Peste 8.500 de retete au fost prescrise electronic incepand cu 2 iulie, in primele noua zile de la punerea in functiune a sistemului.
Dintre aceste 8.500 de retete pescrise, peste 1.000 au fost si eliberate.au precizat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Potrivit datelor centralizate, numai intr-o singura zi, respectiv in 10 iulie, au fost eliberate 622 retete, dupa ce au fost rezolvate unele probleme cu care s-au confruntau dezvoltatorii privati de soft pentru farmacii.

Initial, eliberarea retetelor s-a realizat cu dificultate din cauza problemelor de la farmacii, deoarece multe unitati erau lipsite de dotarile tehnice necesare, dupa cum au declarat surse autorizate.

Cum se va folosi reteta electronica?


Retetele electronice se elibereaza, din 2 iulie, in paralel cu cele traditionale, pe hartie. CNAS estima ca in prima luna (iulie) sa se ajunga la aproximativ 10% din retete prescrise si eliberate in noul sistem, urmand ca procentul sa urce in doua-trei luni la aproximativ de 40-50%.

Seful CNAS: Un sistem sanitar mai performant, datorita retetei electronice



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.