Meteorologii au emis atentionare de ploi insemnate cantitativ, de marti noaptea pana miercuri dimineata, la ora 6, in judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova
"In intervalul mentionat va ploua in toate regiunile", iar in Oltenia, Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si Subcarpatii Getici, cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50-60 l/mp, a anuntat astazi Administratia Nationala de Meteorologie (ANM)
  • Pericol de inundatii pe Caras, Nera, Cerna, Jiu si afluentii Oltului inferior
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor avertizeaza cu cod galben si asupra posibilitatii producerii de inundatii in localitati din sud-vestul tarii, dupa depasirea cotelor de atentie pe rauri din bazine hidrografice Caras, Nera, Cerna, Jiu si afluentii Oltului inferior. Atentionarea este valabila de luni, ora 13:00 pana miercuri, ora 16:00, iar judetele afectate sunt Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Dolj, Valcea si Olt.

"La nivelul dispeceratelor A.N. Apele Romane de la nivelul Directiilor de Apa Jiu, Olt, Banat, s-a impus starea de vigilenta si monitorizarea 24 ore din 24 a situatiei hidrologice, precum si pregatirea materialelor si mijloacelor de interventie operativa", a anuntat administratia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.