Social 24 Iulie 2008 07:40
Cadavrele a doua fete, disparute de aproape un an, au fost descoperite marti intr-o curte din centrul Bacaului. Miercuri seara, principalul suspect a recunoscut ca le-a ucis pe cele doua tinere

Cadavrele celor doua fete in stare de putrefactie au fost gasite, marti dupa-amiaza, intr-o magazie din curtea unei locuinte din centrul Bacaului. Langa cele doua cadavre gasite in debaraua unui apartament se afla o carte de identitate, lucru care i-a ajutat enorm pe politisti. Cadavrele in descompunere erau impachetate intr-un covor si o folie.

''In alt sac au fost gasite obiectele de imbracaminte ale inculpatului, care prezentau urme de sange'', a precizat pentru Realitatea, procurorul Elena Florea.

Cadavrele au fost aduse din Brasov in noiembrie 2007. Cu o luna inainte, tanarul inchiriase spatiul din Bacau. Cele doua fete aveau 18, respectiv 21 de ani.

"Au fost ucise cu brutalitate. Aveau lovituri puternice la cap, una dintre ele avea gatul taiat si un deget retezat. Criminalul le-a infasurat in sapte straturi de folie de plastic si intr-o mocheta. Presupunem ca decesul celor doua femei a survenit in cursul lunii martie, apoi tinute intr-un frigider, pentru ca trupurile erau foarte bine conservate", a declarat pentru EVZ, medicul Marcel Badara, de la Laboratorul de Medicina Legala Bacau.

Una dintre victime este Madalina Mihaela Motruna, in varsta de 18 ani, din Brasov, fiica prim-adjunctului de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov Alexandru Motruna. Aceasta a disparut de acasa in data de 30 august 2007. Ea a luat din casa un miliard de lei, bani proveniti din vanzarea unui teren al familiei. Parintii au sesizat politia abia dupa o luna, cand fiica lor, care le promisese de mai multe ori, telefonic, ca va reveni acasa, n-a mai dat nici un semn de viata.

Cealalta tanara se numeste Vasilica Mihai si este din Zarnesti. Ea a disparut de acasa in aceeasi perioada, dar dat fiind ca tanara obisnuia sa lipseasca de acasa, parintii acesteia au anuntat mai tarziu disparitia.

Criminalul, Nicolae Ionut George este taximetrist si provine dintr-o familie buna, tatal sau fiind profesor universitar de electronica si calculatoare la Universitatea Transilvania. Gandul scrie ca acesta era prieten cu Madalina, numarandu-se printre suspectii cercetati de politistii brasoveni dupa disparitia acesteia. Atunci a atras atentia, motiv pentru care a fost adus la Bacau dupa identificarea cadavrelor pentru a fi audiat de procurorul care instrumenteaza cazul. Dupa zece ore de interogatoriu acesta si-a recunoscut fapta. El le-a declarat anchetatorilor ca motivul pentru care le-a ucis pe cele doua tinere l-a constituit suma mare de bani pe care o avea asupra sa Madalina Motruna.

Procurorii sustin ca omorurile ar putea sa fi avut loc in Poiana Brasov, intrucat mocheta in care au fost invelite cadavrele provine de la o pensiune turistica din zona.

Ucigasul ar fi vorbit cu un complice care ar fi urmat sa vina astazi in Bacau ca sa ingroape cele doua cadavre. De altfel, in curtea casei in care au fost gasite trupurile fara viata era deja sapat un sant. Procurorii spun ca l-au identificat si pe complicele lui Ionut, dar au refuzat sa dea amanunte despre el.

Tatal tanarului, contactat ieri de Gardianul, a declarat ca nu stie niciun amanunt despre cazul in care este implicat fiul lui. "Eu nu stiu detalii. Nu am fost aseara acasa si de aceea nu va pot da amanunte. Daca veti fi parinti, o sa intelegeti. O sa imi termin treaba aici si dupa aceea o sa aflu si eu despre ce este vorba. Eu nu am mai luat legatura cu fiul meu“, a spus Nicolae George.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.