Un adolescent in varsta de 16 ani, elev in clasa a opta la scoala generala din comuna teleormaneana Poroschia, a fost arestat preventiv, joi, intr-un dosar in care este cercetat pentru agresarea unei profesoare.

Judecatoria Alexandria a dispus, joi, arestarea preventiva pentru 30 de zile a tanarului, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal si tulburarea ordinii publice. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la tribunalul Teleorman, dar este executorie.

Agresorul fusese retinut de politisti in urma cu o zi, in acelasi dosar fiind cercetati in stare de libertate, pentru savarsirea acelorasi infractiuni, alti doi colegi de clasa, ambii in varsta de 14 ani.

Incidentul in care o profesoara a fost agresata de elevi in clasa, in timpul unei ore de curs, este cercetat si de Inspectoratul Școlar Judetean Teleorman. Reprezentantii institutiei au anuntat ca, in functie de concluziile verificarilor, ancheta administrativa s-ar putea finaliza cu scaderea notei la purtare pentru elevii implicati.

Anchetele in acest caz au inceput dupa ce pe o retea de socializare a aparut o inregistrare in care o profesoara este lovita si injurata de mai multi elevi, care blocheaza usa si nu ii permit sa paraseasca sala de clasa. In urma verificarilor s-a stabilit ca incidentul s-a produs la scoala din comuna Poroschia, victima abuzurilor fiind o profesoara debutanta, care preda disciplina Cultura civica.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.