Autostrada A 2 Bucuresti - Fetesti si trei drumuri nationale din judetele Buzau, Vrancea si Constanta au fost inchise circulatiei in aceasta dimineata, din cauza zapezii si viscolului, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane.
In judetul Constanta este oprita circulatia pe DN 3 C, varianta Ovidiu - Constanta. De asemenea, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, in judetul Buzau este inchis DN 22 Ramnicu Sarat - Braila, iar in Vrancea a fost oprita circulatia pe DN 23 B Maicanesti - Ciorasti.

Circulatia pe autostrada A2 Bucuresti – Fetesti a fost inchisa inca de vineri seara, din cauza viscolului puternic, noteaza NewsIn.

Meteorologii au emis atentionare de vreme geroasa si de intensificari ale vantului in estul, sudul si centrul Romaniei, inclusiv in municipiul Bucuresti, care se vor manifesta de vineri, ora 22:00, pana miercuri, ora 08:00, a anuntat Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Temperaturile minime nocturne se vor incadra in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative, avertizeaza meteorologii.

"In regiunile sud-estice, in intervalul 22 ianuarie, ora 22, si 24 ianuarie, ora 08, vantul va prezenta intensificari, cu viteze de pana la 70-75 km/h, spulberand si viscolind zapada si determinand local scaderea indicelui de racire, IR, sub pragul critic de -32", a precizat ANM.

Singurele judete care nu vor fi afectate de acest cod galben sunt Satu Mare, Salaj, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin.

Circulatia pe patru drumuri nationale din Constanta a fost restrictionata pentru traficul greu

Circulatia autovehiculelor cu masa de peste 7,5 tone a fost restrictionata pe patru drumuri nationale din judetul Constanta, din cauza zapezii si a vantului puternic, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Din cauza vantului puternic la sol, se formeaza suluri de zapada pe majoritatea drumurilor din judetul Constanta. Pentru a evita inzapezirea autovehiculelor, Politia rutiera si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. CNADNR au decis sa restrictioneze circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe urmatoarele drumuri nationale: DN3 Basarabi – Ostrov; DN38 Agigea – Negru Voda; DN2A Constanta – Harsova; DN22 Constanta – intersectie cu DN22D.


Sapte drumuri judetene din Galati sunt inchise din cauza viscolului

Sapte drumuri judetene din Galati au fost inchise, sambata, din cauza ca vantul puternic viscoleste zapada pe carosabil, iar interventia utilajelor este inutila, a anuntat ISU Galati, transmite NewsIn. "La aceasta ora, sunt blocate din cauza viscolului DJ 242 A, in segmentul Balabanesti-Ganesti, DJ 252 H, in portiunea Tecuci-Purceni, DJ 251 B intre Balasesti si Balabanesti, DJ 242 B de la kilometrul 2 la kilometruul 10, DJ 242 E, DJ 254 de la Ivesti la Calmatui si DJ 261 A in portiunea Cuca-Scanteiesti. Acesta din urma era impracticabil de mai multe ore", a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Galati, lt. Eugen Chirita.

ISU le recomanda soferilor sa evite drumurile judetene, unde utilajele de deszapezire nu mai intervin decat pentru a scoate masinile blocate in nameti, actiunile de deszapezire fiind inutile, in conditiile in care vantul viscoleste continuu zapada de pe camp pe carosabil.

La ora difuzarii acestei stiri, echipele Electrica au ajuns in localitatile Fantanele si Scanteiesti, din sud-estul judetului, unde incearca sa remedieze avariile provocate de viscol infrastructurii electrice. Cele doua localitati au ramas fara energie electrica in jurul orei 11.00. Tot atunci, curentul a cazut si in nord-estul judetului, in zece localitati: Ganesti, Cavadinesti, Comanesti, Prodanesti, Rugineni, Puricani, Aldesti, Sipote, Saseni si Gropeni. Acestea, insa, au fost realimentate cu energie dupa aproximativ o jumatate de ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.