Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua avertizari cod galben de ploi pentru mai multe judete din tara, valabile de miercuri de la ora 21:00 pana vineri la ora 23:00.

De miercuri de la ora 21.00 pana joi la ora 23.00 se vor inregistra ploi insemnate cantitativ si o racire accentuata a vremii.

In intervalul mentionat, in judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Sibiu va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...60 l/mp. In Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare.

Ploi pe arii extinse se vor semnala in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in jumatatea de sud-vest, unde vremea se va raci accentuat, iar vantul se va intensifica treptat.

De joi de la ora 23.00 pana vineri la ora 23.00 vremea se va raci accentuat in toate regiunile si va continua sa ploua in cea mai mare parte a tarii.

In toate zonele de munte si de deal se vor cumula cantitati de peste 20...25 l/mp si izolat peste 40...50 l/mp. Vantul va avea intensificari locale cu viteze ce vor depasi temporar 50...60 km/h. In a doua parte a noptii de joi spre vineri (23/24 octombrie) si in cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare in Carpatii Orientali si in jumatatea de nord a Moldovei. Trecator va ninge si pe crestele celorlalte masive montane.

Vremea se va mentine deosebit de rece pana spre sfarsitul lunii octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.