Info
x
Existã viaþã dupã moarte?
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 11:30
Exista "prima moarte", adormirea, si a doua moarte(VESNICA) , IADUL
Apocalipsa 2:11 Cine are urechi, sã asculte ce zice Bisericilor Duhul: "Cel ce va birui, nicidecum nu va fi vãtãmat de a doua moarte." Apocalipsa 21:8 Dar c�t despre fricosi, necredinciosi, sc�rbosi, ucigasi, curvari, vrãjitori, �nchinãtorii la idoli, si toti mincinosii, partea lor este �n iazul, care arde cu foc si cu pucioasã, adicã moartea a doua." 1Cor 6.9-10;Gal 5.19-21;Efes 5.5;1Tim 1.9;Evr 12.14;Apoc 22.15;Apoc 20.14 Apocalipsa 20:6 Fericiti si sfinti sunt cei ce au parte de �nt�ia �nviere! Asupra lor a doua moarte n-are nici o putere; ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos, si vor �mpãrãti cu El o mie de ani. Apoc 2.11;Apoc 21.8;Isa 61.6;1Pet 2.9;Apoc 1.6;Apoc 5.10;Apoc 20.4; Apocalipsa 21:4 El va sterge orice lacrimã din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici t�nguire, nici tipãt, nici durere, pentru cã lucrurile dint�i au trecut." Isa 25.8;Apoc 7.17;1Cor 15.26-54;Apoc 20.14;Isa 35.10;Isa 61.3;Isa 65.19; 1Tesaloniceni 4:15 Iatã, �n adevãr, ce vã spunem, prin Cuv�ntul Domnului: noi cei vii, care vom rãm�ne p�nã la venirea Domnului, nu vom lua-o �naintea celor adormiti. 1Imp 13.17-18;1Imp 20.35;1Cor 15.51 1Corinteni 15:51 Iatã, vã spun o tainã: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati, 1Tes 4.15-17;Filip 3.21 1Tesaloniceni 4:16 Cãci �nsusi Domnul, cu un strigãt, cu glasul unui arhanghel si cu tr�mbita lui Dumnezeu, Se va pogor� din cer, si �nt�i vor �nvia cei morti �n Hristos. Mat 24.30-31;Fapt 1.11;2Tes 1.7;1Cor 15.52;1Cor 15.23-52; 1Tesaloniceni 4:17 Apoi, noi cei vii, care vom fi rãmas, vom fi rãpiti toti �mpreunã cu ei, �n nori, ca sã �nt�mpinãm pe Domnul �n vãzduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul. 1Cor 15.51;Fapt 1.9;Apoc 11.12;Ioan 12.26;Ioan 14.3;Ioan 17.24; Filipeni 3:21 El va schimba trupul stãrii noastre smerite, si-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Si supune toate lucrurile. 1Cor 15.43.48-49;Col 3.4;1Ioan 3.2;Efes 1.19;1Cor 15.26-27; 1Corinteni 6:9 Nu stiti cã cei nedrepti nu vor mosteni �mpãrãtia lui Dumnezeu? Nu vã �nselati �n privinta aceasta: nici curvarii, nici �nchinãtorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, 1Corinteni 15.50;Gal 5.21;Efes 5.5;1Tim 1.9;Evr 12.14;Evr 13.4;Apoc 22.15; 1Corinteni 6:10 nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defãimãtorii, nici hrãpãretii nu vor mosteni �mpãrãtia lui Dumnezeu. Galateni 5:19 Si faptele firii pãm�ntesti sunt cunoscute, si sunt acestea: preacurvia, curvia, necurãtia, desfr�narea, 1Cor 3.3;Efes 5.3;Col 3.5;Iac 3.14-15; Galateni 5:20 �nchinarea la idoli, vrãjitoria, vrãjbile, certurile, zavistiile, m�niile, ne�ntelegerile, dezbinãrile, certurile de partide, Galateni 5:21 pizmele, uciderile, betiile, �mbuibãrile, si alte lucruri asemãnãtoare cu acestea. Vã spun mai dinainte, cum am mai spus, cã cei ce fac astfel de lucruri, nu vor mosteni �mpãrãtia lui Dumnezeu. 1Cor 6.9;Efes 5.5;Col 3.6;Apoc 22.15; Efeseni 5:5 Cãci stiti bine cã nici un curvar, nici un stricat, nici un lacom de avere, care este un �nchinãtor la idoli, n-are parte de mostenire �n �mpãrãtia lui Hristos si a lui Dumnezeu. Col 3.5;1Tim 6.17;Gal 5.21;Apoc 22.15; 1Timotei 1:9 cãci stim cã Legea nu este fãcutã pentru cel neprihãnit, ci pentru cei fãrãdelege si nesupusi, pentru cei nelegiuiti si pãcãtosi, pentru cei fãrã evlavie, necurati, pentru ucigãtorii de tatã si ucigãtorii de mamã, pentru ucigãtorii de oameni, Gal 3.19;Gal 5.23; Evrei 12:14 Urmãriti pacea cu toti si sfintirea, fãrã care nimeni nu va vedea pe Domnul. Ps 34.14;Rom 12.18;Rom 14.19;2Tim 2.22;Mat 5.8;2Cor 7.1;Efes 5.5; Apocalipsa 22:15 Afarã sunt c�inii, vrãjitorii, curvarii, ucigasii, �nchinãtorii la idoli, si oricine iubeste minciuna si trãieste �n minciunã! 1Cor 6.9-10;Gal 5.19-21;Col 3.6;Apoc 9.20-21;Apoc 21.8;Filip 3.2; Apocalipsa 20:14 Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate �n iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. 1Cor 15.26-55;Apoc 20.6;Apoc 21.8 |
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 11:34
Draga Cezar , in momentul in care ai murit fizic ai terminat, nimeni si nimic nu iti mai salveaza sufletul, nu pomenile sau orice altceva facut de altcineva.
