O aeronava Tarom cu 21 de pasageri la bord care urma sa decoleze sambata dimineata de pe Aeroportul din Bacau, cu destinatia Bucuresti, a iesit de pe pista, din cauza supraturarii unui motor. Pasagerii au fost debarcati in conditii de siguranta, informeaza NewsIn.
Potrivit companiei, cursa Tarom RO 802 Bacau-Otopeni, cu 23 de pasageri la bord, operata cu un avion de tip ATR42-500, cu ora de decolare 07:05, a suferit un incident tehnic, care a dus la iesirea de pe calea de rulare a aeronavei.

"Evenimentul a avut la baza o crestere necontrolata a turatiei unuia dintre cele doua motoare. Echipajul a actionat rapid, conform procedurilor, prin oprirea rapida a ambelor motoare. Din cauza unei tractiuni inegale, in momentul opririi s-a produs un moment lateral, care a determinat o usoara derapare a aeronavei – aceasta iesind cu cativa metri de pe calea de rulare", se arata in comunicatul companiei, citat de NewsIn.

Pasagerii aflati la bordul avionului au fost debarcati fara incidente. Acestia au optat pentru continuarea calatoriei, cu o alta aeronava a companiei. "Ei au fost condusi in aerogara si asistati de personalul Tarom, oferindu-li-se tot confortul necesar pe durata asteptarii lor", precizeaza Tarom.

In urma incidentului, niciun pasager nu a fost ranit, iar aeronava nu a suferit avarii.

"Aeronava nu se afla in faza de decolare, ci in faza de rulaj, moment in care echipajul a constat o acelerare necomandata a motoarelor. Turajul motoarelor a crescut in mod necontrolat fata de cel stabilit de echipa pentru inaintarea pe calea de rulaj. Pasagerii au fost debarcati in perfecta siguranta, nu este nimeni ranit", a declarat, la Realitatea Tv, Mircea Ciuca, din cadrul Autoritatii Aviatiei Civile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.