Soarele se va mari din ce in ce mai mult, ajungand un gigant rosu ce va inghiti planeta noastra, aceasta urmand a se topi in cuptorul solar.

"Pamantul va fi atras de gazul cu o densitate scazuta a Soarelui, dupa care va fi capurat si vaporizat de catre Soare", a declarat astronomul Robert Smith, de la Universitatea Sussex, din sudul Angliei.

Potrivit previziunilor anterioare, Pamantul nu s-ar topi in Soare, chiar si in timpul fazei sale de gigant rosu.

Vestea cea buna este ca acest lucru nu se va intampla pentru urmatoarele 7.6 miliarde de ani.

Vestea cea proasta: Viata pe Pamant se va sfarsi cu mult inainte.

Oamenii de stiinta spun ca mai avem doar un miliard de ani pana cand oceanele noastre se vor evapora si Terra va deveni de nelocuit.

Suna ca si cum am mai avea o groaza de timp, insa viata Pamantului a fost mult mai lunga de atat - un total de 3.7 miliarde de ani, potrivit ultimelor estimari, iar ultimele date ne arata ca ne apropiem de actul final.

Intrebarea este daca descendentii nostri vor putea salva planeta. Raspunsul lui Smith a fost ca acest lucru este posibil. El citeaza un studiu recent al Universitatii din California, Santa Cruz, care propune sa "imblanzim" un asteroid, care sa impinga usor Pamantul, o data la cateva sute de ani, din ce in ce mai departe de Soare.

"Suna a SF. Dar se pare ca tehnologia ne va permite sa facem acest lucru", a declarat Smith.