Social 22 Iulie 2008 07:12
In timp ce unii parinti le ofera copiilor jucarii de plus, altii sar peste drumul pana la librarie, folosind direct banii pe post de jucarii. Si daca scena este imortalizata cu telefonul mobil, iar bancnotele respective sunt si furate, atunci stim sigur ca vorbim despre un roman

Actorul principal este de data aceasta, Adu Bunu, un infractor roman, condamnat luni in Marea Britanie pentru fraude la bancomate. Barbatul, banuit ca ar fi furat peste un milion de lire sterline prin clonare de carduri, si-a asezat copilul peste un teanc de bancnote de 10 si de 20 de lire si euro. Dupa care a fotografiat scena cu ajutorul telefonului mobil, trimitand pozele rudelor din Romania pentru a le arata cat este de usor in Anglia - sa te scalzi, la propriu, in bani. Pentru poza click aici.

Romanul, in varsta de 34 de ani, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, fiind acuzat ca a facut parte dintr-un grup intenational de infractori care urmau sa fraudeze peste 2.000 de conturi si sa fure peste un milion de lire sterline in numai cateva saptamani, relateaza The Daily Mail.

Amprentele barbatului, care a intrat ilegal in Anglia in 2005, au fost gasite pe un bancomat folosit pentru mai multe furturi importante ca valoare - in 2006. Intre timp s-a intors in tara pentru ca in 2007, atunci cand Romania a devenit membra UE, sa poata reveni legal in Anglia, nu singur insa, ci insotit de o sotie frumoasa si fiul nou-nascut. Se prezenta ca si zugrav sau decorator, pretinzand ca munceste din greu.

S-a mutat intr-un apartament inchiriat in Wakefield, West Yorkshire, si imediat s-a apucat de treaba impreuna cu complicele sau, Florin Palade, 33.

Si-au ales bancomatele la care sa opereze, au montat aparatele care citesc cardurile si o camera care sa inregistreze pinul si detaliile contului, fara sa trezeasca suspiciuni. Dispozitivele puteau fi montate si demontate imediat, astfel incat, in mai putin de o luna au reusit sa adune informatii de la mai mult de 2.000 de persoane.

Apoi, au inceput colectarea banilor, acopereau peste 1.000 de kilometri pe zi, mergand la mai multe bancomate din care scoteau maxim 500 de lire pentru a nu fi depistati.

Perchezitia efectuata in ianuarie de politia britanica la domiciuliul lui Adu Bunu, de profesie zugrav si decorator, a scos la iveala, in afara pozelor cu fiul sau, un laptop cu 65 de clone ale unor numere de cont, doua telefoane mobile care aveau pe cardurile SIM detalii despre conturi bancare sparte, precum si suma de 4.000 de lire sterline bani gheata. Sunt probe, de asemenea, ca ar fi transferat in Romania 3.100 de lire.

Bunu poseda si un automobil marca BMW. Asupra romanului s-a gasit si o cheie de la apartamentul unuia dintre complici transformat in "atelier".

Aici au fost gasite un laptop cu detalii despre 1.172 de victime, 2.000 de lire bani gheata, opt fatete false de bancomate, baterii, spray cu vopsea, banda adeziva, echipamente de transmisie si alte obiecte folosite la fraudarea conturilor.

Bunu a reusit sa fure din diferite conturi 43.000 de lire, dar detinea, potrivit informatiilor citate de Daily Mail, datele a peste 2.000 de carduri. "De pe fiecare card poti extrage 500 de lire. Nu trebuie sa fii un geniu al matematicii sa calculezi ca acuzatul ar fi putut fura un milion de lire sterline" in doua saptamani, a spus procurorul.

In cele din urma a fost prins...

...din greseala, atunci cand politia l-a oprit pentru viteza si acesta a prezentat un permis fals. Nu si-a recunoscut vina de la inceput, sustinand ca banii provin de la botezul copilului. A primit cinci ani, in timp ce Palade, inca mai este cautat de politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.