Mantuirea e ceva personal de aceea se vorbeste de o relatie personala intre om si Dumnezeu. Pai asa ce rost a mai avut Jertfa de la Cruce? Mantuirea nu se cumpara cu absolut nimic nici in viata nu ti-o poti cumpara cu atat mai mult altii dupa moarte. |
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 11:40
De la: dumy, la data 2009-02-15 10:59:54de fiecare data cand cineva isi da cu parerea ii sariti in cap. daca domnul cezar, cum ii spuneti voi, zice ceva ce nu va place incepeti sa-l huiduiti. ma rog, eu nu iau apararea nimanui, doar ca ar trebui sa vorbim civilizat. Aici nu este vorba de "a sari in cap" este vorba de MANTUIRE, cu asa ceva nu te joci. A sustine ca dupa moartea fizica mai ai o sansa esta fals, este o minciuna, de aceea daca cei care cunosc acest lucru nu combat aceste teorii false vor da seama LUI DUMNEZEU pt ca nu a vestit ADEVARUL. Pe toti ne doare cand vedem ca unii sufera de diverse boli, foame...., dar daca te vad pe marginea unei prapastii te las sa cazi in ea? Moartea spirituala e cel mai grav lucru pe care il poate avea cineva. A sustine ca mai poti fii mantuit dupa ce ai murit e o erezie. E ca si cum ai da vrabia din mana pt cea de pe gard. |
|
geofive2006 64 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 11:51
Daca intr-adevar exista rai si iad cred ca iadul e plin iar raiul e gol! nu exista om fara de pacat! am auzit si eu teorii despre viata vesnica , rai iad, suflete reincarnate, teorii despre calendarul dacic si ca noi ne nu am fi crestini si ar trebui sa preluam credinta dacilor, cum ca Romania ar fi gradina maicii Domnului si multe altele! Fiecare are o parere, fiecare crede mai mult sau mai putin in ceva! unii or sa spuna ca asta este opera diavolului care vrea ca noi sa ne departam de Dumnezeu! Se pare ca reuseste destul de bine avand in vedere situatia din zilele noastre! Personal cand eram mic nu credeam in Dumnezeu, acum am mai multa credinta si imi dau seama ca ar trebui sa urmam morala crestina! Sa facem ce zice popa nu ce face popa! Morala crestina ar face raiul pe pamant daca am aplicao si am respectao! Oricum la cata rautate exista cred ca cei mai multi vor ajunge direct in iad! Si apoi mai e sunt si proverbele cum ca daca esti bun esti luat de prost , sau facerea de bine e fu... de ...! Oricum ar trebui sa ne dam seama ca toti avem un scop pe pamant , oricum suntem prea mici si intelegem prea putin, iar raul ne orbeste prea tare si se pare ca nu prea mai ai de ales pt ca toti luam salarii pe card iar daca se aplica legea cu cipul acela pana la urma nu prea ai de ales pt ca trebuie sa traiesti in lumea asta
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 12:32
Viata si Moarte �n Biblie
Pentru a p�trunde semnifica�ia unor concepte biblice foarte importante ca: �nvierea, na�terea din nou, moartea a-II-a, este strict necesar s� �n�elegem cum s�nt definite, �n terminologia Bibliei, �Via�a" �i �Moartea" �n limbajul Bibliei, moarte nu �nseamn� primordial desfin�are, anihilare, dispari�ie, ci, departe de a numi o stare, ea descrie o situa�ie, un raport. �n lumea lui Dumnezeu, oamenii nu �nceteaz� niciodat� s� existe. �n rai sau �n iad, ei vor continua s� d�inuie ve�nic. �n sens cantitativ, to�i oamenii au via�a ve�nic�. Calitativ �ns�, este �i va fi o mare diferen�� �ntre situa�ia celor care s�nt destina�i raiului �i celor care s�nt destina�i iadului. �n terminologia Scripturii, �Via�a" �i �Moartea" poart� o semnifica�ie aparte: Via�a desemneaz� starea de p�rt�ie, de comuniune, de tr�ire �mpreun�, �n timp ce �Moartea" descrie condi�ia de desp�r�ire, de separare, de absen��. S� lu�m ca punct de plecare �n studiul nostru pasajul din Luca 15:11- 32. Ne vom opri doar la c�teva versete care ne vor ajuta s� �n�elegem cu ce sens a folosit Domnul Isus cuvintele �moarte" �i �via��". Toat� �nt�mplarea descrie modificarea unor raporturi �ntre un tat� �i