi prin minunile sale cã este Fiul lui Dumnezeu întrupat, nu un simplu om. Dacã ar fi fost un simplu om n-ar fi avut viaþa prevestitã de profeþi cu veacuri înainte, nu s-ar fi împlinit profeþiile referitoare la el, nici nu ar fi putut sã învie morþii, sã învie el însuºi din morþi, sã potoleascã furtuna pe mare, sã vindece atâþia orbi, bolnavi, etc. Dar el a fãcut toate acestea ºi multe altele. Dupã înviere el a mai rãmas 40 de zile pe pãmânt, pânã la înãlþare ºi a fost vãzut de apostoli ºi de mulþi alþi oameni. Apostolii au mâncat ºi au vorbit cu el în aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toatã viaþa despre Învierea Domnului Isus Cristos ºi au murit pentru acest adevãr. E clar cã nu ar fi murit ei pentru o minciunã. Marele matematician, fizician ºi filosof francez Blaise Pascal, spunea : „Cred cu bucurie în cuvântul acelora care ºi-au dat viaþa pentru ceea ce au spus. ”

Accesând linkul urmãtor gãseºti o carte foarte bunã despre Isus Cristos. Poate fi cititã direct pe internet:
www.profamilia.ro/sftreime.asp?isuscristos

Studiez aceste lucruri de foarte mulþi ani ºi acum fac doctoratul în Filosofie Creºtinã. Nu spun aceasta ca sã mã laud, ci pentru a arãta cã sunt bine pregãtit în ce priveºte argumentarea despre existenþa lui Dumnezeu ºi a vieþii de dincolo de moarte.

Mai multe poþi citi ºi vedea pe blogul urmãtor :

www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog gãseºti: Argumente ºi dovezi ale existenþei lui Dumnezeu ºi a vieþii de dincolo de moarte ; înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante ; adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care ofera servicii gratuite, etc.

Poþi intra ºi pe blogul urmãtor:

www.augustincezar.blogspot.com/

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe. Chiar se meritã.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat pe messenger la id vieru _cezar_iasi sau pe e-mail la adresa vieru_cezar_iasi@yahoo.com


symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 09:38

Dupã moarte nu mai este purificare decât pentru cei care au decedat cu pãcate mici (fãcute fãrã voie sau cu voie dar în lucru mic). Dar dacã omul a decedat cu sufletul necurãþit de pãcate mari (fãcute cu voie ºi în lucru mare), dupã moarte nu mai are salvare ºi ajunge în suferinþa veºnicã.

Dr.Cezar...vorbesti prostii....NU EXISTA PACAT MIC/MARE....PACATUL E PACAT..!!!!!Ex;daca te culci cu o prostituata....E PACAT...DAR DOMNUL ISUS SPUNE CA SI DACA O PRIVESTI CU POFTA IN GANDUL TAU E PACAT EXACT CUM TE-AI FI CULCAT CU IA......Deci Cezar NU AMAGI OAMENI....ASA FACE DIAVOLUL PUNE MANA PE BIBLIE SI APOI DA SFATURI....


symy-apocalipsa.blogspot.ro
Calatorul

68 mesaje
Membru din: 31/01/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 10:31

Domnu,Cezar....la dv. cat se plateste ca sa-ti stearga pacatul?????
ca la noi e gratis....sta scris:fara plata ati primit....fara plata sa dati..!!!!
Deci ;daca taceai....filozof...erai.!!!!


Fosta membra 9am.ro

474 mesaje
Membru din: 28/10/2008
Oras: Iasi

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 10:57

asta inseamna ca singura sansa se te purifici de pacatele vietii.... e spovedania si impartasania de pe pamant. deci....... daca mori ca prostu calcat de o masina si nu apuci sa-ti spui pasul te duci naibii . e mai usor sa te gandesti ca Dumnezeu tine la tine si iti mai da o sansa. ca altfel ajungem toti in iad asa.


SpitzeDumy
Fosta membra 9am.ro

474 mesaje
Membru din: 28/10/2008
Oras: Iasi

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 10:59

de fiecare data cand cineva isi da cu parerea ii sariti in cap. daca domnul cezar, cum ii spuneti voi, zice ceva ce nu va place incepeti sa-l huiduiti. ma rog, eu nu iau apararea nimanui, doar ca ar trebui sa vorbim civilizat. gata numai zic nimic.


SpitzeDumy
tilsor

1415 mesaje
Membru din: 2/02/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 11:17

Trebuie sa privim aceasta intrebare din doua directii: cea crestina si cea necrestina.Eu voi incerca sa raspund din prisma crestinului ce crede in Biblie.
Biblia prezinta moartea ca pe un somn.Adevarata moarte va fi atunci cind va reveni ISUS Hristos si va rasplati pe unii(care au pazit legea Sa) si va distruge pentru totdeauna pe ceilalti (care nu au pazit legea Sa).
Nu se prezinta nicaieri in Biblie ,versete care sa spuna ca sufletul celor morti ar calatori,pe undeva,ar fi chinuite in purgatoriu sau altele...
Daca puteti demonstra contrariul,dati-mi versete biblice pe ce se bazeaza convingerea d-voastra...


Maranatha
Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: