In primele noua luni ale anului, trenurile romanesti au avut intirzieri de pana la trei ani, potrivit statisticilor CFR. Cauzele nerespectarii orarului oficial sunt multiple, fata de sanctiuni, a caror situatie este ambigua, iar cei care au de suferit sunt insasi calatorii
Zilnic, CFR Calatori pun in circulati un numar mediu de 1520 de trenuri, iar timpul total de circulatie zilnica a trenurilor de calatori este, in medie, de 235.000 de minute. Raportat la aceste valori, de la inceputul lunii, pana la sfarsitul lunii semptembrie, trenurile aflate in circulatie in Romania au totalizat in medie intarzieri de 100 de ore pe zi, scrie Jurnalul National.

Lipsa investitiilor si starea precara a liniilor ferate se regasesc printre cauzele acestei situatii, potrivit CFR. Astfel , circa 75,5% din cauzele ce stau la baza intarzierii trenurilor sunt provocate de restrictiile de viteza, aproximativ 20% au cauze externe sistemului feroviar, iar aproximativ 4,5% din cauze sunt provocate de defectiunea locomotivelor si vagoanelor.

Cei ce au de suferit sunt insasi calatorii. Acestia pot depune plangere la Serviciul Relatii cu Publicul al SNTFC CFR. "Fiecare caz de intarziere este analizat in mod distinct, iar in functie de cauzele care au condus la intarzierea trenului calatorii pot beneficia de compensatii din tariful de transport", potrivit CFR Calatori.












Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.