Ministrul Educatiei, Ioan Mang, si-a dat demisia din functie, a anuntat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a facut anuntul la finele sedintei de guvern. Premierul si presedintele Traian Basescu au stabilit ca Liviu Popa, ministrul delegat pentru Dialog Social, sa se ocupe in regim interimar de responsabilitatile ministrului Educatiei.

"Am discutat cu presedintele Basescu si vreme de 45 de zile, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, va asigura interimatul", a anuntat Victor Ponta.

In prima sa saptamana in functia de ministru al Educatiei, Ioan Mang a fost acuzat de cinci ori de plagiat pentru cinci lucrari diferite.

"Regret situatia in care l-am pus pe domnul Mang. Pare ca e un scaun electric acolo la Ministerul Educatiei. Domnul Mang are in acest moment mainile dezlegate sa isi poata apara prestigiul profesional", a spus Victor Ponta.

Mang fusese reclamat la Comisia de Etica de la Ministerul Educatiei, insa aceasta este o institutie in care Ponta nu a avut incredere, fiind infiintata de fostul ministru PDL Daniel Funeriu.

"Acea Comisie de Etica a luat act de acuzatiile aduse in loc sa stabileasca un termen de cateva zile pentru a clarifica situatia, a fixat ca prim termen de audiere ziua de 15 iunie, data la care incepe Bacalaureatul. Tinta adevarata a fost de fapt modul in care organizam Bacalaureatul", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.