Starea regelui Mihai este foarte precara, dar pentru moment s-a stabilizat, iar medicii isi concentreaza eforturile pentru a-l mentine fara dureri, a declarat, la TVR, miercuri seara, seful Casei Regale, Andrew Popper, precizand ca regele "are momente in care este constient, are si momente in care este mai putin constient".

"Starea Majestatii Sale este foarte precara. In acest moment, medicii isi concentreaza eforturile pentru a-l mentine intr-o stare confortabila si fara dureri. Previziunile sunt imposibile in aceste cazuri. Sunt momente mai bune, momente mai proaste. Pentru moment, din fericire situatia s-a stabilizat. Majestatea Sa are si momente in care este constient, are momente in care este mai putin constient. Este o evolutie normala in aceasta situatie", a declarat Andrew Popper, miercuri seara, potriviti News.ro.

Oficialul Casei Regale a explicat si de ce nu mai este emis un buletin de sanatate semnat de medicii curanti ai regelui.

"Motivul este foarte clar - si noi ne-am dori ca medicii elvetieni sa publice un comunicat medical. Si le-am cerut acest lucru. Din pacate, ei nu pot sa o faca, pentru ca legea elvetiana nu le da dreptul sa dea comunicate de acest gen si, in acelasi timp, ei sunt convinsi ca din punct de vedere etic nu pot sa dea comunicate in ceea ce priveste sanatatea unui pacient. (...) Ei sunt obligati sa respecte secretul medical si intimitatea pacientului. Este singurul motiv pentru care nu au fost date comunicate medicale oficiale", a spus seful Casei Regale.

De asemenea, intrebat despre faptul ca nu au mai fost date publicitatii de mult timp poze cu Regele Mihai, Andrew Popper a spus ca este normal acest lucru intr-o astfel de situatie, in care starea regelui s-a degradat, iar imaginile nu sunt placute.

"Este foarte normal sa nu se mai dea poze cu Majestatea Sa. Dupa cum am spus deja, situatia sanatatii sale este precara. S-a degradat din punct de vedere fizic. Ar ataca demnitatea Majestatii sale daca aceste poze ar fi publicate in acest moment. Nu dorim ca Majestatea Sa sa fie amintit prin aceste imagini, care nu sunt placute, este normal ca Regele sa fie in memoria poporului roman asa cum era cand era sanatos", a adaugat Popper.

Casa Regala a anuntat in 6 noiembrie ca starea generala a Regelui Mihai s-a agravat si ca acesta prezinta o slabiciune accentuata, cu o scadere semnificativa a rezistentei, principesa Margareta aflandu-se deja la resedinta privata din Elvetia.

Citeste si:
Oana Roman, despre starea de sănătate a mamei sale. Cum se mai...
Oana Roman, despre starea de...

Un alt comunicat, din 8 noiembrie, preciza ca sarbatoarea Sfintilor Mihail si Gavril il gaseste pe Majestatea Sa Regele Mihai in stare de suferinta si ca nu va exista niciun eveniment organizat la resedinta acestuia. De asemenea, consemna ca regele Mihai a fost impartasit de un trimis al IPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale si Meridionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.