fiul lui mai mic. Plecarea fiului risipitor �i starea de desp�r�ire fa�� de tat�l s�u este numit� de Domnul Isus: Moarte, �n timp ce �ntoarcerea acas� este numit� ��nviere": �S� m�nc�m �i s� ne veselim; c�ci acest fiu al meu era mort �i a �nviat; era pierdut �i a fost g�sit". (Luca 15:23-24) Aceast� coresponden�� �ntre Moarte (desp�r�ire) �i Via�� (tr�ire �mpreun�, p�rt�ie) se vede �i mai clar din succesiunea versetelor 31 �i 32: �Fiule", i-a zis tat�l, �tu �ntotdeauna e�ti cu mine, �i tot ce am eu este al t�u. Dar trebuia s� ne veselim �i s� ne bucur�m, pentru c� acest frate al t�u era mort �i a �nviat, era pierdut �i a fost g�sit". Fiul cel mare nu �murise" pentru c� r�m�sese acas� cu tat�l s�u (�tu �ntotdeauna e�ti cu mine") �n timp ce mezinul fusese mort, nu pentru c� �i �ncetase existen�a, ci pentru c� fusese �pierdut". G�sirea, echivalent� cu �ntoarcerea lui acas� �n p�rt�ia c�minului, este numit� ��ntoarcere la via��" sau ��nviere". Cuvintele Via�� �i Moarte s�nt folosite �n Biblie �n trei sensuri diferite. Altfel spus, Scripturile ne vorbesc despre trei tipuri de via�� �i, corespunz�tor, trei tipuri de moarte. Tipul VIA�� MOARTE Fizic Trup + Suflet Trup - Suflet Spiritual Om + Dumnezeu Om - Dumnezeu Ve�nic Om + Dumnezeu Om - Dumnezeu S� le lu�m pe r�nd: 1. Via�� �i Moarte �n sens fizic. �n Geneza 2:7 ni se descrie facerea omului prin contopire a dou� elemente distincte: trup din ��r�na p�m�ntului �i suflet sau suflare divin�. �Domnul Dumnezeu a f�cut pe om din ��r�na p�m�ntului, i-a suflat �n n�ri suflare de via�� �i omul s-a f�cut astfel un suflet viu" (Geneza 2:7). At�t timp c�t aceste dou� elemente stau �mpreun�, se poate spune c� omul este viu, are via��. Moartea apare atunci c�nd intervine desp�r�irea, separarea �ntre suflet �i trup. O astfel de eventualitate este descris� �n Eclesiastul 12:7: �...p�n� nu se �ntoarce ��r�na �n p�m�nt, cum a fost, �i p�na nu se �ntoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat". Nota�i c� nu ni se spune c� duhul omului este desfiin�at sau c�-�i �nceteaz� �n vreun fel existen�a. Dac� sufletul r�m�ne �n trup, se poate spune despre un om c�, fizic, este �nc� �n via��. Cazul cel mai elocvent este cazul t�n�rului Eutih, relatat �n Faptele Apostolilor 20:7-12: ��n ziua dint�i a s�pt�m�nii, eram aduna�i laolalt� ca s� fr�ngem p�inea. Pavel, care trebuia s� plece a doua zi, vorbea ucenicilor, �i �i-a lungit vorbirea p�n� la miezul nop�ii. �n odaia de sus, unde eram aduna�i, erau multe lumini. �i un t�n�r, numit Eutih, care �edea pe fereastr�, a adormit de-a binelea �n timpul lungii vorbiri a lui Pavel; biruit de somn, a c�zut jos din catul al treilea �i a fost ridicat mort. Dar Pavel s-a pogor�t, s-a repezit spre el, l-a luat �n bra�e, �i a zis: �Nu v� tulbura�i, c�ci sufletul lui este �n el�...Fl�c�ul a fost adus viu, �i lucrul acesta a fost pricina unei mari m�ng�ieri". 2. Via�� �i Moarte �n sens spiritual. �n Geneza 2:17 ni se spune c� pedeapsa pentru cel ce m�nca din pomul cuno�tin�ei binelui �i r�ului trebuia s� fie moartea (�...c�ci �n ziua �n care vei m�nca din el, vei muri negre�it".) Mul�i cititori ai Bibliei �i-au pus �ntrebarea: �Ei bine, a murit sau nu a murit Adam atunci c�nd a m�ncat din pomul oprit?" Unii comentatori au �ncercat s� spun� c�, �ntr-un sens, Adam a murit, sau mai bine zis, atunci a �nceput s� moar�, pentru c� atunci a intrat pentru prima dat� �n lume moartea (Vezi Romani 5:12). Al�i comentatori spun c� pentru Dumnezeu, care locuie�te �n afara timpului �i spa�iului, Adam a murit chiar �n clipa �n care a c�lcat porunca pe care o primise. P�rerea noastr� este c�, �ntr-adev�r, Adam �i Eva au murit chiar ��n ziua" �n care au m�ncat din fructul oprit. �tim, ei au continuat s� existe din punct de vedere fizic �nc� multe sute de ani, dar �n momentul neascult�rii ei au tr�it o altfel de moarte, moartea spiritual�. P�catul lor a distrus