Social 8 August 2017 14:22
Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi atentionari cod galben si cod portocaliu de canicula pentru zilele urmatoare.

"In cursul zilei de miercuri valul de caldura se va extinde in jumatatea de vest a teritoriului, iar in Banat, Crisana, sud-vestul Transilvaniei si al Olteniei, vremea va fi caniculara si disconfortul termic in accentuare. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade si izolat in Campia de Vest vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor cobori sub 20 de grade", se arata in atentionare.

Sub cod galben se vor afla miercuri judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Dolj si Mehedinti, scrie digi24.ro.

"Incepand de joi, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Astfel, in zonele joase de relief din vest si local din centru si sud, vremea va fi caniculara, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul de 80 de unitati. Minimele nocturne nu vor cobori, in general, sub 20 de grade, iar in Dealurile de Vest vor fi de 24…25 de grade.

In judetele Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad si Bihor disconfortul termic va fi accentuat si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 37 si 39 de grade", sustin meteorologii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.