Procurorii Parchetului Militar s-au sesizat din oficiu si fac cercetari pentru purtare abuziva in cazul jandarmului care a fost filmat cand lovea protestatarii sambata seara, in Piata Universitatii.

„La data de 22 ianuarie 2018, procurorii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de purtare abuziva (...) constand in aceea ca unul dintre jandarmii din dispozitivul desfasurat pentru mentinerea ordinii si linistii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create in zona cordonului de protectie”, a anuntat, marti, Parchetul instantei supreme, citat de News.ro.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a spus ca reactia jandarmului a fost determinata de comportamentul manifestantilor, intrucat dispozitivul de jandarmi avea obligatia de a asigura ordinea publica si de a mentine soseaua libera. Enache a adaugat ca protestatarii si-au asumat reactia fortelor de ordine in mometul in care si-au schimbat modul de manifestare.

Citeste si:


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.