Social 27 Iulie 2014 11:31
Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi si vijelii pentru trei judete, unde incepand de duminica seara si pana luni dimineata va ploua torential si se vor cumula cantitati de apa de 50-70 de litri pe metru patrat, alte noua judete fiind sub atentionare cod galben.

Potrivit avertizarii cod portocaliu, de duminica, ora 22.00, pana luni, la ora 10.00, in judetele Mehedinti, Gorj si Valcea va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 50-70 de litri pe metru patrat si izolat peste 80 de litri pe metru patrat.

Alte noua judete - Arges, Olt, Dolj, Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara si unele zone din Alba si Sibiu - vor fi sub avertizare cod galben, de duminica, ora 18.00, pana marti, la ora 09.00, scrie MEDIAFAX.

Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in vestul si sud-vestul tarii, precum si in zona de munte. In Oltenia, Banat, sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei si nord-vestul Munteniei vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie.

In judetele avertizare cu cod galben, cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat si va cadea grindina, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala si in restul teritoriului, dar pentru intervale mai scurte de timp si pe arii restranse, a precizat ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.