Un roman mananca zilnic jumatate de kilogram de paine, conform datelor Institutului National de Statistica.

Ultimele date ale Institutului National de Statistica, obtinute de gandul, care arata ca un roman mananca zilnic 546 de grame de produse de panificatie. Gramajul ne situeaza peste media europeana, potrivit cifrelor ultimului Eurobarometru, care arata ca un european consuma 300 de grame de produse de panificatie.

Practic, intr-un an, un roman mananca 200 de kilograme de paine, 98 de kilograme de cartofi, 74 de kilograme de legume, 63 de fructe, 8 kilograme de zahar si 18 de grasimi. In privinta carnii, cea de porc este preferata romanilor. Conationalii mancand in fiecare an aproape 33 de kilograme de carne de porc. Pestele nu ne prea place, dovada fiind cantitatea relativ mica pe care o consumam intr-un an, respectiv 4 kilograme.

Datele INS mai arata ca, in 2010, consumul alimentar mediu zilnic pe persoana a scazut la 3.147 de kilocalorii, fata de 3.455 kilocalorii in 2006, specialistii spun ca tot e prea mult.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.