Ordonanta de Urgenta a fost adoptata ieri, in urma unei sedinte a Executivului. Pentru a distruge stocurile, comerciantii vor beneficia de o perioada de tranzit de la intrarea in vigoare a actului normativ

Pe lista produselor etnobotanice interzise se afla 27 de substante si noua plante, care sunt asimilate drogurilor, potrivit NewsIn.

"Propunem si dispozitii tranzitorii numai pentru stocurile detinute de aceste magazine. In momentul intrarii in vigoare a OUG, vanzarea, comercializarea sunt interzise. Pentru stocurile detinute la momentul intrarii in vigoare se propune un termen tranzitoriu pentru ca ele sa poata fi distruse", a declarat ministrul Sanatatii Attila Cseke, la inceputul sedintei Executivului.

La finele saptamanii trecute, premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Sanatatii sa prezinte in sedinta de Guvern proiectul de act normativ care interzice plantele etnobotanice, indiferent daca masura are sau nu avizul Comisiei Europene. "As vrea sa mergem in regim de maxima urgenta, indiferent de existenta sau inexistenta unui aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice care, din nefericire, au un efect devastator la tineri", a declarat Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.