Social 2 Iulie 2009 16:16
Judecatoria Sectorului 1 a fost foarte indulgenta in ceea ce o priveste pe Anamaria Straus, femeia care a accidentat mortal o studenta, anul trecut, pe o trecere de pietoni. Straus a primit doi ani de inchisoare cu suspendare si obligativitatea de a efectua anual cursuri de pregatire teoretica pentru cunoasterea regulilor de circulatie rutiera.
Judecatorii au mai decis ca inculpata sa plateasca daune morale familiei victimei, in valoare de 135.000 de euro.

Accidentul in urma caruia tanara si-a pierdut viata pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Kiseleff, in martie 2008, a facut in acel moment valva in presa si in mediul online, unul dintre martorii la tragedie fiind chiar cunoscutul realizator Tv, Mircea Badea, care s-a declarat socat de cele vazute. "Este de departe cel mai violent moment pe care l-am vazut in viata mea. A fost lovita, s-a rasucit de doua ori in aer si a aterizat pe scuar".

"Conform fisei de deces emisa de Institutul National de Medicina Legala Prof. dr. Mina Minovici, (…) moartea numitei Duplei Tatiana, in varsta de 21 de ani, a fost violenta, datorandu-se hemoragiei meningeale, consecinta a unui traumatism cranio-cerebral cu fractura craniana (…) in conditiile unui accident rutier", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

De asemenea, la momentul in care au fost audiati martorii acestui accident, s-a stabilit faptul ca evenimentul putea fi evitat. Tanara nu alerga pe trecere iar pe bulevard se circula destul de bine. Martorii din acest dosar, printre care si Mircea Badea, au contrazis-o chiar in fata instantei pe autoarea accidentului, Anamaria Straus, potrivit Antena 3.

Decizia surprinzatoare a judecatoriei nu este insa definitiva, ea putand fi atacata cu apel. In ceea ce priveste asiguratorul masinii, Tiriac Auto, instanta a decis o raspundere civila de 10.000 de euro daune materiale si 200.000 de euro daune morale, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin