Ploile, vantul puternic, dar si ninsorile din ultimile 24 de ore au afectat zeci de localitati, mai multe drumuri din tara fiind inchise temporar. Meteorologii anunta continuarea precipitatilor sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, cu intensificari ale vantului
Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, pana astazi, la ora 6.00, au fost afectate de precipitatii 39 de localitati din toata tara, cele mai afectate fiind judetele Cluj, Caras-Severin, Maramures, Mehedinti si Constanta. In alte noua judete din nord-vestul tarii s-au inregistrat probleme din cauza ninsorilor, relateaza NewsIn.

Astfel, au fost inundate mai multe gospodarii, strazi si anexe, iar din cauza vantului puternic au fost avariate fatade de bloc si acoperisuri, stalpi de telefonie, iar 11 autoturisme au fost distruse din cauza copacilor doborati de rafale. La Arad, Craiova si Constanta zeci de copaci au fost pusi la pamant de vantul puternic, iar in judetul Dolj 12 localitati au ramas fara curent electric. In Bucuresti, tot din cauza vantului, au fost rupte mai multe cabluri de electricitate.

Drumuri inchise temporar din cauta ninsorii
: Drumul National 18 in Pasul Gutai, in judetul Maramures, doua drumuri judetene din judetele Salaj si Bistrita Nasaud, dar si un drum comunal.

  • Trafic in conditii de iarna in judetul Maramures. Circulatia pe drumurile nationale si judetene din Maramures se desfasura, in aceasta dimineata in conditii de iarna, dupa ce in cursul noptii a nins continuu. Soferii care sunt nevoiti sa se deplaseze pe DN 18, in Pasul Gutai si pe DJ 109 F Cavnic - Ocna Sugatag sunt atentionati sa fie pregatiti de iarna. Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa foloseasca ruta Baia Sprie-Cavnic pentru a se deplasa in Maramuresul istoric.

  • Zapada de trei centimetri. In Pasul Tihuta din Muntii Bargaului stratul de zapada masoara trei centimetri, dupa ce toata noaptea de marti spre miercuri a nins, iar vantul cu putere, relateaza NewsIn. Potrivit dispecerului de serviciu de la Sectia Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, peste 30 de tone de antiderapant au fost aruncate in noaptea de marti spre miercuri in Pasul Tihuta pentru evitarea blocajelor rutiere pe DN 17. Potrivit Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Bistrita-Nasaud, stratul de zapada masoara trei centimetri la Piatra Fantanele. Cel mai mult a plouat insa in zona Tarlisua-Agries unde s-au inregistrat peste 50 de litri pe metru patrat in 24 de ore.

  • Cod galben. Codul galben a fost restrans la regiunile din vestul, nord-vestul si centrul tarii, unde precipitatiile sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare vor continua, iar vantul va prezenta intensificari locale, cu viteze de pana la 60 de kilometri la ora. In cea mai mare parte a zonei montane vor fi ninsori viscolite, iar in Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor stratul de zapada va deveni consistent.

Pe parcursul zilei de astazi, intensificari ale vantului vor fi resimtite si in sudul si sud-estul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.