Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a anuntat ca prin noua Lege a Sanatatii ar putea fi introdusa taxa pe fast food si pe berea cu alcool.

"Prin noua lege incercam introducerea taxei pe produsele nesanatoase tip fast food care aduc prejudicii sanatatii si, de asemenea, pe berea cu alcool", a spus ministrul Sanatatii.

Vasile Cepoi a precizat insa ca este vorba despre proiectul Legii Sanatatii, aflat in curs de elaborare, iar aprobarea acestei propuneri este o decizie politica.

"Exista o morbiditate crescuta pe anumite boli cauzate de alimentatia nesanatoasa si ar fi firesc ca aceste produse sa fie suprataxate pentru a reduce consumul lor. De asemenea, berea este produs alcoolic si, asa cum celelalte produse alcoolice sunt suprataxate (taxa pe viciu), e firesc ca si berea cu alcool sa intre in aceasta categorie", a mai spus ministrul Sanatatii, citat de MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a sustinut, joi, ca nu detine informatii legate de introducerea taxei pe produse fast-food si la berea cu alcool, adaugand in acelasi timp ca acest subiect urmeaza sa fie discutat, potrivit gandul.info.

"Nu cunosc, o sa discutam", a raspuns Ponta unei intrebari a presei pe aceasta tema.

Ce parere ai despre aceasta propunere a ministrului Sanatatii?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.