Profesorii de la 164 de scoli din judetul Buzau continua greva inceputa in urma cu o saptamana, urmand ca pana la sfarsitul saptamanii sa nu intre la ore

UPDATE: Profesorii buzoieni care nu au primit inca majorarea de 17% o vor primi in perioada urmatoare, a anuntat Emil Boc, potrivit Realitatea.

Dascalii din Buzau sunt nemultumiti de faptul ca isi primesc salariile in rate si fara sporurile castigate in instanta, relateaza NewsIn. Astfel, peste 50.000 de elevi buzoieni vor sta acasa inca o saptamana. Aproximativ 1.500 de profesori vor protesta astazi in Piata Dacia din Buzau. Sindicalistii spun ca vor renunta la protest doar atunci cand va exista dovada ca exista banii pentru plata integrala a salariilor profesorilor.

Revolta in Educatie

  • Profesorii din Dambovita nu vor mai trece notele in catalog
Cadrele didactice din judetul Dambovita nu vor mai trece in catalog notele si calificativele elevilor incepand de maine, in semn de protest fata de scaderea salariilor, ca urmare a aplicarii Legii unice de salarizare, dar si pentru ca nu au fost consultate la Legea Educatiei.

Purtatorul de cuvant al Sindicatului Liber Invatamant (SLI) Dambovita, Marius Popescu, a declarat ca decizia cu privire la aceasta forma de protest a fost luata astazi la nivel judetean .Pe de alta parte, sindicalistii damboviteni din educatie vor fi pentru o zi in greva, pe data de 22 aprilie. Acestia sunt dispusi sa mearga pana la greva generala, care ar afecta incheierea situatiei scolare pe acest an si organizarea examenelor nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.