p�rt�ia minunat� care domnise p�n� atunci �ntre Creator �i Creatur�, �n �r�coarea zilei" (Geneza 3:8), Dumnezeu nu s-a mai �nt�lnit ca de obicei cu omul. �Unde e�ti Adame?" a chemat Dumnezeu, iar omul a r�spuns: �Mi-a fost fric�, pentru c� eram gol, �i m-am ascuns" (Geneza 3:10). P�catul l-a desp�r�it pe primul om de Dumnezeu �i adus �n lume o moarte mult mai teribil� dec�t moartea fizic�: moartea spiritual�. De atunci, to�i urma�ii lui Adam se nasc mor�i din punct de vedere spiritual. David spune �n Psalmul 51:5: �Iat� c� s�nt n�scut �n nelegiure �i �n p�cat m-a z�mislit mama mea". Isaia descrie aceast� existen�� �n moarte spiritual� astfel: �...nelegiuirile voastre pun un zid de desp�r�ire �ntre voi �i Dumnezeul vostru; p�catele voastre v� ascund Fa�a Lui �i-L �mpiedic� s� v� asculte". �...B�jb�im ca ni�te orbi de-a lungul unui zid, b�jb�im ca cei ce n-au ochi, ne poticnim ziua nameaza mare, ca noaptea, �n mijlocul celor s�n�to�i, s�ntem ca ni�te mor�i" (Isaia 59:2, 10). Miliarde de oameni care tr�iesc azi pe p�m�nt s�nt spiritual mor�i �n p�cat. Singura lor n�dejde r�m�ne lucrarea r�scump�r�toare a lui Cristos. Cum o spune tot Isaia: �Totu�i �ntunerecul nu va �mp�ra�i ve�nic pe p�m�ntul �n care acum este necaz... Poporul care umbla �n �ntunerec, vede o mare lumin�; peste cei care locuiau �n �ara umbrei mor�ii r�sare o lumin�" (Isaia 9:1, 2). Venirea Domnului Isus �n lumea noastr� a �nsemnat o ofensiv� a vie�ii. �Am venit s� caut �i s� m�ntuiesc ce era pierdut" (Luca 19:10). Primirea Domnului Isus prin credin�� este echivalent� cu trecerea din moartea spiritual� la via�a spiritual�. �Eu s�nt P�inea vie, care s-a pogor�t din cer. Dac� m�n�nc� cineva din p�inea aceasta, va tr�i �n veac; �i p�inea pe care o voi da Eu, este trupul Meu, pe care �l voi da pentru via�a lumii" (Ioan 6:51). ��n adev�r, dup� cum Tat�l �nviaz� mor�ii, �i le d� via��, tot a�a �i Fiul d� via�� cui vrea". Adev�rat, adev�rat v� spun, c� cine ascult� cuvintele Mele, �i crede �n Cel ce M-a trimis, are via�a ve�nic�, �i nu vine la judecat�, ci a trecut din moarte la via��" (Ioan 5:21, 24). Apostolul Pavel ne explic� procesul acestei treceri din moarte la via�� �n Efeseni 2:13, 19: �Dar acum, �n Cristos Isus, voi, care odinioar� era�i dep�rta�i, a�i fost apropia�i prin s�ngele lui Cristos". �A�adar voi nu mai s�nte�i nici str�ini, nici oaspe�i ai casei, ci s�nte�i �mpreun� cet��eni cu sfin�ii, oameni din casa lui Dumnezeu". �n Adam, noi to�i am murit spiritual, dar �n Cristos ne putem �ntoarce la Dumnezeu, ca s� c�p�t�m iar�i Via�a. 3. Via�a �i Moartea �n sens ve�nic. C�t timp tr�im fizic, exist� posibilitatea m�ntuirii, adic� se poate trece din moarte spiritual� la via�� spiritual�. Dup� desp�r�irea sufletului de trup starea spiritual� a celui mort nu mai poate fi schimbat�. Ea prime�te un caracter ve�nic. C�nd vom sta cu to�ii �n fa�a scaunului de judecat� al lui Dumnezeu, vom auzi vocea divin� care va pecetlui destinul nostru ve�nic. �nc� o dat�, limbajul Scripturii este foarte semnificativ, vorbind despre Via�� �i despre Moarte ve�nic� ca despre o Apropiere, respectiv Dep�rtare definitiv� �ntre om �i Creatorul s�u..Atunci �mp�ratul va zice celor de la dreapta Lui: �Veni�i binecuv�nta�ii Tat�lui Meu de mo�teni�i �mp�r��ia, care v-a fost preg�tit� de la �ntemeierea lumii". �Apoi va zice celor de la st�nga Lui: �Duce�i-v� de la Mine, blestema�ilor, �n focul cel ve�nic, care a fost preg�tit diavolului �i �ngerilor lui!" (Matei 25:34, 41).Atunci le va zice curat: �Niciodat� nu v-am cunoscut; dep�rta�i-v� de la Mine, voi to�i care lucra�i f�r�delege" (Matei 7:23). De data aceasta, �ntre Via�a ve�nic� �i Moartea ve�nic� nu mai exist� nici o punte de trecere, �n istoria cu bogatul �i Laz�r, Domnul Isus ne descrie aceast� realitate astfel: �... Cu vremea s�racul a murit; �i a fost dus de �ngeri �n s�nul lui Avraam. A murit �i bogatul �i l-au �ngropat. Pe c�nd era el �n Locuin�a mor�ilor, �n chinuri, �i-a ridicat ochii �n sus, a v�zut de departe pe Avraam �i pe Laz�r �n s�nul lui �i a strigat: �P�rinte Avraame, fie-�i mil� de mine �i trimite pe Laz�r s�-�i moaie v�rful degetului �n ap� �i s�-mi r�coreasc� limba; c�ci grozav s�nt chinuit �n v�paia aceasta�. �Fiule", i-a r�spuns Avraam, �adu-�i aminte c�, �n via�a ta, tu �i-ai luat lucrurile bune �i Laz�r �i-a luat pe cele rele; acum aici, el este m�ng�iat, iar tu e�ti chinuit. Pe l�ng� toate acestea, �ntre noi �i voi este o pr�pastie mare, a�a c� cei ce ar vrea s� treac� de aici la voi, sau de acolo la noi, s� nu poat�" (Luca 16:22-26). Este bine s� ne reamintim c� la crucea Golgotei, Domnul Isus a fost �ntre via�� �i moarte �n toate cele trei aspecte ale lor, descrise �n Scriptur�. El a ales s� poarte p�catele noastre asupra Lui �i s� fie pedepsit de Dumnezeu �n locul nostru (Isaia 53:4-6). Din cauza aceasta, El a fost desp�r�it de Dumnezeu pentru o clip�, tr�ind Moartea Spiritual�. Din aceast� situa�ie, el a strigat: �Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai p�r�sit?" (Matei 27:46). Desp�r�irea aceasta de Tat�l, L-a f�cut s� simt� �i ceva din chinurile Mor�ii Ve�nice. At�rn�nd de lemn, El s-a perpelit �n fl�c�rile iadului strig�nd: �Mi-e sete!" (Ioan 19:28). �n finalul suferin�ei, El a trecut �i prin Moartea Fizic�.! �Isus a strigat cu glas tare: Tat�, �n m�inile Tale �mi �ncredin�ez duhul! �i c�nd a zis aceste vorbe, �i-a dat duhul" (Luca 23:46). Domnul Isus a �nfruntat Moartea �n toat� complexitatea �i hido�enia ei. Biruin�a Lui de la cruce, ne-a adus nou� Via�a. ��i pe muntele acesta, nimice�te moartea pe vecie" (Isaia 25:7, 8). �Moartea a fost �nghi�it� de biruin��. Unde ��i este biruin�a moarte? Unde ��i este boldul moarte? Boldul mor�ii este p�catul... Dar mul�umiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne d� biruin�a prin Domnul nostru Isus Cristos!" (1 Corinteni 15:54-57). �Astfel dar, deoarece copiii s�nt p�rta�i s�ngelui �i c�rnii, tot a�a �i El �nsu�i a fost deopotriv� p�rta� la ele, pentru ca prin moarte, s� nimiceasc� pe cel ce are puterea mor�ii, adic� pe diavolul �i s� izb�veasc� pe to�i aceia, care prin frica mor�ii, erau supu�i robiei toat� via�a lor" (Evrei 2:14, 15). Neascultarea lui Adam �n gr�dina Edenului a adus oamenilor Moartea �i a f�cut necesar� jertfirea lui Cristos �n locul nostru pentru a ne �mp�ca cu Tat�l, �i pentru a ne aduce Via�a. �De aceea, dup� cum printr-un singur om a intrat p�catul �n lume �i prin p�cat a intrat moartea �i astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricin� c� to�i au p�c�tuit...� Astfel dar, dup� cum printr-o singur� gre�al�, a venit o os�nda, care a lovit pe to�i oamenii, tot a�a, printr-o singur� hot�r�re de iertare a venit peste to�i oamenii o hot�r�re de neprih�nire care d� via�a" (Romani 5:12-18). �C�ci Dumnezeu a vrut ca toat� plin�tatea s� locuiasc� �n El �i s� �mpace totul cu Sine prin El, at�t ce este pe p�m�nt c�t �i ce este �n ceruri, f�c�nd pace, prin s�ngele crucii Lui" (Coloseni 1:19, 20). Noi c�nt�m cu to�ii �n ziua de Pa�ti: �Cristos a �nviat din mor�i, Cu Moartea pe Moarte c�lc�nd �i celor din morminte Via�� d�ruindu-le." Aceasta este o realitate a vie�ii de credin��. Domnul Isus a spus:.Adev�rat, adev�rat v� spun, c�, dac� p�ze�te cineva cuv�ntul Meu, �n veac nu va vedea Moartea" (Ioan 8:51). Singura �ntrebare care mai r�m�ne este aceasta: �Crezi tu lucrul acesta?" (Ioan 11:26). cristianet.fr/index.php?option=com_content&task=view&id=351&Itemid=89 |
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 12:53
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:33
De la: maria_tu, la data 2009-02-15 12:53:51//www.youtube.com/watch?v=iBIZapcMoZg ..mai, mai,mai,....ia vezi tu sa nu fie sunete de la vr-o orgie sado-masochista organizata de vr-un guru d-ala zbanghiu .
