Peste 600 de angajati din teatre sau muzee urmeaza sa fie dati afara, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, inaintat de Ministerul Culturii.

Cele mai multe disponibilizari vor fi facute la Opera Nationala Romana, unde vor fi disponibile cu 61 de posturi mai putin. potrvit Realitatea.
Pe locul doi in topul celor mai multe persoane date afara se afla teatrul National de Opereta “Ion Dacian”, care, potrivit proiectului de hotarare, va avea 43 de posturi in minus, in timp ce conducerea Teatrului National "I. L. Caragiale" din Bucuresti trebuie sa renunte la 40 de locuri de munca.

Nici muzeele nu vor scapa de disponibilizari, potrivit proiectului. Astfel, vor fi disponibilizate 29 de posturi de la Muzeul National de Arta al Romaniei, 25 de posturi de la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, 23 de posturi de la Muzeul National al Taranului Roman, 20 de posturi de la Muzeul National de Istorie a Romaniei, 17 posturi de la Muzeul National “Brukenthal” si 18 posturi de la Muzeul National “Peles”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.