Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat luni dimineata Comandamentul pentru situatii meteo deosebite, avand in vedere avertizarea meteo de ploi care va fi extinsa in urmatoarele zile pentru Bucuresti si imprejurimi.

Avand in vedere avertizarea meteo de ploi extinsa din urmatoarele zile pentru Bucuresti si imprejurimi, edilii Capitalei au cerut Apa Nova sa pregateasca toate utilajele din dotare pentru a putea interveni rapid in cazul unui volum mare de precipitatii in Capitala, mai ales in zonele inundabile - Giulesti-Sarbi, Aparatorii Patriei si Straulesti - unde este in constructie reteaua de apa si canalizare.

Duminica Apa Nova a scos pe strazile Capitalei 15 utilaje, aflate in asteptare in sase zone - Giulesti Sarbi (trei pompe de evacuare a apei), Chitila-Pod Constanta (doua pompe), Podul Colentina-Fundeni (trei pompe), Camil Ressu (doua pompe), Aparatorii Patriei (patru pompe) si Soseaua Alexandriei (o cisterna), potrivit NewsIn.

Primarul Capitalei a convocat luni dimineata, la ora 8.00, Comandamentul pentru situatii meteo deosebite.

Meteorologii spun ca in perioada de valabilitate a codului galben de ploi, de duminica dimineata pana luni la ora 9.00, se vor manifesta fenomene de instabilitate si in partea de sud a tarii, unde izolat vor fi posibile cantitati de apa de peste 25 de litri pe metru patrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.