Potrivit statisticilor, in orasele din tara sunt aproximativ 150.000 de caini comunitari. In realitate, numarul lor ar fi mult mai mare.

"In Bucuresti sunt 60.000 de caini vagabonzi, grupati in aproximativ 7-8.000 de haite, fiecare grupare avand cate 7-8 indivizi. Sunt datele prezentate de cei de la administratia de supraveghere a animalelor", a declarat Calin Murg, liderul consilierilor PDL din Consiliul General al Primariei Bucuresti.

Parlamentarii lucreaza la o noua lege a cainilor fara stapan

In total, in orasele care se confrunta cu problema cainilor comunitari sunt aproximativ 20.000 de haite, neluandu-i in calcul pe cei fara stapan din mediul rural, scrie evz.ro.

Specialistii spun ca haitele, si nu cainii singuratici, sunt de fapt principalul pericol pentru oameni.

"Din pacate, daca ai intrat pe teritoriul lor si latra unul spre tine si se repede, vor sari imediat toti, ca o gasca. E de ajuns sa fie unul care sa dea semnalul. Daca te retragi brusc, vor ataca cu si mai mare indarjire", explica Valentin Cozma, specialist in dresaj canin.

Orasul unde 93% din locuitori vor EUTANASIEREA cainilor comunitari

Statistici pentru Bucuresti (sursa: hotnews.ro)
- in 2010, in Bucuresti, au fost muscate 13.200 de persoane, dintre care 2.400 de copii;
- in 2011 au fost muscate 10.200 de persoane;
- in 2012, pana pe 18 martie, au fost muscate 1313 persoane, dintre care 186 de copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.