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:38
De la: maria_tu, la data 2009-02-15 12:53:51//www.youtube.com/watch?v=iBIZapcMoZg Asta este la fel de adev�rat� ca �i pozele alea (falsificate) cu "farfurii zbur�toare". .....ha,ha,ha,ha,ha Cum ar putea un om s�n�tos la memorie s� cread� a�a ceva?! Nu mai �ti�i ce s� inventa�i...m�i,m�i...
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
|
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:40
De la: maria_tu, la data 2009-02-15 12:53:51//www.youtube.com/watch?v=iBIZapcMoZg Cam la fel sun� �i c�nd se roag� sectan�ii la penticostali...
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:47
De la: dora_visinescu, la data 2009-02-15 14:40:06De la: maria_tu, la data 2009-02-15 12:53:51//www.youtube.com/watch?v=iBIZapcMoZg E prima data cand il vad si eu, chiar nu stiu ce sa cred, daca e ceva falsificat prea putin imi pasa.Asta nu imi schimba cu nimic ceea ce credeam pana acum. Dora cred ca nu esti cea mai in masura sa razi , poate doar sa-ti pui niste intrebari legate de vesnicia ta. Sti tu, cine rade la urma rade mai bine. |
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:51
De la: mytcor, la data 2009-02-15 14:33:31De la: maria_tu, la data 2009-02-15 12:53:51//www.youtube.com/watch?v=iBIZapcMoZg Nu sustin ca e real pt ca nu sunt in masura, poate tu stii mai multe , vad ca esti foarte informat in alte domenii, deci si aici poti face niste "sapaturi", Cine mi l-a trimis a spus ca e inregistrarea e reala. |
|
Fosta membra 9am.ro 77 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:59
potzi sa imi explici te rog ce auzi?pt MARIA_TU
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 15:04
De la: maria_tu, la data 2009-02-15 14:47:46De la: dora_visinescu, la data 2009-02-15 14:40:06De la: maria_tu, la data 2009-02-15 12:53:51//www.youtube.com/watch?v=iBIZapcMoZg Maria, uite cam cum st� treaba cu mine: - nu m� sperie via�a; - nu m� sperie moartea; - nu-mi doresc s� tr�iesc ve�nic, e suficient pentru mine tot ceea ce realizez aici c�nd sunt �n via��; - consider important pentru mine, cum tr�iesc fiecare clip� din via��, dac�-mi vine s� r�d o fac , dac�-mi vine s� pl�ng v�rs lacrimi.....�.a.m.d.
|
|
geofive2006 64 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 15:36
bravo dora! imi placi! si iti spun asta cu sinceritate, se pare ca tu ai inteles care este scopul vietii, esti o persoana pozitiva si care nu se teme de nimic, bravo! pacat ca nu gandeste toata lumea ca tine. ai dreptate, trebuie sa realizezi aici pe pamant ce e de realizat pt ca mai devreme sau mai tarziu toti murim, nu trebuie sa ne fie teama, trebuie sa fim pozitivi, si daca exista viata dupa moarte va vedea fiecare la tipul lui
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 16:15
De la: mytcor, la data 2009-02-15 14:33:31De la: maria_tu, la data 2009-02-15 12:53:51//www.youtube.com/watch?v=iBIZapcMoZg
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 16:15
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 16:16
De la: dora_visinescu, la data 2009-02-15 15:04:32De la: maria_tu, la data 2009-02-15 14:47:46De la: dora_visinescu, la data 2009-02-15 14:40:06De la: maria_tu, la data 2009-02-15 12:53:51//www.youtube.com/watch?v=iBIZapcMoZg
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 16:17
|
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 17:21
Pentru symy1 :
Nu toate p�catele sunt la fel de mari. P�catele mari sunt cele f�cute cu voie �i �n lucru mare, iar p�catele mici sunt cele f�cute f�r� voie sau cu voie, dar �n lucru mic. Exemplul pe care l-ai dat tu se refer� la distinc�ia p�cat f�cut cu fapta / p�cat f�cut cu g�ndul. Exemplul t�u se refer� la modurile �n care se comite p�catul (cu fapta, cu cuv�ntul, cu g�ndul sau cu omisiunea), iar nu la distinc�ia p�cat mare / p�cat mic. �ns� at�t un p�cat mare, c�t �i un p�cat mic se poate comite �n toate cele patru moduri (cu fapta, cu cuv�ntul, cu g�ndul sau cu omisiunea). Deci sunt de acord c� un p�cat mare se poate face at�t cu fapta c�t �i cu g�ndul, cuv�ntul sau omisiunea. Eu m� refeream la distinc�ia p�cat mare / p�cat mic. Repet, un p�cat mare este f�cut cu voie �i �n lucru mare. Dac� e f�cut f�r� voie sau cu voie dar �n lucru mic, atunci p�catul este mic. |
|
Calatorul 68 mesaje Membru din: 31/01/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 17:50
D-nu Cezar....ma scuzati ca ma bag....neinvitat,dar atunci cum comentati...MATEI 5:21-22..?????..Multumesc anticipat...
