Magistratii au decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Cristian Cioaca, in dosarul Elodia.

Procurorii au cerut arestarea lui Cioaca, in 28 noiembrie 2012, dupa ce au fost gasite noi probe ce il incrimineaza pe politist, rezultatele ADN in urma prelevarii unor probe de sange din apartamentul conjugal confirmand ca acestea apartin avocatei brasovene Elodiei Ghinescu, precum si ca s-a declarat decesul avocatei printr-o hotarare judecatoreasca.

Tribunalul a respins solicitarea procurorilor, insa procurorii au facut recurs. Decizia CAB este definitiva, Cioaca urmand sa fie dus in arest.

In urma deciziei TB, Cioaca le-a declarat razand reporterilor ca s-au spus multe despre el si ca il asteapta un copil acasa
, scrie MEDIAFAX.

Procurorii care au anchetat cazul uciderii avocatei Elodia Ghinescu sustin ca aceasta ar fi fost omorata in septembrie 2007 de sotul ei, Cristian Cioaca.

Concluziile anchetei au aratat ca Cristian Cioaca a incercat sa ascunda urmele crimei, dar a fost dat de gol de tehnologia de ultima ora. Sub o placa de parchet, procurorii au gasit o pata de sange de 50 de centimetri lungime, scrie realitatea.net.

"In perioada urmatoare comiterii infractiunii de omor si ascunderii cadavrului, inculpatul a procedat la ascunderea si distrugerea mijloacelor de proba, aruncand in rapa situata la 4,6 kilometri de Poiana Brasov mai multe obiecte care purtau urmele de sange ale victimei, spaland totodata urmele sub forma de stropi de sange de pe vopseaua lavabila si aplicand un strat suplimnetar de glet si de vopsea lavabila in zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor", noteaza anchetatorii in referatul de propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Cristian Cioaca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.