Social 19 August 2009 16:02
Posturile de televiziune OTV si DDTV au fost amendate astazi de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu 30.000 si respectiv 50.000 de lei, pentru patru editii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct" difuzate intre 14 si 18 iulie.
Postul OTV a fost amendat pentru prezentarea de acuzatii nefondate si fara puncte de vedere in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" difuzata pe 14 iulie si pentru dezinformarea publicului prin prezentarea unei imagini care nu corespunde cu identitatea persoanei despre care se vorbeste, in emisiunea difuzata pe 15 iulie.

Pe 14 iulie, OTV a difuzat o dezbatere despre copiii abuzati de mame, moderata de Dan Diaconescu. Invitati la dezbatere au fost presedintele asociatiei T.A.T.A. Bogdan Draghici, Cristian Mirita si Florin Hnaticu. Pe durata discutiei, in partea de sus a ecranului a fost titrat "Sefa protectiei copilului din Romania, acuzata ca isi abuzeaza propriul copil". Prin discutiile purtate de invitati si moderator, in urma formularii unor afirmatii tendentioase cu privire la atitudinea personala parentala, a fost denigrata imaginea secretarului de stat al ANPDC Ileana Savu si a subsecretarului de stat Luminita Anghel, a stabilit CNA. In legatura cu aceasta emisiune, CNA a primit o reclamatie de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC).

In cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" difuzata pe 15 iulie, tema de discutie a fost Teodosian, copilul in varsta de 13 ani care si-a ucis mama cu un ciocan. In timpul emisiunii, pe ecran a fost pusa fotografia unui alt copil, in timp ce se vorbea despre Teodosian. CNA s-a sesizat in privinta acestei emisiuni dupa o reclamatie facuta de tatal copilului incriminat pe nedrept.

Postul DDTV a fost amendat de CNA pentru prezentarea, in mod repetat, in cadrul unei emisiuni din data de 16 iulie care aveau ca tema cazul copilului care si-a ucis mama cu un ciocan, fotografii cu corpul femeii ucise intins pe podea, plin de sange. Imaginile au fost reluate pe 18 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.