|
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 20:47
Pentru Calatorul
�n Matei 5,21 � 22 este vorba de p�cate f�cute cu voia �i �n lucru mare, deci de p�cate mari, diferen�a dintre ele fiind �n MODUL de a fi f�cute: cu fapta sau cu cuv�ntul. Exact cum spuneam �n ultima postare, una este clasificarea p�catelor DUP� M�RIME: p�cate mari (f�cute cu voie �i �n lucru mare) �i p�cate mici (cele f�cute f�r� voie sau cu voie, dar �n lucru mic) �i alta este clasificarea p�catelor DUP� MODUL DE A FI COMISE: cu fapta, cu cuv�ntul, cu g�ndul sau cu omisiunea. Deci s� nu confund�m cele dou� criterii de clasificare a p�catelor. Un p�cat mare se poate face �n toate cele patru moduri (cu fapta, cu cuv�ntul, cu g�ndul sau cu omisiunea), dar �i un p�cat mic se poate face �n toate cele patru moduri. |
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 22:22
Dr.Cezar...mersi pentru raspunsuri....si timpul acordat..!!!!
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 22:49
De la: maria_tu, la data 2009-02-15 12:53:51//www.youtube.com/watch?v=iBIZapcMoZg Maria, nu-mi vine s� cred cu c�t� u�urin�� postezi versete biblice �i trimiteri la materiale obscurantiste! Ce credibilitate pot avea opiniile tale c�nd te mi�ti at�t de dezinvolt de la un text cu preten�ii istorice �i de adev�r la o scamatorie de prost gust? Auzi poveste, un burghiu sfredele�te scoar�a terestr� �i permite �nregistrarea unor sunete din iad! �ncep s� cred c� �ngerul Digital va genera o manie sau mai bine zis va crea un gen de art� vizual� bazat� pe c�teva ingrediente cheie: aparen�a de adev�r (nume de oamneni de �tiin�� neverosimili), icoane �i muzic� bisericeasc� de fundal, preferabil cu text slavon ca s� dea impresia de vechime �i s� ancoreze ideile �n mistica ortodox� (de care nu se prea leag� de fapt), multe...c�t mai multe specula�ii care s� hr�neasc� min�i de altfel fl�m�nde dup� adev�r dar u�or convinse de dovezi inventate �i leg�turi presupuse. |
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 22:53
De ce ccrezi ca nu l-am pus special sa vad si ceilalti ce parere au despre acest "film"?
Cine mi-a dat linkul a spus ca e real si doream sa vad si eu reactiile celorlalti. |
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 22:59
Sunt contrariata pt ca cine mi l-a dat e o persoana credibila , chiar nu ma intereseaza daca e real su nu, mie nu-mi schimba cu nimic convingerile.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 23:01
�ncep s� cred c� �ngerul Digital va genera o manie sau mai bine zis va crea un gen de art� vizual� bazat� pe c�teva ingrediente cheie: aparen�a de adev�r (nume de oamneni de �tiin�� neverosimili), icoane �i muzic� bisericeasc� de fundal, preferabil cu text slavon ca s� dea impresia de vechime �i s� ancoreze ideile �n mistica ortodox� (de care nu se prea leag� de fapt), multe...c�t mai multe specula�ii care s� hr�neasc� min�i de altfel fl�m�nde dup� adev�r dar u�or convinse de dovezi inventate �i leg�turi presupuse.
adi...tu trebuie sa ai alte dovezi cu kr sa demonstrezi k alea sunt false....pana atunci tot ceea ce spui despre acel film sunt pure inventii de-ale tale...fara sa te superi..... dak nu aduci argumente puternice cu kr sa demonstreze k filmul e un fake nu o sa fi crezut de nimeni..... filmul prezinta realitati cutremuratoare pe kr le vedem cu totii zilnic...probleme cu kr ne confruntam si cu care ne vom confrunta....cei kr l-au facut pot fii considerati niste vizionari nemaipomeniti...in mod sigur dumnezeu le-a descoperit lor toate lucrurile astea.....el nu vrea k lumea sa piara....datorita faptului k in manastiri ink mai exista calugari kr roaga..... |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 23:08
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 23:09
Ioana, dac� vorbim despre acela�i videoclip (cel cu sunete din iad), trebuie s�-�i spun c� nici nu m� voi uita la ce vine dup� intrig� (burghiul...Siberia... ooops, scoar��...vaiete), pentru c� am un anumit respect fa�� de mine �nsumi. Nu citesc �i nu m� uit chiar la orice. Nu este de datoria mea s�-�i aduc dovezi contrare, ci de datoria ta s� aduci dovezi pozitive sau de sus�inere.
|
|
iulcar 152 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 23:11
CIP-uri pasaport biometrice . CITESTE CU ATENTIE.!!!!!!!!!!
