Dupa modelul altor autoritati din tara, Primaria Barlad a luat initiativa de a interzice comerciantilor de substante etnobotanice sa-si mai desfasoare activitatea pe raza municipiului Barlad, indiferent de zona.

Astfel, pe langa inchiderea actualelor "magazine de vise", nu va mai fi permisa nici deschiderea unora noi, indiferent de ce substante etnobotanice se doreste a fi comercializate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Proiectul de hotarare initiat de primarie va fi suspus spre aprobare in sedinta ordinara de miercuri a Consiliului Local si nu cred ca se va pune problema sa nu fie aprobat, mai ales ca ne-am si consultat in prealabil cu majoritatea consilierilor, ei fiind de acord cu o astfel de masura de restrictie pentru aceste magazine de vise. Si asa suntem bolnavi de alte chestii, ne-o mai facem si cu mana noastra cu tot felul de buruieni din astea halucinogene?", a declarat Constantin Constantinescu, primarul municipiului Barlad.

In municipiul Barlad mai functioneaza in prezent doua "magazine de vise", asa cum reiese din evidentele Politiei.

  • In 10 februarie, Guvernul a emis o Ordonanta de urgenta prin care a fost interzisa comercializarea unui numar de 36 de substante si plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.

Si dupa aparitia acestei ordonante insa sute de tineri au continuat sa ajunga la spital in stare grava, in urma consumului de plante etnobotanice procurate fie de la magazine specializate, fie achizitionate de pe internet.

Totodata, s-a inregistrat o scadere a varstei consumatorilor de astfel de substante. La Iasi o fata de 13 ani a ajuns la spital, saptamana aceasta, in stare grava, dupa ce a fumat o tigara care continea substante etnobotanice, imediat ce a iesit dintr-o discoteca.

Etnobotanicele fac noi victime la Cluj

In aceste conditii, medicii si inspectoratele scolare au solicitat inchiderea magazinelor care comercializeaza astfel de produse.

Citeste si:
Un elev a cazut de pe o balustrada intr-o scoala din Satu Mare....
Un elev a cazut de pe o...

De asemenea, in urma controalelor, mai multe magazine din diferite zone ale tarii au fost inchise sau suspendate.

La Brasov, primarul George Scripcaru a semnat o dispozitie prin care magazinele care comercializeaza produse etnobotanice sa fie inchise, iar primariile Iasi si Suceava cauta si ele solutii in acest sens.

Bucuresti: Magazine etnobotanice interzise

La Bucuresti, angajatii Primariei Sectorului 6 au demolat, vineri dimineata, un magazin de cartier construit cu acte in regula pe domeniul public pe motiv ca firma care detinea contractul a subinchiriat, pentru cateva luni, spatiul aflat in apropierea unei scoli catre o firma care vindea acolo droguri legale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.