SUPLIMENT. Exotice si bogate in vitamine, curmalele sunt un depozit natural de energie, ce completeaza cu succes aportul zilnic de fibre.

Alaturi de intreaga gama de vitamine din grupa B, magneziul continut de curmale tonifica muschii si intarzie imbatranirea, evitand acumularea deseurilor alimentare. Aceste calitati fac brun-roscatele fructe eficiente in tratamentul afectiunilor sistemului nervos.
Cat despre actiunea benefica a curmalelor asupra prostatei si rinichilor, aceasta a fost confirmata de specialistii in medicina naturista.

Curmalele proaspete fiind perisabile, cu termen de valabilitate limitat, sunt indicate in tratament cele uscate. Curmala contine si o importanta cantitate de fier: 25 g de curmale pe zi sunt suficiente pentru a satisface nevoile de fier ale organismului. Astenicii isi vor da seama in scurt timp de necesitatea consumului zilnic de curmale. Cu efect energizant, curmalele se recomanda anemicilor, celor extenuati, convalescentilor, copiilor, sportivilor, precum si persoanelor in varsta. Curmala furnizeaza si o bautura utila in cazul afectiunilor pulmonare.

Pentru a beneficia de actiunea sa expectoranta, trebuie preparat un decoct din 50 g de curmale, care se fierb intr-un litru de apa, timp de zece minute. Se strecoara si se bea in patru prize in timpul zilei. Cu un continut ridicat de glucide, acest fruct nu este recomandat diabeticilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.