Ieri seara, Gloria Gaynor, interpreta celebrului hit 'I Will Survive' a sustinut un concert extraordinar la Sala Palatului. Vedeta a concertat live timp de 85 de minute, acompaniata de band-ul 'Eurosound' condus de celebrul saxofonist Flavius Teodosiu, actualul iubit al top-modelului Simona Haraga si de catre trei soliste care au asigurat backing-ul vocal.

Toti au sosit la Bucuresti in aceeasi zi, deoarece cu numai o seara in urma au concertat la Nurnberg, in Germania. Show-ul a debutat cu minirecitalul saxofonistului Flavius Teodosiu (el a colaborat si cu trupa 'Holograf' la albumul 'Taina') si al instrumentistilor sai care au acompaniat de-a lungul timpului artisti precum Jennifer Rush, Johnny Logan, Sachs sau Chris de Burg. Peste 3.000 de spectatori, printre care am remarcat prezenta interpretelor Luminita Anghel, Silvia Dumitrescu, Aura Urziceanu, Anne�s, a Iulianei Marciuc si Ilincai Vandici, a Prefectului Capitalei, Mioara Mantale si a Presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a sotilor Cristian Topescu si Christel Ungar, care au fredonat piese binecunoscute din repertoriul vedetei. Aceasta a avut un ragaz de numai doua ore (a fost cazata la Hotel Hilton) pentru a se odihni dupa un concert live si dupa ce a schimbat doua avioane pentru a ajunge la Bucuresti. Cantareata le-a cerut organizatorilor ca, in timpul repetitiilor (a repetat live, cu orchestra, fiecare melodie!) si al concertului, sa aiba pregatite in cabina cafea decofeinizata proaspat rasnita si fierbinte, ceai de plante, miere, lapte proaspat si zahar, suc de portocale proaspat, cutii cu bauturi racoritoare, gheata, platouri cu somon fume, peste afumat, mezeluri, branzeturi, masline, fructe, chifle si paine integrala. Iar toata camera sa fie umpluta cu trandafiri rosii, florile sale preferate.

Am reusit sa stam de vorba cu vedeta intr-o pauza a repetitiilor si imediat dupa concert. Extrem de obosita, ea s-a dus direct la hotel si a servit cina in camera. A doua zi dimineata a plecat spre Germania, pentru a mai semna cateva contracte, apoi va pleca in SUA pentru a pregati concertul din 9 iunie de la Miami-Florida (Dolphin Stadium), unde aproape toate cele 40.000 de bilete au fost deja rezervate sau vandute. Vor urma concerte live la Paris (Disneyland, 29.06 si Caroussel du Louvre, 11.10), Italia (Bordighera Jazz & Blues, 31.08 si Narni Black Festival, 1.09) si in Polonia (Foorest Opera-Sopot Festival, 2.09).

Ce reprezinta pentru dumneavoastra revenirea la Bucuresti?

Pentru mine este ca si cum as veni pentru prima data! Am mai fost acum sase ani (este vorba despre o preselectie pentru Cerbul de Aur, organizata de TVR la Palatul National al Copiilor n.rep.), dar prezenta mea a trecut practic neobservata. Am fost tare mahnita si dezamagita atunci si recunosc ca am acceptat cu greu sa revin in Romania.

Cum vi s-a parut publicul roman, de data aceasta?

In primul rand m-a impresionat primirea de la aeroport, atentia care mi s-a acordat, ospitalitatea si organizarea impecabila a concertului. Publicul a fost extraodinar si a fredonat impreuna cu mine o multime de hit-uri. Am inteles ca ar mai fi vrut sa repet 'I Will Survive', dar trebuie sa stie ca am cantat varianta lunga a piesei.

Ce urmeaza, ce proiecte aveti pana la sfarsitul anului?

Continui turneul mondial si sustin, ori de cate ori programul imi permite, mai ales cu spectacole de binefacere, organizatiile de caritate The United Cerebral Palsy Organisation, The Rita Hayworth Gala For Alzheimer's, Revlon's Annual Walk For Life, The Michael Bolton Foundation si Elizabeth Taylor's AIDS Benefits. Pregatesc si lucrez la noul album pe care-l voi lansa in decembrie si care este dedicat Craciunului. Apoi, anul viitor voi lansa un alt album cu muzica gospel.

Cand veti reveni in Romania?

Nu stiu, dar sunt sigura, de data aceasta, ca voi reveni! Cand am vazut cum dansa si canta publicul impreuna cu mine si mai ales atunci cand baietelul acela mic a cantat perfect 'I Will Survive', am inteles cat de iubita sunt aici si sincer, am gandit inca odata ca nu trebuie sa ma iau dupa aparente si idei preconcepute. Peste tot sunt oameni si oameni...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.