O fetita in varsta de sase ani a murit sfasiata de caini, in noaptea de sambata spre duminica, pe un teren viran de la marginea municipiului Constanta, in apropierea portului.

Conform informatiilor furnizate de politie, fata a fost gasita moarta la o distanta de cateva sute de metri de casa. "Era cu abdomenul pe pamant, scalpata, sfasiata si pe brate. Prezenta escoriatii multiple pe abdomen si coapsa dreapta", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, Radu Croitoru, citat de Adevarul.

Familia micutei locuieste intr-o baraca la marginea orasului, in apropierea portii 9 a Portului Constanta. Copilul obisnuia sa se joace singur in fata casei.

„La ora 5.00 se juca aici, iar la 6.00 am zis sa o aduc in casa. Am cautat- o, dar nu am gasit-o. Am umblat dupa ea, am alertat vecinii, nu stiu cum a disparut, numai aici, in fata casei, statea“, povesteste mama, Alina Tiganus. O vecina care are doi copii plange impresionata de drama familiei Tiganus: „Noi o cautam intr-o parte, si dansa in alta parte. Neam gandit ca poate o fi adormit pe undeva, o fi fost obosita. Pana la urma am sfatuit-o pe mama sa anunte politia“, citeaza Evenimentul Zilei.

Politistii au fost chemati la ora 22.00. Criminalistii constanteni au gasit fetita dupa o jumatate de ora. Cadavrul zacea la 200 de metri de casa, pe marginea unui teren arabil, intr-o vale. Corpul fetitei era pe jumatate sfasiat, scalpul - smuls, iar in jur o balta de sange. La cativa pasi de cadavru, in iarba, politistii au descoperit o sacosa si cateva jucarii de-ale micutei.

" Avea muscaturi pe tot corpul, dar fata era, efectiv, mancata, iar urme de scalp au fost gasite in apropiere. Era de nerecunoscut", a povestit Radu Croitoru. Medicii legisti au stabilit ca Valentina a murit din cauza pierderii masive de sange, informeaza Gandul. "Din raportul medico-legal reiese ca victimei i-a fost sectionata vena carotida, dar si cea femurala. Minora a murit ca urmare a pierderii de sange", a mai adaugat purtatorul de cuvant al IPJ Constanta.

Campul din apropierea baracii aflate la doi pasi de ecluza Agigea este plin de caini fara stapan, povestesc oamenii care locuiesc in preajma. Vainii vagabonzi se aduna noaptea sa caute de mancare in apropierea tomberoanelor, scrie Ziua.

De la inceputul anului, zeci de constanteni s-au prezentat la urgenta dupa ce au fost victimele atacurilor cainilor comunitari. Preponderent, copii si batrani care nu se pot apara. Programul de prindere, sterilizare si marcare a patrupedelor comunitare nu face fata inmultirii excesive a cainilor vagabonzi.

Potrivit Romania Libera, in prezent, cainii maidanezi nu mai pot fi eutanasiati dupa ce sunt prinsi de hingheri, in cazul in care nimeni nu-i adopta sau revendica. Legislatia s-a schimbat la inceputul acestui an, la initiativa senatorului Marius Marinescu, si a fost interzisa eutanasierea animalelor sanatoase. Legea nr. 9/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 205/2004 este obligatorie pentru toate institutiile care se ocupa de strangerea maidanezilor de pe strazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.