Transilvania se numara printre cele 10 destinatii de iarna din Europa pe care celebrul ghid de calatorii Lonely Planet le recomanda turistilor.

Transilvania se regaseste pe pozitia a noua in acest top realizat de editorii publicatiei Lonely Planet, relateaza MEDIAFAX.

"Nu puteti vizita barlogul lui Dracula intr-o zi insorita, in care se aud zgomotele facute de miei pe camp, nu? Incercati sa vizitati castelul intr-o zi cu cer innorat, cand frunzele copacilor au cazut si cand zapada incepe sa invaluie peisajul", spune editorii ghidului Lonely Planet.

Acestia recomanda si vizitarea oraselor Brasov si Sighisoara, "doua orase medievale superbe", care au conexiuni variate cu Vlad Teses, care in trecut se numea Dracul, desi nu este foarte clar daca el a pus vreodata piciorul in asa-zisul sau castel (Castelul Bran, n.r.).

"Bram Stoker nu a vizitat niciodata Romania, deci nu va asteptati sa regasiti acolo prea multe elemente din cartea si din filmele cu Dracula", mai spun editorii Lonely Planet.

In topul 10 al destinatiilor de iarna din Europa recomandate de Lonely Planet se mai numara: Rovaniemi din Finlanda; targurile de Craciun din Germania si Austria; Abisko (Suedia); Atena (Grecia); Copenhaga (Denemarca); Budapesta (Ungaria); Jasná (Slovacia); Andaluzía (Spania); Venetia (Italia).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.