Agentia Nationala de Meteorologie a emis o noua atentionare meteo cod galben, valabila de sambata, incepand cu ora 20.00, pana duminica, ora 10.00, pentru mai multe judete din sud-estul tarii, unde ninsorile si vantul se vor intensifica, potrivit unui comunicat remis sambata.

[UPDATE] Astfel, atentionarea este valabila pentru judetele Braila, Galati, Vrancea, Buzau, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Ilfov si in municipiul Bucuresti, iar duminca se va extinde pentru Dobrogea si estul Munteniei, unde precipitatiile vor fi mixte si se va produce polei, au anuntat meteorologii.

Vineri la ora 14:00 au fost scoase de sub atentionare judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Vaslui si municipiul Bucuresti, a anuntat directorul ANM, Ion Sandu.

"Maine (sambata n.r.) este pauza, dar maine noapte si duminica noapte vom avea din nou probleme si este posibil ca maine dimineata sa emitem o atentionare", a declarat Sandu. El a precizat ca sambata si duminica, pe timpul noptii, vor fi din nou caderi de zapada in aceleasi judete din sud-estul tarii - Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea. "Pana la Revelion nu o sa mai fie probleme din punct de vedere al cantitatilor (de zapada n.r.)", a adaugat acesta.

Luni noaptea vor fi temperaturi de minus 20 de grade, iar de marti vremea se incalzeste, a mai spus directorul ANM. Vezi aici cum va fi vremea in tara in urmatoarele zile!

  • Zeci de ieseni au ajuns la spital din cauza frigului
Zeci de ieseni au ajuns la spital cu afectiuni cardiace, dupa expunere la temperaturile extrem de scazute ale diminetii de astazi, cel mai grav caz fiind al unui batran de 67 de ani, care a facut infarct din cauza frigului, relateaza NewsIn.

"Batranul a fost adus in stop cardiorespirator de catre familie in unitatea de primire urgente unde a beneficiat imediat de resuscitare, intubatie orotraheala, masaj cardiac extern si defibrilare electrica. Dupa ce au reusit sa porneasca inima pacientului, medicii de la urgente au asigurat transportul asistat la terapie intensiva. Prognosticul este extrem de rezervat", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, medicul coordonator al UPU din cadrul Spitalul "Sf. Ioan".

Potrivit acestuia, in stare grava se afla alti patru pacienti care sunt internati la Sectia de terapie intensiva cu angine instabile, infarct sau tulburari paroxistice de ritm. Medicii de la Spitalul de Urgente recomanda evitarea expunerii la temperaturi scazute si prezentarea rapida la UPU in momentul in care apare simptomatologia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.