Legenda temutului conte Dracula atrage an de an sute de mii de turisti la Castelul Bran, care s-a calasat pe locul sapte in topul celor mai cumpe case din lume

Atrasi de povestea lui Dracula, oameni din toate colturile lumii vin in Transilvania pentru a vizita Casetulul Bran, care in 2007 a intrat pe locul doi in topul celor mai scumpe proprietati din lume, realizat de revista Forbes

“La fel de rasunator este topul Forbes in care Castelul Bran ocupa locul 2 in topul celor mai scumpe proprietati din lume, avand o valoare estimata la 140 milioane de dolari”, a declarat Alexandru Prisu, directorul Castelului Bran.

Chiar daca este in topul celor mai scumpe case din lume, proprietarii nu se gandesc sa vanda castelul.


Castelul Bran, a carui prima atestare documentara dateaza din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania.Fortificatia atrage turisti straini mai ales datorita faptului ca este asociat cu Dracula - faima ce i se trage de la romanul omonim al lui Bram Stoker.

Castelul Bran a fost donat de municipalitatea Brasov in 1920 reginei Maria, care l-a lasat prin testament fiicei sale mai mici, principesa Ileana. Aceasta l-a detinut pana in 1948, cand castelul a fost nationalizat de regimul comunist.

In mai 2006, castelul Bran i-a fost retrocedat arhiducelui Dominic Habsburg-Lothringen. Dominic de Habsburg este fiul arhiducelui Anton de Habsburg si al principesei Ileana a Romaniei - fiica regelui Ferdinand si a reginei Maria.

Citeste si:
Bogații lumii, de Halloween la Castelul Bran. Elon Musk şi Angelina...
Bogații lumii, de Halloween...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.