Elevii de gimnaziu din Romania petrec mult timp in fata televizorului, ii au ca modele pe Adela Popescu, Adrian Mutu, sotii Columbeanu sau actorii din telenovele si vor sa aiba o familie fericita, sa arate bine, arata un studiu al Fundatiei Soros, dupa cum informeaza NewsIn

Majoritatea copiilor spun ca modelul lor in viata este unul dintre parinti sau o alta ruda. Pe locul doi in preferintele lor sunt actori sau cantareti romani si internationali, de cele mai multe ori, actori de telenovele.

Astfel, in topul preferintelor copiilor se numara Adela Popescu, actorii din telenovela "Rebelde", Beyonce sau Brad Pitt, iar dintre sportivi, elevii ii admira pe Mutu, Hagi, David Beckham, Banel Nicolita sau Cristi Chivu.

Din randul peroanelor publice care apar la televizor, elevii romani ii admira pe Bill Gates, Gici Becali, sotii Columbeanu, Traian Basescu sau Elena Udrea. Copiii au enumerat si cateva nume de oameni de stiinta ca Albert Einstein sau Alfred Nobel.

Realizatorii studiului spun ca elevii isi petrec foarte mult timp la televizor, ceea ce le influenteaza valorile si ii face sa-si aleaga ca modele de viata, cantareti sau actori si ajung sa valorizeze aspectul fizic si felul in care se imbraca mai mult decat educatia sau inteligenta.

Studiul mai arata ca cel mai important lucru in viata pentru copii este sa aiba o familie fericita sau sa arate bine, ceea ce, spun realizatorii studiului, era de asteptat, avand in vedere ca elevii au ca model in viata cantareti, actori, vedete de televiziune, care se caracterizeaza printr-un aspect placut si atentia pentru aspectul fizic. Elevii mai vor si o educatie buna, un serviciu interesant, bani si prieteni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.