Ian 23, 2009 12:20 pm Exista doua tipuri de motive pentru care nu ar trebui sa acceptam pasapoartele cu cipuri: 1. Din p.d.v. laic: datele (atit de) personale pe care le contin aceste cipuri nu sint criptate- cu alte cuvinte oricine are un scanner (care pe moment are o raza de actiune de pina la 90 de metri, dar care mai tirziu va putea fi marita), poate avea acces la datele noastre din acel cip pentru ca nu exista nici un password care sa impiedice accesarea lor. Pe de alta parte, dupa cum se stie, cipurile pot fi clonate, cu alte cuvinte reproduse. Exista destul de multi indivizi care ar putea avea acces la o astfel de tehnologie. Deci te poti trezi cu crime si jafuri puse in seama ta, de catre cineva care ti-a furat indentitatea, tot asa cum, in functie de cum vor evolua lucrurile (foarte probabil se va merge si pe BULETINUL cu cip, dupa cum o arata dezbaterile din Parlamentul European din 14 ianuarie a.c.), te poti trezi deposedat de bunuri, de bani, de catre "sosia" ta de ID. Asta pe linga faptul ca nimeni nu-ti garanteaza bunacredinta a angajatilor statului care au acces la aceste date. Este inutil de spus ca acest gen de initiative cuplat cu legile de ascultare a convorbirilor nu sint decit niste pasi spre controlul total, mult mai rau decit cel comunist pentru ca este mult mai intim si mai bine pus la punct tehnologic) 2. Din punct de vedere religios- aici cred ca s-a vorbit destul de mult pe tema asta, si n-am sa spun decit ca: cipul contine intr-adevar 666, dar dincolo de asta el este evident o faza premergatoare pentru implantul de cip. Nu o spun eu ci chiar ei, vezi de ex: www.youtube.com/watch?v=JZHAI409uqo - NBC- prezinta America in 2017, toata lumea este "cipata" (dar sint multe materiale pe tema asta). Care este problema cipului in corp pina la urma? Se reduce toata problema numai la numarul 666? De ce este Biblia atit de radicala: cei care primesc cip-ul nu mai au nici o sansa la minturire? Problema este ca cipul care se vrea a ne fi implantat in corp, sub diverse pretexte (gen identificare mai usoara, nu-l pierzi, terorism si alte prostii), va fi un mod de supraveghere nu numai fizica (adica unde esti si ce faci), nu numai ca va fi o modalitate foarte usoara de a controla si elimina persoanele care nu sint "political correct" prin simpla inchidere a cipului care nu-i mai permite accesul nici macar la mincare, dar cel mia grav, activitatea cerebrala, cu alte cuvinte acei centri nervosi care sint responsabili de tot ceea ce inseamna comportament si gindire, de ceea ce reprezinta insasi esenta umana vor fi controlati si ajustati. La ora actuala sub pretextul imbunatatirii memoriei sau a sanatatii se face propaganda la "ultimul racnet" cipurile din creier: daca cautati pe internet, veti vedea [b]www.wired.com/medtech/health/news/2004/10/65422 www.livescience.com/health/060327_neuro_chips.html; www.rsc.org/AboutUs/News/PressReleases/2006/brainchips.asp [/b] Ori asta inseamna ca odata primit acel cip, iti pot ajusta frecventa electromagnetica in asa fel incit sa gindesti numai cum vor ei (foarte probabil doar munca si distractie)- adica nu vei mai putea sa te rogi, nici nu vei mai vrea macar sa te rogi , si sa ai in general, o gindire de tip reflexiv- meditativ, de intoarcere in sine.... prin urmare libera vointa iti este anulata si te pui complet la discretia celor care conduc aceasta lume- care asa cum stim si o vedem la fiecare pas nu-i slujesc lui Dumnezeu ci diavolului. In consecinta odata primit cip-ul.... adio mintuire, nici nu te mai poti gindi la ea macar. Prin urmare pasaportul cu cip trebuie respins mai ales pentru ca el este un pas premergator si pregatitor implantului de cip! Vizionati pe internet: verichip.xhost.ro/index.html : video.acasa.ro/view_video/2448a933a050d60ff2bc/666-dovezile-ca-l... : si filmul Ingerul Digital: bisericadincasa.wordpress.com/2008/07/18/ingerul-digital/ |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 23:24
De la: adipopa, la data 2009-02-15 23:09:07Ioana, dac� vorbim despre acela�i videoclip (cel cu sunete din iad), trebuie s�-�i spun c� nici nu m� voi uita la ce vine dup� intrig� (burghiul...Siberia... ooops, scoar��...vaiete), pentru c� am un anumit respect fa�� de mine �nsumi. Nu citesc �i nu m� uit chiar la orice. Nu este de datoria mea s�-�i aduc dovezi contrare, ci de datoria ta s� aduci dovezi pozitive sau de sus�inere. adi...tipetele acelea sunt veriga slaba a filmului....cine stie ce sunete or fii fost(poate k erau produse de alte surse si ei au crezut k sunt glasuri omenesti)...dar ar putea fii si surse din iad(eu tind sa cred acest lucru)...nu te poti convinge decat sapand adanc in pamant..... insa ce spui despre alte lucruri prezentate in film...cipuri,avorturi,masonerie..etc... ??? adi...sunt dezbatue principalele probleme cu kr se confrunta lumea in genereral(si serbia in mod special...de....filmul e facut de sarbi).... mi se paree foarte bun...trage niste semnale de alarma.... ps: eu am renuntat definitv la a mai bea cola dupa ce l-am vazut.... |
|
|
|

gata numai zic nimic.