Astazi, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania il sarbatoreste - la implinirea varstei de 75 de ani - pe romancierul Dinu Sararu, scriitorul indragostit pentru totdeauna de teatru si de gazetarie, caci fondatorul Fundatiei Nationale pentru Civilizatie Rurala "Niste tarani" este si membru de onoare al AOSR.

La eveniment vor participa si vor vorbi despre sarbatorit si opera sa, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, acad. Razvan Theodorescu, dr. Florin Rotaru, prof.univ. Ion Scurtu, scriitorul Ion Cristoiu, membru de onoare al AOSR, si prof.univ. Ilie Badescu. Autorul celebrelor romane "Niste tarani", "Clipa", "Dragostea si revolutia", "Ciocoii noi cu bodyguard", ca sa enumeram doar cateva dintre scrierile sale, a debutat in urma cu mai bine de 40 de ani, cu un volum despre... teatru, "Teatru romanesc si interpretii contemporani".

Probabil ca atunci in niciun caz nu s-a gandit ca va deveni director al Teatrului Mic timp de 13 ani, perioada in care daca gaseai un bilet te numeai norocos, pentru ca in 2000 sa devina cel de al 44-lea director al Teatrului National din Bucuresti, reusind performanta de a readuce publicul la teatru. Celebra de acum montare cu "Take, Ianke si Cadar" se joaca si astazi, dupa sase ani, cu casa inchisa. Ne alaturam si noi celor care ii ureaza "La multi ani!", cu un avans de cateva zile, caci ziua sa de nastere este 30 ianuarie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.