Comisia pentru Administratie Publica si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor a adoptat un nou act legislativ.

Noul act legislativ, care a fost adoptat marti seara de Comisia pentru Administratie Publica si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, impune, in primul rand, infiintarea Registrului de evidenta a tuturor cainilor din tara, cei fara stapan, cei cu stapan si cei cu regim special, relateaza Green-Report.

In acest moment nu exista nici o evidenta clara. Singurul lucru cert sunt victimele cainilor. „Numai in Bucuresti, in 2010, peste 8.300 de oameni au fost muscati de cainii fara stapan, in timp ce, in 2009, cifra a fost peste 7.500”, a declarat Sulfina Barbu, presedinta Comisiei pentru Administratie Publica si Echilibru Ecologic. [Zeci de mii de caini maidanezi pe strazile din Bucuresti.]

  • Consiliile locale, obligate sa poarte grija cainilor de pripas

In acelasi timp, legea obliga consiliile locale sa amenajeze din fonduri proprii adaposturi pentru cainii fara stapan, sa aiba un medic veterinar si sa infiinteze Registrul de evidenta.

  • Reguli noi si pentru proprietarii de caini

Legea ii obliga pe stapanii de caini sa-si identifice animalele prin microcipare, sa nu le tina in afara proprietatii, sa le sterilizeze, pe cele din rasa comuna, si sa nu le abandoneze. Totodata, infierea unui caine si apoi eliberarea lui pe strazi este interzisa prin noua lege.
  • Cainii comunitari fara stapan, grav bolnavi, si cei agresivi pot fi eutanasiati sau sterilizati

Cainii care sunt bolnavi grav, cei incurabili, cei irecuperabili, cei agresivi, periculosi, sau cainii de lupta si de atac, lasati in libertate, pot fi eutanasiati sau sterilizati.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.