Social 20 Martie 2017 22:19 de Clara Vacaru
Politistul Marian Godina si-a publicat pe Facebook, luni, de Ziua Fericirii, asa cum remarca, o fotografie cu fluturasul de salariu din ultima luna, care arata ca a primit 2.816 lei, dupa ce i-a fost oprita suma de 229 de lei pentru plata telefonului personal.
"Pentru ca e tot e astazi Ziua Fericirii, m-am dus sa imi iau fluturasul de salariu. Se temeau unii ca politistii au salarii nesimtite si chiar imi cereau sa spun ce salariu am. Asta e salariul meu pe care l-am luat pe 14 martie, pentru luna februarie. Va las sa studiati si sa trageti singuri concluzia. E mult sau putin, dupa aproape 11 ani de politie?", scrie Marian Godina, care posteaza si fluturasul de salariu pentru luna februarie, din care reiese ca a incasat 2.816 lei.


Peste 1.200 de politisti au protestat, joi, la sediile Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Muncii, cerand majorarea salariilor si a sporurilor, ei mergand in mars pana la sediul Guvernului. Politistii au anuntat atunci ca vor iesi din nou in strada, nemultumiti de majorarile salariale propuse de Ministerul de Interne, in conditiile in care in discutiile anterioare li s-au promis cresteri salariale de peste 800 de lei, iar la negocierile de joi ministrul de Interne le-a spus ca vor primi un bonus la salariu intre 100 si 300 de lei, de la 1 aprilie.

Liderul Sindicatului Politistilor Europeni Europol, Cosmin Andreica, declara ca aproximativ 40.000 de politisti sunt platiti cu salariul minim de 1.450 de lei, in care sunt introduse sporuri sub forma de sume compensatorii. Liderul sindical a precizat ca politistii sunt din ultima categorie bugetara, iar salariile lor au crescut din 2008 pana in prezent doar cu 59 de lei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.