Studentii sectiei de japoneza din cadrul Universitatii Bucuresti (UB) vor beneficia de un sprijin financiar japonez in valoare de 65.000 euro oferit de ministrul de externe nipon, Taro Aso, cu ocazia vizitei sale in Romania.
Potrivit rectorului UB, Ioan Panzaru, suma de bani va fi folosita pentru dezvoltarea studiului culturii si societatii japoneze. La Universitatea din Bucuresti, se organizeaza singurul studiu de masterat de limba japoneza din tara, urmand ca pe viitor sa fie infiintat si un doctorat de studii japoneze. Conform spuselor rectorului UB, limba japoneza este la mare cautare, in Romania existand 1300 de persoane care la ora actuala se pregatesc pentru a deprinde tainele dialectului nipon. In cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine din UB, numarul studentilor la sectia de japoneza a cunoscut o crestere dupa anul 1990, in prezent 150 de persoane fiind inscrise la ciclul de licenta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.